In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Salsefia wrote:A czerwone wino? Ja piłam ze dwa razy po pół lampki
Luna131, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Karolciaaa26 wrote:Magnolia55 mialas kochana jakies objawy ? :*
Miałam właśnie pobolewanie podbrzusza tak jak na @, ale łagodniej i nie cały czas...najbardziej dokuczał mi ból brzucha w 5 i 6 dpt, az bałam się chodzić i zwiedzać, wiec napisałam do lekarza czy to normalne, kazał nie reagować...i tak też starałam się robić...ale dolegliwości nie mijały i nie wytrzymałam w 7dpt pobiegłam do greckiej apteki po test i wyszła blada druga kreska...po tym teście naszła mnie nadzieja...i potem powtórzyłam jeszcze jak wróciliśmy i też wychodziły ale jeszcze blade. Z objawów to miałam jeszcze lekkie zawroty głowy momentami, ale to też moze byc od upalow. Pozatym wzdety brzuch i bol piersi, ale mysle ze tu wina proga.
Zadnych innych objawow nie mialam, mysle ze to za wczesnie.
Karolcia, spokojnie...bądź dobrej myśli :*Karolciaaa26 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Magnolia wiedziałam że z Cypru wrócisz z dziciaczkiem w brzuchu
gratulacje!
Olcia za dobrą wróżke możesz robić
Prawda jest taka, że wierzyłyście bardziej niż jaCieszę się z pozytywnej bety, ale to szczęście jest jeszcze bardzo studzone. Ucieszę się naprawdę jak zobacze serduszko
Pierwszą wizytę kontrolną mam za 2 tygodnie.
-
MagNolia55 wrote:Ja myśle, że takie pół kieliszka to znikoma ilość, więc nie powinno zaszkodzićStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
W ogóle to miałam niezłe przygody na tych wakacjach, bo słuchajcie wzięłam mnóstwo leków, w tym wszystkie te które potrzebuje, liczyłam chyba ze 3 razy i co się okazało? Gdzieś wypadł mi cyclogest w dodatkowym opakowaniu...nawet nie macie pojęcia jak się tym zestresowałam...pomyślałam sobie co teraz co tu robić skoro jest to lek tylko na receptę...?ale pewna Polka doradziła mi żebym poszła do apteki się zapytać czy dostanę go bez recept, ponieważ wiele leków tam okazuje się jest właśnie bez i tak też zrobiłam... no i na szczęście dostałam ten lek bez problemu, także od razu go wykupiłam ale stres był niemiłosierny...poza tym wakacje wspaniałe, ale powiem wam nie da się uciec od nie myślenia. Cały czas towarzyszył mi strach i myślenie jakby nie było... Oprócz tego opaliłam sie dość mocno, mimo że unikałam słońca noi wyszła mi alergia słoneczna...
Także wyjazd z "przygodami".
Luna131, Waleczna lubią tę wiadomość
-
Magnolia wielkie gratulacje!! Cudna wiadomosc:)
MagNolia55 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Bruised wrote:Magnolia, ja również mocno trzymam kciuki
Dziewczyny, czy w klinikach innych niż Invicta też tyle razy po transferze robi się badania? Mam takie wrażenie, że zlecanie bety, estradiolu i progesteronu 3 razy w ciągu tygodnia to trochę naciąganie na kasę. Do tego oczywiście 3 konsultacje. I wychodzi 324zł za badania i 450zł za 3 rozmowy telefoniczne z lekarzem po 3 minuty.
Beta, progesteron i estradiol? 3 Razy w ciągu tygodnia? I w ciągu tygodnia po transferze 3 konsultacje? W dodatku płatne telefoniczne? Jestem w szoku..
W InviMed po transferze karzą co 2 dzień badać progesteron i wysłać wynik lekarzowi SMSem.. W odpowiedzi pisze czy coś zmienić, dodać.. A bete zrobić w 10- 11 dpt..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
MagNolia55 wrote:Dziewczyny, ręce mi drżą, serce wali jak szalone...Wynik 186,5 mlU/mL w 11dpt 3 dniowego maluszka
Dzwoniłam do lekarza, wynik jak najbardziej prawidłowy
Nic nie wspominał o powtórzeniu, ale w poniedziałek zbadam czy jest przyrost.
Dziekuje za wsparcie, ciepłe słowa i wiarę, jesteście nieocenione :*
Serdeczne gratulacje! Cudna wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Beta, progesteron i estradiol? 3 Razy w ciągu tygodnia? I w ciągu tygodnia po transferze 3 konsultacje? W dodatku płatne telefoniczne? Jestem w szoku..
W InviMed po transferze karzą co 2 dzień badać progesteron i wysłać wynik lekarzowi SMSem.. W odpowiedzi pisze czy coś zmienić, dodać.. A bete zrobić w 10- 11 dpt..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:13
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Hej dziewczyny,
Testowalam wczoraj i test negatywny. Przestalam zazywac leki ale caly czas sie czuje jakos dziwnie9mdlosci i nabrzmiale piersi) za namowa kolezanki zrobilam przed poludniem kojelny test i po godz pojawila sie widoczna druga kreska. Czy mam brac winik na serio? wiem ze wynik moze byc zafalszowany ale mimowszystko po ostanich testach ktore robilam do dzis nie pojawila sie druga kreska. -
MagNolia55 wrote:Miałam właśnie pobolewanie podbrzusza tak jak na @, ale łagodniej i nie cały czas...najbardziej dokuczał mi ból brzucha w 5 i 6 dpt, az bałam się chodzić i zwiedzać, wiec napisałam do lekarza czy to normalne, kazał nie reagować...i tak też starałam się robić...ale dolegliwości nie mijały i nie wytrzymałam w 7dpt pobiegłam do greckiej apteki po test i wyszła blada druga kreska...po tym teście naszła mnie nadzieja...i potem powtórzyłam jeszcze jak wróciliśmy i też wychodziły ale jeszcze blade. Z objawów to miałam jeszcze lekkie zawroty głowy momentami, ale to też moze byc od upalow. Pozatym wzdety brzuch i bol piersi, ale mysle ze tu wina proga.
Zadnych innych objawow nie mialam, mysle ze to za wczesnie.
Karolcia, spokojnie...bądź dobrej myśli :*Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
MLODA31 wrote:Hej dziewczyny,
Testowalam wczoraj i test negatywny. Przestalam zazywac leki ale caly czas sie czuje jakos dziwnie9mdlosci i nabrzmiale piersi) za namowa kolezanki zrobilam przed poludniem kojelny test i po godz pojawila sie widoczna druga kreska. Czy mam brac winik na serio? wiem ze wynik moze byc zafalszowany ale mimowszystko po ostanich testach ktore robilam do dzis nie pojawila sie druga kreska.Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Witajcie, z rok mnie tu nie było
MLODA31 poszłabym na Twoim miejscu na betę, albo zrobiła w poniedziałek kolejny test. Wynik po godzinie od testowania nie jest zbyt wiarygodny (taka zwykle jest informacja na ulotce).
Odzywam się, bo przeczytałam wpis MagNolia55 (gratulacje!!!) o bólach podbrzusza w 5-6 dpt , co strasznie mnie ucieszyło, bo miałam dziś tak samo a jestem w 7dpt. Wiem, to może być faktycznie na miesiączkę, ale dodatkowo miałam zgagę i koleżanka z pracy właśnie z tej zgagi wróży mi ciążę)) może i zwariowałam, ale to musi być TEN transfer! Po prostu mam dobre przeczucia chyba po raz pierwszy.
Paulcia28, KasiaŁódź, MagNolia55, moniczka2601, Paulaa25, Waleczna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Wszystko zależy od tego czy lekarz ma bezpieczny dostęp do pęcherzyków. Czasami nie wszystkie uda się pobrać. Ale starają się nakłuć wszystkie pęcherzyki.
U Ciasteczka z tego co pamietam był trudny dostęp do drugiego jajnika.
A od razu po punkcji nie powiedzieli Ci ile pobrali?
Trzymam kciuki za dobre wieści
Magnolia - gratulacje !!!!❤️
Malinowa -ale nie za szybko !?? Ilu dniowy zarodek ?????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:37
-
Beta 3.3 8dpt... Nie mam siły by płakać. Jestem mega wściekła czemu tak się dzieje... Jestem zdrowa, mamy dawce. 2 zarodki i dalej nic...1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID- ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane