X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2020, walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2020, walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Martaaa87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, mnie mrozili wszystkie (czyli cały jeden 😂) w piątej dobie i nie wspominali o innym wariancie, ale może są dostępne inne opcje też, nie mam pojęcia.
    A co do R., to ponoć zero czułości, ale zna się na rzeczy.

qdkk3e5ew7g10b8s.png

2016
    3 IUI - synek

październik 2019
    długi protokół - mamy dwie blastki
    23.10 transfer 4BB - nieudany
    18.11 transfer 4BC - nieudany

luty 2020
    krótki protokół
    04.03 transfer blastki 5BA
    7dpt - beta HCG 65,1 U/I, 9dpt - beta HCG 144,3 U/l
    26dpt - maluch ma 7 mm 😊
    drugi synek ❤️
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, mi czułość nie potrzebna ważne żeby zajść w ciążę i ją donosić. Właśnie trochę się tego obawiam w Invikcie,że może zarodki z 2-3doby przeżyłyby w macicy a w labie nie przeżyją. U Ciebie zapładniali 8 komórek i były 2 zarodki a nie mieliście beznadziejnych wyników. Powiedzieli dlaczego tak się mogło stać?

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • Martaaa87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. zwalił to na kiepska jakość komórek i plemników (stąd ostra suplementacja od grudnia). Dodatkowo zlecił ten test wiązania z hialuronianem, żeby zobaczyc, ze wiązanie plemników z komórkami jest ok. Powiedział też, że pierwsza stymulacja to trochę działanie „w ciemno”, teraz już wiemy ze nie przyniosła dobrych rezultatów i dlatego zmieniamy protokół na krótki.
    Dominika, jest tu wiele dziewczyn z gorszym nasieniem niż u nas i otrzymują fajne zarodki, a co więcej zachodzą z nimi w ciążę. Nie martw się tym na zapas (wiem, łatwo powiedzieć). U mnie jeszcze dochodzi endometrioza, ona zle wpływa na jakość komórek.
    A wiesz, że ja jakoś na odwrót myślę o tym mrożeniu w 5 dobie / wcześniejszych dobach? Cieszyłam się ze mrożą dopiero w 5. bo miałam takie poczucie że te co obumierają wcześniej w mojej macicy tez by obumarły. Ale oczywiście to nie jest niczym poparte, taka moja schizka po prostu. Na świecie są chyba dwie szkoły i żadna nie jest potwierdzona.
    A wizytę mam 10, tak :) Dopytałam jeszcze o koszty wizyt na „podglądanie” - faktycznie nie są w cenie. Z tym ze kosztują 100 zł, więc o polowe mniej niż zwykłe. Jeszcze mi powiedzieli w Invimedzie, że byłam u nich już na pierwszej wizycie - w 2014 roku 😂 Za Chiny tego nie pamiętałam!

qdkk3e5ew7g10b8s.png

2016
    3 IUI - synek

październik 2019

luty 2020
    krótki protokół
    26dpt - maluch ma 7 mm 😊
    drugi synek ❤️
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa87 wrote:
    K. zwalił to na kiepska jakość komórek i plemników (stąd ostra suplementacja od grudnia). Dodatkowo zlecił ten test wiązania z hialuronianem, żeby zobaczyc, ze wiązanie plemników z komórkami jest ok. Powiedział też, że pierwsza stymulacja to trochę działanie „w ciemno”, teraz już wiemy ze nie przyniosła dobrych rezultatów i dlatego zmieniamy protokół na krótki.
    Dominika, jest tu wiele dziewczyn z gorszym nasieniem niż u nas i otrzymują fajne zarodki, a co więcej zachodzą z nimi w ciążę. Nie martw się tym na zapas (wiem, łatwo powiedzieć). U mnie jeszcze dochodzi endometrioza, ona zle wpływa na jakość komórek.
    A wiesz, że ja jakoś na odwrót myślę o tym mrożeniu w 5 dobie / wcześniejszych dobach? Cieszyłam się ze mrożą dopiero w 5. bo miałam takie poczucie że te co obumierają wcześniej w mojej macicy tez by obumarły. Ale oczywiście to nie jest niczym poparte, taka moja schizka po prostu. Na świecie są chyba dwie szkoły i żadna nie jest potwierdzona.
    A wizytę mam 10, tak :) Dopytałam jeszcze o koszty wizyt na „podglądanie” - faktycznie nie są w cenie. Z tym ze kosztują 100 zł, więc o polowe mniej niż zwykłe. Jeszcze mi powiedzieli w Invimedzie, że byłam u nich już na pierwszej wizycie - w 2014 roku 😂 Za Chiny tego nie pamiętałam!
    Haha to może teraz będziesz miała tańszą wizytę? :D Coś o dofinansowaniu już mówili czy milczą?

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • Martaaa87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli, że będą realizatorami, ale nie wiadomo kiedy program ruszy. I ze jak już ruszy to raczej na bieżąco to będzie szło, na zasadzie „kto gotowy ten podchodzi”. Tak mi powiedzieli, ale na ile to jest prawda, to nie wiem ;)

dominika405 lubi tę wiadomość

qdkk3e5ew7g10b8s.png

2016
    3 IUI - synek

październik 2019

luty 2020
    krótki protokół
    26dpt - maluch ma 7 mm 😊
    drugi synek ❤️
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny krok na przód. Zapisałam Nas na wizytę na początku marca do doktorka ;)
    W między czasie ginekolog i wymazy oraz badania zakaźne. po 20 lutym branie antykoncepcji i działamy. Tylko obawiam się teraz, że transfer może wypaść mi na Wielkanoc??? ;/

Zgułpiałam jak to wszystko policzyć mam ?

Nadzieja27, Martaaa87 lubią tę wiadomość

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczekalam się dzisiaj na wyniki ( zazwyczaj były koło 14 a dzisiaj dopiero o 17), ale jest ok
    Dzisiejsza beta 895 😀
    Kolejna powtórka dopiero w czwartek, bo w piątek wizyta u doktora.

dominika405, Jlod, bezsilna, Nadzieja, Nadzieja27, Hiacynta48, Sylwia Sylwia, Niusia3045, Martaaa87, Perelka, Gaja88, MAALINKAA, Cherry78 lubią tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Naczekalam się dzisiaj na wyniki ( zazwyczaj były koło 14 a dzisiaj dopiero o 17), ale jest ok
    Dzisiejsza beta 895 😀
    Kolejna powtórka dopiero w czwartek, bo w piątek wizyta u doktora.

Gratulacje ;)
    Mam prośbę napiszesz mi na priv jak to wszystko leciało z tym in vitro u naszego doktorka?

Nadzieja27, ina-1409 lubią tę wiadomość

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Gratulacje ;)
    Mam prośbę napiszesz mi na priv jak to wszystko leciało z tym in vitro u naszego doktorka?

Napisałam 🙂 jak coś to pytaj

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • binga66 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki!:)

U mnie zaczynamy gonapeptyl. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem końcówka lutego robimy punkcje, a poczatek marca transfer. Boje się czy sie uda, ale jestem też bardzo podekscytowana.
    Przewinął się temat czekania na naturalny cud. Oczywiście, że marzyłam o tym wbrew wszystkiemu co miesiąc.. jednak przyszedł czas i moment na zrobienie kroku do przodu. Mam nadzieje, że to będzie dobra decyzja :) jednak kilka nieprzespanych nocy było...

gonia729, Martaaa87 lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    30 lat

Niedoczynność tarczycy
    Amh 1,4
    Jajowody drożne

Luty 2020 pierwsze podejście :)

27.02 punkcja
    3.03 transfer 5 dniowej blastocysty

7dpt beta 54 mlU/ml progesteron 73,50 ng/ml
    10 dpt beta 354 mlU/ml progesteron 138,70 ng/ml
    28dpt - jest ❤️Maluch ma 7 mm

Mamy jeszcze dwa ❄️❄️
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile się czeka na wynik Mykoplazmy? Warto coś jeszcze zrobić w trakcie wymazu (u nas tylko Myko jest obowiązkowa).

binga, trzymam mocno kciuki! :) Lecisz krótkim protokołem, czy brałaś antki? Będzie dobrze. Przypomnisz jaki macie problem?

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina dobra wiadomość! :) ja mam dzisiaj 3 dpt, odliczam dni do bety, rano budze się z ogromnym stresem, to czekanie jest okrutne a przeciez jeszcze trzeba jakos życ.

ina-1409, trish28 lubią tę wiadomość

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Ina dobra wiadomość! :) ja mam dzisiaj 3 dpt, odliczam dni do bety, rano budze się z ogromnym stresem, to czekanie jest okrutne a przeciez jeszcze trzeba jakos życ.
    Podaliście jeden czy dwa zarodki?

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:

Ja wszystkie szafki przejrzałam, bo mnie nosiło 🙂
    Trochę pracowałam ale w domu, bo ciężko mi się było skupić i wysiedzieć w jednym miejscu.
    Dzisiaj idę do biura po dłuższej przerwie. Mam sporo roboty wiec szybko minie, mam nadzieje. Ja tez odliczam dni do kolejnych badań i wizyty u doktora. Tak to chyba teraz już będzie 😀

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • trish28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:

Hiacynta gratulacje 😁 ja jestem 4 dzień po transferze. Miałam 31 stycznia z rana czyli dziś zaczęłam 5 dzień można powiedzieć. Podano mi 1 zarodek 3dniowy 7.1.1 A Tobie? Jak sie czujesz ?

Trish
  • Kasika88 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa i dopiero zaczynam moja przygodę z in vitro w Wielkiej Brytanii.
    Właśnie jestem w trakcie mojej pierwszej stymulacji i jestem pełna obaw.
    No więc mam 32 lata i doktor twierdzi żadnych problemów zdrowotnych. Wraz z partnerem podchodzimy do in vitro z powodu bardzo złych parametrów nasienia (poniżej 2 mln, a po suplementacji poniżej 5mln).
    Jestem dokładnie w 11 dniu stymulacji Menopuren krótki protokół który został przedłużony do 14 dni.
    Sytuacja wygląda następująco. Że względu na dobry wynik AMH , dobre BMI , wiek poniżej 35 lat lekarz zastosował minimalną dawkę Menopuren. W Anglii jest to naprzemiennie 75mg i 150 mg . Po 5 dniach stymulacji na jajnikach pojawilo 6 pecherzykow dominujacych o wielkosci 9-11 mm i bardzo dużo malych pęcherzyków. Zwiększona dawka do 150 mg każdego dnia. Po 5 dniach kolejne USG 7 pęcherzyków dominujących z czego 1 na 17 mm, reszta między 9-11.5 mm. Jeden zaabsorbowal większość hormonów i wybujal, nie dzieląc się z braćmi. Decyzja lekarza przedłużenie stymulacji do 14 dni i zwiększenie dawki 150 mg i 225 mg naprzemiennie. Nie jestem specjalistą ale wydaje mi się że proces mojej stymulacji nie przebiega do końca pomyślnie. Obawiam się że do piątku pozostałe pecherzyki nie osiągną wielkosci min 17 mm a ten jeden dojrzały przedojrzeje . Drugą moja obawa jest syndrom hiperstymulacji ponieważ oprócz 7 pecherzykow dominujacych mam jeszcze 17 malych poniżej 8 mm - 10 na lewym i 7 na prawym. Czy w takim przypadku przeciąganie stymulacji i podwyższanie dawki jest bezpieczne? Czy ktoś miał podobny przypadek ?

01.2020 - 1 in vitro IMSI , protokol krotki pobrano 9 dojrzałych komórek, zaplodnilo się 3 , do piątej doby prztrwala 1.
    Transfer swiezy blastocysty - brak ciazy
    08.2020 - 2 in vitro IMSI , protokol krotki , pobrano 11 dojrzałych komórek, zaplodnilo się 6 , do piątej doby przetrwaly 2.
    Transfer swiezy blastocysty - brak ciąży.
    Mamy 1 ❄
    04.2021 scratching endometrium
    05.2021 przygotowania do criotransferu ostatniego mrozaczka
    02.06.2021 FET blastocysty ✊🙏🙏
    13.06.2021 ⏸ 🍀✊
    25.06.2021 - 23 dpt pęknięcie krwiaka, masywny krwotok.
    Pierwsze usg , dzidzia bezpieczna , mamy ❤

👱‍♀️ 32 lata , wyniki w normie (zdarzające się cykle bezowulacyjne, nieregularne miesiączki)
    🙎41 lat, oligospermia postać bardzo ciężka

f2wli09kktrby5a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika88 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa i dopiero zaczynam moja przygodę z in vitro w Wielkiej Brytanii.
    Właśnie jestem w trakcie mojej pierwszej stymulacji i jestem pełna obaw.
    No więc mam 32 lata i doktor twierdzi żadnych problemów zdrowotnych. Wraz z partnerem podchodzimy do in vitro z powodu bardzo złych parametrów nasienia (poniżej 2 mln, a po suplementacji poniżej 5mln).
    Jestem dokładnie w 11 dniu stymulacji Menopuren krótki protokół który został przedłużony do 14 dni.
    Sytuacja wygląda następująco. Że względu na dobry wynik AMH , dobre BMI , wiek poniżej 35 lat lekarz zastosował minimalną dawkę Menopuren. W Anglii jest to naprzemiennie 75mg i 150 mg . Po 5 dniach stymulacji na jajnikach pojawilo 6 pecherzykow dominujacych o wielkosci 9-11 mm i bardzo dużo malych pęcherzyków. Zwiększona dawka do 150 mg każdego dnia. Po 5 dniach kolejne USG 7 pęcherzyków dominujących z czego 1 na 17 mm, reszta między 9-11.5 mm. Jeden zaabsorbowal większość hormonów i wybujal, nie dzieląc się z braćmi. Decyzja lekarza przedłużenie stymulacji do 14 dni i zwiększenie dawki 150 mg i 225 mg naprzemiennie. Nie jestem specjalistą ale wydaje mi się że proces mojej stymulacji nie przebiega do końca pomyślnie. Obawiam się że do piątku pozostałe pecherzyki nie osiągną wielkosci min 17 mm a ten jeden dojrzały przedojrzeje . Drugą moja obawa jest syndrom hiperstymulacji ponieważ oprócz 7 pecherzykow dominujacych mam jeszcze 17 malych poniżej 8 mm - 10 na lewym i 7 na prawym. Czy w takim przypadku przeciąganie stymulacji i podwyższanie dawki jest bezpieczne? Czy ktoś miał podobny przypadek ?

Miałam bardzo podobną sytuacje, w rezultacie udało się wczoraj pobrać 6 dojrzałych komórek.
    Ale dzisiaj kiepsko się czuje , mam straszne wzdęcia i ból żołądka. I nie wiem czy to po prostu zbieg okoliczności czy coś złego zaczyna się dziać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Podaliście jeden czy dwa zarodki?
    Jeden zbadany 5.1.1.

dominika405 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trish28 wrote:
    Hiacynta gratulacje 😁 ja jestem 4 dzień po transferze. Miałam 31 stycznia z rana czyli dziś zaczęłam 5 dzień można powiedzieć. Podano mi 1 zarodek 3dniowy 7.1.1 A Tobie? Jak sie czujesz ?
    To mialam dzień po Tobie;) podali 1 zarodek 5 dniowy 5.1.1.przebadany. Testuje w sobotę a Ty? Ogolnie w miare dobrze, jednak towarzyszy mi duzy stres, ciągle napinam brzuch, pewnie zwiazany z czekaniem na to czy sie udalo a pewnie tez z innych powodów, związanych ze zdrowiem mojej Mamy. Staram sie odpoczywac, chodze na spacery. Brzuch mnie lekko kluje po bokach, ale sama nie wiem czy to nie od zastrzyku, bo jednak mam 3 razy Prolutex i 1 raz clexane. Aaa i dzisiaj jakbym poczula bol w piersiach, to moze byc wszystko. A Ty jak się niewasz?

A czy po tranferze mozna sobie zapodać lactovaginal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 27, ja po punkcji tez tak mialam. Lekarz mnie obejrzal, bylo okej. Zlecil zeby pic duzo wody ale niekoniecznie obojętnej i medargin. Jesli obwod brzucha sie powieksza znaczaco to nalezy sie skonsultowac z lekarzem.

Ina, masz racje teraz pewnie obawy będą jeszcze większe, ale wazne ze ruszylo;) chyba dosc szybko masz wizyte, beda sprawdzac czy to pecherzyk ciazowy tak? A pamietasz po ile dniach jest wizyta na ktorej sorawdza się bicie serca?

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ