Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja acard brałam po pół tabletki od 15 dc z crio i później cały czas, nospe zaczęłam brac jak już byli po wszystkim.... Dość mocno bolał mnie brzuch i zadzwoniłam zapytać Ci mogę wziąć przeciwbólowego, lekarz mi powiedział że mogę brać nawet 3x2 tabletek nospy i że jak boli brzuch to żeby leżeć.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, a tak sobie mysle: czy mimo tak tragicznych wynikow M to jest normalne, ze nie zlecili nam kariotypow?

Nam zasugerował Kariotypy androlog, ale ja i tak miałam w planach nawet jakby nie zasugerował.
    A wy mieliście wszysyktkie posiewy, USG, hormony itp ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Ty jutro też masz transfer czy coś źle zapamiętałem ??[/QUOTE]

Nie mam transferu w tym cyklu bo miałam za wysoki progesteron i lekka hiperke. Nadal mnie brzuch pobolewa i trochę mnie to już martwi. Wizytę mam w czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nam meza pomijaja w tych badaniach. Badal tylko hormony (za wysokie fsh, co potwierdza slabe wyniki nasienia), ale tak mi teraz chodzi po glowie ten kariotyp. Skoro wyniki juz sa slabe i nie trzeba byc specjalista, zeby sie domyślić, ze czynnik genetyczny wchodzi w gre, to przeciez inf na slepo mocno zwieksza ryzyko poronien czy wad wrodzonych...

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowka, 15:40

MalaHD, sylwia80, ania8306, Flowwer, Asia_88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:43

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:

Nie mam transferu w tym cyklu bo miałam za wysoki progesteron i lekka hiperke. Nadal mnie brzuch pobolewa i trochę mnie to już martwi. Wizytę mam w czwartek.

Ja też tak miałam, wizytę kontrolną miałam na 3 dobę po punkcji, brzuch miałam nabrzmaily, bolesny ale na kontroli okazało się że na szczęście nie gromadzi się tam żaden plyn. Jajniki miałam dość znacznie powiększone nawet jeszcze w następnym cyklu. Dopiero po @ przestał mnie boleć brzuch. Musisz spokojnie przeczekać, i sporo odpoczywać to chyba przy hiperce najważniejsze :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lipcowka, 15:40

Bardzo się już denerwujesz czy pochodzisz na luzie??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Bardzo się już denerwujesz czy pochodzisz na luzie??
    Na jakakolwiek wizyte bym nie jechala do kliniki, to zawsze zaczynam sie denerwowac dopiero w aucie, ale jest relanium ;)
    Poza tym plan B jest.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę acare cały czas. Już ponad pół roku. Po transferze brałam nospe forte 3x1 do 6dpt.

Lipcowka mialas encorton? Bo nad tym warto sie zastanowić. Żadnych innych "cudownych" leków które pomogą niestety chyba nie wynaleziono.
    Na pewno witaminę D nawet jak masz poziom w normie.
    Ja brałam jeszcze B-complex, wit. E, medargin, acard, estrofem, encorton, clexane, folian. Jadlam orzechy brazylijskie, suszone morele i ananasa. Czy cokolwiek pomogło czy miałam po prostu szczęście tego nigdy się mie dowiem. Trzeba wierzyć i walczyć do końca.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Ja też tak miałam, wizytę kontrolną miałam na 3 dobę po punkcji, brzuch miałam nabrzmaily, bolesny ale na kontroli okazało się że na szczęście nie gromadzi się tam żaden plyn. Jajniki miałam dość znacznie powiększone nawet jeszcze w następnym cyklu. Dopiero po @ przestał mnie boleć brzuch. Musisz spokojnie przeczekać, i sporo odpoczywać to chyba przy hiperce najważniejsze :)

Dzięki, uspokoilas mnie. Innych objawów nie mam oprócz lekko nabrzmiałego brzucga i bólu.
    To samo powiedziała moja dr ze po okresie przestanie mnie bolec brzuch. Do czwartkowej wizyty muszę wytrzymać.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jaki masz plan B??

Mała encortonu nie mialam, witaminę D, B complex, metafoline wprowadziła dopiero w dniu transferu więc pewno trochę za późno :( acard, eatrofem, duphaston, lutinus i crinone miałam do lekarza.

Ja teraz jestem po prostu zła :( że było już tak blisko i się nie udało, jakby wogole nie drgnęło to by mi było chyba prościej, no nic teraz się trzeba wziąć w garść i wracać po malucha :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja biorę acare cały czas. Już ponad pół roku. Po transferze brałam nospe forte 3x1 do 6dpt.

Lipcowka mialas encorton? Bo nad tym warto sie zastanowić. Żadnych innych "cudownych" leków które pomogą niestety chyba nie wynaleziono.
    Na pewno witaminę D nawet jak masz poziom w normie.
    Ja brałam jeszcze B-complex, wit. E, medargin, acard, estrofem, encorton, clexane, folian. Jadlam orzechy brazylijskie, suszone morele i ananasa. Czy cokolwiek pomogło czy miałam po prostu szczęście tego nigdy się mie dowiem. Trzeba wierzyć i walczyć do końca.

Ja tez biorę Akard od dawna i tylko kazali mi przerwać na punkcje i pare dni po. Od jutra wracam do acardu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana z ostatniego badania 3 mln plemnikow, 1% w ruchu C, morfologia 3%

A z czterech zarodkow wczoraj, dzis 3.
    Walczcie Dzieciaki, obiecuje byc fajna Matka i pozwalac nawet czasami na czekolade przed obiadem, tylko dajcie mi szanse <3 <3 <3 ;)

niezapominajka2017, Bella93, bajka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie już drugi watek na którym pytam , ale odkąd mojemu M wywaliło opryche na ustach po raz kolejny (średnio ma 5-6razy do roku) to się zastanawiam czy ten wirus nie ma wpływu na plemniki...Gdzies wyczytałam w jakiejś publikacji naukowej ze jak jest hsv w nasieniu to zmniejsza szanse na ivf znacznie.. Pytanie: Czy tylko ja mam pecha i meza z tym dziadostwem czy u Waszych mężów tez jest? Ja z kolei przeciwciał na to nie mam, nigdy nie chorowałam...Zwariuje do wizyty 1.06 zanim zapytam lekarza...Jakby moja endometrioza, hashimoto, any i mthfr to było za mało...

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Ana z ostatniego badania 3 mln plemnikow, 1% w ruchu C, morfologia 3%

A z czterech zarodkow wczoraj, dzis 3.
    Walczcie Dzieciaki, obiecuje byc fajna Matka i pozwalac nawet czasami na czekolade przed obiadem, tylko dajcie mi szanse <3 <3 <3 ;)

A88 zadzwonili dziś z kliniki czy Ty dzwoniłaś ? U Ciebie 5 doba będzie w środa. Trzymam mocno kciuki, żeby te 3 przetrwały.
    Ja już umieram za strachu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie dzwonia, samemu sie trzeba dopytywac
    Sylwia, Bella, myslami jutro caly dzien jestem z Wami!

sylwia80, Bella93 lubią tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !

Można dołączyć?

Zaraz zaczynamy stymulację do pierwszego ICSI.

O nas- mamy po 29 lat. Cudną, 2,5-letnią córę, o którą nie musieliśmy się starać. Przyszedł czas na drugie dziecko- i nic. Wszyscy kazali czekać cierpliwie, ale to nie dla mnie, więc zrobiliśmy badania. Wyniki nasienia są baaardzo złe :/

Szybko porobiliśmy badania ( szkoda tylko, że na genetykę trzeba było tyle czekać) i teraz czekamy na @.

Dostałam Gonal F 15o j. Leczymy się w Novum w Wawie mimo, że jesteśmy z Dolnego Śląska :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ