X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching
Odpowiedz

In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • inka83 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

Wskazaniem do AH nie jest wiek a grubość osłonki więc niestety trudno powiedzieć czy to mialo wpływ czy nie 😔

Elka198321 lubi tę wiadomość

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)

mo, Mokosza lubią tę wiadomość

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.

KateM, Matleena89 lubią tę wiadomość

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 transfery każdy z embroglue w tylko jednym doszło do ciąży właśnie w tym z AH niestety ciąża poroniona był to drugi transfer przy kolejnym chciałam też ah ale embriolog nie naciął zarodki nie badane ale przy kolejnym chciałabym mieć z ah mam ponad 38lat nie wiem czy to akurat wtedy pomogło ale jakoś lepiej bym się czuła z nacięciem

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.
    Jeśli blastocysta jest wylęgającą i to co piszesz nierobią nacięcia ah..tak jest bynajmniej w tej co byłam...

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ