In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwkaaa wrote:Wiesz ja nie wiem czy te objawy to dobre objawy może to efekty brania tych wszystkich hormonów a może i okres idzie nie wiem
Wiem że świruje i doszukuje się objaw.....
A brak objawów to wcale zle nie znaczy jak dla mnie....
Także głowa do góry. Musimy jakoś te min tydzień wytrzymać do testowania i to że będziemy fiksować jest zupełnie normalne !
Dziękuję. Muszę być dobrej myśli, bo inaczej zwariuje.
P.s. to nasz ostatni zarodek w tej procedurze i chciałabym żeby z nami zostałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 07:01
PolaWaw lubi tę wiadomość
- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
Dziewczyny jak brać ten gonapeptyl.
prosto z lodówki czy ocieplić??
[/QUOTE]
ja biorę prosto z lodówki i zaraz zastrzyk aplikujęaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Dziewczyny jak sobie radzilyscie ze stresem po transferze. Ja bylam cala procedure spokojna a teraz jestem drugi dzien po transferze i sie stresuje az rano gonie do lazienki. Jakos trudno mi nad tym zapanowac. Czy ktoras z Was moze tak miala? Czy cos bralyscie na uspokojenie? Trzymam za Was mocno kciuki
PolaWaw lubi tę wiadomość
-
Grami ja przy drugim transferze bralam relanium ale to lekarz mi zalecil bo ja bardzo sie denerwowalam i on widzial jak ja to przezywam. U mnie sie objawialo ze mialam napady placzu i cala sie trzeslam ze strachu. Naklepiej byłoby wylaczyc ciagle myslenie o tym ale wiem ze ciezko to zrobic ;)najlepiej skonsultuj z lekarzem czy mozesz wziac cos na uspokojenie. Trzymam kciuki
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Sierściucha wrote:Mam pytanie, od jutra mam brać gonapeptyl.
Trzeba trzymać go w lodówce, ale jak jest przed podaniem??
Mam taki prosto z lodówki sobie wstrzyknąć czy powinien troszkę poczekać w temperaturze pokojowej??Marmis -
Grami spróbuj sie czymś zajac wiem ze nie jest latwo ja przy pierwszym transferze bylam nakrecona na maksa ciągle cos czytalam w internecie ciagle doszukiwalam sie objawow i chyba to sprawilo ze bylam tak zestresowana to normalne przeciez kazdej z nas bardzo zalezy zeby wkoncu zostac mama
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Grami nie pomogę Ci bo nie znam sposobu jak sobie z tym wszystkim poradzić mogę jedynie napisać, ze czuje to samo. Nie mogę sie skupić, raz jestem pełna nadziei, raz załamana. Tez nic nie dostałam na uspokojenie. Lekarz mnie zna wie jak przeszłam IUI i poronienie ale mam wrażenie ze moja wytrzymałość tez ma granice do których sie niebezpiecznie zbliżam. Dużo siły dla nas dziewczynki.
Fredka przykro mi. Najważniejsze ze Kropek w brzuchu.
Dziewczyny póki co dla każdej z nas jest nadzieja. Przecież dzieci sie rodzą z tego cholernego in vitro Pozdrawiam serdecznieAsiulka84, MalaMiss lubią tę wiadomość
W tym roku skończę 34 lata
Starania z pomocą medyczna od 2016 -> 2017 IUI, ciąża, poronienie w 10 tc
Problem: słabe nasienie (morfologia 0 - 4%), AMH - 1,4
1 IVF -
Fredka trzymam za Ciebie i Kropka kciuki!! Ja tez nie wiedzialam ze az tak bede sie stresowac po transferze. Zwlaszcza ze to nasze pierwsze podejscie. Asiulka84 wlasnie postanowilam tak zrobic zajac sie czyms i starac sie ciagle cos czyrac bo mysli robia co chca
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam takie pytanie - ide długim protokołem, w piątek skończyłam antyki, a od zeszłego poniedziałku biorę gonapeptyl. Dzis dostałam okres. Ginka kazała mi przyjśc dopiero za tydzień 26.03 i jak będzie wszystko ok to zaczniemy stymulacje. Na poprzedniej wizycie , tydzień temu - powiedziała, że w tzw. międzyczasie powinien pojawić się okres - co się własnie stało. Ale w przyszły poniedziałek, kiedy będzie wizyta to już będzie mój 8 dzień cyklu, czy to nie za późno na rozpoczęcie stymulacji? Czy jak już jest gonapapetyl to inaczej się to liczy? Bo jakos sobie zakodowałam, że stymulacja to od 2 dnia cyklu - czy ja źle myślę?Marmis
-
Marmis wrote:Dziewczyny mam takie pytanie - ide długim protokołem, w piątek skończyłam antyki, a od zeszłego poniedziałku biorę gonapeptyl. Dzis dostałam okres. Ginka kazała mi przyjśc dopiero za tydzień 26.03 i jak będzie wszystko ok to zaczniemy stymulacje. Na poprzedniej wizycie , tydzień temu - powiedziała, że w tzw. międzyczasie powinien pojawić się okres - co się własnie stało. Ale w przyszły poniedziałek, kiedy będzie wizyta to już będzie mój 8 dzień cyklu, czy to nie za późno na rozpoczęcie stymulacji? Czy jak już jest gonapapetyl to inaczej się to liczy? Bo jakos sobie zakodowałam, że stymulacja to od 2 dnia cyklu - czy ja źle myślę?
Marmis lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Marmis wrote:Dziewczyny mam takie pytanie - ide długim protokołem, w piątek skończyłam antyki, a od zeszłego poniedziałku biorę gonapeptyl. Dzis dostałam okres. Ginka kazała mi przyjśc dopiero za tydzień 26.03 i jak będzie wszystko ok to zaczniemy stymulacje. Na poprzedniej wizycie , tydzień temu - powiedziała, że w tzw. międzyczasie powinien pojawić się okres - co się własnie stało. Ale w przyszły poniedziałek, kiedy będzie wizyta to już będzie mój 8 dzień cyklu, czy to nie za późno na rozpoczęcie stymulacji? Czy jak już jest gonapapetyl to inaczej się to liczy? Bo jakos sobie zakodowałam, że stymulacja to od 2 dnia cyklu - czy ja źle myślę?
Fredka- trzymajcie się, został z wami najsilniejszy:* my niestety też bez mrozakow. Coraz więcej osób na naszym forum nie ma mrozakow:(Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Punkcje miałam dopiero w 21 dniu cykluDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Tez szłam długim protokołem i stymulacje zaczęłam w 7 dniu cyklu . W 21 dniu cyklu poprzedzającym miesiąc stymulacji miałam scretching i down regulation więc wszystko jest u Ciebie ok. Niektóre dziewczyny zaczynają już na początku okresu stymulacje a my musialysmy później bo po przez wyciszenie jajników owulacja się opozni. Wszystko jest w porządku.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis wrote:Dzieki Kochana - bo już mi chyba głowka za bardzo pracuje...
Marmis lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Sierściucha wrote:Dzięki Kochane za rady, gonapeptyl podany, "jakoś poszło ośle jakoś poszło"
Marmis ja antyki biorę do 25.03, gonapeptyl co drugi dzień od dzisiaj, 30.03. wizyta u lekarza - planowo powinien być to 2dc.Marmis -
Słuchajcie, padło na tym forum wiele rad odnośnie żywienia około punkcyjnego/transferowego. Ale wszystko mi się myli co kiedy i jak
Pomóżcie to jakoś poukładać
Dieta białkowa i odżywka białkowa - od kiedy?? i do kiedy??
od rozpoczęcia stymulacji do transferu?? czy jakoś inaczej??
A jedzenie plastra ananasa??
Też była jakaś taka złota rada, po punkcji do transferu?? - też dokładnie nie pamiętam
Może jeszcze jakieś rady??
Teoretycznie jak ma być hiperstymulacja czy ciąża to i tak będzie,ale odżywiając się odpowiednio nie będę mogła nic sobie zarzucić, będę wiedziała że zrobiłam wszystko co mogłam
-
Marmis wrote:To widze, że każda ma trochę inaczej. Ciekawe od czego to zalezy - bo mi nic nie badali wcześniej w sensie hormonów etc. , może to ta torbiel po niepękniętym pęcherzyku zadecydowała, że tak będzie.... Jakoś ta lekarka za bardzo mi nie lezy (nie pamięta pacjentów, ba nawet w karte wczesniej nie spojrzy) - no - ale trzeba zaufac - bo inaczej się nie da.
Ja na tego 30.03 mam mieć zrobione hormony Estradiol, LH,Progesteron.Paulcia28 lubi tę wiadomość