In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching
-
Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?
-
inka83 wrote:Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?
Wskazaniem do AH nie jest wiek a grubość osłonki więc niestety trudno powiedzieć czy to mialo wpływ czy nie 😔Elka198321 lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
inka83 wrote:Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?
mo, Mokosza lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...
KateM, Matleena89 lubią tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Ja miałam 3 transfery każdy z embroglue w tylko jednym doszło do ciąży właśnie w tym z AH niestety ciąża poroniona był to drugi transfer przy kolejnym chciałam też ah ale embriolog nie naciął zarodki nie badane ale przy kolejnym chciałabym mieć z ah mam ponad 38lat nie wiem czy to akurat wtedy pomogło ale jakoś lepiej bym się czuła z nacięciem
-
Kluska wrote:Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.
Kluska lubi tę wiadomość
-