X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - STYCZEŃ 2019- ciąg dalszy
Odpowiedz

IN VITRO - STYCZEŃ 2019- ciąg dalszy

Oceń ten wątek:
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam zacząć przygotowywać się do invitro i zdarzył się cud. Nigdy nie miałam owulacji a tu proszę jestem w ciąży. Został mi w lodówce gonal 300 który miałam zaaplikować 4 miesiące temu , ale wtedy załamałam się i rzuciłam wszystko w kat. Czy ktoś z okolicy łodzi potrzebuje. Jest do końca stycznia data

    bz10 lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Xkali Autorytet
    Postów: 565 478

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzisiaj przeszlam ostatni krok przed ivf a mianowicie sono histeroskopie. 7/8 lutego zaczynam nowy cykl, a od trzeciego dnia stymulacje. Czy ktoras z Was tez jest stymulowana Gonalem?

    ———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • bz10 Autorytet
    Postów: 1693 1683

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkali wrote:
    Czesc dziewczyny ja dzisiaj przeszlam ostatni krok przed ivf a mianowicie sono histeroskopie. 7/8 lutego zaczynam nowy cykl, a od trzeciego dnia stymulacje. Czy ktoras z Was tez jest stymulowana Gonalem?
    Tak ja miałam gonal, najprzyjemniejszy ze wszystkich zastrzyków jeśli można tak to ująć

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • bz10 Autorytet
    Postów: 1693 1683

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Zaczynam od dwóch ampułek fostimon
    A to nie znam tego :-)

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • bz10 Autorytet
    Postów: 1693 1683

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja się teraz będę przez dwa tygodnie wsłuchiwać w ten swój brzuch :/ Mam taki bolesny w tej chwili i nie wiem, czy to jeszcze jajniki po punkcji, czy to ten kropek tam się próbuje umościć czy właśnie nie dał rady i mi się macica złuszcza.
    Wychodzę z założenia, że trochę jajniki a reszta to kropek daje popalić :D
    Dzyzia miałaś 3dniowca czy blaste?

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    A ja własnie zaczęłam mieć bóle na @. Oby to było to !!!!!!!
    No to już lada moment dołączysz do Nas

    IGA lubi tę wiadomość

  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    A to nie znam tego :-)
    Ja też nie znam ale przeżyłam pierwszy zastrzyk. W ulotce poczytałam i stosuje się go przy PCOS choć ja nie mam go stwierdzonego tylko to AMH wysokie i pewnie dlatego.

  • bz10 Autorytet
    Postów: 1693 1683

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Ja też nie znam ale przeżyłam pierwszy zastrzyk. W ulotce poczytałam i stosuje się go przy PCOS choć ja nie mam go stwierdzonego tylko to AMH wysokie i pewnie dlatego.
    Jako pierwszy miałam gonapeptyl, mąż mi robił. Po zastrzyku z tego wrażenia zrobiło mi się słabo :-) później robiłam sama i sobie mówiłam ze trzeba być twardym :-) :-)

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • evkill Autorytet
    Postów: 6139 4218

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Cześć dziewczyny, pozwólcie, że dołączę :) pierwszą próbę IMSI miałam w październiku. Podane 2 3dniowe zarodki, niestety ciąża biochemiczna... Beta drgnęła i to było wszystko. Teraz transfer miałam w sobotę jednej blastki :) myślę, że w niedzielę zrobię test. Niepokoję się, bolał mnie wczoraj brzuch jak na @ i byłam bardzo słaba, śpiąca, a to przeciez był dopieto dzien po, dzisiaj już lepiej, ale czekam cierpliwie. Trzymajcie kciuki.
    Część. Nie martw się, pogoda do d..y to wszyscy się czują jak po transferze;)

    moja historia

    "Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • stokrotka0308 Ekspertka
    Postów: 206 250

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Część. Nie martw się, pogoda do d..y to wszyscy się czują jak po transferze;)

    Pewnie masz rację:)
    Brzuch jednak trochę pobolewa.

    Endometrioza III stopnia , 2012 i 2014r. - laparoskopie
    06.2016 - amh 0,06, adopcja zarodka, 10.2018 - IMSI- transfer 2x3dniowe - biochem, 01.2019 - transfer blastki, 7dpt - II kreski, 9dpt - beta 368 :) 11dpt - 1160 :) 14dpt-
    6008... cudzie trwaj... : )
  • bz10 Autorytet
    Postów: 1693 1683

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Część. Nie martw się, pogoda do d..y to wszyscy się czują jak po transferze;)
    Hahha coś w tym jest :-):-) jak tam evkill kiedy jakaś wizytkę sobie strzelasz?

    5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Dzyzia Autorytet
    Postów: 1257 1474

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Dzyzia miałaś 3dniowca czy blaste?
    3dniowca :)

    GD2qp1.png
    3dDYp1.png

    AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

    09/2021 naturals
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny miałam zacząć przygotowywać się do invitro i zdarzył się cud. Nigdy nie miałam owulacji a tu proszę jestem w ciąży. Został mi w lodówce gonal 300 który miałam zaaplikować 4 miesiące temu , ale wtedy załamałam się i rzuciłam wszystko w kat. Czy ktoś z okolicy łodzi potrzebuje. Jest do końca stycznia data


    Ale milo czytac takie historie

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Cześć dziewczyny, pozwólcie, że dołączę :) pierwszą próbę IMSI miałam w październiku. Podane 2 3dniowe zarodki, niestety ciąża biochemiczna... Beta drgnęła i to było wszystko. Teraz transfer miałam w sobotę jednej blastki :) myślę, że w niedzielę zrobię test. Niepokoję się, bolał mnie wczoraj brzuch jak na @ i byłam bardzo słaba, śpiąca, a to przeciez był dopieto dzien po, dzisiaj już lepiej, ale czekam cierpliwie. Trzymajcie kciuki.


    Stokrotka a mozesz.podac informacje do statystyk wg wzoru na pierwszej stronie?

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    No to już lada moment dołączysz do Nas


    Oby bo na razie boli a @ jak nie ma tak nie ma.

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • evkill Autorytet
    Postów: 6139 4218

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Hahha coś w tym jest :-):-) jak tam evkill kiedy jakaś wizytkę sobie strzelasz?
    Za miesiąc. Teraz po tej histeroskopii będziemy naturalnie próbować.

    Mam teraz goracy okres w pracy i nie mam za dużo czasu na forum. Jutro jadę do prokocimia na badanie i przed wizyta w klinice zaliczę jeszcze raz immunologa. Mówił, że przygotuje mnie do kolejnej punkcji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 06:35

    moja historia

    "Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet
    Postów: 6139 4218

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Pewnie masz rację:)
    Brzuch jednak trochę pobolewa.
    Jestem na tym forum już kilka miesięcy i wiem, że to nic nie znaczy. Po transferze jesteś wyczulona, wsuchujesz się, analizuje szybko każdy objaw. Normalne nie zwrocilabys na to uwagi.

    moja historia

    "Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Mikuśka Autorytet
    Postów: 4527 1669

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    ja rozpoczełam tableteczki 23 podglad i 29 jak bedzie wszystko ok to crio transfer 5 dniowej blastki
    alez ten czas sie dłuży heheheh a to dopiero poczatek :)

    7b0f9c1e19.png
  • IGA Autorytet
    Postów: 3128 2699

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Iga mnie na liście nie ma, chociaż byłam na wątku wrześniowym i listopadowym...
    Ale dla mnie spoko, pod warunkiem że mogę tu też z Wami pisać :D


    Amica to podaj jeszcze raz swoje dane. Jasne ze mozesz z nami pisac wrecz musisz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 09:36

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • stokrotka0308 Ekspertka
    Postów: 206 250

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Stokrotka a mozesz.podac informacje do statystyk wg wzoru na pierwszej stronie?

    Stokrotka0308-28l,InviMed Gdynia, adopcja komórek-IMSI 10.2018, 2 zarodki 3dniowe, biochem, 12.01.2019 transfer mrożaczka blastocysty...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 09:37

    Endometrioza III stopnia , 2012 i 2014r. - laparoskopie
    06.2016 - amh 0,06, adopcja zarodka, 10.2018 - IMSI- transfer 2x3dniowe - biochem, 01.2019 - transfer blastki, 7dpt - II kreski, 9dpt - beta 368 :) 11dpt - 1160 :) 14dpt-
    6008... cudzie trwaj... : )
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ