In vitro 2025
-
Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?
-
Hej, napewno nie wszystkie badania zostały wykonane, skoro nie znaleziono przyczyny. Podchodziliście już do inseminacji? Jakie masz amh,drożność, histeroskopia, stan zapalny endometrium był sprawdzany? Jeśli macie czas i faktycznie większość wyników jest w normie lepiej pogłębić diagnostykę,in vitro wcale nie jest droga na skróty (tak się wydaje tylko na poczatku).staraczka18 wrote:Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 21:04
Osa 🐝, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Cześć u nas identycznie z tym że staramy się od 3 lat w a klinice od jakiegoś roku . Wszystkie badania wyniki wychodzą idealnie ale ciąży nie ma i nie było 😔 w Marcu startujemy z in vitro.staraczka18 wrote:Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?.
-
U mnie było podobnie, wszystkie możliwe badania w normie zawsze, drożność wzorowa, AMH trochę niskie, ale nie aż tak, żeby to miało być przyczyną. Trochę miałam opór przed wchodzeniem w IVF kiedy tak naprawdę nie rozumiałam, gdzie tkwi problem, a klinika nie jest zainteresowana jego szukaniem. Raczej jest polityka, że robimy in vitro, jak nie będzie wychodziło to można szukać, ja zdecydowałam się po jednym nieudanym transferze zbadać immunologię i okazało się, że tutaj jest problem. Bez leczenia miałabym kilka procent szans na zajście w ciążę, a tak to szanse moich pozostałych zarodków wzrastają do kilkudziesięciu. W każdym razie znam to uczucie, że wszystkie badania ok, ale ciąży brakstaraczka18 wrote:Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?
🙋♀️ 88, 🙋♂️ 91/ Starania medyczne od 11.2023
AMH 0,9 - (myślałam że to problem, ale okazało się że to immunologia)
Hormony ✅Drożność ✅
VIII.2024 - kwalifikacja do IVF z MZ
IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
26.10.2024 - dr Jarosz, przebadana immunologia
❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2 ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone 19,30%❌ANA2
✅ANA3✅homocysteina, Cytokiny, białko S i C,✅gen V i gen II
Accofil, Hydroxychloroquine, SMOFLipid
24.02.2025 II transfer ❄, bety: 8 dpt - 153, 10 dpt - 527 12 dpt- 1335, 16 dpt - 8015

-
Możesz powiedzieć, dlaczego od roku jesteś w klinice i dopiero teraz przystępujesz do invitro? Jakie badania robiłaś w tym czasie?staraczka18 wrote:Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?
-
Hej, u nas ta sama historia. Zostaliśmy właśnie w tym tygodniu zakwalifikowani do in vitro. My przez 3 lata staran zrobiliśmy tyle badań że nawet lekarze są w szoku, ale co tylko gdzieś wyczytałam to robiłam plus oczywiście wskazania lekarzy przeróżnych od ginekologów po immunologów czy osteopatow i dietetyk klinicznej także już brak pomysłów. w grudniu zrobiłam również badanie drożności z podaniem lipiodolu dr Jankowska mi zaleciła stwierdziła że po tym preparacie na pewno będę w ciąży, ale póki co nic 🤷🏻♀️. Pod koniec marca ruszamy z podejściem do in vitro.staraczka18 wrote:Hej, od roku w klinice, ponad 2 lata starań. Jutro wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Wszystkie badania, jakie wykonujemy są w normie. Nie chorujemy na nic. Zawsze słyszę, że wszystko książkowo, a ciąży nigdy nie było. Są tu podobne historie? Udało się uzyskać ciążę dzięki in vitro?Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -