X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    A ja powoli zaczynam tracić nadzieję a ze stresu nie mogę spać...
    Mam typowe objawy jak na okres, a ciążowych wcale. Dziś mój 26 dc i 5 dpt blastka.
    Będzie dobrze, brak objawów to też dobrze. Każda z nas jest inna. Trzymam kciuki :-*

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie mam. Czy wszystkie z Was miały plamienie implantacyjne czy nie? Bo z tego co czytałam to nie u każdej się pojawia. Ja mam dziś jakiegoś nerwa, normalnie mnie nosi i nie wiem czemu. Wczoraj wieczorem miałam bóle żołądka i niedobrze mi było. Sama nie wiem co mam myśleć a tu jeszcze tydzień do testowania :-(
    Ja nie miałam plamienia, nic a nic.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, gdyż miałam dzisiaj drugą weryfikację po 6dpt blastocysty i hcg wyszło ujemne, czy są jeszcze szanse na ciążę... czy już przestać się łudzić..

• Magdalena88Waw Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz po 3 weryfikacji :( niestety beta ujemna na poziomie 1,2 - w 11 dpt. mialam transferowany 4 dniowy zarodek podobno o rozwoju książkowym, miało byc pieknie a wyszlo jak zwykle :(
    Jak jest z kolejnym transferem z mrozakow ( na szczescie mamy). Możecie cos doradzić ???

Jest mi strasznie źle :(

Magdalena88Waw
  • Magdalena88Waw Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, gdyż miałam dzisiaj drugą weryfikację po 6dpt blastocysty i hcg wyszło ujemne, czy są jeszcze szanse na ciążę... czy już przestać się łudzić..
    Zuza ja tez tak mialam na weryfikacji tel lekarz powiedział zeby nie przejmować sie wynikami bo po to robia 3 ale w moim przypadku nie skończyło sie pozytywnie. Moze u Ciebie bedzie inaczej.

Zuza6 lubi tę wiadomość

Magdalena88Waw
  • Sierściucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena88Waw wrote:
    Zuza ja tez tak mialam na weryfikacji tel lekarz powiedział zeby nie przejmować sie wynikami bo po to robia 3 ale w moim przypadku nie skończyło sie pozytywnie. Moze u Ciebie bedzie inaczej.

Magda, a gdzie się leczysz że aż 3 weryfikacje??

0ba2188e07.png
  • Zuza6 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to chyba leczymy się w tej samej klinice bo ja tez mam mieć 3 weryfikacje.
    Kolejna jest w poniedziałek.
    Wolałabym, żeby badali same hormony a na końcu hcg ... bo to wszystko trochę przytłacza..
    Ja niestety nie mam śnieżynek..

Magdalena88Waw lubi tę wiadomość

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymaj się... tulę .. masz mrozaczki i kolejną szansę na maleństwo :)

Magdalena88Waw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam informację, że jest 6 komórek zapłodnionych i na ten moment wszystkie się rozwijają!!! Punkcja była w poniedziałek, więc jutro będzie 3 doba czy dzisiaj? Jutro mam dostać kolejne informacje :)

ninkali, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Sierściucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Mam informację, że jest 6 komórek zapłodnionych i na ten moment wszystkie się rozwijają!!! Punkcja była w poniedziałek, więc jutro będzie 3 doba czy dzisiaj? Jutro mam dostać kolejne informacje :)

Świetne wiadomości, oby tak dalej :)

0ba2188e07.png
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie mam. Czy wszystkie z Was miały plamienie implantacyjne czy nie? Bo z tego co czytałam to nie u każdej się pojawia. Ja mam dziś jakiegoś nerwa, normalnie mnie nosi i nie wiem czemu. Wczoraj wieczorem miałam bóle żołądka i niedobrze mi było. Sama nie wiem co mam myśleć a tu jeszcze tydzień do testowania :-(

Ja nie mialam plamień implantacyjnych

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • Magdalena88Waw Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    Magda to chyba leczymy się w tej samej klinice bo ja tez mam mieć 3 weryfikacje.
    Kolejna jest w poniedziałek.
    Wolałabym, żeby badali same hormony a na końcu hcg ... bo to wszystko trochę przytłacza..
    Ja niestety nie mam śnieżynek..
    Zuza jestem w warszawskiej invickie. Dzieki dziewczyny za wsparcie. Kiedy robia transfery z meozaczkow ???

Magdalena88Waw
  • Magdalena88Waw Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Magda, a gdzie się leczysz że aż 3 weryfikacje??
    Invicta Warszawa - mozna dokupić za 450 zł nadzór nad implantacją - i na podstawie wyników badan mowia ci jak idzie maluchowi, zmieniają dawki leków i w miare szybko wiadomo czy sie udało czy nie.

Magdalena88Waw
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Super :) dzień punkcji liczysz jako dzień 0, więc jutro będzie 3 doba.

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Jutro, czyli w czwartek, tez tak miałam. Kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!1

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tą weryfikacją?

• Marmis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Melduje wieśći z frontu. Dziś byłam na podglądzie (od sześciu dni mam menopur, a jeszcze wczesniej gonapeptyl przez 2 tygodnie). Pęcherzyków na razie około 6. Dostałam dodatkowo puregon, bo trochę estradiol za niski - ale podobno po gonaptepylu tak może być. I w piatek podgląd kolejny. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek - ale ostatecznie okaże się w piątek. Czy 6 pęcherzyków to nie mało?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Alaska Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo oo, jestem po punkcji pobrane 3 pęcherzyki, ale tylko w 2 jajeczka - podobno bardzo dobre. Ustaliliśmy, że je mroźny i stymulujemy się jeszcze raz :).kolejna wizyta 16 kwiecień...

PS. Źle zniosłam narkoze :(leżę i dogorywam

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaska wrote:
    Hallo oo, jestem po punkcji pobrane 3 pęcherzyki, ale tylko w 2 jajeczka - podobno bardzo dobre. Ustaliliśmy, że je mroźny i stymulujemy się jeszcze raz :).kolejna wizyta 16 kwiecień...

PS. Źle zniosłam narkoze :(leżę i dogorywam
    Podziwiam Cię. Ja na samą myśl o kolejnej punkcji dreszczy dostaje :-) trzymam kciuki żeby były kolejne jajeczka. Oszczędzaj się :-*

Alaska lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Hej Dziewczyny. Melduje wieśći z frontu. Dziś byłam na podglądzie (od sześciu dni mam menopur, a jeszcze wczesniej gonapeptyl przez 2 tygodnie). Pęcherzyków na razie około 6. Dostałam dodatkowo puregon, bo trochę estradiol za niski - ale podobno po gonaptepylu tak może być. I w piatek podgląd kolejny. Punkcja najprawdopodobniej w poniedziałek - ale ostatecznie okaże się w piątek. Czy 6 pęcherzyków to nie mało?
    6 to wcale nie mało, może jeszcze nowe urosną ? Trzymam kciuki :-*

Marmis lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ