In vitro 2020, walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta48 wrote:Jeden zbadany 5.1.1.Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
nick nieaktualnydominika, dla siebie i zeby ewentualnie ustrzec się przed poronieniem wynikajacym z genetyki. Nasienie meza okej, a moje komorki byly tez dobre ale naturalnie moje pecherzyko nie dojrzewaly i nie pękaly stad nieudane proby zajscia i decyzka po ivf po dwoch inseminacjach.
-
Hiacynta, wszystkie zarodki przebadaliscie? Dużo było „niedobrych”?
Dominika, nie wiem co z moją wizytą w Invimedzie bo powinnam mieć ze sobą dokumentacje medyczną a invicta ma 14 dni na jej wydanie.
2016
3 IUI - synek
październik 2019
długi protokół - mamy dwie blastki
23.10 transfer 4BB - nieudany
18.11 transfer 4BC - nieudany
luty 2020
krótki protokół
04.03 transfer blastki 5BA
7dpt - beta HCG 65,1 U/I, 9dpt - beta HCG 144,3 U/l
26dpt - maluch ma 7 mm 😊
drugi synek ❤️ -
Hiacynta48 wrote:To mialam dzień po Tobie;) podali 1 zarodek 5 dniowy 5.1.1.przebadany. Testuje w sobotę a Ty? Ogolnie w miare dobrze, jednak towarzyszy mi duzy stres, ciągle napinam brzuch, pewnie zwiazany z czekaniem na to czy sie udalo a pewnie tez z innych powodów, związanych ze zdrowiem mojej Mamy. Staram sie odpoczywac, chodze na spacery. Brzuch mnie lekko kluje po bokach, ale sama nie wiem czy to nie od zastrzyku, bo jednak mam 3 razy Prolutex i 1 raz clexane. Aaa i dzisiaj jakbym poczula bol w piersiach, to moze byc wszystko. A Ty jak się niewasz?
A czy po tranferze mozna sobie zapodać lactovaginal?
Hhhmmm...Ja testuję 10 dni po transferze czyli w poniedziałek bo miałam podany 2dniowy. To był criotransfer na cyklu sztucznym więc już 3 dni przed crio miałam podawany Lurinus 3x1, Luteina 3x2 i estrofem 3x1 ( estrofem id 2dcyklu) więc ogólnie to cycków mi podrosly 😁😁 bolą i są twarde jak kamień, Sikam dużo ale to wszystko przez progesteron który przyjmuje dzienną dawka 600. A Ty w sumie jaką masz dawkę progesteron dziennie? Mnie nic nie kuje, nie boli, nie mam plamien, nie mam skurczow nic A nic. Czy to jest normalne ?
Po punkcji miałam hiperstymulacji, jeśli masz podobne objawy to ruszaj się w miarę możliwości, pij wodę aby jak najszybciej przepłukać organizm i lekkostrawne jedz. U mnie hiperka trwała prawie 2 tyg dlatego odroczyli świeży transfer.
A czy można lactovaginal to najlepiej skonsultować z położną albo lekarka..ja nie wiem A masz jakieś dolegliwości?
Czy u Ciebie dziś zarodek się implantuje? Czujesz coś? Masz plamienia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:42
Trish -
nick nieaktualnytrish, czuje dzisiaj jakby klucia w brzuchu i takie napięcie, ale mysle ze ten ból brzuch od zastrzykow, bo mam progesteron 3 razy po 25 mg w zastrzyku do tego divigel no i clexane raz dziennie plus acard. Bylam na dlugim spacerze, mam nadzieje ze sobie nie zaszkodzilam tym wysilkiem. Plamień nie mam.
Co do lactovaginal to czsami bralam, więc teraz chcialam w razie co.
Tez mialam criotransfer na sztucznym a pierwszy transfer odroczony bo progesteron byl 14 a teraz mialam 40 uff.
Dzisiaj jest 3 dpt wiec juz się powinien wgryźć poje medargin bo u nas w klinice to polecają, pomaga w ukrwieniu macicy. -
Hiacynta48 wrote:trish, czuje dzisiaj jakby klucia w brzuchu i takie napięcie, ale mysle ze ten ból brzuch od zastrzykow, bo mam progesteron 3 razy po 25 mg w zastrzyku do tego divigel no i clexane raz dziennie plus acard. Bylam na dlugim spacerze, mam nadzieje ze sobie nie zaszkodzilam tym wysilkiem. Plamień nie mam.
Co do lactovaginal to czsami bralam, więc teraz chcialam w razie co.
Tez mialam criotransfer na sztucznym a pierwszy transfer odroczony bo progesteron byl 14 a teraz mialam 40 uff.
Dzisiaj jest 3 dpt wiec juz się powinien wgryźć poje medargin bo u nas w klinice to polecają, pomaga w ukrwieniu macicy.
Hiacynta A czy podczas implantacji kobieta koniecznie musi coś odczuwać? Mnie nic nie kuje.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 14:04
Trish -
Hiacynta, badaliście tylko dwa zarodki i oba były dobre?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyMartaa,Gaja tak zbadalismy na poczatek dwa i są dobre. Ogolnie mamy ich az 10 zamrozonych. Lekarz tak zdecydowal chyba ze wzgledu na moj wiek 35 lat.
Trish, nie mam pojecia czy zawsze musi się coś czuć..chyba niekoniecznie. A krwawienie tez nie zawsze. Ja nie mam. Jakos teraz zaczelo mnie leciutko bolec jak na okres, oby to nie bylo to. -
Hiacynta48 wrote:Martaa,Gaja tak zbadalismy na poczatek dwa i są dobre. Ogolnie mamy ich az 10 zamrozonych. Lekarz tak zdecydowal chyba ze wzgledu na moj wiek 35 lat.
Trish, nie mam pojecia czy zawsze musi się coś czuć..chyba niekoniecznie. A krwawienie tez nie zawsze. Ja nie mam. Jakos teraz zaczelo mnie leciutko bolec jak na okres, oby to nie bylo to.
Bądź dobrej myśli i trzymam kciuki za twoje sobotnie testy !!👍👍 odpoczywaj i zostanmy w kontakcie 🤗🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:20
Trish -
nick nieaktualny
-
Hiacynta48 wrote:Martaa,Gaja tak zbadalismy na poczatek dwa i są dobre. Ogolnie mamy ich az 10 zamrozonych. Lekarz tak zdecydowal chyba ze wzgledu na moj wiek 35 lat.
Trish, nie mam pojecia czy zawsze musi się coś czuć..chyba niekoniecznie. A krwawienie tez nie zawsze. Ja nie mam. Jakos teraz zaczelo mnie leciutko bolec jak na okres, oby to nie bylo to.
To super wynik trzymam kciuki ✊✊
My badaliśmy 4 z 8 zarodków i trzy są prawidłowe. Pozostałe 4 mroziliśmy bez badania.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:To super wynik trzymam kciuki ✊✊
My badaliśmy 4 z 8 zarodków i trzy są prawidłowe. Pozostałe 4 mroziliśmy bez badania.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!
czy zastrzyk z gonapeptylu byl dla Was troche bolesny? mam nadzieje, że dobrze go robie, ale wywoluje u mnie dyskomfort. Ovitrelle jakos szybciej szlo. Ten zastrzyk wydaje sie spory a ja dosc powoli go "wtlaczam" ale czuje lekki bol. Po zrobieniu zastrzyku juz jest ok, ale to miejsce na brzuchu jest przez jakiś czas lekko zaczerwienione. Czy to normalne? Moze to glupie pytanie, ale jedyny zastrzyk jaki kiedykolwiek robilam to raz ovitrelle...Starania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
Luty 2020 pierwsze podejście
27.02 punkcja
3.03 transfer 5 dniowej blastocysty
7dpt beta 54 mlU/ml progesteron 73,50 ng/ml
10 dpt beta 354 mlU/ml progesteron 138,70 ng/ml
28dpt - jest ❤️Maluch ma 7 mm
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
Binga, ja miałam tak jak Ty. Pomogło robienie przerw co ułamek sekundy i wstrzykiwanie po odrobince.
Dziewczyny potransferowe, wielkie kciuki!
Nadzieja, jak u Ciebie?Hiacynta48, binga66 lubią tę wiadomość
2016
3 IUI - synek
październik 2019
luty 2020
krótki protokół
26dpt - maluch ma 7 mm 😊
drugi synek ❤️ -
Hiacynta48 wrote:Nadzieja 27, ja po punkcji tez tak mialam. Lekarz mnie obejrzal, bylo okej. Zlecil zeby pic duzo wody ale niekoniecznie obojętnej i medargin. Jesli obwod brzucha sie powieksza znaczaco to nalezy sie skonsultowac z lekarzem.
Ina, masz racje teraz pewnie obawy będą jeszcze większe, ale wazne ze ruszylo;) chyba dosc szybko masz wizyte, beda sprawdzac czy to pecherzyk ciazowy tak? A pamietasz po ile dniach jest wizyta na ktorej sorawdza się bicie serca?
Wizytę mam 18 dpt - tak wyznaczył lekarz więc nie dyskutowałam
Co do serduszka to różnie piszą dziewczyny, nawet 28 dpt.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Martaaa87 dziekuję! a wstrzykiwałaś codziennie po jednej stronie czy zmieniałas?Starania od 2016
30 lat
Niedoczynność tarczycy
Amh 1,4
Jajowody drożne
Luty 2020 pierwsze podejście
27.02 punkcja
3.03 transfer 5 dniowej blastocysty
7dpt beta 54 mlU/ml progesteron 73,50 ng/ml
10 dpt beta 354 mlU/ml progesteron 138,70 ng/ml
28dpt - jest ❤️Maluch ma 7 mm
Mamy jeszcze dwa ❄️❄️ -
nick nieaktualnyMartaaa87 wrote:Binga, ja miałam tak jak Ty. Pomogło robienie przerw co ułamek sekundy i wstrzykiwanie po odrobince.
Dziewczyny potransferowe, wielkie kciuki!
Nadzieja, jak u Ciebie?
Dziękuje kochana dzisiaj już troszkę lepiej 🙂 od rana na pełnych obrotach . Dziś podczas zdmuchiwania świeczek na torcie myślałam tylko o jednym 😅
Troszkę jeszcze brzuch i żołądek pobolewają ale mam nadzieje ,ze jutro już będzie całkowicie dobrze 😅
Martaaa87 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja, kiedy będziesz dzwoniła dowiedzieć się o zarodki? Cały czas mocno trzymam kciuki!!!✊✊
ina, nie będziesz już powtarzać bety, nie? Wizyta już zaraz także też mocno trzymam ✊✊Nadzieja27 lubi tę wiadomość
Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕
17.06- FET 3.1.1
6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
28dpt- mamy ❤
38+4tc- mamy nasz Cud 👶 -
nick nieaktualnydominika405 wrote:Nadzieja, kiedy będziesz dzwoniła dowiedzieć się o zarodki? Cały czas mocno trzymam kciuki!!!✊✊
ina, nie będziesz już powtarzać bety, nie? Wizyta już zaraz także też mocno trzymam ✊✊
Dziękuje kochana ❤️
U nas jest inna reguła , po punkcji powiedziano mi ile pobrano i co z nimi zrobią 🙈
3 zamrożone były wczoraj i 3 są hodowane do soboty - do transferu. Jeżeli plan się zmieni , komórki nie zaplodnia się lub przestaną się rozwijać to dopiero wtedy do mnie zadzwonią ,ze transfer ma być szybciej albo w ogóle go nie będzie. Wiec jak tylko słyszę dźwięk telefonu to serce podchodzi mi do gardła 😅 ale jestem dobrej myśli 😅
-
Nadzieja, pamietam to uczucie zawału za każdym razem jak dzwonił telefon
Binga, codziennie starałam się gdzie indziej. I siadaj sobie to zastrzyków, wtedy zawsze trochę łatwiej. Ja przez pierwszych kilka stałam i dopiero później mi pielęgniarka uświadomiła, ze można sobie usiąść 😂
2016
3 IUI - synek
październik 2019
luty 2020
krótki protokół
26dpt - maluch ma 7 mm 😊
drugi synek ❤️