INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
I jak to u Was jest z luteina?
Bo po iui zazwyczaj w II fazie bierze się ją. Czy odstawialyscie po negatywnym teście czy na luteinie dostalyscie okres? Mnie kusi już dziś ją odstawić, po co brac jak ciąży nie ma. A jeszcze nie dostane przy niej miesiączki... -
Kamila8k wrote:1 tabletkę dziennie.
W pierwszym cyklu 13 dc Pęcherzyk 20 mm na PJ, 14 mm na LJ
W drugim cyklu 10 dc PJ pęcherzyk 18 mm i 14 mm LJ pęcherzyk 15 mm
W trzecim cyklu 12dc Pęcherzyki 2 po 12mm na PJ(bez zmiany od ostatniej wizyty)na lewym dwa po 18 mm
W bieżącym na Lewym Jajniku 2 pęcherzyki po 24 mm
biorę CLO, różnie raz od 2 raz od 3 a raz od 4 dc.
A torbieli później nie mialas? -
Lunk_a wrote:A ta wieksza ilość pecherzykow-wtedy od którego dc bralas clo?
I wlasnie miałam pytać ale mnie ubieglas-widze ze momentu dnia cyklu kiedy pęcherzyki dojrzeją tez się nie przewidzi. Raz masz 13 dc, raz 10dc, raz 12 dc...
w Pierwszym cyklu miałam od 2 dc do 6 dc
w drugim od 4 do 8 dc
w trzecim tak samo jak w drugim
w czwartym od 3 dc do 7 dc
Te kontrole miewam różnie, bo wszystko zależy od tego jak się zapiszę do lekarza.
-
Kamila8k wrote:Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, tam będziesz mogła podejrzeć moje wykresy.
w Pierwszym cyklu miałam od 2 dc do 6 dc
w drugim od 4 do 8 dc
w trzecim tak samo jak w drugim
w czwartym od 3 dc do 7 dc
Te kontrole miewam różnie, bo wszystko zależy od tego jak się zapiszę do lekarza. -
Lunk_a wrote:I jak to u Was jest z luteina?
Bo po iui zazwyczaj w II fazie bierze się ją. Czy odstawialyscie po negatywnym teście czy na luteinie dostalyscie okres? Mnie kusi już dziś ją odstawić, po co brac jak ciąży nie ma. A jeszcze nie dostane przy niej miesiączki...
Ja luteinę miałam brać przez dwa tygodnie, potem beta jeśli negatywna to luteina do odstawienia. tak też zrobiłam i trzy dni później @. -
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Nie po CLO nie miałam, Za to miałam raz po Ovitrelle ponoć miały po nim pęknąć pęchezryki, ale nie popękały (wtedy byłam stymulowana Aromekiem)
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:I jak to u Was jest z luteina?
Bo po iui zazwyczaj w II fazie bierze się ją. Czy odstawialyscie po negatywnym teście czy na luteinie dostalyscie okres? Mnie kusi już dziś ją odstawić, po co brac jak ciąży nie ma. A jeszcze nie dostane przy niej miesiączki... -
nick nieaktualnyKamila8k wrote:1 tabletkę dziennie.
W pierwszym cyklu 13 dc Pęcherzyk 20 mm na PJ, 14 mm na LJ
W drugim cyklu 10 dc PJ pęcherzyk 18 mm i 14 mm LJ pęcherzyk 15 mm
W trzecim cyklu 12dc Pęcherzyki 2 po 12mm na PJ(bez zmiany od ostatniej wizyty)na lewym dwa po 18 mm
W bieżącym na Lewym Jajniku 2 pęcherzyki po 24 mm
biorę CLO, różnie raz od 2 raz od 3 a raz od 4 dc. -
aszka wrote:czyli w tym cyklu Ci robili IUI jak pecherz mial 24mm?aszka wrote:po letrozolu wlasnie u mnie tez akcje wyszły, ale duzo dziewczyn tez miało po letrozolu torbielki.margo001 wrote:Ja luteinę miałam brać przez dwa tygodnie, potem beta jeśli negatywna to luteina do odstawienia. tak też zrobiłam i trzy dni później @.margo001 wrote:Różnie bywa z tymi pęcherzykami, nie wiem czasem czy ich ilość nie zależy też od poziomu amh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 13:51
-
ciesze się ze tu z Wami pisze. jesteście naprawdę bardzo mile:-)
u nas mogło też nie wyjsc bo w 1 fc brałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli..
i ta niepewna owu,może było już za późno.
u mnie dziś sikaniec negatywny. odstawiam dziś luteine. myślicie że dobrze zrobię? pi co i na co czekać?
i słuchajcie czy Wy bierzecie coś oprócz clo w I Fazie cyklu? jakies leki zioła suplementy? -
Lunka, przykro mi, że jednak nie wyszło, do końca miałam cichą nadzieję, że może jednak
Asiula, trzymam kciuki!
Niezapominajka, jak dzisiaj? Opowiadaj!
Ja już jestem po. Wszystko odbyło się zgodnie z planemPęcherzyk dominujący miał 21 mm, a endometrium 11. Teraz pozostaje czekać na owulację, oby jak najszybciej się pojawiła... Kłują mnie jajniki i czuję taki jakby zakwas w prawym biodrze (pęcherzyk jest z prawej strony). Mam nadzieję, że to znak
Ale, ale... Nie obyło się bez drobnych "problemów". Dziś była zmiana czasu i komórki nam się automatycznie nie przestawiły! Zaspaliśmy i wstaliśmy godzinę za późno! Jakbym nie włączyła tv, to byśmy się nie skapnęli... Możecie sobie wyobrazić jakie panowało poruszenie i bieganinaNa szczęście wszystko skończyło się dobrze i dojechaliśmy na czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 14:21
Asiula86, Ania_84 lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Lunk_a wrote:no i właśnie! ja miałam pęcherzyk 21mm i endo 12mm w sobotę o 9 rano. a iui w pon o 15...jestem prawie pewna że pękł wcześniej niż w poniedziałek...
A myślałam, że jednak ci się uda ale na tą betę może jutro idź będziesz już wiedzieć na 100%.
No z tego co piszesz to faktycznie mogło być trochę za późno, w poprzednim cyklu miałam robione IUI właśnie kiedy pęcherzyk miał 21 mm i to był poniedziałek popołudniu, a w srodę rano byłam na kontroli i śladu po nim już nie było.