X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Też sobie zamówię skoro jest polecasz 🙂
    W szczepach bakterii Lactobacillus to ja się nie doktoryzuje, widzę że są 4 różne po prostu w tym preparacie a cenę ma rozsądną , więc lepiej brać niż nie brać ;) ten wyżej polecony kosztuje 190 zł :/ być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?

• Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W szczepach bakterii Lactobacillus to ja się nie doktoryzuje, widzę że są 4 różne po prostu w tym preparacie a cenę ma rozsądną , więc lepiej brać niż nie brać ;) ten wyżej polecony kosztuje 190 zł :/ być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?

Lepiej wziąć taki, który ma 4 niż nie brać nic ☺️ A każdy grosz się przyda 🙂

glodia lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z was ma ten zespół łamliwego chromosomu ? Mam go zbadać ale nie wiem po co w sumie… oprócz tego ze to przyczyna pof

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny, a któraś z was ma ten zespół łamliwego chromosomu ? Mam go zbadać ale nie wiem po co w sumie… oprócz tego ze to przyczyna pof

Też badałam. Jeśli będziesz próbować na swoich komórkach to ten zespół może powodować szereg wad u dziecka - głównie u mężczyzn.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 21:38

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, jedna uwaga w sprawie probiotyków. Zaleca się sięgać po te, które nie mają w składzie dwutlenku tytanu. To składnik, który był na potęgę stosowany m.in. w probiotykach doustnych. UE uznała jednak go za szkodliwy i zakazano stosowania go w żywności (w tym w probiotykach).
    To nie dotyczy stricte probiotyków
    To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
    Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To nie dotyczy stricte probiotyków
    To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
    Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest.

Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.
    W innym programie widziałam jak w jakiejś zatoce nagle spadła populacja wielorybów, nie wiedzieli dlaczego , okazało się , że samice mają taką zawartość plastiku, że nie mogą mieć potomstwa przez zaniezczyszczenie wody. I właśnie najgorsze jest to, że zmiany na poziomie Twojej lodówki czy kuchni to dalej za mało, żeby ten plastik wyeliminować z życia. Tak. To jest bardzo smutne. W ogóle jak człowiek popatrzy na to co ludzie robią z ziemią i dokąd to zmierza to się zaczyna zastanawiać czy naprawdę powoływać jeszcze jakieś nowe życie. Ale może za dużo myślę po prostu- znad tacki plastikowej sushi z rybkami zanieczyszczonymi oraz ryżem zapewne też ;/

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W innym programie widziałam jak w jakiejś zatoce nagle spadła populacja wielorybów, nie wiedzieli dlaczego , okazało się , że samice mają taką zawartość plastiku, że nie mogą mieć potomstwa przez zaniezczyszczenie wody. I właśnie najgorsze jest to, że zmiany na poziomie Twojej lodówki czy kuchni to dalej za mało, żeby ten plastik wyeliminować z życia. Tak. To jest bardzo smutne. W ogóle jak człowiek popatrzy na to co ludzie robią z ziemią i dokąd to zmierza to się zaczyna zastanawiać czy naprawdę powoływać jeszcze jakieś nowe życie. Ale może za dużo myślę po prostu- znad tacki plastikowej sushi z rybkami zanieczyszczonymi oraz ryżem zapewne też ;/

To ja mam bardzo podobnie. Też chyba za dużo myślę.
    Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....
    Ja żyłam w przekonaniu, że śledź z Bałtyku jest ok, ale ostatnio obejrzałam program i się okazało, że nie jest...

Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja żyłam w przekonaniu, że śledź z Bałtyku jest ok, ale ostatnio obejrzałam program i się okazało, że nie jest...

Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek.

Kiedy teraz masz monitoring? Dzisiaj masz 10dc?

Starania od 2019.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Kiedy teraz masz monitoring? Dzisiaj masz 10dc?
    Jutro idę po południu. Tak dziś 10.

WiosnyFanka, Mati W. lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

No to dawaj znać po ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Trochę za szybko, może to tylko jakaś kolka

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Invag ma 2 takie same szczepy Glodia - a dwa się różnią ale też bakterie kwasu mlekowego, wychodzi dużo taniej a w 2 kapsułkach masz 6 mld bakterii a w tych drogich masz 5 mld w dwóch kapsułkach. Warto to też wziąć pod uwagę. Generalnie znalazłam info, że 4 tygodnie zazywania na pewno przyniesie zmianę w mikrobiomie endometrium, natomiast już 6 dni stosowania spowoduje ich wzrost - więc warto dziewczyny zakupić coś dopochwowo i doustnie. Różnice nie były duże w samej implantacji, ale mniej biochemii było po suplementacji.
    Narazie zostanę przy omni bioticu, bo robię cykl kilkumiesięczny. Teraz zaczynam stress repair, który ma 7,5 miliarda bakterii i 9 szczepów. Być może to zachowanie z serii: tonący brzytwy się chwyta... ale co tam, spróbuję :D

• glodia Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja to wręcz porypana jestem na tym punkcie, więc lepiej się nie będą rozpisywać. Powiem Wam tylko, że dobrze jest raz na jakiś czas zrobić dietę oczyszczającą - idealny jest do tego seler naciowy. Sok z selera naciowego z wyciskarki wolnoobrotowej pity na czczo prze 3 m-ce. Paskudztwo obrzydliwe, ale wymiata "wszystko" z organizmu, podobno nawet komórki nowotworowe. Oczywiście oczyszczania nie wolno robić w okresie przygotowania do transferu.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?
    To kwestia indywidualna, ale u mnie jak pobolewa brzuch, jajnik czasem kłuje to jest dobrze. W 5-7 dniu robię test (albo siekany albo z krwi) i zawsze coś tam jest. Oczywiście nie namawiam do testowania na tak wczesnym etapie. Aha...no i piersi.... nabrzmiałe, obolałe.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja czułam kucie jajnika ale nieczęsto...I generalnie byłam mega senna...ciągle bym spała....tak miałam dobre 3 miechy ....Potem ciągnięcie w pachwinach...Teraz na końcówce zdążą się brak siły i też Drzemki łapię...Opadam z sił a ogólnie wyglądam jak Astelix....

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope
    Lepiej się niczego nie doszukiwać bo oszalejesz...
    U mnie nie było...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Hope
    Lepiej się niczego nie doszukiwać bo oszalejesz...
    U mnie nie było...
    Czekam do czwartku 🙂

Aguśka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ