In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Ale dajecie mi energii! Mam nadzieję, że któryś z nich zaowocuje.
Prawda jest taka, że jeszcze nigdy nie miałam takiego depozytu 🙂
Nie chcę się przedwcześnie cieszyć , ale faktycznie wynik jest bardzo dobry.
Badania na trombofilie w trakcie .
Tak jak wspomniałam przede mną jeszcze 1-2 Zastrzyki Diphereline dlugodzialajacej. Wolę się już do tego przygotować i się nie spieszyć .
Tyle wytrzymaliśmy to i wytrzymamy jeszcze te 2-3 miesiące.
Ps. Ja przyvtym udanym transferze miałam jeszcze nacięcie ah+emrioglue obydwie rzeczy 1 raz przy transferze...
Wcześniej nigdy...
Trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞 -
Hej dziewczyny u mnie kiepsko jestem po transferze, a potwornie się denerwuje wynikami hodowli, obudziłam się dzisiaj o 4 i już nie spałam patrząc na wyniki Gosiek, Mati, Monester byłam pewna ze u mnie będzie podobnie .. ze bede miała szanse na kilka prób .. zwłaszcza ze nasienie wydawało się ok i w stymulacjach na swoich komórkach mieliśmy po kilka blastocyst. Jestem mega zawiedziona i czuje już ze znowu zostanę z niczym.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Hej dziewczyny u mnie kiepsko jestem po transferze, a potwornie się denerwuje wynikami hodowli, obudziłam się dzisiaj o 4 i już nie spałam patrząc na wyniki Gosiek, Mati, Monester byłam pewna ze u mnie będzie podobnie .. ze bede miała szanse na kilka prób .. zwłaszcza ze nasienie wydawało się ok i w stymulacjach na swoich komórkach mieliśmy po kilka blastocyst. Jestem mega zawiedziona i czuje już ze znowu zostanę z niczym.
Edytuje - masz może relanium ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:19
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Wiem właśnie ze u Eli tak ładnie zaskoczyło ale ja naprawdę u siebie nie liczę na cuda i dlatego chciałabym zmaksymalizować swoje szanse. Mam relanium chyba zaraz łyknęBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Wiem właśnie ze u Eli tak ładnie zaskoczyło ale ja naprawdę u siebie nie liczę na cuda i dlatego chciałabym zmaksymalizować swoje szanse. Mam relanium chyba zaraz łyknę
-
Elka198321 wrote:Bardzo dobre podejście !!!te 2-3miecgy nic Cię niezbawi a lepiej być przygotowanym to zawsze lepiej.
Ps. Ja przyvtym udanym transferze miałam jeszcze nacięcie ah+emrioglue obydwie rzeczy 1 raz przy transferze...
Wcześniej nigdy...
Trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞
Przed transferem jeszcze wdrożone sterydy bo u mnie naprawdę hula Endo i adenomioza 😔
Mam jeszcze podejrzenie wodniaka , ale póki się nie sączy to lekarze mówią żeby nie ruszaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:31
[/url] -
Jatosia wrote:Wiem właśnie ze u Eli tak ładnie zaskoczyło ale ja naprawdę u siebie nie liczę na cuda i dlatego chciałabym zmaksymalizować swoje szanse. Mam relanium chyba zaraz łyknę
Jatosia, wiem że to pewnie niewielkie pocieszenie, ale jak Monester pisze - nie liczy sie ilosc tylko jakosc. Poza tym nie skreslaj jeszcze tych zarodkow, ktore hoduja do dzisiaj.
Dokladnie rozumiem Twoj stres i niepokoj. Mnie ostatnio tak stres zlapal, zedostalam takich nerwoboli w klatce piersiowej i zoladku, ze juz wiedzialam ze nie tedy droga. Nie umiem zapanowac nad emocjami, bo wiem ze ta procedura jest nasza ostatnia. Łykaj relanium, zrob sobie melise i sproboj sie odprezyc.
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Hope_89 wrote:Tak, też to mam w tym pakiecie pełnym.
Przed transferem jeszcze wdrożone sterydy bo u mnie naprawdę hula Endo i adenomioza 😔
Mam jeszcze podejrzenie wodniaka , ale póki się nie sączy to lekarze mówią żeby nie ruszać -
WiosnyFanka wrote:Jatosia, wiem że to pewnie niewielkie pocieszenie, ale jak Monester pisze - nie liczy sie ilosc tylko jakosc. Poza tym nie skreslaj jeszcze tych zarodkow, ktore hoduja do dzisiaj.
Dokladnie rozumiem Twoj stres i niepokoj. Mnie ostatnio tak stres zlapal, zedostalam takich nerwoboli w klatce piersiowej i zoladku, ze juz wiedzialam ze nie tedy droga. Nie umiem zapanowac nad emocjami, bo wiem ze ta procedura jest nasza ostatnia. Łykaj relanium, zrob sobie melise i sproboj sie odprezyc.
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!
Tylko my potrafimy siebie zrozumieć dziewczyny, ciężko opanować emocje jeśli próbuje sie enty raz, konto sie uszczupla, a pesel mówi sam za siebie.
BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️Cherry78, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Tylko my potrafimy siebie zrozumieć dziewczyny, ciężko opanować emocje jeśli próbuje sie enty raz, konto sie uszczupla, a pesel mówi sam za siebie.
BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️Jatosia, Cherry78, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Tylko my potrafimy siebie zrozumieć dziewczyny, ciężko opanować emocje jeśli próbuje sie enty raz, konto sie uszczupla, a pesel mówi sam za siebie.
BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️
Eeej, no to super wiesci! Mam nadzieje, ze troche odetchnelas. Nie musisz nas tu przepraszac, no cos Ty. Jak piszesz - nikt nas lepiej nie zrozumie niz my same
To teraz czas zeby sie zrelaksowac, niech Twoj kropek sie rozgaszczaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 09:44
Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
BTW Dostałam przed chwila maila ze te 2 morule podgonily i zamrozili w sumie 3 zarodki ☺️ przepraszam was ze tak się tutaj żale ale jestem w gorącej wodzie kąpana i nie mogę tych emocji wylewać przy mężu bo on strasznie przeżywa moje łzy i się denerwuje. Dziękuje wam za wsparcie ❤️
Słońce wiem że się denerwujesz ,stresujesz itp.Ale pamiętaj stres tu Ci nic niepomoże wręcz przeciwnie może zaszkodzić..
Zepnij dupkę,głową do góry zrelaksuj się ,wyciszyłam I myśl pozytywnie...
Co ma być to będzie twoje zamartwianie nic tu nieda..
Jedz teraz dużo rybki,twarozki produkty które zawierają dużo białka..bo to dobre dla tego kropusia którego masz w brzuszku...Profilaktycznie bym wzięła nospę aby macica była rozluźniona i kropek ładnie się wgryzał...Idź na krótki spacerek,zrób coś co dla twojej duszy będzie miłe i Cię zrelaksuje...
Pomysł o czymś przyjemnym i o malutkim babelku w twoich ramionach...
Co do peselu ja też mega młodka niejestem 27lipca 40-stka na karku będzie...
Trzymam kciuki za Ciebie i kropusia;-)
Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Tak, też to mam w tym pakiecie pełnym.
Mam jeszcze podejrzenie wodniaka , ale póki się nie sączy to lekarze mówią żeby nie ruszać
Lepiej jak ja to mówię dmuchać na zimno i wiedzieć o ewentualnych sytuacjach i rozwiązaniach co dalej..
-
Kochana bardzo się cieszę, że masz oprócz zarodka, który jest juz Tobą jeszcze 3 , pięknie 💚💚💚
Teraz wypoczywaj i czekamy na teścik i betę 🤞🍀🤞🍀42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Elka198321 wrote:Trzymam niezmienie kciuki;-)Co do wodniaka nieznam sie ale skonsultowałabym to profilaktycznie z innym lekarzem lub że swoim mówiąc o tym a co będzie jeśli zacznie się sączyć po transferze...Co wtedy się robi cxy da się zabezpieczyć jakoś bąbelka itp.
Lepiej jak ja to mówię dmuchać na zimno i wiedzieć o ewentualnych sytuacjach i rozwiązaniach co dalej..
Ale oczywiście sprawa badania otwarta i mam nadzieję że pod kontrolą.[/url] -
Dziewczyny czy któraś z Was robiła badanue anty-xa po 2 tygodniach stosowania heparyny ?
Bo ja zrobiłam i lekarz mi odpisały, że wynik mógłby być lepszy ( wynik 0.3) i zwiekszamy dawke heparyny do następnego transferu na 0.6. W związku z tym że tylko pisałam z lekarzem hematologiem nie bardzo wiem co to znaczy że wynik mógłby być lepszy.42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Kochana bardzo się cieszę, że masz oprócz zarodka, który jest juz Tobą jeszcze 3 , pięknie 💚💚💚
Teraz wypoczywaj i czekamy na teścik i betę 🤞🍀🤞🍀
Dzięki Mati 🙂
Co do twojego pytania o badanie to pierwsze słyszę, co ono sprawdza?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Dzięki Mati 🙂
Co do twojego pytania o badanie to pierwsze słyszę, co ono sprawdza?
To badanie sprawdza, monitoruje leczenie heparyną i u mnie wyszło, że dawka 0.4 była za mała. Może to miało wpływ że zarodek sie zatrzymał.42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:To badanie sprawdza, monitoruje leczenie heparyną i u mnie wyszło, że dawka 0.4 była za mała. Może to miało wpływ że zarodek sie zatrzymał.
Dostałaś już okres ? -
monester wrote:Mati, wiem, że szukamy na siłę powodów, że moglibyśmy coś zrobić lepiej l, ale nie patrz tak na to. To na pewno nie miało wpływu samo w sobie. A co do dawki- mnie hematolog mówiła że 0.4 to nawet nie jest profilaktyczną dawka , i podawała dużo większe wartosci jako profilaktyczne.
Dostałaś już okres ?
Tak , okres dostałam juz nawet mi się kończy. W przyszłym tygodniu usg w Pl i będę wiedzieć kiedy transfer.
Czechy zgodziły się na większą dawke heparyny i dorzuli encorton 10mg , który juz biorę.monester lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm