IN-VITRO - CZERWIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
evkill wrote:Właśnie dostałam @. Z moich obliczeń wynika, że transfer powinnam mieć 9 lipca.
PS. Po odstawieniu leków strasznie mi się cera popsuła.
Mnie zaczyna sypać jak biorę leki. Potem jak odstawiłam po stymulacji to było apogeum, przez 3 mce ogarnelam nieco buzie, a teraz znowu coś wychodzi po zastrzykach no ale powiedzmy ze jest to nieduża cena szczęścia
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
evkill wrote:Właśnie dostałam @. Z moich obliczeń wynika, że transfer powinnam mieć 9 lipca.
Ile evkill czekałaś na @?
Jak to jest bardzo rozregulowal wam się cykl po procedurze ? Bo nie wiem jak planować wakacje...endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Makt wrote:A zdradzisz jakie argumenty podał? Czyli 3 procedura byłaby w sierpniu?
Tak, ja już powoli zmierzam w kierunku punkcji. W czwartek mam pierwszy monitoring, zobaczymy ile jajeczek już się naprodukuje. Co do lekow to Miro zmienił mi Bemfole na Gonal f. Twierdzi ze to mnie lepiej wystymuluje. Bemfoli miałam 125, gonalu dał 175, pozostałe leki zostały bez zmian (Gonapeptyl pół ampułki dziennie i Mensinorm 75). Liczę ze faktycznie coś to zmieni a od przyszłego tygodnia chciałabym już wziąć zwolnienie, bo już w tym tygodniu jest mi ciężko wszystko ogarnąć, wiec potrzebuje złapać oddech.
Nie powtorze ci dokladnie naszej rozmowy. Ale generalnie powiedzial ze jeszcze 1.5 roku wstecz zalecalby immunologie. Bo takie byly tendencje. Ale najnowsze wytyczne czy badania pokazaly ze leczenie immunologi nie przeklada sie na skutecznosc. Mniej wiecej. Sa 2 osrodki w polsce. Calkiem malo. Ze moze to byc duzy koszt a efekty niekoniecznie. Oczywiscie jak bede chciala to moge. On stanowczo nigdy niczego mi nie odradzil. Aleargumentuje swoje stanowisko. Podstawowe badania mam ( ana2, przeciwciala + mutacje). Do przemyslenia ta histeroskopia.Makt lubi tę wiadomość
35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
Ewka1700 wrote:Ile evkill czekałaś na @?
Jak to jest bardzo rozregulowal wam się cykl po procedurze ? Bo nie wiem jak planować wakacje...moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ja po odstawieniu lekow po 2 procedurze czulam sie koszmarnie. Pojawila sie jakas wysypka, na 2 pietro dowlec sie nie moglam ikoszmarnie bolaly mnie kosci zwlaszcza kolana.35 lat
Trzeci rok staran
Laparoskopia - niedrozny jajowod, jajeczkowanie ciagle z niedroznej strony:(
10.2018 1 ivf dlugi protokol
10.18 pierwsza punkcja, 3 komorki, 0 zarodkow
03.2019 2 ivf krotki protokol
22.03 punkcja 4 komorki 3 zarodki
27.03 transfer 2 zarodkow i 1❄
10.04 cb:(, pozostal 1 ❄
25.05 transfer 3.1.1 -
An_ia336 wrote:Czyli w przyszlym tygodniu moze byc punkcja? Obys piekne komoreczki naprodukowala:) suplementowalas sie czyms dodatkowo?
Nie powtorze ci dokladnie naszej rozmowy. Ale generalnie powiedzial ze jeszcze 1.5 roku wstecz zalecalby immunologie. Bo takie byly tendencje. Ale najnowsze wytyczne czy badania pokazaly ze leczenie immunologi nie przeklada sie na skutecznosc. Mniej wiecej. Sa 2 osrodki w polsce. Calkiem malo. Ze moze to byc duzy koszt a efekty niekoniecznie. Oczywiscie jak bede chciala to moge. On stanowczo nigdy niczego mi nie odradzil. Aleargumentuje swoje stanowisko. Podstawowe badania mam ( ana2, przeciwciala + mutacje). Do przemyslenia ta histeroskopia.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
evkill wrote:1 dzień mi się spóźnił. Leki odstawiłam w środę wieczorem. Pa punkcji zawsze dostaje tydzień wcześniej.
-
joanna83 wrote:Czy Sydor ci powiedział jak często masz robić morfologie przy accofilu.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
aprill wrote:Skąd info ze Encorton do 8 rano?moja historia
evkill wrote:Zapytałam go o to i chyba mówił, że raz w tygodniu. Ale nie zapytałam jakie powinnam mieć wyniki i co mam zrobić jak będą za wysokie?
-
joanna83 wrote:Wiem że dziewczyny u Pasnika robią na 3 dzień rano przed kolejnym zastrzykiem i z nim konsultuja i nie mogą leukocyty przekroczyć 40 tys. Wtedy robią na 4 dzień. U Sydora jest chyba inaczej. Ja też tak chyba będę robić i jak coś to będę do niego dzwonić. Widzisz inne wyjście?moja historia
Popytam jeszcze na wątku o acoffilu.moja historia
joanna83 wrote:A intralipid też ma 2x?moja historia
evkill wrote:PS. Po odstawieniu leków strasznie mi się cera popsuła.
evkill lubi tę wiadomość
-
kahanka wrote:No mi tez podobnie mówił, ale my się uparliśmy i będziemy robić badania immuno w tym cyklu. Już jesteśmy umówieni w Prokocimiu na 4.07. W międzyczasie pewnie wypadnie transfer, ale to chyba nie przeszkadza?
Kahanka to zależy jakie badania będziesz robić. Np allo MLR powinno się ponoć zrobić po 10 tyg od nieudanego transferu/poronienia itp. Sama nie robiłam ale wiem że Iga tak pisała na wątku z immunologii.
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."