In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuczka, kciuki za dzis!!!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
I moje kciuki na pokładzie!
-
Dzięki dziewczyny, to był długi dzień... Wszystko ok, anatomicznie nie ma do czego się przyczepić 😍 twarz nasz dzieć wsadził w łożysko i tyle go widziałam 😂 długie nogi podkurczone tak, żeby tez tam nic nie było widać... wiec charakter po mamusi, nogi po tatusiu! Genetyk w przyszły czwartek. Omg jaka ulga
Camilla33, aziledo, Bella93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
18 czerwca mam rocznicę ślubu, 20 są moje urodziny :p śmiejemy się z mężem, ze 19 jest wolny 😂
Co do porodu- ze względu, ze chcemy szybko wrócić po kolejnego mrozaka lepszy byłby SN, ale mam straszna bliznę po operacji i podczas cc musieliby ja wyciąć :p a ona pomimo tego, ze mam ja już z 16 lat cały czas swędzi i jest taka niefajna... tak wiec zobaczymy co będzie, nie ma co się nakręcać :p nastawię się na SN to mi się dupskiem odwróci :p zaplanuje cc a natura i tak zrobi psikusa :p -
nick nieaktualny
-
Aziledo jakie badania? 😱 w połowie grudnia miałam wizytę, potem zaraz genetyka i kolejna dopiero w połowie stycznia 😊
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku 😘 -
nick nieaktualny
-
No to tak, jakoś tydzień po prenatalnych miałam. Ryzyko trisomii małe, ryzyko samoistnego przedwczesnego porodu bardzo wysokie, ale co z tym nie wiem, bo dopiero 15 stycznia idę z tymi wynikami do gina
-
nick nieaktualnyAż przejrzałam ostatnie wpisy (a niestety nie ma ich juz zbyt wielu) żeby zobaczyć czy przypadkiem nie pominęłam gdzieś informacji o Twoim genetyku. Ale nie 😉
Ryzyko te wynika z Twokego wieku czy z czegoś innego?
Bo ja nie wiem czy pamiętasz ale trafiłam do szpitala bo zaczęłam plamic w 32tc i na ktg rysowaly sie skurcze już porodowe. Od razu dostalam zastrzyk sterydowy na rozwoj pecherzykow plucnych u dziecka. Zatrzymali mnie w szpitalu i jak udało się opanować sytuacje. A w wypisie mialam napisame fałszywy poród przedwczesny. A teraz bąbelek ma jeż jeden ząbek 😁
Jak się czujesz? Rosniesz? Odpoczywasz już w domu? Jak świąteczne i sylwestrowe szaleństwo?
Pamiętam jak w zeszłym roku tak źle się czułam że przejrzałam Sylwester na kanapie i nawet głowy nie podniosłam żeby fajerwerki zobaczyc. -
W czerwcu kończę 33 lata, wiec to nie wiek... to tylko statystycznie jakoś jest przeliczane z wywiadu medycznego, myślę, ze u mnie głównie ze względu na wagę i nadciśnienie, ale muszę zapytać lekarza...
Święta i sylwester bardzo miły, bo czuję się naprawdę dobrze odkąd minęła ciągła senność i permanentne zmęczenie 🙈 miałaś tez wysokie ryzyko przedwczesnego porodu? Przypomnij proszę kiedy planujesz transferek? 😍 -
nick nieaktualnyTo jest miedzy nami rok różnicy. Nie pamiętam już (będę musiała sprawdzić w dokumentacji medycznej) ale wydaje mi się że nie miałam wysokiego ryzyka a i tak strachu się na jadłam. W marcu robię badania i jak wszystko będzie ok i uda się wyhodować moje leniwe endomendo to transfer planowany na kwiecień. Na razie staram się jeszcze i tym nie myśleć... Ale czas szybko leci 😊
-
aziledo wrote:To jest miedzy nami rok różnicy. Nie pamiętam już (będę musiała sprawdzić w dokumentacji medycznej) ale wydaje mi się że nie miałam wysokiego ryzyka a i tak strachu się na jadłam. W marcu robię badania i jak wszystko będzie ok i uda się wyhodować moje leniwe endomendo to transfer planowany na kwiecień. Na razie staram się jeszcze i tym nie myśleć... Ale czas szybko leci 😊
Witaj 🙂
widzę że chcesz transferowac w tym roku. Jesteś po cc? Pytam bo ostatnio ginka mi powiedziała że blizna na macicy grubości 3.7mm jest za cienka na ciążę i mam czekać 2 lata a chciałam transferowac czerwiec/lipiec tego roku. Wiesz coś może w tym temacie?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.