X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    Klinika twierdzi że z komórki dawczyni „korzystała” też inna para w tym samym dniu co my i u nich z zarodkami wszystko dobrze
    A co klinika innego miała by powiedzieć ,nigdy żadna klinika nie przyzna się do tego że ma słabe komórki .

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162

DZIEWCZYNKA 🥰

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    Taaak tak nasienie przebadane i wszystko było okej
    Moje komórki też padały równo w 3 dobie a do tego etapu podziały książkowe. Mówili że może nasienie ale wyniki mąż miał dobre.. nawet dodatkowa selekcja nic nie dała. Z kd 5 blastocyst na 6 komórek

• Ananasek123 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moje komórki też padały równo w 3 dobie a do tego etapu podziały książkowe. Mówili że może nasienie ale wyniki mąż miał dobre.. nawet dodatkowa selekcja nic nie dała. Z kd 5 blastocyst na 6 komórek

A robiliście jakieś dodatkowe badania ? Udało się znaleźć przyczynę dlaczego tak się stało ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 13:26

• Janis Debiutantka

Wysłany: 28 listopada, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dotychczasowe odpowiedzi 🙂 I proszę o więcej 😀
    Dodatkowo, chciałabym zapytać, czy zdecydowałyście się na badania genetyczne zarodków?

• monester Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    A robiliście jakieś dodatkowe badania ? Udało się znaleźć przyczynę dlaczego tak się stało ?
    Slaba jakość komórek. Prawdopodobnie brak energii w mitochondrium do dalszych podziałów

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Dodatkowo, chciałabym zapytać, czy zdecydowałyście się na badania genetyczne zarodków?

My uzyskaliśmy jedna blastocyste, której nie badaliśmy.

preg.png
  • Ananasek123 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi, podchodzimy drugi raz do dawstwa oocytów. Z inną dawczynią, obecnie klinika jest w trakcie poszukiwań i chciałam się zorientować czy można coś jeszcze zrobić aby sytuacja znowu się nie powtórzyła

Angelles lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek123 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi, podchodzimy drugi raz do dawstwa oocytów. Z inną dawczynią, obecnie klinika jest w trakcie poszukiwań i chciałam się zorientować czy można coś jeszcze zrobić aby sytuacja znowu się nie powtórzyła
    Badanie o ile nie było robione fragmentacja DNA plemnika i wiązanie z kwasem hialuronowym -poten embriolog wie jaka selekcję zastosować. A małżonek dieta bez alko /nikotyny i duzo antyoksydantów, ruch i suple dla mężczyzn.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:

Tak. W ostatniej procedurze robiliśmy PGT-A.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Rosamunda Znajoma

Wysłany: 29 listopada, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Neoparin wzięłam 20 zastrzyków w okolicach transferu i tyle. Ale to chyba tylko tak profilaktycznie, bo nie mam żadnych potwierdzonych predyspozycji do tego leku.
    Estrofem zaczęłam odstawiać w 8tc (do 10 tc był odstawiony), prolutex miałam 1 x dziennie, więc koncem 11tc odstawiony calkowicie, cyclogest i progesterone besins w 11tc i koncem 13tc był odstawiony.
    Ale rozumiem, że kriotransfer na cyklu sztucznym? I czy po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?

• Rosamunda Znajoma

Wysłany: 29 listopada, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    U mnie lekarz dość szybko zaczął odstawiać leki .
    Po wizycie serduszkowej czyli w 6 tygodniu zmniejszył mi estrofem do 1 tabletki dziennie przez 7 dni i całkowicie odstawiłam .
    Progesteron dopochwowo brałam do 8 tygodnia ciąży .
    A duphostan zmniejszył mi na jedną tabletkę dziennie do 10 tygodnia ciąży .
    Od 10 tygodnia ciąży nie brałam już żadnych leków .
    I to był kriotransfer na cyklu sztucznym? Po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?

• Rosamunda Znajoma

Wysłany: 29 listopada, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Z tego co pamiętam, to odstawianie leków zaczęło się w 10tc, w 13tc kończyłam branie czegokolwiek.
    Z jednej strony nie mogłam się doczekać, a z drugiej strony był to jeden z najbardziej stresujących momentów 🫣
    Czy to był kriotransfer na cyklu sztucznym? Progesteron badałaś jeszcze?

• Kalijot Znajoma

Wysłany: 29 listopada, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na ich stronie.

Madziarenka, Ona90 lubią tę wiadomość

• Madziarenka Koleżanka

Wysłany: 29 listopada, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na

• Madziarenka Koleżanka

Wysłany: 29 listopada, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarenka wrote:
    Kalijot wrote:
    Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na
    Nam powiedzieli ile dawczyni ma lat, wzrost ,wagę i czy wlosy ma kręcone czy proste .
    Mieliśmy do wyboru dwie dawczynie.

Kalijot lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosamunda wrote:
    Ale rozumiem, że kriotransfer na cyklu sztucznym? I czy po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?

Tak, transfer na cyklu na sztucznym, zarodek świeży.
    Progesteron ostatni raz badałam przy drugiej becie i później już wcale (wydaje mi się, że w zaleceniach klinki była kontrola co 3 dni aż do pierwszego USG, ale tego nie robiłam).
    Odstawienie leków lekarka rozpisała na drugiej po transferze wizycie w klinice i nie zlecała już badania proga.
    Bałam się tego calkowitego odstawienia, że coś się stanie maluszkowi i z niecierpliwością czekałam tylko na kontrolne USG u lekarza prowadzącego, żeby się przekonać, że wszystko jest ok.

Martuśka87, Rosamunda, Ona90 lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 29 listopada, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:

Nam podali cechy fenotypowe (wzrost, wagę też), wiek i informacje czy dana dawczyni ma potwierdzona płodność. Ale najpierw dostaliśmy telefon, że mają dla nas propozycje dawczyń i żeby się umówić na konsultacje z lekarzem, który nam je przestawi. Udało się załatwić to na konsultacji online.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 15:55

Kalijot, Martuśka87 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosamunda wrote:
    I to był kriotransfer na cyklu sztucznym? Po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?
    Tak transfer był na cyklu sztucznym .Po odstawieniu nie badałam progesteronu bo mój lekarz twierdził że nie ma takiej potrzeby(ostatni raz robiłam proga tydzień po pozytywnej drugiej becie ).
    Miałam obawy ale postanowiłam mu zaufać .
    Teraz jest w 14 tc wszystko jest dobrze i na prenatalnych zdrowa córka .
    Mój lekarz nie jest zwolennikiem podawania długo proga bo cały czas mówi że organizm na cyklu sztucznym sam już wytwarza od 10tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 16:19

Rosamunda, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

20.08.2024 In vitro z KD

8 dpt - 117
    10 dpt- 316

DZIEWCZYNKA 🥰

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarenka wrote:
    Kalijot wrote:
    My też byliśmy w klinice bocian , co do dawczyni to podali nam tylko dokładny wiek i to że ma już zdrowe dziecko .

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD

8 dpt - 117
    10 dpt- 316

DZIEWCZYNKA 🥰

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Anna210782 Debiutantka

Wysłany: 29 listopada, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarenka wrote:
    Kalijot wrote:
    Tak. My jesteśmy w Invicta Gdańsk. Podano nam wiek, wzrost, kolor oczu i włosów oraz czy proste czy falowane no i grupę krwi

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ