Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ile trzeba odczekać po nieudanej procedurze aby zacząć kolejna stymulacje?
Odpowiedz

Ile trzeba odczekać po nieudanej procedurze aby zacząć kolejna stymulacje?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Naadziejkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na początku lipca miałam ivf pobrano 7 komórek natomiast do 5 doby dotrwały 3 w piątej dobie zdegenerowały 😔 na wizycie prowadząca powiedziała żeby odczekać 3 cykle, mam pytanie jak to u was wyglądało?? mam wrażenie że zostałam zbyta

3 lata temu udało sie pobrać 3 komórki 2 zapłodnione i z 5 doby mam córkę

• MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ja w kwietniu miałam punkcję, z której nie miałam ani jednego zarodka. W kolejnym cyklu (5 dni po punkcji) miałam brać tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie.
    Do kolejnej stymulacji i punkcji podeszłam w czerwcu, czyli w jeszcze kolejnym cyklu

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto się przygotować, zarówno Ty i partner, do kolejnej procedury. Mam na myśli suplementację i właśnie te 3 miesiące to jest taki optymalny czas dla kobiety jak i mężczyzny, żeby organizm się wysycił tymi składnikami i by miało to przełożenie na jakość gamet.

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰
    preg.png
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz miał inne zdanie, uznał, że trzeba po prostu spróbować z innym protokołem (długim a nie krótkim) I innymi lekami, podobno tak się zdarza że jedna punkcja nie pójdzie, a druga juz tak... My suplementy braliśmy chyba już rok przed stymulacją, także dodatkowe czekanie by tu nic raczej nie zmieniło :)

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1) -> Lametta, Provera
    13.06 - punkcja
    7 pobranych komórek -> 3 ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ