Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ale dajecie mi energii! Mam nadzieję, że któryś z nich zaowocuje.
    Prawda jest taka, że jeszcze nigdy nie miałam takiego depozytu 🙂
    Nie chcę się przedwcześnie cieszyć , ale faktycznie wynik jest bardzo dobry.
    Badania na trombofilie w trakcie .
    Tak jak wspomniałam przede mną jeszcze 1-2 Zastrzyki Diphereline dlugodzialajacej. Wolę się już do tego przygotować i się nie spieszyć .
    Tyle wytrzymaliśmy to i wytrzymamy jeszcze te 2-3 miesiące.
    Bardzo dobre podejście !!!te 2-3miecgy nic Cię niezbawi a lepiej być przygotowanym to zawsze lepiej.
    Ps. Ja przyvtym udanym transferze miałam jeszcze nacięcie ah+emrioglue obydwie rzeczy 1 raz przy transferze...
    Wcześniej nigdy...
    Trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie kiepsko jestem po transferze, a potwornie się denerwuje wynikami hodowli, obudziłam się dzisiaj o 4 i już nie spałam :/ patrząc na wyniki Gosiek, Mati, Monester byłam pewna ze u mnie będzie podobnie .. ze bede miała szanse na kilka prób .. zwłaszcza ze nasienie wydawało się ok i w stymulacjach na swoich komórkach mieliśmy po kilka blastocyst. Jestem mega zawiedziona i czuje już ze znowu zostanę z niczym.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Hej dziewczyny u mnie kiepsko jestem po transferze, a potwornie się denerwuje wynikami hodowli, obudziłam się dzisiaj o 4 i już nie spałam :/ patrząc na wyniki Gosiek, Mati, Monester byłam pewna ze u mnie będzie podobnie .. ze bede miała szanse na kilka prób .. zwłaszcza ze nasienie wydawało się ok i w stymulacjach na swoich komórkach mieliśmy po kilka blastocyst. Jestem mega zawiedziona i czuje już ze znowu zostanę z niczym.
    Alez Jatosia, nie liczy się ilość, tylko to czy dadzą ciążę , co mi z tego jak już wykorzystałam dwie blastki skoro nic nie wyszło, a u Eli zobacz jak ładnie zaskoczyło.
    Edytuje - masz może relanium ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:19

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie ze u Eli tak ładnie zaskoczyło ale ja naprawdę u siebie nie liczę na cuda i dlatego chciałabym zmaksymalizować swoje szanse. Mam relanium chyba zaraz łyknę

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Wiem właśnie ze u Eli tak ładnie zaskoczyło ale ja naprawdę u siebie nie liczę na cuda i dlatego chciałabym zmaksymalizować swoje szanse. Mam relanium chyba zaraz łyknę
    Łykaj natychmiast. A w między opowiedz co jeszcze bierzesz to tego transferu

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Bardzo dobre podejście !!!te 2-3miecgy nic Cię niezbawi a lepiej być przygotowanym to zawsze lepiej.
    Ps. Ja przyvtym udanym transferze miałam jeszcze nacięcie ah+emrioglue obydwie rzeczy 1 raz przy transferze...
    Wcześniej nigdy...
    Trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞
    Tak, też to mam w tym pakiecie pełnym.
    Przed transferem jeszcze wdrożone sterydy bo u mnie naprawdę hula Endo i adenomioza 😔
    Mam jeszcze podejrzenie wodniaka , ale póki się nie sączy to lekarze mówią żeby nie ruszać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:31

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Jatosia, wiem że to pewnie niewielkie pocieszenie, ale jak Monester pisze - nie liczy sie ilosc tylko jakosc. Poza tym nie skreslaj jeszcze tych zarodkow, ktore hoduja do dzisiaj.

Dokladnie rozumiem Twoj stres i niepokoj. Mnie ostatnio tak stres zlapal, zedostalam takich nerwoboli w klatce piersiowej i zoladku, ze juz wiedzialam ze nie tedy droga. Nie umiem zapanowac nad emocjami, bo wiem ze ta procedura jest nasza ostatnia. Łykaj relanium, zrob sobie melise i sproboj sie odprezyc.

Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Przed transferem jeszcze wdrożone sterydy bo u mnie naprawdę hula Endo i adenomioza 😔
    Mam jeszcze podejrzenie wodniaka , ale póki się nie sączy to lekarze mówią żeby nie ruszać
    Wodniaka musisz zweryfikować, bo to ze się nie sączy teraz nie znaczy, że nie będzie po transferze a płyn jest toksyczny.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jatosia, wiem że to pewnie niewielkie pocieszenie, ale jak Monester pisze - nie liczy sie ilosc tylko jakosc. Poza tym nie skreslaj jeszcze tych zarodkow, ktore hoduja do dzisiaj.

Dokladnie rozumiem Twoj stres i niepokoj. Mnie ostatnio tak stres zlapal, zedostalam takich nerwoboli w klatce piersiowej i zoladku, ze juz wiedzialam ze nie tedy droga. Nie umiem zapanowac nad emocjami, bo wiem ze ta procedura jest nasza ostatnia. Łykaj relanium, zrob sobie melise i sproboj sie odprezyc.

Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!

Tylko my potrafimy siebie zrozumieć dziewczyny, ciężko opanować emocje jeśli próbuje sie enty raz, konto sie uszczupla, a pesel mówi sam za siebie.

BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️

Cherry78, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Tylko my potrafimy siebie zrozumieć dziewczyny, ciężko opanować emocje jeśli próbuje sie enty raz, konto sie uszczupla, a pesel mówi sam za siebie.

BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️
    Czyli wynik 4 zarodki ! Piękny wynik, gratulacje. Ale mam nadzieję, że tamte zamrożone to rodzeństwo będzie dla tego podanego na świeżo.

Jatosia, Cherry78, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Eeej, no to super wiesci! Mam nadzieje, ze troche odetchnelas. Nie musisz nas tu przepraszac, no cos Ty. Jak piszesz - nikt nas lepiej nie zrozumie niz my same :-)
    To teraz czas zeby sie zrelaksowac, niech Twoj kropek sie rozgaszcza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 09:44

Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Piękna wiadomość!!!
    Słońce wiem że się denerwujesz ,stresujesz itp.Ale pamiętaj stres tu Ci nic niepomoże wręcz przeciwnie może zaszkodzić..
    Zepnij dupkę,głową do góry zrelaksuj się ,wyciszyłam I myśl pozytywnie...
    Co ma być to będzie twoje zamartwianie nic tu nieda..
    Jedz teraz dużo rybki,twarozki produkty które zawierają dużo białka..bo to dobre dla tego kropusia którego masz w brzuszku...Profilaktycznie bym wzięła nospę aby macica była rozluźniona i kropek ładnie się wgryzał...Idź na krótki spacerek,zrób coś co dla twojej duszy będzie miłe i Cię zrelaksuje...
    Pomysł o czymś przyjemnym i o malutkim babelku w twoich ramionach...
    Co do peselu ja też mega młodka niejestem 27lipca 40-stka na karku będzie...
    Trzymam kciuki za Ciebie i kropusia;-)

Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Trzymam niezmienie kciuki;-)Co do wodniaka nieznam sie ale skonsultowałabym to profilaktycznie z innym lekarzem lub że swoim mówiąc o tym a co będzie jeśli zacznie się sączyć po transferze...Co wtedy się robi cxy da się zabezpieczyć jakoś bąbelka itp.
    Lepiej jak ja to mówię dmuchać na zimno i wiedzieć o ewentualnych sytuacjach i rozwiązaniach co dalej..

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Kochana bardzo się cieszę, że masz oprócz zarodka, który jest juz Tobą jeszcze 3 , pięknie 💚💚💚
    Teraz wypoczywaj i czekamy na teścik i betę 🤞🍀🤞🍀

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Trzymam niezmienie kciuki;-)Co do wodniaka nieznam sie ale skonsultowałabym to profilaktycznie z innym lekarzem lub że swoim mówiąc o tym a co będzie jeśli zacznie się sączyć po transferze...Co wtedy się robi cxy da się zabezpieczyć jakoś bąbelka itp.
    Lepiej jak ja to mówię dmuchać na zimno i wiedzieć o ewentualnych sytuacjach i rozwiązaniach co dalej..
    Jestem po 2 konsultacjach zgodnych, że póki co nie ruszamy. Jestem już po 2 operacjach, postawione na szali zostały za i przeciw. Kolejna operacja niesie za sobą duże ryzyko kolejnych zrostów no i dużo większy zakres jak już by się zdecydowali. Łącznie z częściową resekcja jelita.
    Ale oczywiście sprawa badania otwarta i mam nadzieję że pod kontrolą.

event.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła badanue anty-xa po 2 tygodniach stosowania heparyny ?
    Bo ja zrobiłam i lekarz mi odpisały, że wynik mógłby być lepszy ( wynik 0.3) i zwiekszamy dawke heparyny do następnego transferu na 0.6. W związku z tym że tylko pisałam z lekarzem hematologiem nie bardzo wiem co to znaczy że wynik mógłby być lepszy.

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Kochana bardzo się cieszę, że masz oprócz zarodka, który jest juz Tobą jeszcze 3 , pięknie 💚💚💚
    Teraz wypoczywaj i czekamy na teścik i betę 🤞🍀🤞🍀

Dzięki Mati 🙂

Co do twojego pytania o badanie to pierwsze słyszę, co ono sprawdza?

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dzięki Mati 🙂

Co do twojego pytania o badanie to pierwsze słyszę, co ono sprawdza?

To badanie sprawdza, monitoruje leczenie heparyną i u mnie wyszło, że dawka 0.4 była za mała. Może to miało wpływ że zarodek sie zatrzymał.

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    To badanie sprawdza, monitoruje leczenie heparyną i u mnie wyszło, że dawka 0.4 była za mała. Może to miało wpływ że zarodek sie zatrzymał.
    Mati, wiem, że szukamy na siłę powodów, że moglibyśmy coś zrobić lepiej l, ale nie patrz tak na to. To na pewno nie miało wpływu samo w sobie. A co do dawki- mnie hematolog mówiła że 0.4 to nawet nie jest profilaktyczną dawka , i podawała dużo większe wartosci jako profilaktyczne.
    Dostałaś już okres ?

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mati, wiem, że szukamy na siłę powodów, że moglibyśmy coś zrobić lepiej l, ale nie patrz tak na to. To na pewno nie miało wpływu samo w sobie. A co do dawki- mnie hematolog mówiła że 0.4 to nawet nie jest profilaktyczną dawka , i podawała dużo większe wartosci jako profilaktyczne.
    Dostałaś już okres ?

Tak , okres dostałam juz nawet mi się kończy. W przyszłym tygodniu usg w Pl i będę wiedzieć kiedy transfer.
    Czechy zgodziły się na większą dawke heparyny i dorzuli encorton 10mg , który juz biorę.

monester lubi tę wiadomość

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ