X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ICSI czy IMSI?
Odpowiedz

ICSI czy IMSI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w trakcie stymulacji hormonalnej przygotowywującej do in vitro metodą ICSI. Czytałam dużo o ICSI i IMSI i wszędzie jest napisane, że metoda IMSI jest bardziej precyzyjna a szanse na powodzenie w jej przypadku jest większe niż przy ICSI. Po przeczytaniu tego wszystkiego postanowiłam zapytać swojego lekarza o to czy nie lepiej zastosować w naszym przypadku (obniżone parametry nasienia) metody IMSI. Na co on mi powiedział, że metoda IMSI jest lekko przereklamowana i droższa a tak naprawdę to to samo co ICSI i jego zdaniem nie warto przepłacać. Mam teraz mętlik w głowie, bo nie wiem co robić. Może któraś z Was ma ochotę podzielić się opinią na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 12:07

Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ