Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO w Czechach
Odpowiedz

IN VITRO w Czechach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Do rozpoczęcia procedury mam jeszcze trochę czasu i trochę decyzji do podjęcia wcześniej, ale lubię mieć wszystko ogarnięte, bo moja głowa jest wtedy spokojna ;-)

Interesowałyście się tym tematem? In vitro w klinikach w Czechach (bądź innych krajach)?

Pytam, bo zaczęłam zgłębiać temat, wymieniłam trochę korespondencji z Klinikami w Ostravie (3,5 h drogi od mojego miejsca zamieszkania) i argumenty finansowe są nie do pokonania.

Pełen pakiet (badania, opieka, wizyty, lekarstwa i inne) w Czechach to koszt niespełna 8.300 zł a u nas (Invimed, Invicta we Wrocławiu - 1,5 h od mojego miejsca zamieszkania) dwa razy tyle.
    Na starcie dostaje się tłumacza do dyspozycji w kontaktach z kliniką, laboratorium, lekarzami.

Któraś korzystała?
    Ma jakieś doświadczenia?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3

Wysłany: 29 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyła mi informacja, że wątek o podobnym temacie już istnieje. Lupka mi go nie wyszukała. Jakby któraś znalazła i podesłała linka, to poszukam tam informacji i nie będę tutaj zaśmiecała.

mam Córeczkę <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczukiwarka of nie dziala o dluzeszego czasu. Wystraczy ze wpiszesz w google "w czechach ovufriend" ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 29 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie wpadłam na to sama ;)
    Dzięki!

Bella93 lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ