In vitro po 40
-
Cześć, czy jest tu na forum ktoś, kto podchodzi do in vitro po 40? Ja zaraz kończę 42 lata. Jestem już po 4 stymulacjach. Ostatnio z 11 pęcherzyków tylko 2 komórki - może ktoś miał podobnie? Zastanawiam się czy coś mogę zrobić, aby uzyskać więcej komórek. Lekarka powiedziała, że "może to tylko taki miesiąc". Poprzednio też miałam mało: za pierwszym razem jedną, potem 5, potem 2 i ostatnio 2 - mówię o komórkach typu mII czyli tych nadających się do zapłodnienia.Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
Mąż 45 lat, po nowotworze (nasienie mrożone)
*IVF 1 - jedna komórka M II, zamrożona
*IVF 2 - 5 MII > 3 zarodki (łącznie z odmrożoną), tylko jedna blastocysta 4.1.2 (trzymaliśmy, bo chcieliśmy badać) - PGTA negatywne
*IVF 3 - dwie MII, zamrożone
*IVF 4- dwie MII, trzy zarodki (bo rozmrażaliśmy), zero blastocyst
*Zmiana kliniki
*IVF 5 - 5 komórek, tylko 1 zarodek 3 dniowy 8.3, transfer, beta w 12pt <0,1
*IVF 6 - długi protokół ostatniej szansy -
Hej,
Ja już też po 40 🙈
I po dwóch stymulacjach.
Z pierwszej 6 komórek, 5 nadających się do zapłodnienia.
Z drugiej 12 komórek wszystkie nadające się do zapłodnienia... ale co z tego wyjdzie to jeszcze czekam na koniec hodowlimo lubi tę wiadomość
👩🦰40 🧔40
9 lat starań
2016 hsg ciąża naturalna
Poronienie w 10 tv
2018 hsg jeden jajowód drożny
2020 laparoskopia diagnostyczna
Oba jajowody niedrożne
I 2021 selektywne hsg Lublin udane
IV 2021 beta w górę
Niestety w 7 tc okazało się że to zaśniad całkowity 😓
31XII 2022 rozpoczęcie stymulacji do ICSI puregon +orgalutran -
Cleo 82 wrote:Hej,
Ja już też po 40 🙈
I po dwóch stymulacjach.
Z pierwszej 6 komórek, 5 nadających się do zapłodnienia.
Z drugiej 12 komórek wszystkie nadające się do zapłodnienia... ale co z tego wyjdzie to jeszcze czekam na koniec hodowli
ooo to piękny wynik! Aż 12 komórek! A czym byłaś stymulowana? Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 15:48
Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*IVF 2 - 5 MII > 3 zarodki (łącznie z odmrożoną), tylko jedna blastocysta 4.1.2 (trzymaliśmy, bo chcieliśmy badać) - PGTA negatywne
*Zmiana kliniki
Dużo znaczy dobra klinika i dobry specjalista od stymulacji. Ja uzyskałam dużo komórek i 5 blastocyst, w tym 2 ładnej klasy i 3 przeciętnej w wieku 41 lat.
Cleo 82, mo lubią tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
mo wrote:ooo to piękny wynik! Aż 12 komórek! A czym byłaś stymulowana? Trzymam kciuki!
Na zakończenie 2x decapetyl plus ovitrelle👩🦰40 🧔40
9 lat starań
2016 hsg ciąża naturalna
Poronienie w 10 tv
2018 hsg jeden jajowód drożny
2020 laparoskopia diagnostyczna
Oba jajowody niedrożne
I 2021 selektywne hsg Lublin udane
IV 2021 beta w górę
Niestety w 7 tc okazało się że to zaśniad całkowity 😓
31XII 2022 rozpoczęcie stymulacji do ICSI puregon +orgalutran -
mo wrote:Cześć, czy jest tu na forum ktoś, kto podchodzi do in vitro po 40? Ja zaraz kończę 42 lata. Jestem już po 4 stymulacjach. Ostatnio z 11 pęcherzyków tylko 2 komórki - może ktoś miał podobnie? Zastanawiam się czy coś mogę zrobić, aby uzyskać więcej komórek. Lekarka powiedziała, że "może to tylko taki miesiąc". Poprzednio też miałam mało: za pierwszym razem jedną, potem 5, potem 2 i ostatnio 2 - mówię o komórkach typu mII czyli tych nadających się do zapłodnienia.
Z yego co pamietam mozna suplementowac koenzym q10, resweratrol, korzen maca, dhea, wit D. Ja bralam tez hormon wzrostu. Mi sie udalo z jajeczkiem po terapii hormonem wzrostu ale cholera wie czy to nie przypadek -
Cleo 82 wrote:Przy drugiej elonva 150 plus Menopur 75, później zwiększony do 225
Na zakończenie 2x decapetyl plus ovitrelle
Pięknie! U mnie po elovie z większym menopurem tylko dwie się nadawały A miałaś długi czy krótki protokół?Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*Zmiana kliniki
Nowa84 wrote:Polecam watek dla dziewczyn z niskim amh.
Z yego co pamietam mozna suplementowac koenzym q10, resweratrol, korzen maca, dhea, wit D. Ja bralam tez hormon wzrostu. Mi sie udalo z jajeczkiem po terapii hormonem wzrostu ale cholera wie czy to nie przypadek
Dzięki, znam ten wątek. AMH to jednak co innego niż wiek, dlatego założyłam nowy.
Ja biorę tenfertil i tran z witaminą D, zgodnie z zaleceniami lekarza. Ale to raczej wpływa na jakość komórek, a nie na ich ilość? Spytam jeszcze lekarkę o DHEA - zrobię najpierw badanie, aby zobaczyć poziom. Q10 mam w normie, czyli ten w tenfertil chyba wystarczy.Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*Zmiana kliniki