X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiejsze usg nie rozwiało wątpliwości. Mam podejrzana zmianę w lewym jajowodzie, a w macicy pęcherzyk, który może okazać się też fałszywym. Jutro o 17 kolejna beta. Czeka mnie weekend na oddziale :(
    Najgorsza jest ta niepewność co dalej

A jenki Monika mam nadzieje ze wszystko skoczy się dobrze. Trzymam kciuki. Trzymaj się kochana ❤

MonikA_89! lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzisiejsze usg nie rozwiało wątpliwości. Mam podejrzana zmianę w lewym jajowodzie, a w macicy pęcherzyk, który może okazać się też fałszywym. Jutro o 17 kolejna beta. Czeka mnie weekend na oddziale :(

masakra:/ mam nadzieję, że Cię tam dobrze traktują. Trzymaj się dzielnie!

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • asias Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Tak czytam i czytam i smutek przeplatany z radością. Odnośnie zachowania rodziny znam z autopsji, szwagierka 7 razy przechodziła procedurę in vitro ( teściowie wiedza o 2) w końcu adoptowali i niby teściowie powinni byc obeznani w temacie. Ale gdy wspominamy cos, albo gdy mąż przechodził operacje usunięcia żylaków ja płakałam a ona wspominała o drugiej szwagierce ( w pierwsza ciąże zaszła po kilku miesiącach znajomosci, lat 22) ze przecież chcą mieć drugie dziecko a nie moze wyleczyć toxoplazmozy. A przed świetami zadzwonili do nas pochwalić sie druga ciążą nie będąc nawet u ginekologa bo zrobiła tylko betę. O zgrozo.
    Punkcję miałam mieć w poniedziałek a na porannej kontroli okazało sie ze pecherzyki małe 12-14mm i łącznie około 7. Załamałam sie lekko bo liczyłam ze juz skończę z gonalem a tu kolejne opakowanie. Miało byc krótko i taniej a tu wydaliśmy juz 1100€. A w naszej klinice nawet jeśli nie dojdzie do transferu to j tak kasują 4tys. Załamałam sie całkiem. Mąż krzyczy na mnie ale kto lepiej zrozumie jak Wy dziewczyny
    Trzymam kciuki za Was wszystkie
    Tacy są niektórzy ludzie i fundują nam takie sytuacje, ale mam już tego dość, moja złość już nie zna granic, postanowiłam, że jeśli jeszcze raz ktoś powie w mojej obecności coś nie na miejscu to będę kąsać i warczeć i dogryzać, aż im się zrobi głupio, nie będę tłumić w sobie. Do tej pory byłam dobra, bo nie chciałam się z nikim kłócić i zaciskałam zęby, ale już dość tego ;)

Paulcia28, Salsefia lubią tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Życzę, żeby wszystko jak najszybciej się rozwiązało. Trzymaj się dzielnie

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Bidulko <3 czyli dalej niepewność :-( trzymamy kciuki za Ciebie bardzo mocno. Czekamy na wiadomości.

Już dostaje szału od tej bezczynności. Nie wiem jak wysiedzieć tak cały weekend

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Tacy są niektórzy ludzie i fundują nam takie sytuacje, ale mam już tego dość, moja złość już nie zna granic, postanowiłam, że jeśli jeszcze raz ktoś powie w mojej obecności coś nie na miejscu to będę kąsać i warczeć i dogryzać, aż im się zrobi głupio, nie będę tłumić w sobie. Do tej pory byłam dobra, bo nie chciałam się z nikim kłócić i zaciskałam zęby, ale już dość tego ;)

Ja tak zrobiłam już, „ pokąsałam” siostrę teścia gdy usłyszałam od niej „ze jak ktoś nie może mieć dzieci to najwyraźniej tak ma byc i trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej a nie pakować sie w in vitro”. Myślałam, że zabiję. Powiedziałam teściowej, że skoro ona rozmnażali się jak króliki ( ma 6 dzieci) to nie powinna sie wypowiadać. Lekko nie ma.

Monika trzymaj się jakoś.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero zaczęłam swoją przygodę z in vitro i mam pytanie, jak długie przerwy miałyście między protokołami? Ja w poniedziałek miałam transfer ale czuje że się nie udało i chce ułożyć sobie plan awaryjny.

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Cześć dziewczyny, dopiero zaczęłam swoją przygodę z in vitro i mam pytanie, jak długie przerwy miałyście między protokołami? Ja w poniedziałek miałam transfer ale czuje że się nie udało i chce ułożyć sobie plan awaryjny.

Nie zakładaj najgorszego,czemu miałoby się nie udać?u mnie się udało za pierwszym razem

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakładam ale sam lekarz powiedział, że szanse są niewielkie... mam 4 st. endometriozy, udało się pobrać tylko 4 komórki z czego tylko dwie prawidłowo się zapłodniły i od poniedziałku są już ze mną ale od wczoraj czuje się rewelacyjnie i to mnie martwi. Wcześniej miałam uczucie ciągnącego brzucha a teraz nic.

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Ja tak zrobiłam już, „ pokąsałam” siostrę teścia gdy usłyszałam od niej „ze jak ktoś nie może mieć dzieci to najwyraźniej tak ma byc i trzeba sie z tym pogodzić i żyć dalej a nie pakować sie w in vitro”. Myślałam, że zabiję. Powiedziałam teściowej, że skoro ona rozmnażali się jak króliki ( ma 6 dzieci) to nie powinna sie wypowiadać. Lekko nie ma.

Monika trzymaj się jakoś.
    Brawo Ty <3 ostro i mam nadzieję że poskutkowało .

Salsefia lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Dopiero 4 dni minęły a Ty już zakładasz że się nie udało? Więcej wiary błagam. Brak objawów nie oznacza że się nie udało, poza tym dopiero parę dni minęło, poczekaj grzecznie ok? Nie nakrecaj sie

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się ale bardzo brakuje mi cierpliwości. Dziś ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop może wtedy trochę wyluzuje.

Endometrioza IV st.
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Nie zakładam ale sam lekarz powiedział, że szanse są niewielkie... mam 4 st. endometriozy, udało się pobrać tylko 4 komórki z czego tylko dwie prawidłowo się zapłodniły i od poniedziałku są już ze mną ale od wczoraj czuje się rewelacyjnie i to mnie martwi. Wcześniej miałam uczucie ciągnącego brzucha a teraz nic.
    Kochana ja po transferze nie miałam żadnych ale to żadnych objawów. 10dpt zrobiłam betę wyszła pozytywna i tego samego dnia dostałam plamienia (oczywiście strach że wszystko strace) ale okazało się że to była implementacja zarodka. A niektóre nawet tego nie mają. Także brak objawów wcale nie oznacza że się nie udało. Zwłaszcza na tak wczesnym etapie.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

ja oprócz dwóch dni lekkie kłucia w brzuchu z lewej strony (tam jest dziecko) nie miałam żadnych objawów, do tej pory czuję się zresztą rewelacyjnie i wierz mi Kochana, też się tym martwię :) także więcej wiary. Ja mam co prawda endo 1 st. ale z 3 pobranych komórek jedna była prawidłowa i miałam jeden zarodek i on z nami został, także wiary i cierpliwości :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Już dostaje szału od tej bezczynności. Nie wiem jak wysiedzieć tak cały weekend

Musisz wytrzymac :*
    Dawaj znać co i jak...

• Micha Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta
    10dpt 83
    12dpt 94 progesteton 6
    16dpt 7
    Zapytałam lekarza czemu tak się stało zaczęłam obwiniać siebie że mogłam zwiększyć branie progesteronu może by pomogło ale on powiedział że zarodek w pewnym etapie zaczął źle się dzielić i nic nie mogłam zrobić niski progesteton jest efektem wady rozwijającego się zarodka a nie odwrotnie że zarodek przestał się rozwijać z powodu niskiego proga piszę to dlatego że jakiś czas temu któraś z Was miała podobną sytuację niech się nie obwinia bo nic nie mogła zrobić
    Zostały mi 2 blaski musimy odpocząć jedziemy na wakacje i w sierpniu podchodzimy jeszcze raz
    Wszystkie was pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż

Micha
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    staram się ale bardzo brakuje mi cierpliwości. Dziś ostatni dzień w pracy i zaczynam urlop może wtedy trochę wyluzuje.

Merssi ja też jestem po transferze (wtorek) tez ppwatpiewam ze mogłoby się udac za pierwszym razem, ale jakoś tak nie mogę odpuścić se nadzieji i wierzę mocno, że bąbelek zostanie ze mną. Boje się rozczarowania, ale wierzę i to mocno .... głowa do góry!

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micha wrote:
    Moja beta
    10dpt 83
    12dpt 94 progesteton 6
    16dpt 7
    Zapytałam lekarza czemu tak się stało zaczęłam obwiniać siebie że mogłam zwiększyć branie progesteronu może by pomogło ale on powiedział że zarodek w pewnym etapie zaczął źle się dzielić i nic nie mogłam zrobić niski progesteton jest efektem wady rozwijającego się zarodka a nie odwrotnie że zarodek przestał się rozwijać z powodu niskiego proga piszę to dlatego że jakiś czas temu któraś z Was miała podobną sytuację niech się nie obwinia bo nic nie mogła zrobić
    Zostały mi 2 blaski musimy odpocząć jedziemy na wakacje i w sierpniu podchodzimy jeszcze raz
    Wszystkie was pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż
    Przykro mi , ale jedźcie na wakacje i odpoczynek dobrze Wam zrobi. A w sierpniu wrócisz po swoje kropki. Trzymaj się dzielnie <3

Micha, inka1985 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

może nie rób na razie planów awaryjnych, zostało już tylko kilka dni do bety, to może spróbuj być jeszcze trochę pozytywnie nastawiona i życzę Ci żebyś się ogromnie uceiszyła już za kilka dni i żaden plan awaryjny nie będzie potrzebny.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł dziś @.... Ojjj boli.
    Ale to nowy cykl. Niby przerwy i tak będę działać, tym bardziej że to idiotyczne wszystko u nas...

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ