X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching
Odpowiedz

In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • inka83 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

Wskazaniem do AH nie jest wiek a grubość osłonki więc niestety trudno powiedzieć czy to mialo wpływ czy nie 😔

Elka198321 lubi tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)

mo, Mokosza lubią tę wiadomość

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.

KateM, Matleena89 lubią tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 transfery każdy z embroglue w tylko jednym doszło do ciąży właśnie w tym z AH niestety ciąża poroniona był to drugi transfer przy kolejnym chciałam też ah ale embriolog nie naciął zarodki nie badane ale przy kolejnym chciałabym mieć z ah mam ponad 38lat nie wiem czy to akurat wtedy pomogło ale jakoś lepiej bym się czuła z nacięciem

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.
    Jeśli blastocysta jest wylęgającą i to co piszesz nierobią nacięcia ah..tak jest bynajmniej w tej co byłam...

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ