In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ananasek123 wrote:Klinika twierdzi że z komórki dawczyni „korzystała” też inna para w tym samym dniu co my i u nich z zarodkami wszystko dobrze
Nowa na forum lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Ananasek123 wrote:Taaak tak nasienie przebadane i wszystko było okej
-
monester wrote:Moje komórki też padały równo w 3 dobie a do tego etapu podziały książkowe. Mówili że może nasienie ale wyniki mąż miał dobre.. nawet dodatkowa selekcja nic nie dała. Z kd 5 blastocyst na 6 komórek
A robiliście jakieś dodatkowe badania ? Udało się znaleźć przyczynę dlaczego tak się stało ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada, 13:26
-
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi, podchodzimy drugi raz do dawstwa oocytów. Z inną dawczynią, obecnie klinika jest w trakcie poszukiwań i chciałam się zorientować czy można coś jeszcze zrobić aby sytuacja znowu się nie powtórzyła
Angelles lubi tę wiadomość
-
Ananasek123 wrote:Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi, podchodzimy drugi raz do dawstwa oocytów. Z inną dawczynią, obecnie klinika jest w trakcie poszukiwań i chciałam się zorientować czy można coś jeszcze zrobić aby sytuacja znowu się nie powtórzyła
-
Janis wrote:Dzięki dziewczyny za dotychczasowe odpowiedzi 🙂 I proszę o więcej 😀
Dodatkowo, chciałabym zapytać, czy zdecydowałyście się na badania genetyczne zarodków?
Tak. W ostatniej procedurze robiliśmy PGT-A.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Mysikrolik wrote:Neoparin wzięłam 20 zastrzyków w okolicach transferu i tyle. Ale to chyba tylko tak profilaktycznie, bo nie mam żadnych potwierdzonych predyspozycji do tego leku.
Estrofem zaczęłam odstawiać w 8tc (do 10 tc był odstawiony), prolutex miałam 1 x dziennie, więc koncem 11tc odstawiony calkowicie, cyclogest i progesterone besins w 11tc i koncem 13tc był odstawiony. -
Martuśka87 wrote:U mnie lekarz dość szybko zaczął odstawiać leki .
Po wizycie serduszkowej czyli w 6 tygodniu zmniejszył mi estrofem do 1 tabletki dziennie przez 7 dni i całkowicie odstawiłam .
Progesteron dopochwowo brałam do 8 tygodnia ciąży .
A duphostan zmniejszył mi na jedną tabletkę dziennie do 10 tygodnia ciąży .
Od 10 tygodnia ciąży nie brałam już żadnych leków . -
Trinity_Nea wrote:Z tego co pamiętam, to odstawianie leków zaczęło się w 10tc, w 13tc kończyłam branie czegokolwiek.
Z jednej strony nie mogłam się doczekać, a z drugiej strony był to jeden z najbardziej stresujących momentów 🫣 -
Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na ich stronie.
Madziarenka, Ona90 lubią tę wiadomość
-
Kalijot wrote:Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na
-
Madziarenka wrote:Kalijot wrote:Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na
Mieliśmy do wyboru dwie dawczynie.Kalijot lubi tę wiadomość
-
Rosamunda wrote:Ale rozumiem, że kriotransfer na cyklu sztucznym? I czy po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?
Tak, transfer na cyklu na sztucznym, zarodek świeży.
Progesteron ostatni raz badałam przy drugiej becie i później już wcale (wydaje mi się, że w zaleceniach klinki była kontrola co 3 dni aż do pierwszego USG, ale tego nie robiłam).
Odstawienie leków lekarka rozpisała na drugiej po transferze wizycie w klinice i nie zlecała już badania proga.
Bałam się tego calkowitego odstawienia, że coś się stanie maluszkowi i z niecierpliwością czekałam tylko na kontrolne USG u lekarza prowadzącego, żeby się przekonać, że wszystko jest ok.Martuśka87, Rosamunda, Ona90 lubią tę wiadomość
-
Kalijot wrote:Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na
Nam podali cechy fenotypowe (wzrost, wagę też), wiek i informacje czy dana dawczyni ma potwierdzona płodność. Ale najpierw dostaliśmy telefon, że mają dla nas propozycje dawczyń i żeby się umówić na konsultacje z lekarzem, który nam je przestawi. Udało się załatwić to na konsultacji online.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 15:55
Kalijot, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Rosamunda wrote:I to był kriotransfer na cyklu sztucznym? Po odstawieniu badałaś jeszcze progesteron?
Miałam obawy ale postanowiłam mu zaufać .
Teraz jest w 14 tc wszystko jest dobrze i na prenatalnych zdrowa córka .
Mój lekarz nie jest zwolennikiem podawania długo proga bo cały czas mówi że organizm na cyklu sztucznym sam już wytwarza od 10tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada, 16:19
Rosamunda, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Madziarenka wrote:Kalijot wrote:Hej Dziewczyny, właśnie otrzymałam telefon z Bociana, że mają dla nas komórki! 🥰 Próbowałam podpytać o cechy fenotypowe dawczyni, ale nic mi nie chcieli powiedzieć. Pani powiedziała mi tylko, że dawczyni jest zgodna z moimi cechami i że ma 20 kilka lat. Czy Wy też nie otrzymałyście więcej szczegółów? Wiem, że w invicta jest znany wzrost, waga, itp. Tak widziałam na
Kalijot lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
DZIEWCZYNKA 🥰
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Kalijot lubi tę wiadomość