X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2020, walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2020, walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • believer Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Wiesz co u mnie dr nie mówił, że mam z zacząć brać o jakiejś konkretnej godzinie. Miałam tylko informacje, że 3 razy dziennie po 2 dopochwowo i tyle.

W normalnych przypadkach wydaje mi się, że nieważne o której godzinie zaczniesz brać. Inna sytuacja możliwe, że jest gdy ktoś ma przesunięte okienko transferowe czy coś.. Ale to wychodzi z biopsji endometrium jeśli dr z jakiegoś powodu zleci. Ja miałam ta biopsje, wynik ok więc proga zaczynałam jak mi pasowało byleby danego konkretnego dnia.
    Ok dzieki Maenka za odpowiedz :)

Maenka lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, ze mnie pytacie. Czuje się wywołana do tablicy 😉

26dc wiec zaczynam antykoncepcję od poniedziałku. Dzisiaj wysłali mi receptę i czekam na odpowiedz, czy są wstanie ściągnąć HGH, ten sam, który brałam w Polsce.
    Teraz tak myśle, mój musi jeszcze brać antybiotyki przez ok 6tyg. na pewno ma to wpływ na jakość nasienia, które i tak nie było super, wiec warto byłoby poczekać jakiś miesiąc, dwa po zakończeniu antybiotykoterapii, tylko wtedy będę miała magiczna liczbę 44 i tak klinika, w której jestem, po prostu mnie już nie przyjmie na leczenie na własnych gametach.
    Z drugiej strony dr Agnieszka zaprasza po zarodki, proponuje wziąć jeden i jeżeli się nie powiedzie, to zacząć procedurę w UK.
    Problem z dojazdem do Polski, plus kwarantanna 2tyg. w UK, nie wiadomo jak w Polsce.

Bije się z myślami, naprawdę nie wiem ci robić.

W tym miesiącu jak byłam u gin to były dwa piękne jajeczka 19 i 18, wiec owulacje wciąż jeszcze mam.
    Bardzo mnie bolały jajniki, myślałam, ze to cysty, a tu niespodzianka. Tylko pewnie jakość ich jest zbyt słaba, żeby zajść w ciąże.

Marmis, a u Ciebie jakie plany? Kiedy jedziesz do Katowic? 15go?

Kamisia 💜 Marta 💜 Maenka 💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 12:32

kamisia lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Dziekuje, ze mnie pytacie. Czuje się wywołana do tablicy 😉

26dc wiec zaczynam antykoncepcję od poniedziałku. Dzisiaj wysłali mi receptę i czekam na odpowiedz, czy są wstanie ściągnąć HGH, ten sam, który brałam w Polsce.
    Teraz tak myśle, mój musi jeszcze brać antybiotyki przez ok 6tyg. na pewno ma to wpływ na jakość nasienia, które i tak nie było super, wiec warto byłoby poczekać jakiś miesiąc, dwa po zakończeniu antybiotykoterapii, tylko wtedy będę miała magiczna liczbę 44 i tak klinika, w której jestem, po prostu mnie już nie przyjmie na leczenie na własnych gametach.
    Z drugiej strony dr Agnieszka zaprasza po zarodki, proponuje wziąć jeden i jeżeli się nie powiedzie, to zacząć procedurę w UK.
    Problem z dojazdem do Polski, plus kwarantanna 2tyg. w UK, nie wiadomo jak w Polsce.

Bije się z myślami, naprawdę nie wiem ci robić.

W tym miesiącu jak byłam u gin to były dwa piękne jajeczka 19 i 18, wiec owulacje wciąż jeszcze mam.
    Bardzo mnie bolały jajniki, myślałam, ze to cysty, a tu niespodzianka. Tylko pewnie jakość ich jest zbyt słaba, żeby zajść w ciąże.

Marmis, a u Ciebie jakie plany? Kiedy jedziesz do Katowic? 15go?

Kamisia 💜 Marta 💜 Maenka 💜
    Cherry trudne decyzje. Niby najlepiej byłoby wziąc to, co masz już. Tylko te coronawirusowe ogranicznia wszystko blokują. Tak sobie mysle, że chyba rozsadnie byłoby zacząc jednak stymulacje w UK. I zobaczyć co wyjdzie. Jak wiemy, może być róznie. A zawsze masz zarodki w Polsce i jak się sytuacja wyjąsni możesz tez po niej wrócić do Polski. A tak nie tracisz czasu i nie ryzykujesz ze klinika w UK juz Cię nie przyjmie. Plusem jest to, ze za pierwszy razem od razu u Ciebie załapało - co prawda nie tak, jak powinno - ale jednak. Co do nasienia i antybiotyków - to chyba tutaj lekarza z kliniki trzeba dopytać (jeśli jest taka mozliwość) - czy to ma duzy wpływ czy znikomy. A ja - tak 10 lipca jedziemy do Paligi do Katowic. Robilismy allo mlr . czekamy na wyniki. I jakoś czas leci. Teraz jeszcze się zastanawiamy - ze może dawca nasienia. Bo mój mąz wyczytał, że sa badania pokazujące zależnośc wieku męzczyzny a poronień czy niemożności zajścia w ciąże. A on ode mnie jest sporo starszy - więc już sama nie wiem. Licze, że Paliga coś mi doradzi.

Cherry78 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Cherry trudne decyzje. Niby najlepiej byłoby wziąc to, co masz już. Tylko te coronawirusowe ogranicznia wszystko blokują. Tak sobie mysle, że chyba rozsadnie byłoby zacząc jednak stymulacje w UK. I zobaczyć co wyjdzie. Jak wiemy, może być róznie. A zawsze masz zarodki w Polsce i jak się sytuacja wyjąsni możesz tez po niej wrócić do Polski. A tak nie tracisz czasu i nie ryzykujesz ze klinika w UK juz Cię nie przyjmie. Plusem jest to, ze za pierwszy razem od razu u Ciebie załapało - co prawda nie tak, jak powinno - ale jednak. Co do nasienia i antybiotyków - to chyba tutaj lekarza z kliniki trzeba dopytać (jeśli jest taka mozliwość) - czy to ma duzy wpływ czy znikomy. A ja - tak 10 lipca jedziemy do Paligi do Katowic. Robilismy allo mlr . czekamy na wyniki. I jakoś czas leci. Teraz jeszcze się zastanawiamy - ze może dawca nasienia. Bo mój mąz wyczytał, że sa badania pokazujące zależnośc wieku męzczyzny a poronień czy niemożności zajścia w ciąże. A on ode mnie jest sporo starszy - więc już sama nie wiem. Licze, że Paliga coś mi doradzi.

Dzięki Marmis. Tak, pytałam dzisiaj lekarza, czy ewentualnie ma to jakiś wpływ, wiec on powiedział, ze nawet jeżeli to na pewno znajda odpowiednia ilość zdrowych do zapłodnienia. Mój tez jest ode mnie starszy, wiec pewnie dużo starszy od Twojego męża, a mimo wszystko prof wierzy w moje stare jajka i mojego starych żołnierzy.
    Jeszcze dzisiaj moja ginekolog, która skierowała mnie do prof zaproponowała, ze mogłabym wziąć jeden zarodek, a jeżeli się nie powiedzie, to prof na pewno zgodzi się przeprowadzić stymulację, u niego kilka miesięcy w tą czy w tą nie robi jak gdyby dużego problemu i zdążyłabym i z transferem i stymulacja przed końcem lata. Teraz to już sama nie wiem.

Mam nadzieje, ze u Was będzie mniej znaków zapytania, i ze Paliga będzie miał na Was pomysł. 🤞🏻💜 A u Was jak jest z nasieniem? Mi się wydaje, ze może mieć wpływ ale przy ivf można naprawdę pobawić się i wybrać najlepsze jakościowo, szczególnie jeżeli jest z czego wybrać. Natomiast z naszymi komórkami już jest większy problem.
    Serdecznie Wam życzę powodzenia na wizycie, żeby to był strzał w 10kę ✊🏻💜💜💜

Jeszcze taka myśl mi się nasunęła w związku z badaniem AMH, które zrobiłam po raz pierwszy ok 1.5 roku temu i wynosiło 0,29. Wtedy intensywnie zaczęliśmy starania, ja suplementację, dietę i w styczniu było 0.59. Teraz zrobiłam badania hormonów i AMH mam 0.89. Nie są to kolosalne różnice ale dziwne jest to, ze rośnie z czasem, a nie maleje. Dodam tylko, ze ostatnie badanie robiłam w tym samym laboratorium co pierwsze. I jak tu wierzyć w te liczby?

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Dzięki Marmis. Tak, pytałam dzisiaj lekarza, czy ewentualnie ma to jakiś wpływ, wiec on powiedział, ze nawet jeżeli to na pewno znajda odpowiednia ilość zdrowych do zapłodnienia. Mój tez jest ode mnie starszy, wiec pewnie dużo starszy od Twojego męża, a mimo wszystko prof wierzy w moje stare jajka i mojego starych żołnierzy.
    Jeszcze dzisiaj moja ginekolog, która skierowała mnie do prof zaproponowała, ze mogłabym wziąć jeden zarodek, a jeżeli się nie powiedzie, to prof na pewno zgodzi się przeprowadzić stymulację, u niego kilka miesięcy w tą czy w tą nie robi jak gdyby dużego problemu i zdążyłabym i z transferem i stymulacja przed końcem lata. Teraz to już sama nie wiem.

Mam nadzieje, ze u Was będzie mniej znaków zapytania, i ze Paliga będzie miał na Was pomysł. 🤞🏻💜 A u Was jak jest z nasieniem? Mi się wydaje, ze może mieć wpływ ale przy ivf można naprawdę pobawić się i wybrać najlepsze jakościowo, szczególnie jeżeli jest z czego wybrać. Natomiast z naszymi komórkami już jest większy problem.
    Serdecznie Wam życzę powodzenia na wizycie, żeby to był strzał w 10kę ✊🏻💜💜💜

Jeszcze taka myśl mi się nasunęła w związku z badaniem AMH, które zrobiłam po raz pierwszy ok 1.5 roku temu i wynosiło 0,29. Wtedy intensywnie zaczęliśmy starania, ja suplementację, dietę i w styczniu było 0.59. Teraz zrobiłam badania hormonów i AMH mam 0.89. Nie są to kolosalne różnice ale dziwne jest to, ze rośnie z czasem, a nie maleje. Dodam tylko, ze ostatnie badanie robiłam w tym samym laboratorium co pierwsze. I jak tu wierzyć w te liczby?
    Kochana a ten profesor to z z UK też? czy to o Polsce piszesz? A co do AMH - dziewczyny na forum tez pisałay, ze miały takie trochę skaczące . W sensie było niskie, a potem się powiększyło. Dziwne to - bo niby rodzimy się z okreslona liczbą komórek więc powinno być stałe. Juz sama nie wiem. Ale to dobrze, ze masz więcej :) A co do naszego nasienia - to jest go mało, ale jest, morfologia niby w normie, ale fragmentacja duża - 39%
    Kochana trzymam za was mocno kciuki!!

Cherry78 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kochana a ten profesor to z z UK też? czy to o Polsce piszesz? A co do AMH - dziewczyny na forum tez pisałay, ze miały takie trochę skaczące . W sensie było niskie, a potem się powiększyło. Dziwne to - bo niby rodzimy się z okreslona liczbą komórek więc powinno być stałe. Juz sama nie wiem. Ale to dobrze, ze masz więcej :) A co do naszego nasienia - to jest go mało, ale jest, morfologia niby w normie, ale fragmentacja duża - 39%
    Kochana trzymam za was mocno kciuki!!

Marmis, dziękuje, na pewno się przydadzą. Mam mnóstwo rozterek oraz za i przeciw do rozważenia.
    Tak, Profesor w Polsce.
    Musisz poczekać na to, co powie Paliga i wtedy będziecie mogli zastanowić się nad tą opcja. Miejmy nadzieje, ze będzie dobrze . Poczytałam nawet o niej w necie, wybraliście ja z polecenia? Nie wiem, jaki jest u Was problem ale wyglada, ze jest dobrym specjalista. Powodzenia 💜💜💜

Marmis lubi tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Marmis, dziękuje, na pewno się przydadzą. Mam mnóstwo rozterek oraz za i przeciw do rozważenia.
    Tak, Profesor w Polsce.
    Musisz poczekać na to, co powie Paliga i wtedy będziecie mogli zastanowić się nad tą opcja. Miejmy nadzieje, ze będzie dobrze . Poczytałam nawet o niej w necie, wybraliście ja z polecenia? Nie wiem, jaki jest u Was problem ale wyglada, ze jest dobrym specjalista. Powodzenia 💜💜💜
    Ona ma mega opinie na znanym lekarzu i duzo dziewczyn z forum tez ja polecało. Co do przyczyny to trudno powiedziec - ja mam kiry AA . Do tego nasz wiek i slabe nasienie - ale zawsze sie komiorki zapladnialy . Pierwsza procedura nedzna - ostatecznie tylko jeden zarodek. Druga super na 7 pobranych - 6 blastek. Trzecia slabiej na 12 pobranych - 4 zarodki. I w sumie nie mamy jednej przyczyny😣😣

Marmis
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Ona ma mega opinie na znanym lekarzu i duzo dziewczyn z forum tez ja polecało. Co do przyczyny to trudno powiedziec - ja mam kiry AA . Do tego nasz wiek i slabe nasienie - ale zawsze sie komiorki zapladnialy . Pierwsza procedura nedzna - ostatecznie tylko jeden zarodek. Druga super na 7 pobranych - 6 blastek. Trzecia slabiej na 12 pobranych - 4 zarodki. I w sumie nie mamy jednej przyczyny😣😣

Marmis, przykro mi.. tym bardziej zaciskam mocno za Was ✊🏻, niech tym razem będzie sukces - tego Wam życzę bardzo serdecznie 🤞🏻💜💜💜
    A jak jest z implantacją?

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 6dpt i niestety tylko jedna krecha do tego co gorsze objawy typowo przedokresowe więc raczej pozamiatane:( oczywiście będę powtarzać ale nadzieję już straciłam :) za Was wszystkie jednak mocno ściskam 💚

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dziewczyny u mnie 6dpt i niestety tylko jedna krecha do tego co gorsze objawy typowo przedokresowe więc raczej pozamiatane:( oczywiście będę powtarzać ale nadzieję już straciłam :) za Was wszystkie jednak mocno ściskam 💚

Perełka, 6dpt blastki? Sikance oszukance, zobacz czy po wyschnięciu nie pojawiła się 2 kreska.
    Możesz pójść na betę? W 7dpt może już coś pokazać, test z moczu to jedna wielka niewiadoma.
    Trzymam kciuki za betę ✊🏻💜

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    U mnie w 6dpt przy blizniakach byla biel ;) pierwszy ledwo bladzioch wyszedl dopiero 8dpt

Perelka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Perelko co to ma być za nastawienie? Przywołujemy Cię do porządku 🤭😘. Sikańce oszukańce więc proszę się nimi absolutnie nie przejmować i nie denerwować. Leć na betę - kiedy planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 22:30

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
    👨słabe parametry nasienia.

✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.19: ET morulki - 😥
    07.05.19: FET blastki - 😥
    21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

✨09.12.19: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
    03.09.20: it's a boy! 👶
    02.2021: mamy nasz cud ❤
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka i ja kciuki trzymam, widzę że doczekalas się transferu i dwa maluszki są na pokładzie 😍 kiedy planujesz testować?

Maenka lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ❤ jak zawsze jesteście niezastąpione 😊 sikance wiem że oszukance tyle tylko że objawy przedokresowe mnie jeszcze nigdy nie oszukały:( to mój 5 transfer i tylko przy jednym udanym ich nie miałam także tego :) jutro powtórzę sikanca, a w środę 9dpt pójdę na bete , to już będzie pewniak:)
    Maenka A jak u Ciebie samopoczucie ?

Maenka lubi tę wiadomość

• malif Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😉
    Jestem tutaj nowa, mam 35 lat, staram się o pierwsze dziecko...5 lat. Czas pomyśleć o in vitro. Dziewczyny błagam poszukuje najlepszej kliniki w Krakowie, z wysoką skutecznością, dobrymi lekarzami itd. Jestem zielona w temacie. Miałam inseminacje w macierzyństwie.

Malif35
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dzięki Dziewczyny ❤ jak zawsze jesteście niezastąpione 😊 sikance wiem że oszukance tyle tylko że objawy przedokresowe mnie jeszcze nigdy nie oszukały:( to mój 5 transfer i tylko przy jednym udanym ich nie miałam także tego :) jutro powtórzę sikanca, a w środę 9dpt pójdę na bete , to już będzie pewniak:)
    Maenka A jak u Ciebie samopoczucie ?

Perelko, ale przecież te bole miesiączkowe to mogą występować również przy udanym transferze 😉 po samych objawach to nie ma co wróżyć, każda z nas jest inna i każda ciąża też. Wiem, że łatwo mowić, ja też jak.poczuje jakieś kłucie to się zastanawiam, ale musimy myśleć pozytywnie!

Jak się czujesz tak poza tym? Brałaś coś przeciwskurczowo? Wielkie kciuki za betke ✊. Ja tez mam plan betować w środę.

U mnie dobrze, dziękuję 😘 odpoczywamy w domku i byle do badań!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 08:54

m3sxqqmzr2yat7k2.png

👱‍♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.

= ET + 3 ❄❄❄.

= 2 ❄️❄️.
    04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
  • Maenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Maleńka i ja kciuki trzymam, widzę że doczekalas się transferu i dwa maluszki są na pokładzie 😍 kiedy planujesz testować?

Hej Iriiska pięknie dziękuję za kciuki 😘😍, trzymaj mocno!! Dokładnie, maluchy na pokładzie, dziś 4dpt i jedziemy na pierwsze badanie w środę. 🙈

iriiska lubi tę wiadomość

m3sxqqmzr2yat7k2.png

= ET + 3 ❄❄❄.

= 2 ❄️❄️.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Perełka zrob rano i zostaw aż wyschnie może wtedy sie coś pojawi ;) u mnie wyszedł 6dpt z bliźniakami ale dopiero jak test wysechł i pod latarką z telefonu :-P

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mam dziś wizytę kontrolną z usg, ale coś czuję, że ten cykl wymknął się spod kontroli, bo zaczęły mnie boleć piersi jakby już było po owulacji...także chyba czekamy na kolejny i próbę na cyklu sztucznym. Zobaczymy co powie dziś gin.

Perełko, 6dpt to mega wcześnie. Zdecydowanie nie możesz przekreślać tego transferu.

Maenka, kciuki za Twoje kropki! Jak się czujesz? Jakieś objawy? Jesteś na zwolnieniu?

malif, napisz coś jeszcze o sobie. O Krakowie niestety nie wiem nic jeśli chodzi o kliniki.

Perelka, Maenka lubią tę wiadomość

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • Lusi35 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malif wrote:
    Witam 😉
    Jestem tutaj nowa, mam 35 lat, staram się o pierwsze dziecko...5 lat. Czas pomyśleć o in vitro. Dziewczyny błagam poszukuje najlepszej kliniki w Krakowie, z wysoką skutecznością, dobrymi lekarzami itd. Jestem zielona w temacie. Miałam inseminacje w macierzyństwie.
    W Krakowie chyba najbardziej polecany jest dr Przybycień, ale dostanie się do Niego graniczy z cudem, choć kilka dziewczyn miało "szczęście" wcisnąć się, przyjmuje właśnie w Macierzyństwie oraz w swoim gabinecie w Tarnowie. Dobre rzeczy słyszałam też o Wyrobie z Mac, a Ty u kogo miałaś tam inseminację? Ja, kierując się pozytywnymi opiniami, wybrałam dr. Chrostowskiego z Artvimed, ale nie potrafię jeszcze powiedzieć, czy to była słuszna decyzja.

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ