X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z dofinansowaniem od miasta
Odpowiedz

In vitro z dofinansowaniem od miasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest koszt całego in vitro z badaniami i od czego zależy jaka kwota dofinansowuja

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda klinika ma inny cennik.
    Dofinansowanie z miasta to max. 80% procedury, nie więcej jednak niż 5000.

M&M
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Każda klinika ma inny cennik.
    Dofinansowanie z miasta to max. 80% procedury, nie więcej jednak niż 5000.

Korzystalas może z tego programu ?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie każde miasto to ma.

M&M
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja korzystałam z dofinansowania. Musieliśmy opłacić wszystkie badania przed ivf, koszt około 1500zł, wizyty monitorujące w klinice ok 600zł i leki do stymulacji oraz po transferze ok 2000zł. Jak masz więcej zarodków to do tego dochodzi koszt kolejnych transferów, bo w ramach dofinansowania masz 1 punkcję i 1 transfer. Mrożenie zarodków i kolejne transfery na własny koszt

a.a.90 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę napisać na priv ;)?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hej. Ja korzystałam z dofinansowania. Musieliśmy opłacić wszystkie badania przed ivf, koszt około 1500zł, wizyty monitorujące w klinice ok 600zł i leki do stymulacji oraz po transferze ok 2000zł. Jak masz więcej zarodków to do tego dochodzi koszt kolejnych transferów, bo w ramach dofinansowania masz 1 punkcję i 1 transfer. Mrożenie zarodków i kolejne transfery na własny koszt
    To zalezy od kliniki.
    W mojej, mrozenie zarodkow i przechowywanie do 31.12 jest w cenie procedury.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To zalezy od kliniki.
    W mojej, mrozenie zarodkow i przechowywanie do 31.12 jest w cenie procedury.

Hej mogę napisać priv ?

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o dofinansowanie, to poniżej opiszę jak to wygląda.Po badaniach i rozmowie z lekarzem zostaliśmy zakwalifikowani do procedury zapłodnienia pozaustrojowego. Musieliśmy po prostu dopłacić do terapii, a resztę środków klinika rozlicza z urzędem miasta. My leczymy się w Invikcie. Dokładnie o programie przeczytacie na tej stronie: https://www.klinikainvicta.pl/miejski-program-in-vitro/.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ