Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Joanna1212 Autorytet
    Postów: 782 367

    Wysłany: 10 października 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Na dwoje babka wróżyła... może przy super sprzęcie jakiś pęcherzyk już będzie widać...ale to niekoniecznie...po moim przypadku z dziś jeszcze nic nie było widać - jestem 15 dpt
    Aife mam pytanie ty ivf miałaś w Rzeszowie???

    29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 10 października 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Dziewczyny, to szybkie pytanie: kiedy coś widać na usg?
    1.10 miałam transfer 5dniowej blasty. 12.10 mam oznaczyć betę, a 15.10 stawić się u lekarza na usg...
    U mnie pecherzyk w macicy było widać w 18 dpt 3 dniowego zarodka a w 28 dpt serduszko

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 10 października 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aifa trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze, jest za wcześnie by zobaczyć coś w macicy moim zdaniem

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Dziewczyny, to szybkie pytanie: kiedy coś widać na usg?
    1.10 miałam transfer 5dniowej blasty. 12.10 mam oznaczyć betę, a 15.10 stawić się u lekarza na usg...


    U mnie był pęcherzyk 7,7 juz 16 dni po transferze :) wiec jak dobry sprzęt to powinno być widać czy jest pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 19:36

  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 10 października 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife slyszałam, że przy becie powyżej 1000 dopiero może być coś widać, u mnie w klinice na pierwsze USG każą przyjść 25-26 dpt. Jak miałam inseminację to 28 dnia po był i zarodek i serce, ale miał niecałe 3mm.

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • K' Ekspertka
    Postów: 219 85

    Wysłany: 10 października 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli się okaże :) przede mną jeszcze beta, więc nie wiadomo czy w ogóle będzie czego szukać. Tym bardziej, że dzisiaj cały dzień jest mi niedobrze, a teraz zaczęło mi się w brzuchu przewalać więc coś sądzę, że ta jelitowka od mojego mężczyzny nadchodzi...
    Czy w razie czego mogę wziąć nifuroksazyd?

    Kinga

    * 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • gosia1992 Autorytet
    Postów: 763 816

    Wysłany: 10 października 2018, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    Dziewczyny, to szybkie pytanie: kiedy coś widać na usg?
    1.10 miałam transfer 5dniowej blasty. 12.10 mam oznaczyć betę, a 15.10 stawić się u lekarza na usg...
    U mnie 13dpt, beta 660 było widać pęcherzyk ciążowy miał wtedy 3mm.

    km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 10 października 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Beta 1.01 :(
    :( :( strasznie mi przykro. Trzymaj się jakoś...

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 10 października 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Dziewczyny ostatnio trochę mnie tu mniej ale chcę opisać moją historię ludzkości pokrzepieniu serc... otóż od początku niemal po transferze miałam plamienia..mimo test ciążowy w 10dpt pozytywny... wciąż plamienia i bóle brzucha...13 dni po transferze beta 289 ale że wciąż plamienia i ból brzucha poszłam do lekarza (jestem za granicą) pani dr powiedziała że... ciąża jest niemożliwa bo nic w macicy nie ma ..i nie jest powiększona...ryczalam po czym pobiegłam na betę 15 dni po transferze 529.. wciąż ból brzucha i plamienia. W poniedziałek wracam do kraju od razu idę do swojego lekarza i mam nadzieję że wszystko jednak będzie ok ...w każdym razie podejście niektórych lekarzy jest po prostu bezduszne...a to że zarodka jeszcze nie widać nie oznacza że go nie ma...ja wierzę w swoją fasolkę oraz że Polski lekarz w końcu się mną zajmie..
    No po prostu brak słów... masakra, co za lekarze... Aife trzymaj się i wierz mocno w swojego kropka &&&&&

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 10 października 2018, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka - ściskam ciepło - trzymaj się kochana :*

    c5c9c0e3f3.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 10 października 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    K' wrote:
    To chyba w takim razie to dość standardowy tekst u lekarzy. Ja w poprzedniej klinice to słyszałam.
    Gameta Rzgów nie jest jeszcze tak straszną taśmą, ale faktycznie za ten tekst lekarze powinni mieć osoby kociołek w piekle...
    Bardzo trafnie napisane z tymi kociołkami. Podpisuje się pod tym obiema rękami. Niektórzy lekarze to powinni mieć zakaz kontaktu z pacjentami, jeśli nie umieją się zachować. Jakby nie widzieli, że niepłodność nie zawsze siedzi w głowie i parom które przychodzą się leczyć jest bardzo ciężko przyznać się przed samym sobą i obcym lekarzem, że mają problem. Wyłączyć głowę to można jak się próbuje kilka miesięcy a nie kilka lat. Zero empatii :(

    Paulcia28, andzia83 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 10 października 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Beta 1.01 :(
    Kochana bardzo mi przykro :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moniczka2601 Autorytet
    Postów: 663 518

    Wysłany: 10 października 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Dobranoc ❤️

    Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Joanna1212 Autorytet
    Postów: 782 367

    Wysłany: 10 października 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Dobranoc ❤️
    Jestem tu nowa ale pomimo to wspieram !!!!

    Paulcia28, moniczka2601 lubią tę wiadomość

    29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • Farelka Autorytet
    Postów: 1314 1344

    Wysłany: 11 października 2018, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ktoś testuje na dniach albo podchodzi do transferu ?? Ostatnio jakoś cisza na forum...

    f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 11 października 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dziewczynki czy ktoś testuje na dniach albo podchodzi do transferu ?? Ostatnio jakoś cisza na forum...
    My od wczoraj rozpoczęliśmy naturalny proces produkcji :P :P

    Kate_____, asienka30, tolerancyjna, Farelka, Waleczna lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anett13 Ekspertka
    Postów: 173 132

    Wysłany: 11 października 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na etapie brania leków, dzisiaj 2 dzień. Jednak w tym miesiącu podchodzimy do inseminacji, bo do ivf nie mam wszystkich badań. Jednak bardziej nastawiam się już na kolejny miesiąc :)
    Dziewczynom, którym się udało gratuluję. A tym które walczą, życzę dużo siły!

    I IUI udana ❤️
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 11 października 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dziewczynki czy ktoś testuje na dniach albo podchodzi do transferu ?? Ostatnio jakoś cisza na forum...
    Farelko ja dzisiaj zabieram ostatniego kropka ale nadzieja malutka na pozytywny finał...

    K', Farelka, Kate_____ lubią tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • K' Ekspertka
    Postów: 219 85

    Wysłany: 11 października 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dziewczynki czy ktoś testuje na dniach albo podchodzi do transferu ?? Ostatnio jakoś cisza na forum...

    Ja się jutro testuje, chociaż raczej wynik już nam.
    Wczoraj wieczorem złapała mnie ta jelitowka od męża. Skończyło się na nocnej wizycie pogotowia, kroplówce i lekach dożylnych. Odwodniona byłam tak, że ciśnienia miałam 50na 100.
    Nie byłam w stanie wczoraj wziąć żadnych ze swoich leków, ani zastrzyków.
    W międzyczasie mąż podstawił mi sikańca - test wyszedł negatywnie, więc jutro jadę się tylko upewnić.

    Kinga

    * 01.10.2018 - IVF - nieudane
    * 31.03.2018 - IVF - nieudane
    * 26.01.2018 - IVF - nieudane
    * wdrożone leczenie: Equoral, Azatiopryna, Encorton, Intralipid
    * Wykryty problem immunologiczny: podwyższone NK i p/przeciwjądrowe
    * 2 nieudane IVF
    * 3 nieudane inseminacje
  • Niusja Autorytet
    Postów: 632 313

    Wysłany: 11 października 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny,
    mam pytanko. W poniedziałek najprawdopodobniej podchodzę do pierwszego krio. Lekarz kazał zrobić w najbliższa sobotę poziom progesteronu. Pytanie brzmi, w jakich granicach powinien się znajdować? Dodam, że sobota to 18 dzień cyklu. Leki: 2x Progynova, 3x2 Utrogestan, 1x Prolutex, 1x Fraxyparyna

    Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego