In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Necia124 wrote:Hej! Mam dziś dzień doła. 7dpt i zero objawów (wiem wiem nie musi ich być) ale jakoś tak złapał mnie strach.
Znam wiele dziewczyn ktore zaszły co prawda naturalnie i oprócz braku okresu nic nie czuły!!!
Mnie przed transferem bolały piersi i tak jest do dziś raz mniej raz bardziej sa takie napięte ale to zapewne progesteron...Poki co nic innego się nie dzieje miesiac jak kazdy inny tylko ten stres straszny ... -
japonka wrote:Mi się trafiło pierwsze w życiu kanałowe leczenie i martwica zęba w pierwszej w życiu ciąży i to w okolicy 9 tygodnia. Niby nie powinno mieć to związku ze stratą w naszym przypadku, ale i tak nie daje mi to spokoju, czy na pewno... robiłam całe leczenie bez zdjęć RTG oczywiście (nie polecam...) i ze specjalnym znieczuleniem. Jakaś kumulacja pecha
Mi tez pewnie nie dawałoby spokoju..
Ja mam dwa martwe, w tym górna dwójka więc tak średnio gdybym miała ją wyrwać i wstawiać teraz implanta. Kurde sama już nie wiem, im więcej czytam tym więcej rozkminiam później co powinnam zrobić a czego nie powinnam.. Trochę to męczące już.. -
Niezapominajka5 wrote:Tez do niego trafiłam,ale ostatecznie byłam u niego tylko na 1 wizycie,bo poszedł na urlop (procedurę dokończył ktoś inny)..
Ja natomiast bardzo mało informacji znalazłam o kriobanku i dlatego zdecydowałam się na Bociana.
Jakie statystyki ma Kriobank?
Widzę,że macie już jedno podejście za sobą.
A co masz konkretnie na myśli przez tasmowe podejście? Stało się coś złego, czy po prostu chcecie spróbować czegoś innego?Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Marzenka85 wrote:Mi tez pewnie nie dawałoby spokoju..
Ja mam dwa martwe, w tym górna dwójka więc tak średnio gdybym miała ją wyrwać i wstawiać teraz implanta. Kurde sama już nie wiem, im więcej czytam tym więcej rozkminiam później co powinnam zrobić a czego nie powinnam.. Trochę to męczące już..
Mi to się wydaje trochę bez sensu. Ząb martwy to ząb wyleczony. Co zmienia, czy jest czy go nie ma? Skoro jest martwy, to jakby go nie było. Co innego niewyleczone ubytki, które powodują stały stan zapalny w organizmie. -
moniczka2601 wrote:Nie nic złego się nie stało, miło sympatycznie, nie mogę powiedzieć tylko jak nie zapytasz nic się nie dowiesz nie czułam indywidualnego podejścia, dziwne odczucia i dlatego pomyślałam nad zmianą, tak jak napisałam wcześniej usg, recepta i dziękuję, żadnych tłumaczeń, nawet jak kiedyś pisałam miałam mało wiedzy mojego lekarza nie było przy punkcji inny był odradzil mrozenie oocytów a tak bym miała punkcje za sobą, a tak wszystko od nowa...
Ja sobie tłumacze, że brak wylewnosci niektórych lekarzy wynika trochę z dużej ilości pacjentów. W sumie ciężko jest trafić na takiego, który jest bardzo dobry, ma duże doświadczenie i mega motywację, by sam tłumaczyć wszystko od podstaw każdej nowej parze. Musialby być takim trochę "lejwodą"
ale wiem, to jednak podkreśla taśmowe podejście,a nie indywidualne.
Nowe pary nawet nie wiedzą o co zapytać i zostają same z problemem:(
Dlatego warto czytać, dopytywac i konsultować (czasami choćby na forum).
Lekarze nie są nieomylni niestety.
Daj znać, czy zdecydujecie się na zmianę, a jeśli tak, to do kogo się przeniesiecie:)
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Farelka wrote:Necia dam znać o 15 będę mieć wyniki
Farelka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MisiaZ88 wrote:U mnie crio w Dzień Matki
biorę 3 dniowego kurczaka
Ninkali u mnie 12 dc i endo ponad 10wino i orzechy dały radę
oby zła karta się od Ciebie odwróciła, bo już dosyć tragedii przezylas, jesteś silną i dzielna kobieta i wierzę że tym razem wszystko się uda
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Farelka wrote:Necia dam znać o 15 będę mieć wyniki
Trzymam kciuki &&&&&Farelka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Za wszystkie dziewczyny które wkrótce testują KCIUKASY ZACISNIETE , z całego serca Wam życzę by Wasze marzenie się spełniło.
olcia.de, Farelka lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Za wszystkie dziewczyny które wkrótce testują KCIUKASY ZACISNIETE , z całego serca Wam życzę by Wasze marzenie się spełniło.
A ja oczywiście trzymam kciuki za WAS wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 18:47
olcia.de, Niezapominajka5, Farelka, Paulcia28, asias lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! przetrwałam pierwszą punkcję
powiem szczerze, że było naet nieźle, bardzo szybko się wybudziłam, ale potem w domu mnie zmogło i pospałam sobie prawie 3 godziny. Pobrano 14 komórek. Jestem trochę w szoku, bo w sobotę podczas monitoringu lekarz mówił, że 9, no ale może nie wszystkie było widać. Wstępnie transfer mamy zaplanowany na czwartek i tu moje pytanie do Was - po jakim czasie miałyście informację ile komórek "przezyło" i ile było plemników a następnie ile komóek zostało zapłodnionych itd? Mi koordynatorka powiedziała, że jutro się ze mną skontaktują a z kolei lekarz, ze wszystkiego dowiemy się w czwartek... i już się pogubiłam, wiadomo, ze wolałabym cokolwiek wiedzieć jutro
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Cześć dziewczyny! przetrwałam pierwszą punkcję
powiem szczerze, że było naet nieźle, bardzo szybko się wybudziłam, ale potem w domu mnie zmogło i pospałam sobie prawie 3 godziny. Pobrano 14 komórek. Jestem trochę w szoku, bo w sobotę podczas monitoringu lekarz mówił, że 9, no ale może nie wszystkie było widać. Wstępnie transfer mamy zaplanowany na czwartek i tu moje pytanie do Was - po jakim czasie miałyście informację ile komórek "przezyło" i ile było plemników a następnie ile komóek zostało zapłodnionych itd? Mi koordynatorka powiedziała, że jutro się ze mną skontaktują a z kolei lekarz, ze wszystkiego dowiemy się w czwartek... i już się pogubiłam, wiadomo, ze wolałabym cokolwiek wiedzieć jutro
info o ilości zapłodnionych komórkach miałam na następny dzień, potem dzwoniłam do kliniki co 2 dzień żeby zapytać jak się mają moje maleństwa
Do 5 doby dotrwały tylko dwa, a jutro jadę po jednego z nich
inka1985 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja jestem przy menopurze i zastanawiam się czy mogę dalej pić herbatę z liści malin? Czy wpłynie to jakoś negatywnie? Wiecie coś może na ten temat?21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Ja pomyślałam że zrobię bete w dzień matki bo to będzie 12 dpt ale nie wiem czy dotrwam;) gdyby się okazała pozytywna to byłby idealny prezent od mojego okruszka. Ale jak nie...
Necia124 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny