In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyślązaczka wrote:Dziewczyny mam do oddania:
- Estrofem 2mg - niecałe 3op - ważne do 11/2019r
- Encorton 10mg - 2,5op. - ważne do 02-03/2019r
- Dexamethason 500ug - 17tabl. - ważne do 01/2020r
- Luteina 100mg - niecałe 1op. - ważne do 04/2020r
Może komuś się przydadzą -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Ja dziś 10 dpt, niestety nam też się nie udało. Mam nadzieję że zakończę złą passę tego tygodnia.
Ehmm...chyba nie zakończysz... u mnie drugi transfer zakończony niepowodzeniem.
Nie mamy już zamrożonych zarodków, bo przy każdej próbie podawaliśmy po dwa.
Jedyne pocieszenie dla mnie to brak poronienia. Wolę betę zero niż przechodzić trzeci raz przez to piekło.
Tulę mocno wszystkie towarzyszki niedoli, a dużo nas jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 14:27
-
Elf przykro mi Trzymaj sie Kochana!
Elf lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
nick nieaktualny
-
sylwia80 wrote:Tysia11 witaj i powodzenia. Jesteście już po wizycie kwalifikującej ? Jaki główny problem u Was ?
Sylwia80 u nas od razu na pierwszej wizycie było oczywiste ze tylko taka metoda od razu zlecony komplet badan, nie przystepujemy do zadnego rządowego dofinansowania, finansujemy wszystko sami od a do z. jeszcze czekamy na wynik kariotypu mojego P. i zaraz z tym wynikiem zaczynamy. u nas problem słabego nasienia mojego P. Ja po 2 nieudanych ciążach które zakonczyły sie poronieniem. Im więcej tu czytam o nieudanych próbach tym bardziej mam czarne wizje...Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Destiny80 wrote:Witaj Tysia11
Ja tak jak Ty walczę już długo.Jestem już po pierwszej wizycie.Niestety lekarz do bani.Po wyjściu zastanawiałam się na dawczynią.Ale kochane dziewczyny z forum podniosły mnie na duchu.Dzięki nim wierzę że mi się uda.Jak od miesiączki zaczynam tabsy anty i po 14 dniach badania i usg i zaczynam stymulacje.Też się boję ale chodzę na akupunkture plodnosci od jakiegoś czasu i wierzę że też mi pomaga.Musi nam się udać
Destiny80 od poczatku wychodzilam z załozenia nie ze "musi" tylko "uda sie" im wiecej czytam tu historii tym bardziem ogarniaja mnie mysli "a co dalej gdyby..."
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Hej Tysia
Ja dołączyłam do Dziewczyn na początku marca. Tak jak Ty nie brałam pod uwagę innego scenariusza jak tylko ten zakończony sukcesem i to oczywiście po pierwszym transferze....
Teraz jestem już po drugim i niestety dalej w ciąży nie jestem... Coraz częściej pojawia mi się w głowie pytanie a co jeśli wykorzystamy zarodki i się nie uda ...
Bella dobrze powiedziała, że warto zmienić nastawienie bo niestety porażki są bardzo bolesne!!
Jak kiedyś Dziewczyny mnie próbowały przygotować na niepowodzenie to pomyślałam że ja napewno będę w gronie tych, którym udaje się za pierwszym razem i że napewno się mylą ale teraz już niestety wiem że nie jest to wszystko takie super proste jak zapewniają lekarze...
Oczywiście życzę Ci żebyś była w gronie tych szczęśliwych, którym udaje się razem z pierwszym transferem -
Lipcowka a Ty jaki masz dalej plan?
Ile masz mrozakow?
Ja przy pierwszym podejsciu tez bylam pewna, ze bede w ciazy i to blizniaczej, jakie bylo rozczarowanie jak sie okazalo, ze nie jestem. Potem kazde jedno podejscie ze strachem przed porazka, ale i z nadzieja ktora szybko rozwiewal bialutki test teraz postawilam na wizualizacje i ze sie napewno udaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 07:17
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Tysia11 wrote:Sylwia80 u nas od razu na pierwszej wizycie było oczywiste ze tylko taka metoda od razu zlecony komplet badan, nie przystepujemy do zadnego rządowego dofinansowania, finansujemy wszystko sami od a do z. jeszcze czekamy na wynik kariotypu mojego P. i zaraz z tym wynikiem zaczynamy. u nas problem słabego nasienia mojego P. Ja po 2 nieudanych ciążach które zakonczyły sie poronieniem. Im więcej tu czytam o nieudanych próbach tym bardziej mam czarne wizje...
Nie ma już rządowego dofinansowania, prawie kazdy finansuje od a do z sam, poza ivf w ramach badań klinicznych i współfinansowaniu przez samorząd.
Dokładnie mam tak samo jak Ty, kompletnie nie myśle ze musi się udać. Ten wrzesień mnie tak przybił psychicznie.
Asia_88 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
lipcowka86 wrote:Niezapominajka mamy jeszcze 2 mrozaki, narazie czekam na @, później mam się zgłosić na kontrolę i ustalimy co dalej, ale nie mam już nadziei że się uda.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dzięki Dziewczyny,
Robiłam ANA 2, Allo-MRL i przeciwciała antykardiolipinowe, immunolog zalecił steryd i stwierdziła żeby nie szukać dalej.... Ale sama już nie wiem, zastanawiam się nad dorobieniem komórek NK, albo pójścia do innego immunologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:08
-
lipcowka86 wrote:Robiłam ANA 2, Allo-MRL i przeciwciała antykardiolipinowe, immunolog zalecił steryd i stwierdziła żeby nie szukać dalej.... Ale sama już nie wiem, zastanawiam się nad dorobieniem komórek NK, albo pójścia do innego immunologa.Mikołaj 25.04.2011
-
sylwia80 wrote:Dokładnie mam tak samo jak Ty, kompletnie nie myśle ze musi się udać. Ten wrzesień mnie tak przybił psychicznie.
Nie ma co sie zalamywac, my to my, a nie inne kobiety. Czyjs sukces czy porażka zupelnie nie wplywa na nasze powodzenie badz porazke
Glowy do gory. Tu nie ma znaczenia miesiac, aura czy "fala pozytywow", tylko dobrze przygotowana kobieta i odpowiedni zarodek.
Gdzie zgubilyscie swoje korony?
Marsz do szafy po najladniejszy stanik (dla nie noszacych, ladna bluzke) i cycki do przodu!innamorata88, bajka_, sylwia80, KarenMillen, e_mil_ka, Ania:gdzie ta ciaza!, Natka-matka wariatka :), Flowwer, Matylda34, magda_31, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Zdecydowanie komórki nk należy zrobić. Bez sensu jest pchać zarodki w ciemno po paru nieudanych próbach. Nie myślałaś o następnym transferze już po 1 maluchu? Histeroskopię przed procedurą miałaś wykonaną? Scratching?
Ja wszystkie transfery miałam pojedyńcze i napewno reszta też będzie pojedyncza.
Przed procedura miałam robiona tylko drożność. Ani histeroskopi anie scratchingu nie miałam jeszcze. To właśnie są teraz moje typy przed kolejnym transferze. Zobaczę. Jeszcze co mi lekarz powie.
Bella ❤❤❤
Bella93 lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Ja wszystkie transfery miałam pojedyńcze i napewno reszta też będzie pojedyncza.
Przed procedura miałam robiona tylko drożność. Ani histeroskopi anie scratchingu nie miałam jeszcze. To właśnie są teraz moje typy przed kolejnym transferze. Zobaczę. Jeszcze co mi lekarz powie.
Bella ❤❤❤Mikołaj 25.04.2011