Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - a adopcja komorki
Odpowiedz

In vitro - a adopcja komorki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stokrotka30 Nowa

Wysłany: 15 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Staram sie z mezem 3 lata jestem po nie skonczonej procedurze in vitro. Dlaczego pisze nie skonczonej, poniewaz nie doszlo do transferu. Doszlo do punkcji pobrano 7 komorek ktore nie przetrwaly :(
    Nie wiem czy jest sens podchodzic jeszce raz do in vitro boje sie o swoja psychike mam 30lat moje Amh wynosi 1.18. Maz ma dobre wyniki. Zastanawiam sie nad adopcja komorki.

• Truskaweczka116 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka30 wrote:
    Hej Dziewczyny! Staram sie z mezem 3 lata jestem po nie skonczonej procedurze in vitro. Dlaczego pisze nie skonczonej, poniewaz nie doszlo do transferu. Doszlo do punkcji pobrano 7 komorek ktore nie przetrwaly :(
    Nie wiem czy jest sens podchodzic jeszce raz do in vitro boje sie o swoja psychike mam 30lat moje Amh wynosi 1.18. Maz ma dobre wyniki. Zastanawiam sie nad adopcja komorki.
    Oczywiście, masz 30 lat, czasami to źle dobrane leki albo po prostu dzialaja na ciebie inne, zobacz na forum są osoby, które nie miały zarodków w pierwszej symulacji a są w ciąży. Masz dobre AMH. Ja tez mam slaba psychike i w tej chwili bardzo mi dowaliło ale trzeba sie zdystansować. Nie jedna nieprzyjemna rzecz nas czeka. Chociaż mnie chyba same:) Ludzie z AMH 0,2 i niższym próbują:) Zobacz w wytycznych do dofinansowania, zgłosić trzeba brak dobrych komórek dwa razy pod rząd nie brak zarodków.

• Virginia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - pierwsze podejscie jest na "rozruch". Pogadaj teraz z lekarzem i poszukaj co jeszcze mozna zmienic w kolejnej procedurze, zebys miala wiecej komorek. Nie poddawaj sie tak latwo, bo jedno podejscie to nie wyrok.
    poczytaj tez watek - nie rozwijajace sie komorki i in vitro z niskim AMH

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ