In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:Czyli Paulcia wy godzi na to samo, bo dzień w którym zaczęłaś brać progesteron to tak jakby dzień owu. Ja przy świeżym transferze liczyłam od dnia punkcji plus 14 dni.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
Ja byłam dziś na usg (1 dzień cyklu) i moja gin stwierdziła ze nienrozpoczne stymulacji w tym cyklu..... ponieważ już widać ze jest jeden pęcherzyk bardzo dominujący i mógłby przyblokować inne ( tak było w poprzednim cyklu) wiec znów czekam do następnej @ ......tym razem mam brać lek tuż przed @ żeby przyblokować wzrost pęcherzyków przed stymulacja.
Szkoda znowu się wszystko przesuwa w czasie3 lata starań....
Niskie AMH, poza tym wszystkie inne wyniki "w normie"
2 nieudane Inseminacje
1 Nieudane Invitro (1 zarodek 5 dniowy)zero mrozaków
Początek kolejnej stymulacji - koniec maja? -
Parysada wrote:Ja byłam dziś na usg (1 dzień cyklu) i moja gin stwierdziła ze nienrozpoczne stymulacji w tym cyklu..... ponieważ już widać ze jest jeden pęcherzyk bardzo dominujący i mógłby przyblokować inne ( tak było w poprzednim cyklu) wiec znów czekam do następnej @ ......tym razem mam brać lek tuż przed @ żeby przyblokować wzrost pęcherzyków przed stymulacja.
Szkoda znowu się wszystko przesuwa w czasie
Szkoda Ale ten m-c szybko minie, zobaczyszParysada lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
KasiaLe wrote:Ja pierwszą ciążę z invitro na cyklu sztucznym miałam liczoną jak normalną ciążę czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
-
MalaMiss wrote:No to chyba we trzy vędziemy testować 7.05, raczej nie będę brać wolnego by zrobić betę 08.05 w klinice. Niestety w przychodnu wynik bety jest ba drugi dzień, więc akurat będę miała wynik 08.05. Ew.pojadę do kliniki po pracy i wynik będzie ok.23-24
Maggie08, MalaMiss, kasia1234, Parysada lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Kurcze.. niestety na mojej kolejnej wizycie,tez go nie będzie. Na szczęście to jeszcze nie punkcja.
A ile miałaś komórek,że odradzil Ci ten lekarz mnożenie? Były słabej jakości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 15:14
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
mamaporaz2 wrote:Wróciłaś po 6 latach po mrozaki? Ja mam jeszcze 4, a jestem na wylocie ciazy i zastanawiam sie ile moge poczekać...bo póki co warunków nie mamy na kolejne dziecko (bo to w brzuchu juz drugie) ale narazie do adopcji zarodkow nie oddam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 15:56
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
Dzisiaj beta już 9,1, więc wszystko się wyjaśniło. Już sama nie wiem, co gorsze. Czy bezwzględne zero, czy świadomość, że zarodki walczyły, ale choróbsko okazało się silniejsze. No nic, coco jumbo i do przodu, przynajmniej się winka mogę napić .
Nie mamy już zapłodnionych mrozaków, więc teraz czas na 5 oocytów, które sobie czekają na zimowisku. Póki co urlopik przed nami i tak sobie myślę, czy da radę jakoś podziałać z przedłużeniem cyklu, bo akurat wyjazd wypada nam w czasie, w którym moglibyśmy zrobić kolejne podejście. Macie jakieś doświadczenie?Pat1980ka lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie też mam takie mieszane uczucia co do dr G. Niezbyt kontaktowy. Ale mam nadzieję że kompetentny. Tylko to się w zasadzie liczy. Na razie też byłam tylko na 1 wizycie. Następna za prawie półtora miesiąca. Teraz czekam na nowy cykle i zacznę brać antykoncepcję A w trakcie zastrzyki. I następna wizyta 27 dc.
-
morganaa wrote:U nas z moich 3 komórek 2 były do niczego,ale 1 którą zapłodnili się rozwija,także w poniedziałek transfer. Oby dopisało szczęście,bo całą procedurę trzeba będzie zaczynać od nowa.35 lat
2 inseminacje
2 in vitro:
02.2017 crio transfer
04.2018 crio transfer -
emka29 wrote:To i ja się dopisuję do listy na ten dzień. 7.05 będzie 10 dzień dwóch 3-dniowych zarodków.
emka29 lubi tę wiadomość
35 lat
2 inseminacje
2 in vitro:
02.2017 crio transfer
04.2018 crio transfer -
Witam Was wszystkie:)
Chcę dołączyć do Waszego grona, bo w grupie raźniej.
21 kwietnia miałam III criotansfer 3 dniowego ostatniego zarodka,testuję 30 kwietniaMaggie08, Furiatka, moniczka2601, emka29, kasia1234, Oska31, Parysada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasias wrote:Witam Was wszystkie:)
21 kwietnia miałam III criotansfer 3 dniowego ostatniego zarodka,testuję 30 kwietnia
Mocno trzymam kciuki, żeby ten transfer okazał się szczęśliwy! Ja miałam w ten dzien punkcję i była to szczęśliwa dataasias lubi tę wiadomość
-
asias wrote:Witam Was wszystkie:)
21 kwietnia miałam III criotansfer 3 dniowego ostatniego zarodka,testuję 30 kwietnia
Trzymam kciuki za pozytywny test. Oby majówka była szczęśliwaasias lubi tę wiadomość
35 lat
2 inseminacje
2 in vitro:
02.2017 crio transfer
04.2018 crio transfer -
asias wrote:Witam Was wszystkie:)
Razem testujemyasias lubi tę wiadomość
34 lata - 3 lata starań, oligozoospermia, defragmentacja 45%
15.03.2018 - IMSI, crio 21.04.2018, 30.04.2018 test -
morganaa wrote:U nas z moich 3 komórek 2 były do niczego,ale 1 którą zapłodnili się rozwija,także w poniedziałek transfer. Oby dopisało szczęście,bo całą procedurę trzeba będzie zaczynać od nowa.
Morganaa, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Mam nadzieję, że mój jedyny zarodek będzie się dalej rozwijał i też planowo transfer w poniedziałek. Życzę Tobie i sobie dużo szczęścia, mam nadzieję że procedura nie pójdzie na marne.morganaa, Finezja_k lubią tę wiadomość
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
moniczka2601 wrote:Musze znaleźć ta rozpiskę ale ok 20 oocytów, Jemu ogólnie chodziło że świeże są lepsze... Jak znajdę rozpiskę to napisze jak wrócę z pracy. Tyle wyprodukowalam że ledwo jechałam na punkcje, jeszcze po 3 dniach dochodziłam do siebie, dlatego żałuję że nie zamrozilam bo boję się znowu stymulacji...
Czytałam,że w niektórych klinikach oferują w takim wypadku rekompensaty dla pary,która oddaje komórki.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Bao wrote:Morganaa, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Mam nadzieję, że mój jedyny zarodek będzie się dalej rozwijał i też planowo transfer w poniedziałek. Życzę Tobie i sobie dużo szczęścia, mam nadzieję że procedura nie pójdzie na marne.
To mamy jedynaki musi być dobrze