In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena88Waw wrote:Dziewczyny dzis mam 3 dpt - zarodek piękny top quaality - czy orientuje sie kiedy po crio następuje zagnieżdżenie ??? Na razie jestem na relanium i ogólni odsypiam stresy ;p pierwsza weryfikacja - wczoraj 2 dpt nie wykazała ofc bety bo za wczesnie. Lekarz kazał czekac do srody.
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, pozwolicie że dołączę do Waszej grupy. Niektóre z Was znam już z innych wątków
W tym roku kończę 32 lata, od 2015 roku staram się o pierwsze dziecko. Zdiagnozowali u mnie endometriozę między I a II stopniem, mam całkowicie niedrożny jeden jajowód.
Postanowiliśmy z moją połówką, że zdecydujemy się jednak na in vitro. Tydzień temu miałam punkcję, wczoraj dowiedziałam się, że mam 2 blastki, jutro dowiem się co z pozostałymi zarodkami.
Po punkcji miałam lekką hiperkę, ale już jest dobrze.
Paulcia28, olcia.de, Maggie08, inka2707, Poziomka25, Parysada, niezapominajka2017, Niezapominajka5, asias, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Magdalena88Waw wrote:Dziewczyny dzis mam 3 dpt - zarodek piękny top quaality - czy orientuje sie kiedy po crio następuje zagnieżdżenie ??? Na razie jestem na relanium i ogólni odsypiam stresy ;p pierwsza weryfikacja - wczoraj 2 dpt nie wykazała ofc bety bo za wczesnie. Lekarz kazał czekac do srody.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Bella93 wrote:Tylko 9 bylo okRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Może ja się nie znam, jest tak rozpisane :liczba uzyskanych wzgorkow jajonosnych 25, MII-9, MI-1, GV-8, atretyczne-7
Dziwne,ze nikt z Bociana tego nie zaproponował.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Nuśka82 wrote:Nasza pierwsza procedura. Jesteśmy zupełnie zieloni.
Przyczyną nieznana. Oboje zdrowi, teoretycznie bardzo plodni, tylko dzieci brak. Mąż bardzo dobre nasienie, ja cykle podręcznikowe.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Niestety nie znam się na tych oznaczeniach. Bella pisze,ze 9 było dobrych. Mimo wszystko 3 ładne zostają. Rozważcie mrozenie (na przykładzie MalejMiss widzimy,ze czasem ładnie się rozmrazaja), a jeśli nie to chociaż dastwo. Wiele kobiet z niskim amh walczy o jakiekolwiek komórki. Dla kogoś może być to dar z nieba:)
Dziwne,ze nikt z Bociana tego nie zaproponował.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Magdalena88Waw wrote:Paulcia - mialam podana 5 dniowa blastocyste.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Niezapominajka5 wrote:Przy ivf myślę, że macie duże szanse. Immunologie sprawdzaliscie,czy dostaniesz encorton?
A napisz proszę kiedy mniej więcej ty się wybierasz z wizytą do bociana? -
moniczka2601 wrote:Czyli nie bardzo się znam dzięki za info, pozdrawiam
Jakbys chciala zobaczyc na czym polega różnica miedzy komorkami.
moniczka2601 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/jakosc-komorek-jajowych/
Jakbys chciala zobaczyc na czym polega różnica miedzy komorkami.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Nuśka82 wrote:Niezapominajko niestety nic nie wiem co nas czeka,co mi podadzą. Dr G tak jak wcześniej wspomniałam nic nam nie powiedział. Idę w ciemno. Muszę co nieco szukać wiedzy na Internecie.
A napisz proszę kiedy mniej więcej ty się wybierasz z wizytą do bociana?
A Wy dopiero za 1,5 miesiąca? Czy macie wcześniej, a źle zapamiętałam?
Dziewczyny jak tam po transferach? Jak się czujecie? Coś umilklyscie:)
MałaMiss, nie odpisałaś mi ostatnio na pytanie o pozostałe zarodki. Macie mrozaki? Doczytałam,że pisałaś, że znowu słabe nasienie dało o sobie znać,ale nie wychwycilam jaki jest ostateczny wynik. Przepraszam jeśli pisałaś o tym, a ja przeoczyłam.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Olcia kope lat
Pisalysmy kiedys na watku o laparo
Jak sie czujesz? Kiedy skonczylas visanne? Dobrze pamietam, ze bralas?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Furiatka wrote:Dzisiaj beta już 9,1, więc wszystko się wyjaśniło. Już sama nie wiem, co gorsze. Czy bezwzględne zero, czy świadomość, że zarodki walczyły, ale choróbsko okazało się silniejsze. No nic, coco jumbo i do przodu, przynajmniej się winka mogę napić .
Nie mamy już zapłodnionych mrozaków, więc teraz czas na 5 oocytów, które sobie czekają na zimowisku. Póki co urlopik przed nami i tak sobie myślę, czy da radę jakoś podziałać z przedłużeniem cyklu, bo akurat wyjazd wypada nam w czasie, w którym moglibyśmy zrobić kolejne podejście. Macie jakieś doświadczenie?
Ja teraz przedłużam cykl, żeby miesiączki nie dostać w majówkę - nie ma mojego lekarza, wraca w piątek 04.05. - a a chcę z crio startować już w tym cyklu i on sam to zaproponował.
Miałam zrezygnować z z lutinusa i biorę tylko luteinę 3x2 pod język i estrofem 2x1. Dziś odstawiłam leki i czekam na @MalaMiss, Furiatka lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Wizytę mam w sobotę. Pierwszy podgląd stymulacji (dzisiaj zaczęłam).
A Wy dopiero za 1,5 miesiąca? Czy macie wcześniej, a źle zapamiętałam?
Dziewczyny jak tam po transferach? Jak się czujecie? Coś umilklyscie:)
MałaMiss, nie odpisałaś mi ostatnio na pytanie o pozostałe zarodki. Macie mrozaki? Doczytałam,że pisałaś, że znowu słabe nasienie dało o sobie znać,ale nie wychwycilam jaki jest ostateczny wynik. Przepraszam jeśli pisałaś o tym, a ja przeoczyłam.tolerancyjna, Paulcia28, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
35 lat
2 inseminacje
2 in vitro:
02.2017 crio transfer
04.2018 crio transfer -
Hej dziewczyny. Ja juz po punkcj pobrali 7 Punkcje przeszlam ciężko ledwo dalam rade ale bez znieczulenia. Tylko paracetamol i valium dostalam. Dlaczego musimy takie ciezkie rzeczy przechodzic zeby byc mamai. To takie niesprawiedliwe. Wiem ze 7 to nie jest imponujacy wynik. Ciekawe ile z tego sie zaplodni i bedzie sie ladnie dzielic.
inka2707, Maggie08, MalaMiss lubią tę wiadomość
-
Oska31 wrote:Hej dziewczyny. Ja juz po punkcj pobrali 7 Punkcje przeszlam ciężko ledwo dalam rade ale bez znieczulenia. Tylko paracetamol i valium dostalam. Dlaczego musimy takie ciezkie rzeczy przechodzic zeby byc mamai. To takie niesprawiedliwe. Wiem ze 7 to nie jest imponujacy wynik. Ciekawe ile z tego sie zaplodni i bedzie sie ladnie dzielic.
Czemu Ci robili bez znieczulenia? 7 komórek to jest ładny wynik, nie martw sięRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Olcia kope lat
Pisalysmy kiedys na watku o laparo
Jak sie czujesz? Kiedy skonczylas visanne? Dobrze pamietam, ze bralas?