X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ICSI czy IMSI?
Odpowiedz

ICSI czy IMSI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lobuziaraLILLY Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w trakcie stymulacji hormonalnej przygotowywującej do in vitro metodą ICSI. Czytałam dużo o ICSI i IMSI i wszędzie jest napisane, że metoda IMSI jest bardziej precyzyjna a szanse na powodzenie w jej przypadku jest większe niż przy ICSI. Po przeczytaniu tego wszystkiego postanowiłam zapytać swojego lekarza o to czy nie lepiej zastosować w naszym przypadku (obniżone parametry nasienia) metody IMSI. Na co on mi powiedział, że metoda IMSI jest lekko przereklamowana i droższa a tak naprawdę to to samo co ICSI i jego zdaniem nie warto przepłacać. Mam teraz mętlik w głowie, bo nie wiem co robić. Może któraś z Was ma ochotę podzielić się opinią na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 12:07

Starania od 10.2016
    Ja: niskie AMH, On: słabe nasienie
    ICSI 20.12 transfer zarodka 6A :(
    0 śnieżynek
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ