INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
vendetta83 wrote:Lunka, przykro mi, że jednak nie wyszło, do końca miałam cichą nadzieję, że może jednak
Asiula, trzymam kciuki!
Niezapominajka, jak dzisiaj? Opowiadaj!
Ja już jestem po. Wszystko odbyło się zgodnie z planemPęcherzyk dominujący miał 21 mm, a endometrium 11. Teraz pozostaje czekać na owulację, oby jak najszybciej się pojawiła... Kłują mnie jajniki i czuję taki jakby zakwas w prawym biodrze (pęcherzyk jest z prawej strony). Mam nadzieję, że to znak
Ale, ale... Nie obyło się bez drobnych "problemów". Dziś była zmiana czasu i komórki nam się automatycznie nie przestawiły! Zaspaliśmy i wstaliśmy godzinę za późno! Jakbym nie włączyła tv, to byśmy się nie skapnęli... Możecie sobie wyobrazić jakie panowało poruszenie i bieganinaNa szczęście wszystko skończyło się dobrze i dojechaliśmy na czas
Czyli winko na spanie zadziałałoNajważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło
-
margo001 wrote:Czyli winko na spanie zadziałało
Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło
Zadziałało aż za dobrze
A Ty Margo jeszcze podglądasz jutro na usg przed wtorkowym IUI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 15:22
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
A widzisz, to ja już nie wiem od czego ta ilość pecherzykow zależy.
Dziewczyny wiem ze może się pocieszam, ale u nas problem lezy calkiem gdzie indziej, oboje jesteśmy zdrowi! Także licze na to ze jednak problem lezy po stronie mojej choroby w tym cyklu i antybiotyku lub wlasnie tego ze pęcherzyk pekl w nd lub nawet sobote! A ta beta z poatku 27-moze i o niczym nie swiadczy a być rykoszetem ovitrelle.
Teraz tylko czekam na okres, który mam nadzieje przyjdzie bez wielkiego spóźnienia.
Bete jutro zrobić musze bo dr mi kazał tak czy inaczej-ale luteiny już nie biore. -
margo001 wrote:Czyli winko na spanie zadziałało
Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło
i jak dlugo?
Ania_84 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
vendetta83 nooo to z ładnymi przygodami
wazne ze szcesliwei sie skonczylo
Tym ktorym sie nie udało sciskam mocno .. i trzymam kiucki zebyscie juz ostatni raz podchodzily i aby te IUI byly szczesliwe
my czekamy na @ we wtorek najpozneij powinna sie pojawicwtedy dzwonie do klinii sie umowic na HSG
dokoncze leczenie zabkow i w maju mamadzieje podchodzimy I raz
-
Nadzieja87 wrote:A od kiedy polecacie picie tego winka? Ja w tym cyklu tak jak i w innych nie mam zadnej zmiany,zadnych lekow, wiec postanawiam podzialac cos z naturalnymi sposobami. Syrop gujazyl juz zakupiony, a po wino polece w poniedzialek, tylko ile go pic? Zeby nie popasc w alkoholizm
i jak dlugo?
hihih
i zawsze w 12-14 dc mam okolo 11-12 mm
jak to okreslil gin tylko zaopc sie w takim pulchniutkim
-
honey028 wrote:No właśnie niezapominajka opowiadaj jak było? Kto Ci tym razem robił zabieg?
Mąż był na szczęście ze mną, więc mam nadzieję, że żywa armia będzie skuteczniejsza niż zmarzlaki
Samo IUI jak zwykle, długie czekanie przed, sekunda podawania i 15 minut leżenia po. Po dr zrobił mi też usg - endometrium 12 mm, pęcherzyk na prawym jajniku 19x20 mm i tu się zastanawiam, bo w piątek rano miał 19 mm. Nic od odstawienia gonalu nie urósł i ovitrelle też jeszcze nie zadziałało. Jutro mam podjechać na usg kontrolne. Poprzednią IUI miałam na pękniętym pęcherzyku, dzisiaj się udało na niepękniętym. Mam nadzieję, że tym razem nie za wcześnie. Brzuch mi strasznie wydęło... Oby to owulacja.
Vendetta, kiedy testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:12
-
niezapominajka wrote:Vendetta, kiedy testujesz?
Czekam cierpliwie do 12.04, a Ty?
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Lunk_a wrote:dziewczyny a te zioła ojca sroki na co one właściwie są? mogą zaszkodzić?
a czy jest coś skuteczniejsze niż clo? gdzieś mi się obilo że menopur...
Ja przez pierwsze 3 cykle ładnie reagowałam na Clo (w pierwszym cyklu dwa pęcherzyki, w drugim i trzecim po jednym). Natomiast w 4. cyklu musiałam dostrzyknąć sobie jeden Menopur. Teraz w tym, 5. cyklu z Clo bardzo słabo reagowałam i musiałam zrobić sobie 3 zastrzyki Menopuru. Z tego co wiem, to jeśli teraz się nie uda, to lekarz będzie mnie stymulował raczej tylko Menopurem.
No i są różne dawki Menopuru - jest to też lek, który podaje się przy stymulacji do in vitro.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziekuje Wam za odp. mój lekarz nie dopuszcza zadnych lekow, mowi ze jestem zdrowa i nie potrzebuje nic dodatkowo. Jedynie to clo ale on zawsze stymuluje mimo naturalnej owulacji. Trochę mnie wczoraj zdołowało ze się nie udało, ale dr powiedział ze tak się zdarza i ze rzadko kiedy udaje się za pierwszym podejściem. Pytałam o in vitro
powiedział ze w ogole po co tak mysle, że trzeba nam średnio 2-3 próby i się uda. Widocznie wie co mowi, w końcu nas prowadzi.
Teraz najgorsze czekanie na okres. Dobrze ze w Świeta mi owu nie wypada tak jak w tym mcu-najprawdopodobniej była w ndchyba ze znowu wypadnie nd-ale to już nie będę się martwiła na zapas, muszę wyluzować, a nie pierwsza próba a ja już załamka.