Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro pojade na bhcg.

    innamorata88, Flowwer, Bella93 lubią tę wiadomość

  • 78beti Autorytet
    Postów: 1528 928

    Wysłany: 13 marca 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetk89a wrote:
    Jutro transfer. Tylko 3 komórki dzielą się prawidłowo z 9. Zarodek będzie miał 3dni.
    Powodzenia

    Deseo - trzymam kciuki za wynik

    https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mysza1986 Autorytet
    Postów: 2035 1579

    Wysłany: 13 marca 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella kiedy masz histero? :) U mnie będzie jednak w II połowie cyklu - 20.03 gin ogarnie za jednym zamachem scratching endometrium. :)

    Kotowa, jakie dalsze plany?
    Dajcie znac dziewczyny jak histero u Was przebiegalo, ja mialam pierwsze razem z laparo wiec pod calkowita narkoza, nie wiem jak to jest jak jest samo histero... a byc moze czeka mnie drugie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:28

    bv5tg9v.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Bella kiedy masz histero? :) U mnie będzie jednak w II połowie cyklu - 20.03 gin ogarnie za jednym zamachem scratching endometrium. :)
    Mialam miec w sr, ale tak jak pisalam najprawdopodobniej mam infekcje. Dzwonilam do lekarza, przelozyl na 30.03, ale mam sie jeszcze dzisiaj pokazac. U mnie histero na antykach, wiec bez wzgledu na dzien cyklu.

    innamorata88 lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetk89a wrote:
    Jutro transfer. Tylko 3 komórki dzielą się prawidłowo z 9. Zarodek będzie miał 3dni.
    &&

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4636

    Wysłany: 13 marca 2017, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dajcie znac dziewczyny jak histero u Was przebiegalo, ja mialam pierwsze razem z laparo wiec pod calkowita narkoza, nie wiem jak to jest jak jest samo histero... a byc moze czeka mnie drugie.
    U mnie histero będzie w narkozie :) no i łączone ze scratchingiem endometrium :)

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    U mnie histero będzie w narkozie :) no i łączone ze scratchingiem endometrium :)
    U mnie tez w narkozie, z biopsja (wiec scratching przy okazji).

    innamorata88 lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • 78beti Autorytet
    Postów: 1528 928

    Wysłany: 13 marca 2017, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam histero w narkozie. Nie wiedziałam ze w ogóle ktoś robi bez

    https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami robią w znieczuleniu miejscowym i bez tez sie zdaza.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • wombi Autorytet
    Postów: 3995 2636

    Wysłany: 13 marca 2017, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nsie pochwale, miałam 2x hiistero, jedną normalnie w narkozie a druga mini-histero na żywca, nie bolało, tylko wpuszczanie wody było mega nieprzyjemne

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
  • niezapominajka2017 Autorytet
    Postów: 4486 2371

    Wysłany: 13 marca 2017, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia kciuki za bete! Ktory dpt masz?

    Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Emcia kciuki za bete! Ktory dpt masz?
    jutro będzie 8 i nie wiem czy nie za wcześnie ale chyba dłużej nie wytrzymam dzisiaj zrobiłam test o czułości 10 i oczywiście negatywny xczuję ze nic z tego nie bedzie.

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda ide dzisiaj do endokrynologa, ale warto znac zdanie forumowych kolezanek :) aktualne badania:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f60c6721b245.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecf834c667ed.png

    I poprzednie ze stycznia
    tsh 2,666 (0,350-4,940)
    FT3 2,87 pg/ml (1,71-3,71)
    Ft4 0,99 (0,70-1,48)

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    jutro będzie 8 i nie wiem czy nie za wcześnie ale chyba dłużej nie wytrzymam dzisiaj zrobiłam test o czułości 10 i oczywiście negatywny xczuję ze nic z tego nie bedzie.
    To tak jakbys zrobila bete 11dpo, moze wyjsc (jakas jednocyfrowa powinna wyjsc) a moze byc 0, co nie przekresla szans calkowicie.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • wombi Autorytet
    Postów: 3995 2636

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Co prawda ide dzisiaj do endokrynologa, ale warto znac zdanie forumowych kolezanek :) aktualne badania:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f60c6721b245.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecf834c667ed.png

    I poprzednie ze stycznia
    tsh 2,666 (0,350-4,940)
    FT3 2,87 pg/ml (1,71-3,71)
    Ft4 0,99 (0,70-1,48)
    ft4 masz trochę za nisko dlatego tsh ma taką wartość, pewnie dostaniesz jakaś niską dawkę euthyroxu

    Bella93 lubi tę wiadomość

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
  • Deseo Autorytet
    Postów: 782 639

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety kicha... beta 2,29. (już wolałabym aby od razu taka wyszła :( )

    Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6221

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :(

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To tak jakbys zrobila bete 11dpo, moze wyjsc (jakas jednocyfrowa powinna wyjsc) a moze byc 0, co nie przekresla szans calkowicie.
    ja po prostu jestem na l4 i swira dostaję nie moge sobie znaleść miejsca myślisz, że powinnam jeszcze poczekać kilka dni? nie mam zadnych objawów nic zupełnie nic.

  • Morwa Autorytet
    Postów: 16693 26032

    Wysłany: 13 marca 2017, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki estriadolu i progesteronu strach się bać...

    http://iv.pl/images/05061012984191010992_thumb.jpg

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
    (23t+2d) -> 624g
    (27t+2d) -> 1153g 🎊
  • Mysza1986 Autorytet
    Postów: 2035 1579

    Wysłany: 13 marca 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    u mnie niestety kicha... beta 2,29. (już wolałabym aby od razu taka wyszła :( )

    Deseo, wspieram <3 Trzymaj się jakoś...

    bv5tg9v.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ