X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Maggie08 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie08 wrote:
    Badania, które robiłam dzisiaj zlecone przez lekarza po drugim nieudanym transferze:
    OB, morfologia, glukoza, lipidogram, próby wątrobowe, kwas moczowy, ferrytyna, CRP, wit D, anty-TG, anty-TPO, hemoglobina, TSH, test obiążenia glukozą, MTHFR, PAI-1, czynnik V Leiden i V R2, mutacja genu protrombiny

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

35 lat
    2 inseminacje :(
    2 in vitro:
    02.2017 crio transfer :(
    04.2018 crio transfer :(
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    I warto pójść do dentysty i sprawdzić stan zębów i dziąseł bo jeśli mamy jakieś bakterie, zapalenie itp to też może wpłynąć na niepowodzenie transferu. Lepiej przed transferem wyleczyć.

Tak, to prawda, zęby i dziąsła powinny być zdrowe. Z tym akurat u mnie jest ok ale czytałam gdzieś, że martwe zęby mogą źle wpływać na powodzenie.

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja sie troche wyłączyłam z pisania bo robimy sobie prawie przerwe :)cos tam powoli zaczniemy pewnie od przyszłego miesiąca działac :)

ale staram się regularnie podczytywac forum
    i alej za wszystkie staraczki kciuki mocno zaciśniete

japonka - wysłałam zaproszenie na priv bo mam parę pytań odnośnie stymulacji jeśli można

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Witajcie dziewczyny :) jestem nowa na tym wątku i chciałam się przywitać :) od pewnego czasu was podczytuje, bo sama biorę pod uwagę in vitro... chciałabym was zapytać po jakim czasie starań zdecydowalyscie się na ten krok? Ja staram się rok.... przyczyną jest słaba morfologia plemników-tylko 1% prawidłowych. Mam za sobą dwie inseminacje...i brak sił na trzecią...
    Hej Aife my prawie 4 lata starań , po roku zaczeliśmy się badać najpierw ja potem M .Okazało się ze ja niby ok a M slabe parametry nasienia.Leczył sie poł roku wyniki sie ruszyły wiec naturalnie działaliśmy bez zmian wiec dalej leczenie i 2 iui potem kolejne iui bez rezultatu.Zdaliśmy sobie sprawę ze albo in vitro albo nic z tego ...długo sie nie moglam na nie zdecydować stąd 4 iui ...w związku że badania były aktualne ruchyliśmy z tematem,zmieniłam lekarza i czegamy teraz na efekty.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Tak, to prawda, zęby i dziąsła powinny być zdrowe. Z tym akurat u mnie jest ok ale czytałam gdzieś, że martwe zęby mogą źle wpływać na powodzenie.
    U mnie przed transferem dwa martwe zeby (bo teraz w teakcie ciazy dorobilam sie trzeciego) a mialam to ogromne szczescie ze pierwszy teansfer i ciaza wiec pewnie moge ale nie koniecznie musi tak byc...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam dziś dzień doła. 7dpt i zero objawów (wiem wiem nie musi ich być) ale jakoś tak złapał mnie strach.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Hej! Mam dziś dzień doła. 7dpt i zero objawów (wiem wiem nie musi ich być) ale jakoś tak złapał mnie strach.
    Ja mam dziś 6dpt i poza delikatnymi bólami jak na @ też nic...

• moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Witam, ja właśnie przed rozpoczęciem idę usunąć osemke, mam pytanie czy ktoś leczy się w kriobanku w Białymstoku,?. Myślę się przenieść z Bociana, jakieś opinie o Kriobank?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam, ja właśnie przed rozpoczęciem idę usunąć osemke, mam pytanie czy ktoś leczy się w kriobanku w Białymstoku,?. Myślę się przenieść z Bociana, jakieś opinie o Kriobank?
    Czemu chcesz się przenieść? U kogo się teraz leczysz?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 21 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Nie przejmuj się brakiem objawów. Czasami to dobrze.
    Mnie pobolewal ostatnio brzuch i niestety podejście zaskoczyło się niepowodzeniem.

Tym razem brzuszek też mi dokucza. Dzisiaj,to już całkiem pobolewal jak na okres. Złapałam się nawet na tym,że poszłam do toalety sprawdzić,czy się nie zaczął. Dzisiaj 10dpt,czyli jakby 7 gdybym miała transfer 5dniowej blastki.

Jeny.. Dziewczyny, oszaleć można tak się strasznie dłuży:(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • japonka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    japonka - wysłałam zaproszenie na priv bo mam parę pytań odnośnie stymulacji jeśli można
    Wlasnie odkryłam gdzie są zaproszenia ;) nie dostawałam żadnych powiadomień. Pytaj oczywiście :)
    Niezapominajka5 wrote:
    Nie przejmuj się brakiem objawów. Czasami to dobrze.
    Mnie pobolewal ostatnio brzuch i niestety podejście zaskoczyło się niepowodzeniem.

Tym razem brzuszek też mi dokucza. Dzisiaj,to już całkiem pobolewal jak na okres. Złapałam się nawet na tym,że poszłam do toalety sprawdzić,czy się nie zaczął. Dzisiaj 10dpt

Beta by już wyszła chyba :) a bóle jak na okres ja miałam w ciąży, tylko nie było plamieni, które mam zawsze przed okresem.
    Więc akurat ten objaw to jest taki 50/50, nie przesądza, że nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 13:10

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Mi się trafiło pierwsze w życiu kanałowe leczenie i martwica zęba w pierwszej w życiu ciąży i to w okolicy 9 tygodnia. Niby nie powinno mieć to związku ze stratą w naszym przypadku, ale i tak nie daje mi to spokoju, czy na pewno... robiłam całe leczenie bez zdjęć RTG oczywiście (nie polecam...) i ze specjalnym znieczuleniem. Jakaś kumulacja pecha :/

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Czemu chcesz się przenieść? U kogo się teraz leczysz?
    Słyszałam lepsze opinie o Kriobank, lecze się u dr Grygoruka miły doktor ale ogólnie jak pamiętam mam mieszane uczucia jeśli chodzi o całokształt tak tasmowo, mało wyjaśnień, dlatego rozważam

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Ninkali ja co prawda 3x1 estrofem ale encorton też biorę i czuję się dobrze, ale ja wale wino na noc :P
    Dzisiaj idę na monit i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dowiem się kiedy crio. Mam 12 dc a Ty jaki etap?
    Ja jutro idę w 12dc i też dowiem się kiedy crio

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Słyszałam lepsze opinie o Kriobank, lecze się u dr Grygoruka miły doktor ale ogólnie jak pamiętam mam mieszane uczucia jeśli chodzi o całokształt tak tasmowo, mało wyjaśnień, dlatego rozważam
    Tez do niego trafiłam,ale ostatecznie byłam u niego tylko na 1 wizycie,bo poszedł na urlop (procedurę dokończył ktoś inny)..
    Ja natomiast bardzo mało informacji znalazłam o kriobanku i dlatego zdecydowałam się na Bociana.
    Jakie statystyki ma Kriobank?
    Widzę,że macie już jedno podejście za sobą.
    A co masz konkretnie na myśli przez tasmowe podejście? Stało się coś złego, czy po prostu chcecie spróbować czegoś innego?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Farelka, ja miałam trsnsfer dzień po Tobie... z piersiami do dziś nic się nie dzieje... a jak u ciebie? U mnie tylko od czasu do czasu delikatnie pobolewa podbrzusze jak na @

Olcia właśnie mnie od 3 dni pobolewa to podbrzusze i ja się martwię bardzo że mogło się nie udać :( nawet nie przyjmuje tego do wiadomości.

Piersi przed transferem miałam już powiększone i obolale teraz też są Ale jakby mniej. Pewnie to przez te leki. Jutro jadę na hcg estradiol i peogesteron i wyniki mam wysłać do kliniki i generalnie te hcg jutrzejsze powinno już chyba wyjść coś ruszyć ..

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Olcia właśnie mnie od 3 dni pobolewa to podbrzusze i ja się martwię bardzo że mogło się nie udać :( nawet nie przyjmuje tego do wiadomości.

Piersi przed transferem miałam już powiększone i obolale teraz też są Ale jakby mniej. Pewnie to przez te leki. Jutro jadę na hcg estradiol i peogesteron i wyniki mam wysłać do kliniki i generalnie te hcg jutrzejsze powinno już chyba wyjść coś ruszyć ..
    Oby to był dobry znak <3 trzymam kciuki baaardzo za jutrzejszą betę :-)

• Farelka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dziękuję. Z tego co dziewczyny pisały to powinna wyjść bo to będzie 11 dzień zarodka ...

olcia.de lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka jak zrobisz jutro bete to daj znać koniecznie bo jak coś u Ciebie wyjdzie to lecę w śr na betę

Farelka lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Chyba wszedzie tak jest niestety.Zero podejscia taśmówka a fajnie by bylo gdyby ppdeszli do nas chociazby z sercem...nie dośc ze stres mamy ogromny to jeszcze zero zrozumienia itp....

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ