X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching
Odpowiedz

In vitro i nacięcie osłonki zarodka - Assisted Hatching

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • inka83 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Niskie AMH , niskie parametry nasienia, ale szanse zawsze są , wiec zdecydowaliśmy się na invitro.... Protokół długi, 4 oocyty, jedna blastka 4AA, niestety nie udało się i niski bHCG rozwiał nasze duże nadzieję. W dodatkowych procedurach zaznaczyliśmy AH do decyzji ebriologa, która nie zdecydowała się na to... Teraz czytam, ze u kobiet powyżej 38 roku życia jest to wskazanie, czy myślicie że to miało wpływ na nasze niepowodzenie ?

Wskazaniem do AH nie jest wiek a grubość osłonki więc niestety trudno powiedzieć czy to mialo wpływ czy nie 😔

Elka198321 lubi tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka83 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)

mo, Mokosza lubią tę wiadomość

• Kluska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Mi lekarz mówił że nacięcie ah pomaga szybciej wyjść zarodkowi z otoczki co za tym idzie szybciej się ma możliwość implantacji...My przy udanym transferze mieliście nacięcie ah i embrioglue ...zarodek 3bb obecnie 17 tydzień ciąży...;-)
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.

KateM, Matleena89 lubią tę wiadomość

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 transfery każdy z embroglue w tylko jednym doszło do ciąży właśnie w tym z AH niestety ciąża poroniona był to drugi transfer przy kolejnym chciałam też ah ale embriolog nie naciął zarodki nie badane ale przy kolejnym chciałabym mieć z ah mam ponad 38lat nie wiem czy to akurat wtedy pomogło ale jakoś lepiej bym się czuła z nacięciem

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ale przy cienkiej otoczce lub zarodku ekspandującym może uszkodzić zarodek więc to nie zawsze dobra procedura. Trzeba dopasować do konkretnego przypadku.
    Jeśli blastocysta jest wylęgającą i to co piszesz nierobią nacięcia ah..tak jest bynajmniej w tej co byłam...

Kluska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ