X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    żadnych leków nie brałam.
    nie aż tak typowe, bo brunatne i mniej intensywne to krwawienie, ale od wczoraj się utrzymuje

Onia mi przed pierwszym in vitro chyba ze stresu okres przyszedł 8 dni wcześniej niż normalnie. Najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj.

kasia1234 lubi tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

Inka, Morganaa, Malwas jak samopoczucie?

[/QUOTE]

U mnie ok :) Kropek się rozwija, serduszko jest, ja się dobrze czuję, tylko w dzień dużo śpię, a w nocy niekoniecznie ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Onia mi przed pierwszym in vitro chyba ze stresu okres przyszedł 8 dni wcześniej niż normalnie. Najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj.

Załamka.... co za pech, czy znowu ponad dwa tygodnie czekania ....
    wcale się nie stresuje jakoś bardzo.... myślę o tym, coś czytam, ale bez stresu :(

c5c9c0e3f3.png
  • Nati000 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niestety u mnie transfer w 80 % będzie przełożony na następny cykl. Moje jajniki trochę nie ogarniaja co się dzieje, lekarz zwiększył mi dawkę menopuru. Estriadiol taki tam jak przed stymulacja hormonalna... Punkcje miałam mieć piatek/sobota. A teraz pradowpodnie w przyszły tyg. Gdzie mój M z Niemiec wraca w czwartek a wraca w poniedziałek bo tak umówił, się z pracownikami. Miałam nadzieję, że pojedzie że mną... Więc nasienie będzie musiało być zamrożone, najbardziej przeraża mnie ze to będzie z mrozaczkow bo nie wiem czy szansa jest wtedy mniejsza

21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i zastanawiam się, że jeżeli to faktycznie jest miesiączka to może dało by radę żebym zaczęła stymulację od 3 dnia cyklu z pominięciem scratchingu???
    Z tego co kojarzę to 2-3 dzień to początek stymulacji jest, czy się mylę?

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Cześć dziewczyny, niestety u mnie transfer w 80 % będzie przełożony na następny cykl. Moje jajniki trochę nie ogarniaja co się dzieje, lekarz zwiększył mi dawkę menopuru. Estriadiol taki tam jak przed stymulacja hormonalna... Punkcje miałam mieć piatek/sobota. A teraz pradowpodnie w przyszły tyg. Gdzie mój M z Niemiec wraca w czwartek a wraca w poniedziałek bo tak umówił, się z pracownikami. Miałam nadzieję, że pojedzie że mną... Więc nasienie będzie musiało być zamrożone, najbardziej przeraża mnie ze to będzie z mrozaczkow bo nie wiem czy szansa jest wtedy mniejsza
    Najtrudniej jest gdy występują przeszkody rozumiem Ciebie doskonale. Co do obaw z mrozeniem nasienia. Mój mąż miał biopsje jąder ze względu na Azoospermie i już w październiku zamrozono to co znaleźli i przed moją punkcja rozmrozono, mimo katastrofalnego nasienia do tego jeszcze odmrozonego udało się, więc nie martw się, cuda się zdarzają :-) mi się udało to i Wam się uda , trzymam mocno kciuki za powodzenie i by w końcu przeszkody zniknęły <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Siedzę i zastanawiam się, że jeżeli to faktycznie jest miesiączka to może dało by radę żebym zaczęła stymulację od 3 dnia cyklu z pominięciem scratchingu???
    A miałaś juz wyciszacz gonapeptyl? Jesli nie to w dlugim protokole jest on potrzebny przed zaczeciem stymulacji, a zaczyna się go brać tak w drugiej połowie cyklu poprzedzającego stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 12:59

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam tu niestety do Was po 4 nieudanej IUI. Wczorajsza beta <0,1. Tak więc czekam na @ i zaczynam od antyków (idę długim protokolem). Czytam Was cały czas.
    Wielkie gratulacje dla tych, którym w ostatnim czasie się udało - dajecie nadzieję ze ta walka może zakończyć się szczesliwie☺
    Ogromne kciuki za te, które w najbliższym czasie testują &&&& musi się udać
    Ściskam wszystkie, którym niestety się nie udało - to strasznie ciężkie i niesprawiedliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:01

inka2707, Paulcia28, Paulaa25, kasia1234, KasiaŁódź, Maggie08 lubią tę wiadomość

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:

Onia zgadza się, w krótkim protokole bierze się leki stymulujące od 2 (najpóźniej 3 dc). Ale z tego co kojarzę miałaś zaplanowany długi protokół. A tu przed stymulacją musi być lek wyciszający (gonapeptyl)- zaczyna się go brać od 21 dc.

Wiem, że czekanie jest trudne, zwłaszcza, że miałaś już zaczynać a tu krwawienie. Zastanów się jednak czy chcesz działać w pośpiechu i zmieniać plan. Ja przy pierwszym podejściu też chciałam wszystko szybko, na już... I nie wyszło z tego nic dobrego.
    Teraz wszystko powoli, nie ukrywam trudne jest to czekanie. Ale wiem, że lepiej stracić miesiąc niż potem żałować.

• Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    A miałaś juz wyciszacz gonapeptyl? Jesli nie to w dlugim protokole jest on potrzebny przed zaczeciem stymulacji, a zaczyna się go brać tak w drugiej połowie cyklu poprzedzającego stymulację

Nie miałam, czyli nici z mojego niecnego planu, buuu :(

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Onia zgadza się, w krótkim protokole bierze się leki stymulujące od 2 (najpóźniej 3 dc). Ale z tego co kojarzę miałaś zaplanowany długi protokół. A tu przed stymulacją musi być lek wyciszający (gonapeptyl)- zaczyna się go brać od 21 dc.

Wiem, że czekanie jest trudne, zwłaszcza, że miałaś już zaczynać a tu krwawienie. Zastanów się jednak czy chcesz działać w pośpiechu i zmieniać plan. Ja przy pierwszym podejściu też chciałam wszystko szybko, na już... I nie wyszło z tego nic dobrego.
    Teraz wszystko powoli, nie ukrywam trudne jest to czekanie. Ale wiem, że lepiej stracić miesiąc niż potem żałować.

Masz racje... tak sobie tu gdybam, ale pewnie posłucham rozsądnego głosu lekarza jutro

c5c9c0e3f3.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia, Paula dzięki za odpowiedzi, dam znać w środę. :)

Onia, miałam podobna sytuację. W 21 dc miałam dostać zastrzyk na wyciszenie, a od 18 dc zaczęły się plamienia, byłam przekonana ze wszystko się znowu przesunie, ale lekarz po badaniu i usg stwierdził, że to nie przeszkadza, wszystko jest Ok i zastrzyk dostałam. Po 2 dniach plamienia ustały. Głowa do góry, może nie będzie trzeba zmieniać planów.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Hej Onia ja zaczełam sttmulację 3 dc a 2 dnia cyklu bylam sprawdzić czy torbiel ktora miałam przed okreswm się wchłoneła.Ja miałam krotki protokół i nic wcześniej nie beałam takze może zadzwon umów się na wizytę i wystartujesz tak jak ja od 3 dnia cyklu. :)
    Edit widze ze miałaś zaplanowany długi to chyba faktycznie nic z tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:45

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej Onia ja zaczełam sttmulację 3 dc a 2 dnia cyklu bylam sprawdzić czy torbiel ktora miałam przed okreswm się wchłoneła.Ja miałam krotki protokół i nic wcześniej nie beałam takze może zadzwon umów się na wizytę i wystartujesz tak jak ja od 3 dnia cyklu. :)
    Edit widze ze miałaś zaplanowany długi to chyba faktycznie nic z tego...

jestem umówiona na jutro - miał to być 18 dc a okazuje się że jednak będzie to 3 dc.
    Nie wiem jakie są wskazania do długiego protokołu, a jakie do krótkiego?

c5c9c0e3f3.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no wlasnie ja tez nie wiem wiec nie pomogę.Ja miałam krótki bo lekarz stwierdził ze zaczynamy od krotkiego zeby zobaczyc co i jak.

Onia lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Oska31 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Na poczatku gratulacje dla wszystkich z pozytywna beta. Tak dobrze jest widziec ze komus sie udaje. Za dziewczyny przed punkcja, transferem i beta trzymam mocno kciuki.
    Ja od przyszlej miesiaczki zaczyna przygotowanie do criotransferu. Mialam do wybory na sztucznym lub naturalnym cyklu i zdecydowalam sie na sztuczny.
    Nie wiem czy podjelam sluszna decyzje ale mam nadzieje ze tak jak lekarze mowia, szanse sa te same.
    Moze moglybyscie sie wypowiedziec dziewczyny co wy o tym myslicie?
    pozdrawiam buziaki

KasiaLe, Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska31 wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Na poczatku gratulacje dla wszystkich z pozytywna beta. Tak dobrze jest widziec ze komus sie udaje. Za dziewczyny przed punkcja, transferem i beta trzymam mocno kciuki.
    Ja od przyszlej miesiaczki zaczyna przygotowanie do criotransferu. Mialam do wybory na sztucznym lub naturalnym cyklu i zdecydowalam sie na sztuczny.
    Nie wiem czy podjelam sluszna decyzje ale mam nadzieje ze tak jak lekarze mowia, szanse sa te same.
    Moze moglybyscie sie wypowiedziec dziewczyny co wy o tym myslicie?
    pozdrawiam buziaki
    Ja wszystkie transfery mialam na sztucznym, jak dla mnie taki byl pewniejszy bo cykle mam nieregularne i problem z niepękającymi pęcherzykami. Nie bralismy w ogóle pod uwage cyklu naturalnego.

Paulcia28, Oska31 lubią tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Kochana, ja dostałam ostatnio okres w 18 dc. Tez sie niezle wkurzyłam bo mieliśmy jakby zaczynac stymulację. Lekarz odradził by zaczynac stymulację od tego dziwnego cyklu wiec grzecznie czekam na kolejny który mam nadzieję przyjdzie za 2 tygodnie. Pomyslałam ze w naszym przypadku to ostatnie podejscie i nie chciałabym miec potem wyrzutów sumienia ze zrobiliśmy to na szybciora.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Onia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Kochana, ja dostałam ostatnio okres w 18 dc. Tez sie niezle wkurzyłam bo mieliśmy jakby zaczynac stymulację. Lekarz odradził by zaczynac stymulację od tego dziwnego cyklu wiec grzecznie czekam na kolejny który mam nadzieję przyjdzie za 2 tygodnie. Pomyslałam ze w naszym przypadku to ostatnie podejscie i nie chciałabym miec potem wyrzutów sumienia ze zrobiliśmy to na szybciora.

właśnie też miałam od razu dostać leki do stymulacji, to jest nie do wiary całe życie wszystko pięknie, regularnie, może ewentualnie dwu dniowe spóźnienia , a w tak ważnym momencie 10 dni wcześniej. Cały dzień do dupy ;( nie mówiąc o kolejnych

c5c9c0e3f3.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    A ja właśnie dostałam swój prezent na Dzień Matki :)
    Zarodek 3 dniowy najwyższej klasy, endonetrium idealne, jak to dr powiedział nie ma prawa się nie udać :) teraz najgorsze czekanie.
    Ps, Ananas zakupiony :P

To pięknie trzymam kciuki

p19ucsqvekppzro1.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ