In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Paulcia, wiem że już pisałaś o swoich odczuciach Ale mogłabyś raz jeszcze opisać te pierwsze dni po transferze w który dzień była beta i jak dalej się czułaś ? Co się działo z ciałem z góry dziękuję. Od przedwczoraj brzuch boli mnie jak na okres i już zaczynam wątpić oczywiście .
Z góry dziękuję :*
U mnie chyba jednak nie oznacza to nic dobrego:(
Dziewczyny, w którym dniu po transferze 2dniowego malucha sikaniec mógłby juz coś pokazać?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Farelka wrote:Paulcia, wiem że już pisałaś o swoich odczuciach Ale mogłabyś raz jeszcze opisać te pierwsze dni po transferze w który dzień była beta i jak dalej się czułaś ? Co się działo z ciałem z góry dziękuję. Od przedwczoraj brzuch boli mnie jak na okres i już zaczynam wątpić oczywiście .
Z góry dziękuję :*Farelka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Niezapominajka5 wrote:Tez mam takie objawy, że brzuch momentami pobolewa jak na okres.
Dziewczyny, w którym dniu po transferze 2dniowego malucha sikaniec mógłby juz coś pokazać?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Tak jak już wcześniej pisałam po pierwszym transferze miałam odrzut maluchów a po drugim transferze nic ,żadnych objawów że się udało bądź nie. Dopiero w 9 dniu po transferze dostałam silnych boli @ i brązowe plamienie które trwało 3 dni i było lekkie, tylko bóle takie że już myślałam że @ przyjdzie.w nocy snily mi się pozytywne testy i w 10 dniu już w realu miałam 3 pozytywne testy w 11 dniu pojechałam na betę bo akurat poniedziałek był i lekarz powiedział że to albo zagniezdzenie było albo poronienie się zaczęło. Po 13 godz miałam wynik bety 99mnU/ml i 48 godz później już 379mlU/ml w zeszłym tygodniu widziałam maleństwo pierwszy raz na usg . Co do objawów to straszne bóle żołądka, ból podbrzusza, uczucie gorąca non stop i zatkany nos. Miałam 3 dniowe maluchy transferowane.
Nie było mnie na forum chyba miesiąc (niestety w pracy tak dają mi w kość że nawet nie wiem jak się nazywam). Ale już od dłuższego czasu nie dawało mi spokoju pytanie "Co słychać u Paulci?". Wchodzę dziś na forum a tu takie piękne wieści.
Kochana gratuluję z całego serca
My ciągle czekamy na wyniki genetyki. Powinna być na dniach i coraz bardziej mnie to stresuje. Robiłam też ANA - wynik negatywny. Jak genetyka będzie ok to moze w lipcu zaczniemy od nowa.
Nie dam rady nadrobić teraz zaległości na forum. Przypomnij proszę - miałaś criotransfer czy transfer w cyklu ze stymulacja? Jaka dawkę progesteronu miałaś?
Coś jeszcze? ananas? wolne od pracy? Z tego co pamiatm to bez encortonu u Ciebie było?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 12:14
Paulcia28 lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Doriska87 wrote:Nie było mnie na forum chyba miesiąc (niestety w pracy tak dają mi w kość że nawet nie wiem jak się nazywam). Ale już od dłuższego czasu nie dawało mi spokoju pytanie "Co słychać u Paulci?". Wchodzę dziś na forum a tu takie piękne wieści.
Kochana gratuluję z całego serca
My ciągle czekamy na wyniki genetyki. Powinna być na dniach i coraz bardziej mnie to stresuje. Robiłam też ANA - wynik negatywny. Jak genetyka będzie ok to moze w lipcu zaczniemy od nowa.
Nie dam rady nadrobić teraz zaległości na forum. Przypomnij proszę - miałaś criotransfer czy transfer w cyklu ze stymulacja? Jaka dawkę progesteronu miałaś?
Coś jeszcze? ananas? wolne od pracy? Z tego co pamiatm to bez encortonu u Ciebie było?
Cieszę się że się odezwalas mam nadzieję że genetyka będzie u Was wporzadki i w lipcu wystartujesz. A masz śnieżynki jeszcze czy musisz zacząć od nowa?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:A masz śnieżynki jeszcze czy musisz zacząć od nowa?
Teraz biorę profilaktycznie wit D, magnez +B6, kwas foliowy metylowany, wit E do owulacji i czasem wit C...
2019 Natalka -
Doriska87 wrote:Wszystko od nowa zaczynamy, niestety. Mieliśmy tylko jeden zarodek i to słabej jakości dlatego tak bardzo boję się wyników genetyki. Boję się też kolejnego niepowodzenia...
Teraz biorę profilaktycznie wit D, magnez +B6, kwas foliowy metylowany, wit E do owulacji i czasem wit C...Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulcia28 wrote:Wierzę że się boisz ale myśl pozytywnie będzie dobrze MUSI trzymam mocno kciuki a kiedy dostaniesz wyniki od genetyka?
Mówili ze 6 tygodni się czeka na wynik, czyli u nas ten termin wypada 22 maja.
A miałas może nacinanie otoczki zarodka? U Was było IMSI czy ICSI?
U nas za pierwszym razem ICSI. Teraz zastanwiam sie nad IMSI ale są kontrowersyjne opinie na temat skutecznosci IMSI.
2019 Natalka -
Doriska87 wrote:Mówili ze 6 tygodni się czeka na wynik, czyli u nas ten termin wypada 22 maja.
A miałas może nacinanie otoczki zarodka? U Was było IMSI czy ICSI?
U nas za pierwszym razem ICSI. Teraz zastanwiam sie nad IMSI ale są kontrowersyjne opinie na temat skutecznosci IMSI.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Niezapominajka5 wrote:Tez mam takie objawy, że brzuch momentami pobolewa jak na okres.
Dziewczyny, w którym dniu po transferze 2dniowego malucha sikaniec mógłby juz coś pokazać? -
Paulcia28 wrote:No witaj , czekałam na wieśći od Ciebie pierwszy transfer crio się nie udał, a drugi i ostatni crio ( nie mamy mrozakow:-( ) udał się. Ja brałam tylko utrogest dowcipnie 400mg dziennie, progynova, omega 3, magnez i kwas foliowy. A ananasa jadłam od dnia transferu przez kolejne 4 dni i byłam na zwolnieniu.
Cieszę się że się odezwalas mam nadzieję że genetyka będzie u Was wporzadki i w lipcu wystartujesz. A masz śnieżynki jeszcze czy musisz zacząć od nowa?
mnie najbardziej przeraża jeżdzenie na usg co 3 dzień czy jakos tak. teraz czasem mamy problem zostawić młodego kimś a mowa później i tak często. nawet dwa razy na iui bylismy z dzieckiem.
a mąz kiedy oddaje nasienie do ivf? -
inka2707 wrote:U mnie objawy były takie jak na @ - pobolewanie w dole brzucha, powiększone piersi i nic poza tym. Jedyna rzecz, która zwróciła moją uwagę w 8dpt, to bardzo widoczne żyłki na piersiach - i takie są cały czas
ja miałam tak samo, a teraz nic nie boli nic nie ciągniePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:a czym to się różni czy podają 2-dniwoego, 3-dniowego czy 5-dniowego?
Są powszechne opinie,ze 5 dniowe (najczęściej juz blastocysty), mają największe szanse na zagnieżdżenie i ciążę. Jednak często bywa tak,ze do etapu blastocysty, dotrwaja tylko najsilniejsze zarodki.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Doriska87 wrote:U nas za pierwszym razem ICSI. Teraz zastanwiam sie nad IMSI ale są kontrowersyjne opinie na temat skutecznosci IMSI.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ewi28 wrote:a zwolnienie brałaś bo źle się czułas? czy żeby się w pracy nie stresowac? jejku wszytsko to dla mnie takie nowe.
mnie najbardziej przeraża jeżdzenie na usg co 3 dzień czy jakos tak. teraz czasem mamy problem zostawić młodego kimś a mowa później i tak często. nawet dwa razy na iui bylismy z dzieckiem.
a mąz kiedy oddaje nasienie do ivf?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
morganaa wrote:ja miałam tak samo, a teraz nic nie boli nic nie ciągnieDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Okey, dzięki Olcia.
A nie wiesz czy lekarz może przesunąć ew. jeden dzień w tą lub w tą stronę?MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Wydaje mi się, że raczej tak chociaż to sprawa indywidualna. Najlepiej wcześniej poinformuj swojego lekarza, że ten dzień Ci pasuje. Wydaje mi się, że gorzej jest przesunąć termin punkcji niż transferu (ale to tylko moje zdanie bo też jestem nowa w temacie )
Olciaaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie