X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hormony

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ellabella Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam w szpitalu na 3 dni celem zbadania hormonow. Wyszlo ze mam niedoczynność tarczycy, biorę na nią eutyriox, wysoka prolaktyne i biorę bromergon pół tabletki i coś krzywa cukrowa nie tak i biorę siofor 500. Czy to duże nie prawidłowości? Lekarz ma swoją dobrą renomę, ma trafne diagnozy ale nie gdyba i nic wiecej nie mówił. Czy biorąc te leki mam szansę zajść w ciążę? Reszta wyników była w normie i 3 kartki aż ich było :) z góry dziękuję za wszelkie wskazówki

• ellabella Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wszystko unormuje to jak najbardziej masz szansę zajść w ciąże, a miewasz owulacje?

• ellabella Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez czas kiedy nie miałam badań miałam mnóstwo pęcherzyków, przypominało to pco, ale lekarz mówi ze nie stwierdza tego na podstawie wykonanych badań. Podejrzewam że cykle były bezowulacyjne

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli te leki nie spowodują naturalnych owulacji, to włączy lekarz stymulację, będzie dobrze, potrzeba trochę czasu, niestety tego nie można mieć teraz już, tylko trzeba spokojnie czekać, lekarz wie co robi. :)

• ellabella Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellabella wrote:
    Witam, byłam w szpitalu na 3 dni celem zbadania hormonow. Wyszlo ze mam niedoczynność tarczycy, biorę na nią eutyriox, wysoka prolaktyne i biorę bromergon pół tabletki i coś krzywa cukrowa nie tak i biorę siofor 500. Czy to duże nie prawidłowości? Lekarz ma swoją dobrą renomę, ma trafne diagnozy ale nie gdyba i nic wiecej nie mówił. Czy biorąc te leki mam szansę zajść w ciążę? Reszta wyników była w normie i 3 kartki aż ich było :) z góry dziękuję za wszelkie wskazówki
    Masz szanse na ciaze biorac leki, po to wlasnie je dostalas zeby unormowac. Teraz trzeba sprawdzic czy masz owulacje naturalne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ