X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiejsze usg nie rozwiało wątpliwości. Mam podejrzana zmianę w lewym jajowodzie, a w macicy pęcherzyk, który może okazać się też fałszywym. Jutro o 17 kolejna beta. Czeka mnie weekend na oddziale :(
    Najgorsza jest ta niepewność co dalej

A jenki Monika mam nadzieje ze wszystko skoczy się dobrze. Trzymam kciuki. Trzymaj się kochana ❤

MonikA_89! lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiejsze usg nie rozwiało wątpliwości. Mam podejrzana zmianę w lewym jajowodzie, a w macicy pęcherzyk, który może okazać się też fałszywym. Jutro o 17 kolejna beta. Czeka mnie weekend na oddziale :(

masakra:/ mam nadzieję, że Cię tam dobrze traktują. Trzymaj się dzielnie!

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • asias Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Tak czytam i czytam i smutek przeplatany z radością. Odnośnie zachowania rodziny znam z autopsji, szwagierka 7 razy przechodziła procedurę in vitro ( teściowie wiedza o 2) w końcu adoptowali i niby teściowie powinni byc obeznani w temacie. Ale gdy wspominamy cos, albo gdy mąż przechodził operacje usunięcia żylaków ja płakałam a ona wspominała o drugiej szwagierce ( w pierwsza ciąże zaszła po kilku miesiącach znajomosci, lat 22) ze przecież chcą mieć drugie dziecko a nie moze wyleczyć toxoplazmozy. A przed świetami zadzwonili do nas pochwalić sie druga ciążą nie będąc nawet u ginekologa bo zrobiła tylko betę. O zgrozo.
    Punkcję miałam mieć w poniedziałek a na porannej kontroli okazało sie ze pecherzyki małe 12-14mm i łącznie około 7. Załamałam sie lekko bo liczyłam ze juz skończę z gonalem a tu kolejne opakowanie. Miało byc krótko i taniej a tu wydaliśmy juz 1100€. A w naszej klinice nawet jeśli nie dojdzie do transferu to j tak kasują 4tys. Załamałam sie całkiem. Mąż krzyczy na mnie ale kto lepiej zrozumie jak Wy dziewczyny
    Trzymam kciuki za Was wszystkie
    Tacy są niektórzy ludzie i fundują nam takie sytuacje, ale mam już tego dość, moja złość już nie zna granic, postanowiłam, że jeśli jeszcze raz ktoś powie w mojej obecności coś nie na miejscu to będę kąsać i warczeć i dogryzać, aż im się zrobi głupio, nie będę tłumić w sobie. Do tej pory byłam dobra, bo nie chciałam się z nikim kłócić i zaciskałam zęby, ale już dość tego ;)

Paulcia28, Salsefia lubią tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Życzę, żeby wszystko jak najszybciej się rozwiązało. Trzymaj się dzielnie

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Bidulko <3 czyli dalej niepewność :-( trzymamy kciuki za Ciebie bardzo mocno. Czekamy na wiadomości.

Już dostaje szału od tej bezczynności. Nie wiem jak wysiedzieć tak cały weekend

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Tacy są niektórzy ludzie i fundują nam takie sytuacje, ale mam już tego dość, moja złość już nie zna granic, postanowiłam, że jeśli jeszcze raz ktoś powie w mojej obecności coś nie na miejscu to będę kąsać i warczeć i dogryzać, aż im się zrobi głupio, nie będę tłumić w sobie. Do tej pory byłam dobra, bo nie chciałam się z nikim kłócić i zaciskałam zęby, ale już dość tego ;)

Ja tak zrobiłam już, „ pokąsałam” siostrę teścia gdy usłyszałam od niej „ze jak ktoś nie może mieć dzieci to najwyraźniej tak ma byc i trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej a nie pakować sie w in vitro”. Myślałam, że zabiję. Powiedziałam teściowej, że skoro ona rozmnażali się jak króliki ( ma 6 dzieci) to nie powinna sie wypowiadać. Lekko nie ma.

Monika trzymaj się jakoś.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero zaczęłam swoją przygodę z in vitro i mam pytanie, jak długie przerwy miałyście między protokołami? Ja w poniedziałek miałam transfer ale czuje że się nie udało i chce ułożyć sobie plan awaryjny.

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Cześć dziewczyny, dopiero zaczęłam swoją przygodę z in vitro i mam pytanie, jak długie przerwy miałyście między protokołami? Ja w poniedziałek miałam transfer ale czuje że się nie udało i chce ułożyć sobie plan awaryjny.

Nie zakładaj najgorszego,czemu miałoby się nie udać?u mnie się udało za pierwszym razem

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakładam ale sam lekarz powiedział, że szanse są niewielkie... mam 4 st. endometriozy, udało się pobrać tylko 4 komórki z czego tylko dwie prawidłowo się zapłodniły i od poniedziałku są już ze mną ale od wczoraj czuje się rewelacyjnie i to mnie martwi. Wcześniej miałam uczucie ciągnącego brzucha a teraz nic.

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Ja tak zrobiłam już, „ pokąsałam” siostrę teścia gdy usłyszałam od niej „ze jak ktoś nie może mieć dzieci to najwyraźniej tak ma byc i trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej a nie pakować sie w in vitro”. Myślałam, że zabiję. Powiedziałam teściowej, że skoro ona rozmnażali się jak króliki ( ma 6 dzieci) to nie powinna sie wypowiadać. Lekko nie ma.

Monika trzymaj się jakoś.
    Brawo Ty <3 ostro i mam nadzieję że poskutkowało .

Salsefia lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Dopiero 4 dni minęły a Ty już zakładasz że się nie udało? Więcej wiary błagam. Brak objawów nie oznacza że się nie udało, poza tym dopiero parę dni minęło, poczekaj grzecznie ok? Nie nakrecaj sie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się ale bardzo brakuje mi cierpliwości. Dziś ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop może wtedy trochę wyluzuje.

Endometrioza IV st.
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Nie zakładam ale sam lekarz powiedział, że szanse są niewielkie... mam 4 st. endometriozy, udało się pobrać tylko 4 komórki z czego tylko dwie prawidłowo się zapłodniły i od poniedziałku są już ze mną ale od wczoraj czuje się rewelacyjnie i to mnie martwi. Wcześniej miałam uczucie ciągnącego brzucha a teraz nic.
    Kochana ja po transferze nie miałam żadnych ale to żadnych objawów. 10dpt zrobiłam betę wyszła pozytywna i tego samego dnia dostałam plamienia (oczywiście strach że wszystko strace) ale okazało się że to była implementacja zarodka. A niektóre nawet tego nie mają. Także brak objawów wcale nie oznacza że się nie udało. Zwłaszcza na tak wczesnym etapie.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

ja oprócz dwóch dni lekkie kłucia w brzuchu z lewej strony (tam jest dziecko) nie miałam żadnych objawów, do tej pory czuję się zresztą rewelacyjnie i wierz mi Kochana, też się tym martwię :) także więcej wiary. Ja mam co prawda endo 1 st. ale z 3 pobranych komórek jedna była prawidłowa i miałam jeden zarodek i on z nami został, także wiary i cierpliwości :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Już dostaje szału od tej bezczynności. Nie wiem jak wysiedzieć tak cały weekend

Musisz wytrzymac :*
    Dawaj znać co i jak...

• Micha Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta
    10dpt 83
    12dpt 94 progesteton 6
    16dpt 7
    Zapytałam lekarza czemu tak się stało zaczęłam obwiniać siebie że mogłam zwiększyć branie progesteronu może by pomogło ale on powiedział że zarodek w pewnym etapie zaczął źle się dzielić i nic nie mogłam zrobić niski progesteton jest efektem wady rozwijającego się zarodka a nie odwrotnie że zarodek przestał się rozwijać z powodu niskiego proga piszę to dlatego że jakiś czas temu któraś z Was miała podobną sytuację niech się nie obwinia bo nic nie mogła zrobić
    Zostały mi 2 blaski musimy odpocząć jedziemy na wakacje i w sierpniu podchodzimy jeszcze raz
    Wszystkie was pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż

Micha
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    staram się ale bardzo brakuje mi cierpliwości. Dziś ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop może wtedy trochę wyluzuje.

Merssi ja też jestem po transferze (wtorek) tez ppwatpiewam ze mogłoby się udac za pierwszym razem, ale jakoś tak nie mogę odpuścić se nadzieji i wierzę mocno, że bąbelek zostanie ze mną. Boje się rozczarowania, ale wierzę i to mocno .... głowa do góry!

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Moja beta
    10dpt 83
    12dpt 94 progesteton 6
    16dpt 7
    Zapytałam lekarza czemu tak się stało zaczęłam obwiniać siebie że mogłam zwiększyć branie progesteronu może by pomogło ale on powiedział że zarodek w pewnym etapie zaczął źle się dzielić i nic nie mogłam zrobić niski progesteton jest efektem wady rozwijającego się zarodka a nie odwrotnie że zarodek przestał się rozwijać z powodu niskiego proga piszę to dlatego że jakiś czas temu któraś z Was miała podobną sytuację niech się nie obwinia bo nic nie mogła zrobić
    Zostały mi 2 blaski musimy odpocząć jedziemy na wakacje i w sierpniu podchodzimy jeszcze raz
    Wszystkie was pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż
    Przykro mi , ale jedźcie na wakacje i odpoczynek dobrze Wam zrobi. A w sierpniu wrócisz po swoje kropki. Trzymaj się dzielnie <3

Micha, inka1985 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

może nie rób na razie planów awaryjnych, zostało już tylko kilka dni do bety, to może spróbuj być jeszcze trochę pozytywnie nastawiona i życzę Ci żebyś się ogromnie uceiszyła już za kilka dni i żaden plan awaryjny nie będzie potrzebny.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł dziś @.... Ojjj boli.
    Ale to nowy cykl. Niby przerwy i tak będę działać, tym bardziej że to idiotyczne wszystko u nas...

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ