In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefertiti89 wrote:Też sobie zamówię skoro jest polecasz 🙂
ten wyżej polecony kosztuje 190 zł
być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?
-
monester wrote:W szczepach bakterii Lactobacillus to ja się nie doktoryzuje, widzę że są 4 różne po prostu w tym preparacie a cenę ma rozsądną , więc lepiej brać niż nie brać
ten wyżej polecony kosztuje 190 zł
być może jest lepszy bo ma 2 inne szczepy?
Lepiej wziąć taki, który ma 4 niż nie brać nic ☺️ A każdy grosz się przyda 🙂glodia lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Gaja94 wrote:Dziewczyny, a któraś z was ma ten zespół łamliwego chromosomu ? Mam go zbadać ale nie wiem po co w sumie… oprócz tego ze to przyczyna pof
Też badałam. Jeśli będziesz próbować na swoich komórkach to ten zespół może powodować szereg wad u dziecka - głównie u mężczyzn.On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, jedna uwaga w sprawie probiotyków. Zaleca się sięgać po te, które nie mają w składzie dwutlenku tytanu. To składnik, który był na potęgę stosowany m.in. w probiotykach doustnych. UE uznała jednak go za szkodliwy i zakazano stosowania go w żywności (w tym w probiotykach).
To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest. -
monester wrote:To nie dotyczy stricte probiotyków
To dodatek stabilizujący do większości leków, na przykład jest w progesteronie besins.
Jest potencjalnie szkodliwy ale szczerze ? Owszem lepiej dmuchać na zimne- i jak jest wybór to brać leki bez niego, ale czasem nie ma zamienników, a myślę, że wrzucamy do swojej diety dużo gorszej składniki nieświadomie . Wczoraj widziałam, że zrobili badanie moczu na próbie ogólnopolskiej w różnym wieku - wszyscy mieli przekroczony poziom bpa w moczu. I zaczęłam się zastanawiać jak to usłyszałam, że o ile sama jak kupuje pojemnki to patrzę czy są wolne od bpa o tyle na to kto czego używa w knajpach już wpływu nie mam, a ten plastik jest wszędzie i na każdym etapie przygotowania zywnosci. Może niesłusznie,ale uważam że to przez niego głównie jesteśmy na tym forum. Kup warzywa i owoce zawinięte w plastik, mięsko na tacce, pomieszaj plastikowa łyżka, ryż / kasza w woreczku a po ugotowaniu zjedz z plastikowego opakowania plastikowymi sztućcami... w tym badaniu nawet dzieci miały ogromne przekroczenia bpa w krwi, straszne to jest.
Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Zgadza się. Przerażające. Plastik i cały syf którym się (często zupełnie nieświadomie) faszerujemy to temat rzeka. Świadomość to podstawa. Wiem, że jajka "zerówki", produkty BIO i korzystanie ze szklanych pudełek nie uchroni nas przed pewnymi negatywnymi skutkami jak w tym samym czasie jemy ryby (niby takie zdrowe) nafaszerowane metalami ciężkimi czy korzystamy z kosmetyków, które mają w skłazie całą tablicę Mendelejewa. Smutne, ale prawdziwe. A będzie jeszcze gorzej.
-
monester wrote:W innym programie widziałam jak w jakiejś zatoce nagle spadła populacja wielorybów, nie wiedzieli dlaczego , okazało się , że samice mają taką zawartość plastiku, że nie mogą mieć potomstwa przez zaniezczyszczenie wody. I właśnie najgorsze jest to, że zmiany na poziomie Twojej lodówki czy kuchni to dalej za mało, żeby ten plastik wyeliminować z życia. Tak. To jest bardzo smutne. W ogóle jak człowiek popatrzy na to co ludzie robią z ziemią i dokąd to zmierza to się zaczyna zastanawiać czy naprawdę powoływać jeszcze jakieś nowe życie. Ale może za dużo myślę po prostu- znad tacki plastikowej sushi z rybkami zanieczyszczonymi oraz ryżem zapewne też ;/
To ja mam bardzo podobnie. Też chyba za dużo myślę.
Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:To ja mam bardzo podobnie. Też chyba za dużo myślę.
Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....
Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek. -
monester wrote:Ja żyłam w przekonaniu, że śledź z Bałtyku jest ok, ale ostatnio obejrzałam program i się okazało, że nie jest...
Dzisiaj mnie złapał taki bol jajnika że już miałam w głowie że pęcherzyk pękł ! A raczej niemożliwe bo miał 12 w piątek.
Kiedy teraz masz monitoring? Dzisiaj masz 10dc?Starania od 2019.
-
monester wrote:Jutro idę po południu. Tak dziś 10.
No to dawaj znać poHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:Invag ma 2 takie same szczepy Glodia - a dwa się różnią ale też bakterie kwasu mlekowego, wychodzi dużo taniej a w 2 kapsułkach masz 6 mld bakterii a w tych drogich masz 5 mld w dwóch kapsułkach. Warto to też wziąć pod uwagę. Generalnie znalazłam info, że 4 tygodnie zazywania na pewno przyniesie zmianę w mikrobiomie endometrium, natomiast już 6 dni stosowania spowoduje ich wzrost - więc warto dziewczyny zakupić coś dopochwowo i doustnie. Różnice nie były duże w samej implantacji, ale mniej biochemii było po suplementacji.
-
WiosnyFanka wrote:To ja mam bardzo podobnie. Też chyba za dużo myślę.
Ostatnio wyczytałam, że tak naprawdę jedyne ryby, które nadają się jeszcze do jedzenia to te z morza Barentsa. Wyobrażasz to sobie? Już widzę "Kowalskiego" siedzącego nad rzeczoną rybą w restauracji i pytającego kelnera: "Prze Pana, a ten halibucik to z morza Barentsa?" Tjaaa....
Ja to wręcz porypana jestem na tym punkcie, więc lepiej się nie będą rozpisywać. Powiem Wam tylko, że dobrze jest raz na jakiś czas zrobić dietę oczyszczającą - idealny jest do tego seler naciowy. Sok z selera naciowego z wyciskarki wolnoobrotowej pity na czczo prze 3 m-ce. Paskudztwo obrzydliwe, ale wymiata "wszystko" z organizmu, podobno nawet komórki nowotworowe. Oczywiście oczyszczania nie wolno robić w okresie przygotowania do transferu.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?
-
Hope_89 wrote:Dziewczyny jeszcze pytanie , czy po transferze blastocysty można i kiedy doszukiwać się jakiś objawów zagnieżdżenia zarodka?
-
Hope
Lepiej się niczego nie doszukiwać bo oszalejesz...
U mnie nie było...
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).