In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Poprostu maleństwo ruszyłoHasimoto, niedrożność jajowodów,
23.06.2017 - punkcja- dzień taty
28.06.2017 - Transfer
7dpt - beta 74, 9 dpt - beta 253, 14 dpt - beta 1749,
16 dpt - beta 3500, 19 dpt - beta 11000, 21 dpt- beta 19000
21.07 Jest serduszko ❤
08.03 Jest z Nami nasz cud -
Between wrote:Przytylam 1,5 kg i czuje sie taka spychnieta
Bitter gratki
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
BitterSweetSymphony, gratki! :*
e_mil_ka, jakiej grubosci masz zazwyczaj endo przy et? W ktorym dniu mialas histeroskopie?
Teoretycznie to przerost może potwierdzić tylko badanie histopat, na wyniki ktorego czekasz i zazwyczaj nie zdaza sie to w mlodym wieku. Postaraj sie na dniach złapać w szpitalu lekarza, ktory wykonywal histeroskopie i zapytaj jak jego zdaniem to wygladalo.
Jesli diagnoza sie potwierdzi, to mozliwe, ze jest to przyczyna niepowodzen. Leczenie gestagenami a jak nie to lyzeczowanie.
Tak czy siak bez wyniku i rozmowy z lekarzem nic sie nie wyjaśni.
Mi histeroskopie wykonywal lekarz prowadzacy, na wyniku histopat. mialam napisane "obrzek zrebu (?)", co oznaczaloby polipa i w tym momencie dr byl w stanie powiedziec ze tam nic nie bylo, bo widzial. -
nick nieaktualny
-
Bitter gratulacje!!!!Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Ja mam jutro 11 tc i trochę schudłam. Za to zaokrąglil mi się brzuch..
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
a88 wrote:Between a moze to nie kilogramy, a "spuchniecie" po progesteronie?
Bitter!
noo dokladnie mnie tez sie tak właśnie wydaje, albo wodaProvita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Bitter super, wielkie gratulacje, trzymam kciuki na piękne serduszko!!!!!Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
a88 wrote:Between a moze to nie kilogramy, a "spuchniecie" po progesteronie?
Bitter! -
nick nieaktualnyLomatko! Czyzbym zostala wezwana do odpowiedzi i przegapila czyjs post?
Na kolanach blagam o odfochowanie, obiecuje odpowiedziec na WSZYSTKIE pytania
A w ramach przeprosin przesylam poludniowoeuropejskie slonce, bo slyszalam, ze w Polsce kiepskoBella93, ślązaczka lubią tę wiadomość
-
Ja w ciąży przytyłam 6kg, ale startowałam z wagą 79kg
po ciąży schudłam 12kg ale po odstawieniu piersi mimo posiłków o zmniejszonej kaloryczności wróciłam do wagi sprzed ciąży i nie huhu schudnąć nie mogę
Jestem na diecie u dietetyka 4tydzien a waga ani nie drgnęła -
Bella93 wrote:BitterSweetSymphony, gratki! :*
e_mil_ka, jakiej grubosci masz zazwyczaj endo przy et? W ktorym dniu mialas histeroskopie?
Teoretycznie to przerost może potwierdzić tylko badanie histopat, na wyniki ktorego czekasz i zazwyczaj nie zdaza sie to w mlodym wieku. Postaraj sie na dniach złapać w szpitalu lekarza, ktory wykonywal histeroskopie i zapytaj jak jego zdaniem to wygladalo.
Jesli diagnoza sie potwierdzi, to mozliwe, ze jest to przyczyna niepowodzen. Leczenie gestagenami a jak nie to lyzeczowanie.
Tak czy siak bez wyniku i rozmowy z lekarzem nic sie nie wyjaśni.
Mi histeroskopie wykonywal lekarz prowadzacy, na wyniku histopat. mialam napisane "obrzek zrebu (?)", co oznaczaloby polipa i w tym momencie dr byl w stanie powiedziec ze tam nic nie bylo, bo widzial.
Bella histeroskopia w 10 dniu cyklu. Endo do transferu od 8 mm do 10 mm. Na usg espomianego przerostu endometrium nie było widac. Badana byłam przez trzech lekarzy. Moj lekarz tez nic na usg nie widział ale ze względu na cb skierował na histeroskopie. To oni tego przerostu nie wycinają podczas histero? -
a88 wrote:Lomatko! Czyzbym zostala wezwana do odpowiedzi i przegapila czyjs post?
Na kolanach blagam o odfochowanie, obiecuje odpowiedziec na WSZYSTKIE pytania
A w ramach przeprosin przesylam poludniowoeuropejskie slonce, bo slyszalam, ze w Polsce kiepsko
Jestes juz po prenatalnych? Wypoczynek za granica? -
e_mil_ka wrote:Bella histeroskopia w 10 dniu cyklu. Endo do transferu od 8 mm do 10 mm. Na usg espomianego przerostu endometrium nie było widac. Badana byłam przez trzech lekarzy. Moj lekarz tez nic na usg nie widział ale ze względu na cb skierował na histeroskopie. To oni tego przerostu nie wycinają podczas histero?
Nie moga wyciac bez postawienia diagnozy, a do tego jest potrzebny wynik histopat. Usuniecie polega na wylyzeczkowaniu macicy, a to nie jest takie pitu pitu i zazwyczaj najpierw probuje sie lekami. Poza tym nawet jesli tak jest, to moze sie okazac ze to jednorazowe zdarzenie i w nastepnym cyklu bedzie ok (biopsja endo). Za to sa odpowiedzialne miedzyinnymi gospodarka hormonalna (a ta lubi sie wahac) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny