In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, w ogóle przeczytalam na innym forum (nie zdradzam Was, po prostu jakoś tak mnie ta beta Farelki nurtuje i chciałam zgooglać jaka właściwie powinna być i czy ta 5 to "wyrok"), że są kliniki, które zalecają robienie bHCG 3 razy. Pierwsza weryfikacja jest już 3-4 dpt, druga 7-8 dpt, kolejna decydująca 11-12 dpt. Spotkałyście się z czymś takim? Jest to dla mnie na maxa dziwne, bo przecież jeśli był ovitrelle czy inna cholera, to beta może być podwyzszona do 10 dni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 17:09
-
inka1985 wrote:Dziewczyny, w ogóle przeczytalam na innym forum (nie zdradzam Was, po prostu jakoś tak mnie ta beta Farelki nurtuje i chciałam zgooglać jaka właściwie powinna być i czy ta 5 to "wyrok"), że są kliniki, które zalecają robienie bHCG 3 razy. Pierwsza weryfikacja jest już 3-4 dpt, druga 7-8 dpt, kolejna decydująca 11-12 dpt. Spotkałyście się z czymś takim? Jest to dla mnie na maxa dziwne, bo przecież jeśli był ovitrelle i inna cholera to beta może być podwyzszona do 10 dni...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dziewczyny w piątek mialam 16 które było wynikiem ovitrelle... duże 5 bo spadło i tyle ciąży żadnej nie ma a plamienie to pewnie okres. Jest mi strasznie źle
Do lekarza dzwoniłam, ma oddzwonić Ale dzwoniłam pytać co dalej co teraz i dlaczego !!!!Dlaczego się nie udało ;((
Nie mamy nic zupełnie nicjakbym miała zamrożone coś to moje nastawienie byłoby całkiem inne...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny moze bede teraz okrutna ale nie robcie Farelce nadziei. Dla mnie to beta spadkowa. Sama to przezylam. Mimo lekow kiedy beta spadla dostalam krwawienia i tyle.
To ciezkie kiedy przezywamy kolejne rozczarowania.
MisiaZ88, Paulina30 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny moze bede teraz okrutna ale nie robcie Farelce nadziei. Dla mnie to beta spadkowa. Sama to przezylam. Mimo lekow kiedy beta spadla dostalam krwawienia i tyle.
To ciezkie kiedy przezywamy kolejne rozczarowania.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia ja tez mialam nadzieje ze ta beta Farelki to jednak ciąża. Ale teraz nie ma zludzen a najgorsze jest w tym wszystkim jeszcze przeciagac nadzieję - przynajmniej ja tak mialam kiedy moja beta wyniosla 20 bez ovitrelle.
Zycie niestety nas tak doswiadcza ale najwazniejsze nie poddawac sie.
Farelka wyplacz sie i dalej do boju. Nie poddajemy sie kochana. -
Farelka wrote:Koniec złudzeń.
Beta 5.0 nie mam siły.
Beta 0,34.
Brak mrożaków, brak perspektyw..
Ostanio tylko 3 komórki i złe nasienie..
Tracę wiarę, że kiedykolwiek będziemy rodzicami.
Farelka, łączę się z Tobą w bólu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:18
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:U mnie również koniec złudzeń, nadziei i chyba nawet wiary w to, że kiedykolwiek się uda
Beta 0,34.
Farelka, łączę się z Tobą w bólu..
Niezapominajka bardzo mi przykro
Nie poddawaj się Kochana, spróbuj znaleźć siły do dalszej walki...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:U mnie również koniec złudzeń, nadziei i chyba nawet wiary w to, że kiedykolwiek się uda
Beta 0,34.
Farelka, łączę się z Tobą w bólu..trzymajcie się dzielnie dziewczyny
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Beta 0,34.
Farelka, łączę się z Tobą w bólu..Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Marmis -
Ferelka i Niezapominajka5 tule mocno bardzo mi przykro....
Dziewczyny mam pytanie odebrałam dziś wyniki i jest coś takiego na wyniku z czystości pochwy, nablonki dość liczne, leukocyty 1-2wpw, lactobacillus sp. Regulator pH dość liczne? Potrafi ktoś to zinterpretować? PozdrawiamNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Farelka wrote:Dziewczyny w piątek mialam 16 które było wynikiem ovitrelle... duże 5 bo spadło i tyle ciąży żadnej nie ma a plamienie to pewnie okres. Jest mi strasznie źle
Do lekarza dzwoniłam, ma oddzwonić Ale dzwoniłam pytać co dalej co teraz i dlaczego !!!!Dlaczego się nie udało ;((
Nie mamy nic zupełnie nicjakbym miała zamrożone coś to moje nastawienie byłoby całkiem inne...
Więc zawsze jest nadzieja:) Dacie rade !!!!
Marmis -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:U mnie również koniec złudzeń, nadziei i chyba nawet wiary w to, że kiedykolwiek się uda
Beta 0,34.
Farelka, łączę się z Tobą w bólu..
Niezapominajko jest mi cholernie przykro
Brak słów...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
olcia.de wrote:Kochana, u mnie beta nie drgnęła, ale tak samo boję się kolejnego transferu zakończonego niepowodzeniem. Tyle teraz cudownych wieści na forum i choc cieszę się bardzo na każdą pozytywną i rosnącą betę, to jednak jest mi teochę smutno... zazdroszczę Wam dziewczuny na maxa! Cieszcie się i doceniajcie każdy dzień ciąży, każdą mdłość i zawrót głowy... Bajka, na nas też przykdzie czas
... tylko kiedy? Bajka, przeanalizujcie z mężem wszystkie opcje i podejmijcie najlepszą według was decyzję
Nie będę sie spierać ktora ma gorzej, ktora ma lepiej. Kazda z nas czy bez dodatniej bety, czy tak jak u mnie dodatnia potem spadek , przezywamy to tak samo. Porażka, strata. Czasami myślę ze moglo się nie zagniezdzac, nie dawac nadzieji , ale chociaż przez chcile.moglam się pocieszyć myślą że kropek jest,.
Olcia nie czarujmy sie. To że innym się powiodło jednak boli, ale takze naprawa nadzieją że i nam w koncu sie uda.
Mamy jeszcze jeden zarodek. Jeszcze jedna szansa.
Ile razy już podchodziłas do transferu??
Farelka kochana, nie załamuj sie proszę. Wiem, że słowa za wiele nie pomoga. Po prostu wiem co czujesz. Radość a potem ... ehhh.
Niezapominajko bardzo mi przykro. Przytulam mocno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:55
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Niezapominajka kochana.. kolejny cios od losu;( przykro mi że nas to dotyka... ja do końca miałam nadzieję.
Dziewczyny jesteście wspaniale dziękuję za tyle pozytywnych słów wsparcia. Naprawdę mi to pomaga.
My mieliśmy 3 komórki z czego 2 się zaplodnily jeden mi podali drugi przestał się rozwijac. Musimy zacząć od nowa.
Postanowiłam dziś nie płakać Ale na widok tego wyniku w gardle tak mnie scisnelo... łzy leciały same.. rozpacz dlaczego my !?
Mój M też bardzo przeżywa ...
Co dalej ?? Ja nie mam siły Ale nie mogę się poddać ...
Rozmawiałam z lekarzem. Kazał leki odstawić powiedział że miesiąc przerwy powinien być jeśli chcemy drugi raz...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość