X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Też sobie zamówię skoro jest polecasz 🙂
    W szczepach bakterii Lactobacillus to ja się nie doktoryzuje, widzę że są 4 różne po prostu w tym preparacie a cenę ma rozsądną , więc lepiej brać niż nie brać ;) ten wyżej polecony kosztuje 190 zł :/ być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W szczepach bakterii Lactobacillus to ja się nie doktoryzuje, widzę że są 4 różne po prostu w tym preparacie a cenę ma rozsądną , więc lepiej brać niż nie brać ;) ten wyżej polecony kosztuje 190 zł :/ być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?

Lepiej wziąć taki, który ma 4 niż nie brać nic ☺️ A każdy grosz się przyda 🙂

glodia lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z was ma ten zespół łamliwego chromosomu ? Mam go zbadać ale nie wiem po co w sumie… oprócz tego ze to przyczyna pof

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny, a któraś z was ma ten zespół łamliwego chromosomu ? Mam go zbadać ale nie wiem po co w sumie… oprócz tego ze to przyczyna pof

Też badałam. Jeśli będziesz próbować na swoich komórkach to ten zespół może powodować szereg wad u dziecka - głównie u mężczyzn.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 21:38

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, jedna uwaga w sprawie probiotyków. Zaleca się sięgać po te, które nie mają w składzie dwutlenku tytanu. To składnik, który był na potęgę stosowany m.in. w probiotykach doustnych. UE uznała jednak go za szkodliwy i zakazano stosowania go w żywności (w tym w probiotykach).
    To nie dotyczy stricte probiotyków
    To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
    Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To nie dotyczy stricte probiotyków
    To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
    Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest.

Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.
    W innym programie widziałam jak w jakiejś zatoce nagle spadła populacja wielorybów, nie wiedzieli dlaczego , okazało się , że samice mają taką zawartość plastiku, że nie mogą mieć potomstwa przez zaniezczyszczenie wody. I właśnie najgorsze jest to, że zmiany na poziomie Twojej lodówki czy kuchni to dalej za mało, żeby ten plastik wyeliminować z życia. Tak. To jest bardzo smutne. W ogóle jak człowiek popatrzy na to co ludzie robią z ziemią i dokąd to zmierza to się zaczyna zastanawiać czy naprawdę powoływać jeszcze jakieś nowe życie. Ale może za dużo myślę po prostu- znad tacki plastikowej sushi z rybkami zanieczyszczonymi oraz ryżem zapewne też ;/

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W innym programie widziałam jak w jakiejś zatoce nagle spadła populacja wielorybów, nie wiedzieli dlaczego , okazało się , że samice mają taką zawartość plastiku, że nie mogą mieć potomstwa przez zaniezczyszczenie wody. I właśnie najgorsze jest to, że zmiany na poziomie Twojej lodówki czy kuchni to dalej za mało, żeby ten plastik wyeliminować z życia. Tak. To jest bardzo smutne. W ogóle jak człowiek popatrzy na to co ludzie robią z ziemią i dokąd to zmierza to się zaczyna zastanawiać czy naprawdę powoływać jeszcze jakieś nowe życie. Ale może za dużo myślę po prostu- znad tacki plastikowej sushi z rybkami zanieczyszczonymi oraz ryżem zapewne też ;/

To ja mam bardzo podobnie. Też chyba za dużo myślę.
    Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....
    Ja żyłam w przekonaniu, że śledź z Bałtyku jest ok, ale ostatnio obejrzałam program i się okazało, że nie jest...

Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja żyłam w przekonaniu, że śledź z Bałtyku jest ok, ale ostatnio obejrzałam program i się okazało, że nie jest...

Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek.

Kiedy teraz masz monitoring? Dzisiaj masz 10dc?

Starania od 2019.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Kiedy teraz masz monitoring? Dzisiaj masz 10dc?
    Jutro idę po południu. Tak dziś 10.

WiosnyFanka, Mati W. lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

No to dawaj znać po ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Trochę za szybko, może to tylko jakaś kolka

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Invag ma 2 takie same szczepy Glodia - a dwa się różnią ale też bakterie kwasu mlekowego, wychodzi dużo taniej a w 2 kapsułkach masz 6 mld bakterii a w tych drogich masz 5 mld w dwóch kapsułkach. Warto to też wziąć pod uwagę. Generalnie znalazłam info, że 4 tygodnie zazywania na pewno przyniesie zmianę w mikrobiomie endometrium, natomiast już 6 dni stosowania spowoduje ich wzrost - więc warto dziewczyny zakupić coś dopochwowo i doustnie. Różnice nie były duże w samej implantacji, ale mniej biochemii było po suplementacji.
    Narazie zostanę przy omni bioticu, bo robię cykl kilkumiesięczny. Teraz zaczynam stress repair, który ma 7,5 miliarda bakterii i 9 szczepów. Być może to zachowanie z serii: tonący brzytwy się chwyta... ale co tam, spróbuję :D

• glodia Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja to wręcz porypana jestem na tym punkcie, więc lepiej się nie będą rozpisywać. Powiem Wam tylko, że dobrze jest raz na jakiś czas zrobić dietę oczyszczającą - idealny jest do tego seler naciowy. Sok z selera naciowego z wyciskarki wolnoobrotowej pity na czczo prze 3 m-ce. Paskudztwo obrzydliwe, ale wymiata "wszystko" z organizmu, podobno nawet komórki nowotworowe. Oczywiście oczyszczania nie wolno robić w okresie przygotowania do transferu.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?
    To kwestia indywidualna, ale u mnie jak pobolewa brzuch, jajnik czasem kłuje to jest dobrze. W 5-7 dniu robię test (albo siekany albo z krwi) i zawsze coś tam jest. Oczywiście nie namawiam do testowania na tak wczesnym etapie. Aha...no i piersi.... nabrzmiałe, obolałe.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja czułam kucie jajnika ale nieczęsto...I generalnie byłam mega senna...ciągle bym spała....tak miałam dobre 3 miechy ....Potem ciągnięcie w pachwinach...Teraz na końcówce zdążą się brak siły i też Drzemki łapię...Opadam z sił a ogólnie wyglądam jak Astelix....

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope
    Lepiej się niczego nie doszukiwać bo oszalejesz...
    U mnie nie było...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Hope
    Lepiej się niczego nie doszukiwać bo oszalejesz...
    U mnie nie było...
    Czekam do czwartku 🙂

Aguśka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ