X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Ciasteczko przyrost niski, ale czemu już przekreślasz swoje dzieciątko. Jeśli nastepna beta bedzie spadać lub nie rosnać to zrozumiem, ale nie tak odrazu, jednak przyrost był.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Matko - to cud, że Teściowa miała To przeczucie ... !!! Fajnie ujęłaś - oszczędza energię :)

trochę za ostro, ale już bliżej prawdy - tylko nie wiem, czy bedzie kolejny ...
    Jezu, no widzisz, nie dogodzi, nie dogodzi!!!! Daj nam wierzyc, ze bedzie ok. Z mala doza watpliwosci. I juz. :)

Najlepsze, ze on przy tej swojej potrzebie oszczedzania energi, jest bardzo pracowity, ale zawsze pracowity w ten sposob, ze wymysli inteligentny sposob, zeby nie marnowac energii, a zeby robota byla zrobiona. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:30

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

trochę za ostro, ale już bliżej prawdy - tylko nie wiem, czy bedzie kolejny ...

Ciasteczko ja rozumiem nerwy i stres ale dajże spokój. Widzę, że dziewczyny piszą ale Tobie nie dogodzi.
    Dzielam się rzadko ale od samego początku we wszystkim podkladasz negatywne emocje, nie podejdziesz do punkcji, pozniej do crio a teraz skreślasz kropka i nie idziesz po następnego. Są dziewczyny które zniosły dużo wiecej a walczą i się nie poddają.
    W moim przypadku bete zrobiłam 9dpt tylko dlatego że dzień pozniej miałam mieć operacje, kolejna 16dpt i tyle
    Daj sobie szanse a raczej Wam

Paulcia28, MonikA_89!, Kate_______, asias, Kadetka, Pimka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Ciasteczko ja rozumiem nerwy i stres ale dajże spokój. Widzę, że dziewczyny piszą ale Tobie nie dogodzi.
    Dzielam się rzadko ale od samego początku we wszystkim podkladasz negatywne emocje, nie podejdziesz do punkcji, pozniej do crio a teraz skreślasz kropka i nie idziesz po następnego. Są dziewczyny które zniosły dużo wiecej a walczą i się nie poddają.
    W moim przypadku bete zrobiłam 9dpt tylko dlatego że dzień pozniej miałam mieć operacje, kolejna 16dpt i tyle
    Daj sobie szanse a raczej Wam
    Nie skomentuje tego więcej niż: chyba słabo znasz moją historię- skąd Ty to wzięłaś ... bzdury

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Jezu, no widzisz, nie dogodzi, nie dogodzi!!!! Daj nam wierzyc, ze bedzie ok. Z mala doza watpliwosci. I juz. :)

Najlepsze, ze on przy tej swojej potrzebie oszczedzania energi, jest bardzo pracowity, ale zawsze pracowity w ten sposob, ze wymysli inteligentny sposob, zeby nie marnowac energii, a zeby robota byla zrobiona. :D

:) to pewnie nieraz się dziwisz - jak on to robi :) chciałabym tak umieć ;) pewnie jest bardzo pogodnym i spokojnym człowiekiem :)
    Ale z tą Teściowa to niezła historia .. !!!

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nie skomentuje tego więcej niż: chyba słabo znasz moją historię- skąd Ty to wzięłaś ... bzdury
    Salsefia ma rację, wiesz ja już druga ciążę straciłam i ?? Walczę dalej , nie marudzilam o przyrost bo słuchałam się lekarza, mówił że jest dobry to ok , nie jestem lekarzem, też w dużo w życiu przeszłam ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!! Po ca mam wyć za tym co się skończyło? Trzeba żyć dalej i walczyć i brać co przyniesie los. A Tobie nic nie pasuje, nie wiem chyba nikt ne może Ci pomóc

Kate_______, Jvm, Rubi27, asias, Pimka, Niezapominajka5, Paulaa25 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Salsefia ma rację, wiesz ja już druga ciążę straciłam i ?? Walczę dalej , nie marudzilam o przyrost bo słuchałam się lekarza, mówił że jest dobry to ok , nie jestem lekarzem, też w dużo w życiu przeszłam ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!! Po ca mam wyć za tym co się skończyło? Trzeba żyć dalej i walczyć i brać co przyniesie los. A Tobie nic nie pasuje, nie wiem chyba nikt ne może Ci pomóc
    Bzdury dotyczą tego, że nie podejdę do punkcji, do crio ... nie zycze sobie takich kłamstw.
    Błagam- koniec już - Ok ? Zmienmy temat ..

• Mimii Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się odnieść do wyników ciasteczka bo jakoś tak zaglądam na forum, czekałam na Twój wynik bety Ciasteczko i trzymałam kciuki.i dalej trzymam! Faktem jest że przyrost jest niski.przy takich wartościach mógłby być wyższy a najlepiej się podwoić-wtey pewnie byłabyś spokojniejsza do kolejnej weryfikacji.Ale dziewczyny też mają rację że nie można skreślac tego transferu.jak czekałam na swój wynik bety to przetrzepalam fora w kontekście niskiej bety ale udanej ciąży i były takie przypadki.Wiem że łatwo napisać żebyś była spokojna i czekała na kolejną bete która więcej wyjaśni, jednak napisze tylko że mam nadzieję że ten czas oczekiwania minie szybko i ta niepewność się skończy.3mam kciuki bo szansa jak najbardziej jest!

MonikA_89!, Ciasteczko77, klamka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimii wrote:
    Hej, chciałam się odnieść do wyników ciasteczka bo jakoś tak zaglądam na forum, czekałam na Twój wynik bety Ciasteczko i trzymałam kciuki.i dalej trzymam! Faktem jest że przyrost jest niski.przy takich wartościach mógłby być wyższy a najlepiej się podwoić-wtey pewnie byłabyś spokojniejsza do kolejnej weryfikacji.Ale dziewczyny też mają rację że nie można skreślac tego transferu.jak czekałam na swój wynik bety to przetrzepalam fora w kontekście niskiej bety ale udanej ciąży i były takie przypadki.Wiem że łatwo napisać żebyś była spokojna i czekała na kolejną bete która więcej wyjaśni, jednak napisze tylko że mam nadzieję że ten czas oczekiwania minie szybko i ta niepewność się skończy.3mam kciuki bo szansa jak najbardziej jest!
    Dziękuje !!! Za szczerość !!!! Jako jedyna tutaj !!! I o to mi chodziło, a nie sztuczne słodzenie czy kurde udowadnianie, że nie umiem liczyć ;) dziękuje Ci ❤️ Też za słowa otuchy i kciukasy !!!!

• Bruised Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Od jakiegoś czasu nie udzielam się regularnie, ale są takie momenty, kiedy nie można się nie odezwać :p
    Ciasteczko77 wrote:
    Bzdury dotyczą tego, że nie podejdę do punkcji, do crio ... nie zycze sobie takich kłamstw.
    Błagam- koniec już - Ok ? Zmienmy temat ..
    Ciasteczko, czy Ty czasem wierzysz, że coś się może udać? Czy zawsze zakładasz najgorsze i poddajesz się (albo zamierzasz się poddać) jeszcze zanim zaczniesz walczyć na dobre? Beta jest pozytywna, przyrost nawet jeśli nie jest idealny, to jest o włos od normy. Daj szansę Maluchowi, poczekaj, teraz i tak już nic nie zmienisz. Powtórz badanie za 48h i będziesz wiedziała na czym stoisz.

A co do punkcji, to czy Ty czasem nie chciałaś przerywać stymulacji? Akurat wtedy bywałam tu bardzo często i dobrze pamiętam ;)

asias, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane...ostatnio się nie odzywałam... choć od czasu do czasu Was podczytywałam.. ktoś wywołał mnie do odpowiedzi jakiś czas temu.. bodajże Asia .. tak, jestem już po scratchingu i wielkimi krokami zbliża się nasz cykl... z całego serca życzę każdej z Was żeby spełniło się to najważniejsze marzenie.. aby otrzymać rolę życia..rolę Mamy.. nie będę wymieniać każdej z Was imienia, bo istnieje ryzyko, że kogoś pominę i zrobię komuś przykrość.. postanowiłam zrobić sobie przerwę od forum.. nie wiem ile będzie ona trwała.. być może niedługo, być może wieczność.. bardzo Wam dziękuję za Wasze wsparcie bo to zawsze było dla mnie najcudowniejsze! Pewnie jesteście ciekawe skąd taka decyzja.. jak w stopce "walka trwa" w tym zakresie nic się nie zmieniło, jednak tutaj dzieje się baaaardzo dużo... jest nas ogrom.. każda pragnie doczekać się dzieciątka, każda ma inną sytuację, inną historię, inne trudności na swojej drodze.. jednak bardzo się tutaj zżywamy co skutkuje dużym przeżywaniem nie tylko wszystkich wzlotów ale i upadków.. zaczęłam żyć nie tylko swoimi staraniami, problemami, trudnościami ale i każdej z Was.. mój mózg zaczął kręcić się tylko wokół tego tematu...po otwarciu oczu - forum, w przerwie śniadaniowej - forum, podczas wieczoru spędzanego z mężem - forum.. każda z nas wie, że w całym tym staraniu ważne jest nie tylko przygotowanie fizyczne, farmakologiczne ale też to co się dzieje w głowie... a w mojej głowie przerabiam wszystkie Wasze wzloty i bardzo bolesne upadki.. dlatego tym razem, przy procedurze postanowiłam postarać się uwolnić umysł, uwolnić myśli.. jak mi to wyjdzie nie wiem, bo naprawdę baaaardzo Was polubiłam i ciężko nagle przestać się interesować Waszymi losami.. wiecie co? ostatnio wśród moich bliskich stał się CUD... lekarze nie dawali szans .. 0% prawidłowych plemników.. podczas rozpaczy spowodowanej sytuacją, spóźnił się okres.. dwie kreski.. "nie możliwe" .. pozytywna beta "jak to".. USG - jest serduszko..."niedowierzanie i łzy szczęścia".. tutaj kiedy czytam takie posty jak wyżej.. nie ubliżając nikomu..Ciasteczko gratuluję Ci ciąży i życzę szczęśliwego rozwiązania (i zdrowia Twojemu mężowi), ale czytając takie posty, z doszukiwaniem się niepowodzenia i wpieraniem, że nie liczy się na szczęśliwy finał .. czuję złość, bo naprawdę należę do tej części, która ogromnie cieszyłaby się z pozytywnej bety i modliła żeby dzieciątko było zdrowe a może tylko pomarzyć o znalezieniu się w takiej sytuacji.. przynajmniej na ten moment... dlatego jak napisałam wcześniej za każdą z Was bez wyjątku trzymam kciuki, aby spełniło się to maleńkie WIELKIE marzenie każdej z nas... sercem szczególnie będę z całą supermocną wrześniową ekipą! :)

Jeszcze raz z całego serduszka dziękuję Wam za ogromne wsparcie, masę ciepłych słów i dzielenie się Waszą wiedzą.

Niech spełniają się Nasze "dziecięce" marzenia :) :* ;)

MonikA_89!, Bruised, aga_ni, asias, klamka, Paulcia28, Onia, andzia83, pragnaca dziecka, MisiaZ88, asienka30, Pimka, Karolciaaa26, tolerancyjna, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Kochane...ostatnio się nie odzywałam... choć od czasu do czasu Was podczytywałam.. ktoś wywołał mnie do odpowiedzi jakiś czas temu.. bodajże Asia .. tak, jestem już po scratchingu i wielkimi krokami zbliża się nasz cykl... z całego serca życzę każdej z Was żeby spełniło się to najważniejsze marzenie.. aby otrzymać rolę życia..rolę Mamy.. nie będę wymieniać każdej z Was imienia, bo istnieje ryzyko, że kogoś pominę i zrobię komuś przykrość.. postanowiłam zrobić sobie przerwę od forum.. nie wiem ile będzie ona trwała.. być może niedługo, być może wieczność.. bardzo Wam dziękuję za Wasze wsparcie bo to zawsze było dla mnie najcudowniejsze! Pewnie jesteście ciekawe skąd taka decyzja.. jak w stopce "walka trwa" w tym zakresie nic się nie zmieniło, jednak tutaj dzieje się baaaardzo dużo... jest nas ogrom.. każda pragnie doczekać się dzieciątka, każda ma inną sytuację, inną historię, inne trudności na swojej drodze.. jednak bardzo się tutaj zżywamy co skutkuje dużym przeżywaniem nie tylko wszystkich wzlotów ale i upadków.. zaczęłam żyć nie tylko swoimi staraniami, problemami, trudnościami ale i każdej z Was.. mój mózg zaczął kręcić się tylko wokół tego tematu...po otwarciu oczu - forum, w przerwie śniadaniowej - forum, podczas wieczoru spędzanego z mężem - forum.. każda z nas wie, że w całym tym staraniu ważne jest nie tylko przygotowanie fizyczne, farmakologiczne ale też to co się dzieje w głowie... a w mojej głowie przerabiam wszystkie Wasze wzloty i bardzo bolesne upadki.. dlatego tym razem, przy procedurze postanowiłam postarać się uwolnić umysł, uwolnić myśli.. jak mi to wyjdzie nie wiem, bo naprawdę baaaardzo Was polubiłam i ciężko nagle przestać się interesować Waszymi losami.. wiecie co? ostatnio wśród moich bliskich stał się CUD... lekarze nie dawali szans .. 0% prawidłowych plemników.. podczas rozpaczy spowodowanej sytuacją, spóźnił się okres.. dwie kreski.. "nie możliwe" .. pozytywna beta "jak to".. USG - jest serduszko..."niedowierzanie i łzy szczęścia".. tutaj kiedy czytam takie posty jak wyżej.. nie ubliżając nikomu..Ciasteczko gratuluję Ci ciąży i życzę szczęśliwego rozwiązania (i zdrowia Twojemu mężowi), ale czytając takie posty, z doszukiwaniem się niepowodzenia i wpieraniem, że nie liczy się na szczęśliwy finał .. czuję złość, bo naprawdę należę do tej części, która ogromnie cieszyłaby się z pozytywnej bety i modliła żeby dzieciątko było zdrowe a może tylko pomarzyć o znalezieniu się w takiej sytuacji.. przynajmniej na ten moment... dlatego jak napisałam wcześniej za każdą z Was bez wyjątku trzymam kciuki, aby spełniło się to maleńkie WIELKIE marzenie każdej z nas... sercem szczególnie będę z całą supermocną wrześniową ekipą! :)

Jeszcze raz z całego serduszka dziękuję Wam za ogromne wsparcie, masę ciepłych słów i dzielenie się Waszą wiedzą.

Niech spełniają się Nasze "dziecięce" marzenia :) :* ;)
    Powodzenia :)

Kadetka lubi tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3

7.03.24 ETM 3.1.1.

age.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my wszystkie jesteśmy szczere! To że nie zawsze piszemy to co druga chce usłyszeć to nasz szczerość. Czasmi trzeba kogoś przytulić a czesem dać kopa w tyłek. Bardzo trzymam kciuki żeby Ci się udało,tak jak za każdą z dziewczyn na forum. Nikt nie jest przeciwko Tobie. Tylko nie rozumiem czemu już skreślasz swojego kropka.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trochę piekło i tyle

A też tak Cię bolał miesien tyłka po??? Ałaaaa

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Klinika Bocian :) u dr P :)
    Też jestem w Bocianie i jestem zadowolona:)
    Ceny w miarę ok, dobry standard.
    Ostatnio troszkę słaby wynik u nas,ale to raczej nie wina kliniki.

asias lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jak już się odezwałam, to chyba muszę do Was wrócić na stałe, bo mąż nie wytrzyma mojego gadania :p I moje nerwy też mogą tego nie wytrzymać... Ostatnio mu tłumaczyłam co to jest endometrium i jak wygląda biopsja. Boję się, że mogę zostać wdową jak jeszcze coś mu będę musiała tłumaczyć xD

Jutro znów jadę na wizytę i już stresik jest...

Kate_______, Paulcia28, andzia83, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.

7.03.24 ETM 3.1.1.

age.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    A też tak Cię bolał miesien tyłka po??? Ałaaaa
    Tyłka??? Ja w brzuch miałam robiony

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka powodzenia, rozumiem Ciebie doskonale <3

Kadetka lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka, miło że do nas zajrzałaś :) Trzymam kciuki, żebyś w końcu zobaczyła upragnione dwie kreski na teście.

Kadetka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    A tak w ogóle jak już się odezwałam, to chyba muszę do Was wrócić na stałe, bo mąż nie wytrzyma mojego gadania :p I moje nerwy też mogą tego nie wytrzymać... Ostatnio mu tłumaczyłam co to jest endometrium i jak wygląda biopsja. Boję się, że mogę zostać wdową jak jeszcze coś mu będę musiała tłumaczyć xD

Jutro znów jadę na wizytę i już stresik jest...
    Heh :) Powiem Ci, że z moim mężem jest podobnie. Niby dopytuje o różne rzeczy, ale jak mu zaczynam tłumaczyć, to robi wielkie oczy i mówi, że brzmi strasznie :) Z drugiej strony jak będzie taki uświadomiony, to może łatwiej zniesie moje huśtawki nastrojów i marudzenie :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ