IN VITRO GRUDZIEŃ 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA wrote:Elfi jak samopoczucie? Jeszcze troche I wrzucam nowe ogloszenie
Za to wkurzyłam się na lekarza, bo specjalnie umówiłam konsultację telefoniczną wyników na 19.00 (można wybrać, czy ma być w klinice czy przez telefon i dodatkowo ten telefon też o konkretnej godz się ustala), żeby na spokojnie w domu z nim pogadać. Dr zadzwonił do mnie w środku dnia pracy, a ja tam nie za bardzo mam się gdzie schować, żeby przy kolegach nie paplać o luteinie dopochwowej i tym podobnych. Więc mówię mu, że czy moglibyśmy jednak o tej 19.00 porozmawiać, a on że oczywiście, rozumiem, do usłyszenia. O 19.00 cisza, o 19:30 dzwonię do kliniki, czy może dr ma jeszcze pacjentki i jest opóźnienie i że ja tu grzecznie czekam na tel od niego, a pani mi mówi że przecież on dzwonił do mnie wielokrotnie i się nie mógł dodzwonić. A teraz już poszedł do domu. Nosz kurde, jakby dzwonił, a ja bym była poza zasięgiem, to przecież dostałabym SMS że ktoś się dobijał. Ostatecznie inny lekarz ma dzwonić do mnie jutro, nie wiadomo o której, o 10.00 mam prezentację i pewnie akurat wtedy wycelują z telefonem. Wrrr. Sorry za lament, ale raz że chcę wiedzieć, czy wyniki są OK, a dwa że w końcu za te konsultacje po wynikach płaciłam.... -
TVN24 jest teraz program o ivfmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Oglądalyscie? Mówili w czarno na białym o tej nowej ustawie i zapłodnieniu tylko 1 komórki. Nie oglądałam od początku. Jutro sobie odtworze.
Ten poseł cb o to wymyślił to stary dziad. Nie nawidze takich ludzi.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Oglądalyscie? Mówili w czarno na białym o tej nowej ustawie i zapłodnieniu tylko 1 komórki. Nie oglądałam od początku. Jutro sobie odtworze.
Ten poseł cb o to wymyślił to stary dziad. Nie nawidze takich ludzi. -
martyna... wrote:strasznie czekam na dobre wieści od ciebie ELFI:)
Dziś dzwoniła Pani embriolog zarodki rozwijają się prawidłowo w czwartek transfer 5 dniowych blastek bo zdecydowałam że biorę dwie co ma być to będzie Jak dałyście radę na pełnym pęcherzu wysiedzieć na fotelu hehe???
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
evkill wrote:Oglądalyscie? Mówili w czarno na białym o tej nowej ustawie i zapłodnieniu tylko 1 komórki. Nie oglądałam od początku. Jutro sobie odtworze.
Ten poseł cb o to wymyślił to stary dziad. Nie nawidze takich ludzi.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
martyna... wrote:strasznie czekam na dobre wieści od ciebie ELFI:)
Dziś dzwoniła Pani embriolog zarodki rozwijają się prawidłowo w czwartek transfer 5 dniowych blastek bo zdecydowałam że biorę dwie co ma być to będzie Jak dałyście radę na pełnym pęcherzu wysiedzieć na fotelu hehe???
2 zarodki, wow To może spotka Cię podwójne szczęście jak Evitaz
Ja wypiłam aż za dużo i przed transferem dr sprawdził na USG pęcherz i powiedział że nawet za duży i mogę trochę siknąć. Dzięki temu przetrwałam Zresztą transfer jest szybki, a w mojej klinice nie leży się po tylko od razu do pionu -
Tez nie kumam po co się wpieprzaja do naszych ciał, i chcą decydować . Kto nie przeżył ten nie wie jakie to straszne nie moc mieć dziecka naturalnie, ile my musimy się nacierpieć i ile walczyć o to szczęście . A oni chcą z nas zrobić jakiś zacofany kraj. Masakra.
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
Martyna życzę dwóch serduszek , żebym nie była sama z tym podwójnym szczęściem
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
Micha wrote:Właśnie dzisiaj obudziłam się z silnym bólem gardła to chyba jak na złość bardzo rzadko choruje macie jakieś pomysły jak się teraz kurować?
Iga dziś udało mi się wstać przed Tobą.Micha lubi tę wiadomość
moja historia
Popbilas mnie ha ha
Ale jakos ci nie zazdroszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 05:33
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
kalade wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które były na wizycie u dr Paśnika. Czy przed wizytą robilyscie już jakieś badania, z którymi szlyscie na wizytę?
Na wszelki wypadek zapisałam się jakiś czas temu na styczeń do dr, bo terminu są z kosmosu i pójdę jeśli ten transfer się nie uda.
Kalade, tak ja byłam na wizycie i poszłam do niego z dużym pakietem badań. Po pierwszej wizycie zlecił mi test IMK (subpopulacje limfocytow), ocena równowagi cytokin Th1/Th2, do powtórzenia Ana1 bo miałam z 2014 roku. A poszłam do niego z wynikami:
TSH
aTPO
ATG
Mutacje genów - mi wyszła mutacja MTHFR, PAI-1 i czynnika V R2
Białko C
Białko S
Przeciwciała p/ kardiolipinowe IgG, IgM
Przeciwciala p/beta2 glikoproteinie IgG,IgM
Antykoagulant tocznia
Przeciwciała przeciwplemnikowe
Homocysteina
Helicobacter pylori
Nie wiem czy wszystkie są dla niego równie ważne, ja je po prostu miałam i wiem że je wszystkie sobie do karty wpisał. Ale te co kazał mi dorobić właściwie zleca każdej dziewczynie.
Trzymam kciuki żeby jednak wizyta nie była potrzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:59
kalade lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Dziewczyny trzymam kciuki dzisiaj za Was. Powodzenia i miłego dniastarania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
evkill wrote:Woda z sola albo z wodą utleniona i plukanko.
Iga dziś udało mi się wstać przed Tobą.
A do mnie oddzwonił pan doktor, wyniki są OK, czekamy na kolejną weryfikację w piątek (6dpt) -
3 dojrzałe komórki:( ryczę jak bóbr. I nie mogę tego zrozumieć. Jak to się stało.moja historia
evkill wrote:3 dojrzałe komórki:( ryczę jak bóbr. I nie mogę tego zrozumieć. Jak to się stało.
spineczka lubi tę wiadomość
-
evkill wrote:3 dojrzałe komórki:( ryczę jak bóbr. I nie mogę tego zrozumieć. Jak to się stało.
Szkoda Twoich smutków, spokojnie może akurat te trzy w zupełności wystarczą, wszystkie się zaplodnią i będą czekały na Ciebiestarania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄