X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Również słyszałam różne opinie. W naszym przypadku IMSI nie zwiększylo ilości zaplodnionych komórek. Co do ostatecznego rezultatu, jeszcze nie wiem.

No właśnie i bądź tu człowieku mądry. A w jakiej klinice robiłaś IMSI?
    A jak z rozwojem zarodków? Wiecej po imsi się rozwijało prawidłowo czy bez różnicy?

2019 Natalka
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Witamy :) Tylko ze względu na morfologię lekarz zaproponował nasienie dawcy? Mieliście ivf, icsi,czy imsi?

Mieliśmy icsi i badaną genetykę( jest ok ) ach No i niskie amh 1,6 tylko.

p19ucsqvekppzro1.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    ja miałam tak samo, a teraz nic nie boli nic nie ciągnie :)

Mnie też nie :)

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki jak wygląda u Was z seksem? :-P boicie się czy normalnie?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ciężarówki jak wygląda u Was z seksem? :-P boicie się czy normalnie?

ja się boję :( poza tym tabletki dopochwowe trochę mnie odstraszają....

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Morganaa nic z objawów nie masz? Ja mam wieczorami takie bóle tępe brzucha i żołądka ale to ponoć macica się rozciąga. Jutro zaczynam 6 tydzień ciąży i brzuch niby wzdety ale nie schodzi , fajnie wygląda :-)

tylko piersi powiększone i żyłki widać, a ze strony brzucha żadnych objawów :) to głupie, ale się martwię tym brakiem.

mbnotr8.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    tylko piersi powiększone i żyłki widać, a ze strony brzucha żadnych objawów :) to głupie, ale się martwię tym brakiem.
    Nie martw się,brak objawów to też dobrze,no chyba że bardzo byś chciała mieć? :-) u mnie teraz spokój, tylko apetyt dziś wyjątkowo duży.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Nie martw się,brak objawów to też dobrze,no chyba że bardzo byś chciała mieć? :-) u mnie teraz spokój, tylko apetyt dziś wyjątkowo duży.

no ja na apetyt muszę uważać, już teraz mam lekką nadwagę i w ciązy muszę uważać na to co i ile jem :) nie chcę potem płakać...

mbnotr8.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    No właśnie i bądź tu człowieku mądry. A w jakiej klinice robiłaś IMSI?
    A jak z rozwojem zarodków? Wiecej po imsi się rozwijało prawidłowo czy bez różnicy?
    Bocian w Białymstoku. U nas tylko 1 zarodek z 3 komórek niestety, mimo,że wzięliśmy IMSI. Przy ICSI było 2 zarodki z 6 komórek. Więc wynik procentowo taki sam (mamy słabe nasienie).
    Początkowo lekarz prowadzący odradzal imsi. Tłumaczył,że skoro są plemniki,to lepiej wziąć zwykle icsi,bo czas odgrywa tu kluczowa rolę, a podczas imsi potrzeba go więcej,itp. Lekarz tłumaczył,że doświadczony embrolog bez problemu sobie poradzi.
    Później mój lekarz poszedł na urlop i ten co mnie przejął proponował jednak imsi. Mieliśmy tylko 3 komórki, więc chwytalismy się wszystkiego i poszliśmy za jego radą.

Troszkę żałuję,że posłuchałam lekarza, że przerwa jednego miesiąca, między dwoma pełnymi procedurami jest ok. Moim zdaniem nie jest ok, a wynik tylko o tym świadczy:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Mieliśmy icsi i badaną genetykę( jest ok ) ach No i niskie amh 1,6 tylko.
    A jak bardzo słabe nasienie macie? Ile w ml?
    U mnie tez niestety niskie amh, jeszcze niższe niż u Ciebie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furiatka wrote:
    Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie, jeśli chodzi o ilość podejść do ivf? Wiadomo, że wszystkie liczymy, że się w końcu uda, no ale gdyby jednak nie, to po ilu transferach Waszym zdaniem należałoby powiedzieć stop? Gdzieś w necie wynalazłam bloga, na którym dziewczyna miała 10 transferów! Być może ten 10 okazał się szczęśliwy, bo w tym momencie pamiętnik się urwał.
    Ja stwierdziłam, że na pewno chcę wykorzystać jeszcze nasze zamrożone oocyty i że jeśli się nie uda, to po tym koniec, ale w sumie nie wiem, czy tak łatwo będzie mi odpuścić. Z drugiej strony nie chcę się wciąż tym obciążać psychicznie i finansowo.
    Ja miałam 5 transferów, 4 procedury. W sumie podanych 9 zarodków. W czerwcu zaczynamy kolejną procedurę, juz ostatnią bo nie mamy pieniędzy... Mam nadzieje zw ta juz bedzie szczęśliwa i że uda sie zamrozic choć 1 zarodek, by w razie niepowodzenia ( tfu! tfu!) coś trzymało mnie przy życiu.

Furiatka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aife Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) jestem nowa na tym wątku i chciałam się przywitać :) od pewnego czasu was podczytuje, bo sama biorę pod uwagę in vitro... chciałabym was zapytać po jakim czasie starań zdecydowalyscie się na ten krok? Ja staram się rok.... przyczyną jest słaba morfologia plemników-tylko 1% prawidłowych. Mam za sobą dwie inseminacje...i brak sił na trzecią...

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Witajcie dziewczyny :) jestem nowa na tym wątku i chciałam się przywitać :) od pewnego czasu was podczytuje, bo sama biorę pod uwagę in vitro... chciałabym was zapytać po jakim czasie starań zdecydowalyscie się na ten krok? Ja staram się rok.... przyczyną jest słaba morfologia plemników-tylko 1% prawidłowych. Mam za sobą dwie inseminacje...i brak sił na trzecią...
    my 22 cykle i morfologia 3%.

Aife lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Po 2 latach zdecydował los za nas diagnoza Azoospermia... ( przedtem 8 lat z eks też nie wypalilo) a ja już po roku starań zrozumiałam że coś jest nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 20:25

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podczas stymulacji in vitro i po podaniu zarodka współżycie?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Cześć, ja się zdecydowałam po wykonaniu wszystkich badań związanych z niepłodnością i wypróbowaniu wszystkich innych metod, które są dostępne w Polsce. Zajęło mi to 3 lata, ale da się to zrobić o wiele szybciej, jesli ma się wiedzę w tym zakresie. Ja uczyłam się na swoim przypadku.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Ja po 10 latach starań,czterech inseminacjach, laparoskopii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 20:11

eikts65g5p5zd2xk.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć, ja się zdecydowałam po wykonaniu wszystkich badań związanych z niepłodnością i wypróbowaniu wszystkich innych metod, które są dostępne w Polsce. Zajęło mi to 3 lata, ale da się to zrobić o wiele szybciej, jesli ma się wiedzę w tym zakresie. Ja uczyłam się na swoim przypadku.
    U mnie w zasadzie tak samo, wszystkie badania w zasadzie mamy dobre, wyczerpaliśmy inne możliwości, chociaż prawie skończyło się na inseminacjach, bo zaszłam w ciążę (ale straciłam). Lekarze powiedzieli, że od 4 IUI ich skuteczność bardzo spada i proponują już IV.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A podczas stymulacji in vitro i po podaniu zarodka współżycie?
    Podczas stymulacji przez hormony w zastrzykach większą ochotę miałam :-) po pierwszym crio transferze bałam się, a po drugim udanym, pierwszy raz w 7 dpt i teraz mimo obaw póki co to tylko pieszczoty ale z finałem.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Furiatka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja miałam 5 transferów, 4 procedury. W sumie podanych 9 zarodków. W czerwcu zaczynamy kolejną procedurę, juz ostatnią bo nie mamy pieniędzy... Mam nadzieje zw ta juz bedzie szczęśliwa i że uda sie zamrozic choć 1 zarodek, by w razie niepowodzenia ( tfu! tfu!) coś trzymało mnie przy życiu.

W takim razie bardzo mocno Ci kibicuję i trzymam kciuki, żeby się udało. Czasami życie musi najpierw nas mocno doświadczyć, żeby potem było lepiej :).

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

l22ng7rfko4ysjsr.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ