IN-VITRO - CZERWIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ed wrote:Chcemy sprobowac jeszcze raz...i bez oddechu , od razu zanim stracimy zapał.
Mamy wizytę w czwartek i zobaczymy co lekarz powie ciekawegoEd lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Ewka1700 wrote:Evkill jakie te zastrzyki, w sensie że szczepienia limfocytami?
Ile masz jeszcze sniezynek ?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Olalasz wrote:Jestem po transferze. Lekarz powiedział,że jajniki po punkcji mogą bolec nawet miesiąc i na pewno nie mam hiperstymulacji. Podano mi 3-dniowe zarodki 8 bl (8A/ i 9-16 bl (10A). Nie wiem co to znaczy dokładnie, ale embriolog powiedział, ze klasy A i AB są bardzo dobre. Pozostało 5 zarodków.
Jadę właśnie nad morze, choć lekarz zakazał opalania się, jazdy na rowerze i seksu. I dużo odpoczynku. Testowanie 01.07.
Milego odpoczynku... I niech sie zarodki zagnieżdżają i dobrze rozwijają😘Olalasz lubi tę wiadomość
38 lat
2 procedury
Ciąża od grudnia -
MonkaB wrote:7dpt.
Nie mam już siły.
Ty odstawiłaś leki?
Nie odstawiłam. Pisałaś do.lekarza?
Pojechałam dzisiaj powtarzać i jak na złość diagnostyka nieczynna więc byłam w labo gdzie wyniki będą dopiero w poniedziałek.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Nie odstawiłam. Pisałaś do.lekarza?
Pojechałam dzisiaj powtarzać i jak na złość diagnostyka nieczynna więc byłam w labo gdzie wyniki będą dopiero w poniedziałek. -
Dziewczynki, wracam i ja 😊 Dzisiaj miałam trzeci transfer dwóch zarodków 10B i 7B. Mam nadzieję, że trzeci i ostatni ❤️Po dwóch nieudanych transferach na cyklach naturalnych dr zdecydowała o sztucznym + EmbrioGlue.
Serdecznie gratuluję Zulce i rebe ❤️✊Olalasz, testujemy tego samego dnia 😊
Makt , cieszę się u Ciebie już się coś dzieje 😊
Kahanka, trzymajmy się wersji, że do trzech razy sztuka ❤️😘
Pozostałym babeczkom życzę samych dobrych wieści, niezależnie od tego na co czekacie❤️Catlady, Olalasz, Ed, Nadal Biedronka, Makt, Morwa, kahanka, Iva_82, Matyśka, zulka, Rybitwa, Nadzieja lubią tę wiadomość
10/2018- ciąża pozamaciczna
01/2019 - punkcja , mamy 9 , trzydniowych❄️
28/03/2019 - 1 transfer 2x❄️❄️ cb... beta 10 dpt 47😣
02/05/2019 - 2 transfer 1x❄️beta 12 dpt <1.2 😣
22/06/2019 - 3 transfer 2x❄️❄️beta 9 dpt <1.2😣
24/07/2019 - 4 transfer 2x ❄️❄️beta 12dpt 4.2 😣
24/08/2019 - 5 transfer 1x❄️ 😣
01/2020 naturalny cud ❤️ beta 11/01- 71, 13/01-197, 15/01-483, 20/01-2623, 22/01-6583...04/02 jest❤️9tydz KONIEC💔 -
evkill wrote:Zastrzyki z acoffilu. Mam dwa zarodki: 6 dniowca blastke 2BB i 3 dniowy zarodek B.
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
niedoczynność tarczycy Letrox 75
IVF długi protokół - start V 2019
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
MonkaB wrote:Nie pisałam, uprzedzał mnie ze mam.nie robić wcześniej niż po 11 dni wiec nie będę go wkurzać. Chciałam odstawić leki, ale mąż się uparł że mam brać. We wtorek powtórzę choć wiem że to nie ma sensu. To była blastka 4aa i nawet beta nie drgnęla...
Nie odstawiaj i powtórz bete. Ja miałam 4 cc i też nic.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe😭endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
piegusek wrote:Evkill a Ty wiesz może od czego w AP zalezy czy zamrazaja 3 dniowe zarodki czy 5?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:W pierwszej procedurze embriolog mówi ła że to nasza decyzja, ale ponieważ żaden nam nie przetrwał do blastki to w drugiej lekarz zdecydował, że jeden zamrozimy w 3.
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
Ewka1700 wrote:Nie odstawiaj i powtórz bete. Ja miałam 4 cc i też nic.
Życie jest cholernie niesprawiedliwe😭
Przewertowałam pełno historii dziewczyn i ich bet i znalazłam dokładnie 1 przypadek że beta wystartowała dużo później. Nie rozumiem poco lekarze nam dają złudną nadzieje.
Nie wiem czy mam zmieniać klinikę. Myślałam o novum w Warszawie ale już teraz logistyczne to było trudne, a co dopiero jeździć taki kawał. -
piegusek wrote:Ja miałam na świeżo podany 3 dniowy 8A. Całą resztę embriolog powiedziała żeby trzymać do blastki niestety do blastki dotarł tylko 1 😔 zastanawia mnie co się stało czemu przestały się rozwijać skoro wcześniej dobrze im szło...moja historia
Dziwwczyny gdzie dokladnie mozna zrobic badania immunologiczne w warszawie I w lodzi? Gdzie taniej? A moze gdzies jeszcze mozna zrobic kolo Siedlec?
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
O rany.. Właśnie czytałam na wątku AP, że ostatnio nikt nic nie ma do mrożenia 😕 może coś w tym jest, że nie idzie hodowla do blaski. Ciekawe co GM nam powie, jaka może być przyczyna... u nas teoretycznie nie ma problemów z nasieniem, jedyny obniżony parametr to morfologia ale za to jest super ilość. Jak do tej pory jedynym naszym grzechem jaki lekarze nam wynaleźli jest moja endometrioza. Z drugiej strony nie jest ona jakoś strasznie zaawansowana. Jak nie pójdzie nam ta próba chyba też spróbuję z immunologia...
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
MonkaB wrote:Mąż się wyłamał i zadzwonił do lekarza. Powiedział że bezsensu że to zrobiłam i to jeszcze nie przekreśla nic. Kazał nie odstawiać leków i powtórzyć bete.
Przewertowałam pełno historii dziewczyn i ich bet i znalazłam dokładnie 1 przypadek że beta wystartowała dużo później. Nie rozumiem poco lekarze nam dają złudną nadzieje.
Nie wiem czy mam zmieniać klinikę. Myślałam o novum w Warszawie ale już teraz logistyczne to było trudne, a co dopiero jeździć taki kawał.
Wiesz, gdyby jakimś cudem beta nie zaczęła jeszcze rosnąć to bez leków zarodek.nie przetrwa. A który to był dpt?
W tej chwili i tak sztucznie przedłużam sobie cykl A po tym.wszystkim mam ochotę się.napic i zapomnieć.
MonkaB lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Wiesz, gdyby jakimś cudem beta nie zaczęła jeszcze rosnąć to bez leków zarodek.nie przetrwa. A który to był dpt?
W tej chwili i tak sztucznie przedłużam sobie cykl A po tym.wszystkim mam ochotę się.napic i zapomnieć.MonkaB, Catlady, Ed, Ewka1700 lubią tę wiadomość
moja historia
Alicja38 wrote:Dziewczynki, wracam i ja 😊 Dzisiaj miałam trzeci transfer dwóch zarodków 10B i 7B. Mam nadzieję, że trzeci i ostatni ❤️Po dwóch nieudanych transferach na cyklach naturalnych dr zdecydowała o sztucznym + EmbrioGlue.
Serdecznie gratuluję Zulce i rebe ❤️✊Olalasz, testujemy tego samego dnia 😊
Makt , cieszę się u Ciebie już się coś dzieje 😊
Kahanka, trzymajmy się wersji, że do trzech razy sztuka ❤️😘
Pozostałym babeczkom życzę samych dobrych wieści, niezależnie od tego na co czekacie❤️
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Ewka1700 wrote:Wiesz, gdyby jakimś cudem beta nie zaczęła jeszcze rosnąć to bez leków zarodek.nie przetrwa. A który to był dpt?
W tej chwili i tak sztucznie przedłużam sobie cykl A po tym.wszystkim mam ochotę się.napic i zapomnieć.
Tez pierwsze co pomyslalam ze musze sie czegos napic, no ale przedluze swoje męki do wtorku. Jak tak dalej pojdzie to zostanę jakąś alkoholiczką. -
evkill wrote:A propos picia, chciałam się upić w środę, ale przez pomyłkę kupiłam sobie 2% piwo i mi to upijanie nie bardzo wyszło 😁
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤