X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z dofinansowaniem od miasta
Odpowiedz

In vitro z dofinansowaniem od miasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest koszt całego in vitro z badaniami i od czego zależy jaka kwota dofinansowuja

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda klinika ma inny cennik.
    Dofinansowanie z miasta to max. 80% procedury, nie więcej jednak niż 5000.

M&M
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Każda klinika ma inny cennik.
    Dofinansowanie z miasta to max. 80% procedury, nie więcej jednak niż 5000.

Korzystalas może z tego programu ?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie każde miasto to ma.

M&M
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja korzystałam z dofinansowania. Musieliśmy opłacić wszystkie badania przed ivf, koszt około 1500zł, wizyty monitorujące w klinice ok 600zł i leki do stymulacji oraz po transferze ok 2000zł. Jak masz więcej zarodków to do tego dochodzi koszt kolejnych transferów, bo w ramach dofinansowania masz 1 punkcję i 1 transfer. Mrożenie zarodków i kolejne transfery na własny koszt

a.a.90 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę napisać na priv ;)?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hej. Ja korzystałam z dofinansowania. Musieliśmy opłacić wszystkie badania przed ivf, koszt około 1500zł, wizyty monitorujące w klinice ok 600zł i leki do stymulacji oraz po transferze ok 2000zł. Jak masz więcej zarodków to do tego dochodzi koszt kolejnych transferów, bo w ramach dofinansowania masz 1 punkcję i 1 transfer. Mrożenie zarodków i kolejne transfery na własny koszt
    To zalezy od kliniki.
    W mojej, mrozenie zarodkow i przechowywanie do 31.12 jest w cenie procedury.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To zalezy od kliniki.
    W mojej, mrozenie zarodkow i przechowywanie do 31.12 jest w cenie procedury.

Hej mogę napisać priv ?

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o dofinansowanie, to poniżej opiszę jak to wygląda.Po badaniach i rozmowie z lekarzem zostaliśmy zakwalifikowani do procedury zapłodnienia pozaustrojowego. Musieliśmy po prostu dopłacić do terapii, a resztę środków klinika rozlicza z urzędem miasta. My leczymy się w Invikcie. Dokładnie o programie przeczytacie na tej stronie: https://www.klinikainvicta.pl/miejski-program-in-vitro/.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ