X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start w 2017
Odpowiedz

In vitro start w 2017

Oceń ten wątek:
  • Smutna32 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek jak u ciebie????

Hasimoto, niedrożność jajowodów,
    23.06.2017 - punkcja- dzień taty :)
    28.06.2017 - Transfer
    7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
    16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
    21.07 Jest serduszko ❤
    08.03 Jest z Nami nasz cud <3
  • Faworek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primo:
    Smutna & Bajka gigantyczne gratulacje!!! Bardzo się cieszę Waszym sukcesem, życzę Wam jak najmniej trosk i wielkich brzuchów :D
    A co najważniejsze pięknych, zdrowych bobasków!!

Secundo:
    Tu już mniej radośnie. USG: 6 tyg + 4 dni:
    Jest pęcherzyk ciążowy, jest też pęcherzyk żółtkowy jednak zarodka brak.
    Dziś odstawiam leki i czekam na krwawienie.
    Od początku, ta ciąża "nie szła", szkoda ale widać tak miało być.

**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
    IVF:
    nr 1: 2018r - poronienie 9t
    nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka <3

przerwa

nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
    nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek przykro mi bardzo.

Bajka i Smutna gratulacje.

bajka_ lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Kimka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek :( bardzo, bardzo mi przykro. Dzisiejszy dzień przeplata radosne wiadomości z przykrymi niestety.

• Faworek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka wrote:
    Faworek :( bardzo, bardzo mi przykro. Dzisiejszy dzień przeplata radosne wiadomości z przykrymi niestety.
    Tak to już jest w życiu.
    Ważne, że są radosne chwilę I nowiny bo one daja Nam siłę do dalszej walki.

@ Karen
    A tak chciałam mieć dla Ciebie dobre wieści. Jednak niskie bety źle wróżą

IVF:

przerwa

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek wrote:
    Tak to już jest w życiu.
    Ważne, że są radosne chwilę I nowiny bo one daja Nam siłę do dalszej walki.

@ Karen
    A tak chciałam mieć dla Ciebie dobre wieści. Jednak niskie bety źle wróżą
    Faworek przykro mi :( ciekawa jestem jak u mnie się to skończy po tych chwilowych problemach z przyrostami beta hcg :(

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek przykro mi.... bardzo....

Niezapominajka kochana trzymaj się.... nie wiem co napisać więcej :(

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworku trzymaj sie prosze mialam prawie ide.tyczna sytuacje. Niestety niskie bety na poczatku zle wroza choc zadna z nas nie chce tego slyszec.

Elf jutro ide na usg I *kwalifikacje* do crio

Niezapominajko yrzymaj sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:34

bv5tg9v.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieeee. Kurczaki, a może na Twoje maleństwo jest za wcześnie? Może jeszcze ma nie być widać zarodka? Może powtórka? Nie chce drugiego usg Twój lekarz? Nie ma żadnych szans?

Faworek...masz rację, Ci nasi lekarze jednak zazwyczaj wiedzą co mówią. Chociaż miałam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej. Zresztą Twoja beta była ok. Sama do końca miałam nadzieję, że się powiedzie. Czyli zapewne kiepski zarodek jak u mnie. Jeśli tak to następnym razem musimy być w ciąży. Przypomnij mi proszę, macie mrozaki?

Bajka, Smutna, gratuluję bety. I mam nadzieję, że się nie obrazicie za to co powiem. Beta to fajny start ale to tylko beta. Po swoich, Faworka, i doświadczeniach innych chce wiadomości o serduszkach. Także 3mam kciuki za ciąg dalszy!

anouk11 lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalyscie newsa na onecie?
    Niedługo szkoda będzie robić badan prenatalnych i trzeba zbierać na pgs...chca zakazu aborcji z powodu wad plodu...pieknie...

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek ,czasem zarodek nie pokazuje sie ksiazkowo tzn 6+..moze np w 7 lub 8 tygodniu,nie pisze tego na pocieszenie tylko z konkretnych przypadkow ,to lekarz zadecydowal odstawic leki?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek a moze jeszcze nie wszystko stracone? moze sprawdz jeszcze raz bete jutro i w sobote i pojdz jeszcze raz na usg? moze jednak bedzie zarodek?

p.s z tego co widze to beta przyrastala prawidlowo wiec czemu lekarz skreslal ta ciaze od poczatku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:09

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek, ten Twój lekarz już od początku mi się nie podoba. Sprawdz w następnym tyg. Na usg. . . Może jest jeszcze szansa.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Smutna
    Ogromne gratulacje!!

P.S. Smutna, trzeba wierzyć w zarodki! No!!

Faworek
    Osobiście nie podoba mi się to wszystko. Beta przyrastala prawidłowo a lekarz mówił, zeby się nie cieszyć bo mu nie gra. Potem na USG był zarodek i wszystko było ok ale nadal twierdził, że marne szanse. Osobiście powtórzyła bym USG ale u innego lekarza (również z dobrym sprzętem). Nie zaszkodzi a byłabym spokojniejsza.
    Ale to zrobiłabym ja a decyzja należy do ciebie kochana.
    Ja trzymam kciuki za ciebie mocno, mocno. Bo jeśli nawet nie teraz to w końcu się uda.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewyczyny mam 7 dzień stymulacji i estriadol 369, pęcherzyków z 8 na jednym jajniku i mniej na drugim. Największe mają koło 14 mm. Czy ten estriadol nie jest za mały?? Gratulacje dla świeżych ciężarówek :-) kciuki za przyrosty :-)

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Faworek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Faworku trzymaj sie prosze mialam prawie ide.tyczna sytuacje. Niestety niskie bety na poczatku zle wroza choc zadna z nas nie chce tego slyszec.

Elf jutro ide na usg I *kwalifikacje* do crio

Niezapominajko yrzymaj sie...

Jeśli mogę spytać: w którym tygodniu odstawiłaś (tak?) leki? Po jakim czasie doszło do krwawienia?

IVF:

przerwa

• Faworek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Faworek przykro mi :( ciekawa jestem jak u mnie się to skończy po tych chwilowych problemach z przyrostami beta hcg :(

Inna bardzo mocno na Ciebie liczę! Kiedy USG?
    promyczek 39 wrote:
    Faworek ,czasem zarodek nie pokazuje się książkowo tzn 6+..może np w 7 lub 8 tygodniu,nie pisze tego na pocieszenie tylko z konkretnych przypadków ,to lekarz zadecydowal odstawic leki?
    Yoselyn82 wrote:
    Faworek a moze jeszcze nie wszystko stracone? moze sprawdz jeszcze raz bete jutro i w sobote i pojdz jeszcze raz na usg? moze jednak bedzie zarodek?

p.s z tego co widze to beta przyrastala prawidlowo wiec czemu lekarz skreslal ta ciaze od poczatku?

Lekarz przedstawił nam wszystkie możliwości, jednak zalecając odstawienie leków.
    To co się teraz dzieje nie jest prawidłową sytuacją.
    Jeśli będę kontynuować leczenie, to z dużą szansą, graniczącą z pewnością tylko będę "wspierać" puste jajo. A przedłużająca się ciążą "bez ciąży" daje duże szanse na konieczność łyżeczkowania, a tego chcemy uniknąć.

Przyjmuje się, że beta 11 dpt powinna być 3 cyfrowa. U mnie w 22 dpt nie przekroczyła 1000, co dla 5-tygodniowej ciąży również nie jest prawidłowym stanem
    Natka-matka wariatka :) wrote:

Faworek
    Osobiście nie podoba mi się to wszystko. Beta przyrastala prawidłowo a lekarz mówił, zeby się nie cieszyć bo mu nie gra. Potem na USG był zarodek i wszystko było ok ale nadal twierdził, że marne szanse. Osobiście powtórzyła bym USG ale u innego lekarza (również z dobrym sprzętem). Nie zaszkodzi a byłabym spokojniejsza.
    Ale to zrobiłabym ja a decyzja należy do ciebie kochana.
    Ja trzymam kciuki za ciebie mocno, mocno. Bo jeśli nawet nie teraz to w końcu się uda.

Na poprzednim USG nie było zarodka.
    KarenMillen wrote:
    No nieeee. Kurczaki, a może na Twoje maleństwo jest za wcześnie? Może jeszcze ma nie być widać zarodka? Może powtórka? Nie chce drugiego usg Twój lekarz? Nie ma żadnych szans?

Faworek...masz rację, Ci nasi lekarze jednak zazwyczaj wiedzą co mówią. Chociaż miałam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej. Zresztą Twoja beta była ok. Sama do końca miałam nadzieję, że się powiedzie. Czyli zapewne kiepski zarodek jak u mnie. Jeśli tak to następnym razem musimy być w ciąży. Przypomnij mi proszę, macie mrozaki?

To było drugie USG, wykonane w tygodniowym odstępie czasu.
    Mamy 3 zarodki i 5 oocytów w fazie MII.
    Bardzo mocno się zastanawiam nad zrobieniem PGS przy najbliższym transferze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 21:05

IVF:

przerwa

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    Dziewyczyny mam 7 dzień stymulacji i estriadol 369, pęcherzyków z 8 na jednym jajniku i mniej na drugim. Największe mają koło 14 mm. Czy ten estriadol nie jest za mały?? Gratulacje dla świeżych ciężarówek :-) kciuki za przyrosty :-)
    A jakim protokołem idziesz?

M&M
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworek ale ty mialas podany 3 dniowy zarodek a nie blastocyste, zarodek mogl sie pozniej zagniezdzic i tym samym pozniej zaczelo sie produkowac hcg. To nie matematyka ze musi byc 3 cyfrowa! kazda ciaza rozwija sie swoim rytmem! Ja bym nie skreslala jeszcze tej ciazy. Pojdz na usg jeszcze raz i jak nie bedzie zarodka to wtedy odstawisz leki! ale nie dzis!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    Ja szłam krótkim akurat teraz i po 4 zastrzykach miałam estradiol 517 i do tego 6 pęcherzyków = lub >niż 13.

M&M
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ