In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia28 wrote:Bajka jak się czujesz? :-*
Ewelina.tom co u Ciebie?
Mała Miss daj znać proszę bo martwię się o Ciebiemam nadzieję że napiszesz choć słówko. Czekamy na Ciebie
Never lose hope co u Ciebie?
Doriska???? Wszystko ok?
Maggie badania w porządku ? Taka mam nadzieję &&&
Kabi???
Marmis co u Ciebie?
Inka, Morganaa, Malwas jak samopoczucie?
Ciężko mi zapytać każdej z Was bo dużo nas tutaj jest ale mam nadzieję że u walczących dalej dziewczyn wszystko dobrze.Marmis -
Marmis wrote:Paulcia - a jakos zyje. Dziękuję Ci Kochana, że o mnie pamiętasz. Teraz zastanawiam się, czy jednak nie iśc za ciosem. Mimo wszystko. Moja doktor z kliniki zapropnowała w tym cyklu scratching a w nastepnym criotransfer. I tak rozkminiam, czy jednak juz zrobić to, a z robotą może coś sie wymysli.Tym bardziej , że do końca lipca mamy tylko wazne badania i potem znowu od początku wszystkie, ale trochę kasy tez na to poszło.Umówiłam sie jeszcze na konsultacje do mojej pani ginekolog - tej która mnie zna od lat. Może coś doradzi w sprawie tego progesteronu i w ogóle - bo ona super lekarz jest, taki z powołania. Myślisz, że ten scratching co może dać? Czy to jednak taki pic na wode? I sie zastnawiam też , czy jednak odczekać troche, aż organizm odpocznie, ale z drugiej strony boje się, że znowu się u mnie wszystko rozjedzie, cykle, hormony etc. Eh... już sama nie wiem co robić.
co do scratchingu trudno mi powiedzieć, szkodzić nie zaszkodzi ale czy pomoże? Ja przy pierwszym transferze miałam a już przy drugim transferze nie chciało mi się zaś dwóch tygodni bądź dłużej czekać i poszłam za ciosem i się udało
rób co Ci serce podpowiada a my będziemy trzymać kciuki za Ciebie
daj znać jak już będziesz gotowa do boju
Marmis lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:A napiszcie mi co to jest ten scratching?
Ten niewielki uraz endometrium wywołuje reakcję zapalną w obrębie macicy i powoduje zwiększenie receptywności endometrium w następującym cyklu."Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Bajka jak się czujesz? :-*
Ewelina.tom co u Ciebie?
Mała Miss daj znać proszę bo martwię się o Ciebiemam nadzieję że napiszesz choć słówko. Czekamy na Ciebie
Never lose hope co u Ciebie?
Doriska???? Wszystko ok?
Maggie badania w porządku ? Taka mam nadzieję &&&
Kabi???
Marmis co u Ciebie?
Inka, Morganaa, Malwas jak samopoczucie?
Ciężko mi zapytać każdej z Was bo dużo nas tutaj jest ale mam nadzieję że u walczących dalej dziewczyn wszystko dobrze.
Hej, hej.
Jakoś żyję. Wymyslam sobie zajecia zeby nie myslec za dużo. Dzisiejszy dzień mnie po prostu dobija. W poniedzialek wizyta w klinice i badania tylko po to by potwierdzić porażkę. Boli mnie brzuch jak na @ i mam takie dziewne skurcze.
Jednak nie jestem taka silna jak myslałam.
Necia widzisz, beta rośnie. Tylko sie cieszyc.
Farelka a ty jak tam?? Uspokoiło się troszkę dziewczę czy dalej szalejesz ??.
Gosia powodzenia na transferze. Trzymam kciuki zeby się udało.
Trzymak kciuki, za was wszystkie dziewczynki. Zeby wszystko ułożyło się po waszej mysli.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Farelka wrote:Bajka. Ja nie szaleje... po prostu nie wierzę w jakieś cuda.. Necia I ja miałyśmy podany taki sam zarodek w ten sam dzień a ona ma dziś bete 67. To przecież o czym tu mówić ?
będzie dobrze, każda z nas jest inna i inaczej wszystko przebiega , uwierz w cuda
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Farelka, Paula czekam na dobre wieści w poniedziałek.
Ja mam dziś 6 dzień stymulacji. Wczoraj miałam kontrolę jest 12 pęcherzyków, ale jeszcze bardzo małe, mam zwiększoną dawkę leków i kolejny podgląd w środę (po 9 zastrzykach).
Powiedzcie mi, ile dni u Was trwała stymulacja?
Paulcia, pamiętam że miałaś taki sam schemat jak ja mam teraz, zastrzyk na wyciszenie w 21dc i od nowego stymulacja, niestety nie mogę odszukać postów w których pisałaś ile to u Ciebie trwało, czy możesz mi przypomnieć?
Nati000, jak tam u Ciebie?Paulcia28 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Farelka, Paula czekam na dobre wieści w poniedziałek.
Ja mam dziś 6 dzień stymulacji. Wczoraj miałam kontrolę jest 12 pęcherzyków, ale jeszcze bardzo małe, mam zwiększoną dawkę leków i kolejny podgląd w środę (po 9 zastrzykach).
Powiedzcie mi, ile dni u Was trwała stymulacja?
Paulcia, pamiętam że miałaś taki sam schemat jak ja mam teraz, zastrzyk na wyciszenie w 21dc i od nowego stymulacja, niestety nie mogę odszukać postów w których pisałaś ile to u Ciebie trwało, czy możesz mi przypomnieć?
Nati000, jak tam u Ciebie?, do obu transferów podchodzilam na sztucznym cyklu bo @ mi przychodziła kiedy chciała i nie chciałam ryzykować, że owulka za wcześnie będzie dlatego sztuczny cykl.
Trzymam kciuki żeby pęcherzyki piękne urosły i już wkrótce odbyła sie punkcja, daj znać w środę &&&Gaja88 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Paulaa25 wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam zrobiłam test nie z rannego moczu i mam cień 2 kreski ... jestem 9 dpt Narazie się nie cieszę bo na tym etapie to wszystko jeszcze możliwe..
Oby do poniedziałku!
Kochamy takie cudowne wiadomosciOgromne kciuki za poniedzialkowa bete Paula!!
-
Farelka wrote:Bajka. Ja nie szaleje... po prostu nie wierzę w jakieś cuda.. Necia I ja miałyśmy podany taki sam zarodek w ten sam dzień a ona ma dziś bete 67. To przecież o czym tu mówić ?
Farelka nie chcialam Cię urazic. Przepraszam. Po prostu trochę wiary. Gorszego pecha niż ja mam, nie mozna miec. Zrób jeszcze raz na spokojnie bete. Wiesz, że trzymamy kciuki tu za Ciebie.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Dziewczyny strasznie mnie rozlożyło. Jutro ode do lekarza. mogę brać antybiotyki? Trochę się boję ale inaczej mi nie przejdzie bo idzie mi na ucho i węzły chłonne. Wspomnieć lekarzowi że jesteśmy po iui?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 07:03
-
Ewi moze skonsultuj to z ginekologiem? Mnie rozłożyło w trakcie stymulacji do im vitro I byłam zmuszona wziąć antybiotyk bo nic nie pomagało. Wówczas lekarz mówił że to nie ma wpływu żadnego. U Ciebie troszkę inna sytuacja. Myślę abyś zadzwoniła do lekarza prowadzącego IUI.