X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka :P patrzę na Twój avatar i mam wrażenie że coś tam się na mnie patrzy! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to juz zaczynam sie z lekka wkurzac tym, ze procedury w zwiazku z tym samym zabiegiem w roznych krajach sa tak rozne. Obiecalam sobie ze nie bede panikowac ale gdy czytam ze Wasi Mezowie oddaja nasienie na miejscu i zachodzicie w ciaze to ja tez bym tak chciala. Nam nikt tego nawet nie zaproponowal. Jedyny plus tego wszytskiego taki, ze iui bedzie w piatek lub sobote. Jesli sobota to w ogole luzik a jesli piatek to postaram sie aby iui byla popoludniu abysmy po pracy swiezutki material przyniesli. Oni tutaj (w Niemczech) sa w ogole tak bardzo zrelaksowani pod tym wzgledem, ze zaczynam sie zastanaiwac czy ta cala iui ma w ogole sens.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha, za Twoja iui trzymam bardzo mocno moje wszystkie dwa kciuki

gocha04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka, a co u Ciebie? Tez powinnas byc juz w fazie przygotowan do iui? Czy cos pokrecilam?

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    myślę, że namiot! :D

dziewczyny, to nie jest tak, że doszukuję się objawów, bo po tylu miesiącach wyleczyłam się z tego, ale czy którąś z was od owulacji bolał co dzień ten sam owulujący jajnik? Ja wieczorem po iui myslalam ze pęka bo trochę go czułam, ale na drugi dzień dopiero dał mi popalić więc chyba pękł po 45 od zastrzyku, 24 h od iui. I bolał tak do 11 potem o końca dnia nic i potem do teraz kłuje mnie cały czas. :( nie wspomnę o wieczornym bólu na @ ........

Ja byłam przekonana, że @ będzie na 1000000 %. Czułam klucie jajnikow w pachnie mnie czasem ciągnęło. I mój 3 dni wcześniej niż termin @ stwierdził, że mnie ktoś tam pobił bo mam sine :-P a @ bóle ustaly dzień po terminie kiedy miała być. :-P zawsze szukałam objawów a teraz to nawet do IUI podeszlam z nastawieniem no dobra zrobimy ale i tak nic z tego. :-D piersi dopiero około tydzień po zaczęły być ogromne a i tak zawsze z @ bolały :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też właśnie z takim nastawieniem aż wszyscy mnie opierdzielali :PP

krysiak, kmb dowoziła i proszę jaki bąbelek jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:26

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A ja to juz zaczynam sie z lekka wkurzac tym, ze procedury w zwiazku z tym samym zabiegiem w roznych krajach sa tak rozne. Obiecalam sobie ze nie bede panikowac ale gdy czytam ze Wasi Mezowie oddaja nasienie na miejscu i zachodzicie w ciaze to ja tez bym tak chciala. Nam nikt tego nawet nie zaproponowal. Jedyny plus tego wszytskiego taki, ze iui bedzie w piatek lub sobote. Jesli sobota to w ogole luzik a jesli piatek to postaram sie aby iui byla popoludniu abysmy po pracy swiezutki material przyniesli. Oni tutaj (w Niemczech) sa w ogole tak bardzo zrelaksowani pod tym wzgledem, ze zaczynam sie zastanaiwac czy ta cala iui ma w ogole sens.....

Też miałam obawy, bo ta uprzejmość i podejście na luzie, ale myślę, że to podejście żarty i wogole w klinice są dobre nie stresowalam się wogole. A z nasionkami jeśli macie blisko to powinno być ok. A jeśli nie to może niech odda gdzie trzeba już na miejscu łazienka zawsze jakaś jest :-P wiem mało to miłe i przyjemne ale czasem trzeba Się poświęcić :-P

krysiak lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ja też właśnie z takim nastawieniem aż wszyscy mnie opierdzielali :PP

krysiak, kmb dowoziła i proszę jaki bąbelek jest :D

No właśnie nie mój. Wybrał łazienkę zamiast pokoiku. i zawsze wyglądało to tak wejście do szpitala łazienki po prawej. Nasionka są i w winnde na górę do kliniki prosto do laboratorium. :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bliziutko, w 15 minute bedziemy na miejscu. Zastanowie sie nad wszystkim w czwartek, gdy juz bedzie wiadomo kiedy dokladnie iui. Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    No właśnie nie mój. Wybrał łazienkę zamiast pokoiku. i zawsze wyglądało to tak wejście do szpitala łazienki po prawej. Nasionka są i w winnde na górę do kliniki prosto do laboratorium. :-P
    Serio???? No niezle.... To musze i ja taka opcje rozwazyc, bo mi sie podoba. Dzieki kmb!!!!

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wybór albo w klinice albo w domu ale max godzinę przed oddaniem i trzymać blisko ciała by ciepło miały. A mój twierdził, że on zrobi to na miejscu bo jak je wytrzesie w samochodzie po drodze to się pogniotä :-P

gocha04, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo generalnie chodzi mi o to, ze nam w ogole nie powiedzieli, ze mamy wyjscie, ze tak albo tak. Kazali przyniesc material i juz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa :)

wygniotą :D ahahaha :D

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Bo generalnie chodzi mi o to, ze nam w ogole nie powiedzieli, ze mamy wyjscie, ze tak albo tak. Kazali przyniesc material i juz....

Mój powiedział tak. Skoro ty możesz biegać po lekarzach dwa razy w miesiącu by sprawdzać czy już by wszystko załatwione było a ja tylko mam się stawić by oddać nasionka to czemu mam nie zrobić tego tak by było jak najlepsze by był efekt. :-P

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet kiedyś mieliśmy imprezę urodziny u znajomych i odrazu na wejściu powiedział, że nic nawet piwa nie pije. A do mnie później, że nie chce by na kacu miały problem z orientacja i plynieciem do celu :-D

krysiak, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMB jakbym o swoim czytała :D :D dobrze, że nie pił, bo chmiel niszczy plemniory :P

kmb lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Nawet kiedyś mieliśmy imprezę urodziny u znajomych i odrazu na wejściu powiedział, że nic nawet piwa nie pije. A do mnie później, że nie chce by na kacu miały problem z orientacja i plynieciem do celu :-D
    Hehe, fajny ten Twoj M :-)

kmb lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co mimo tylu miesięcy ciężkich starań :-P dobrze wspominam to wszystko. Było ciężko ale chwilami patrząc na to i śmiesznie. Tylko zawiodłam się na producencie testów ciążowych. Tyle ich kupowałam, że kartka na święta z podziękowaniem i życzeniami to się należy :-P

sylwiaśta159, krysiak lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE 17 IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3

MAJOWE 20 IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B :(
    02.06 - gaja13 :(
    02.06 - Inkaa :(
    02.06 - agniecha88 :(
    03.06 - karmela85 :)<3 :)<3 /2
    05.06 - Nanatasza :(
    05.06 - kasiula1020 :(
    06.06 - Malwa85 :(
    08.06 - muszynka :(
    08.06 - bartusiowa-mama :(<3/1
    11.06 - Eltasz :(
    18.06 - MiliTu :)<3 :)<3 /2
    26.06 - gaja13 /2
    29.06 - taśta /1
    30.06 - lilou /2

LIPCOWE IUI

01.07 - lnkaa
    01.07 - listek
    03.07 - Malwa85 /3
    03.07 - Eltasz /2
    04.07 - sylwiaśta159 /1
    04.07 - Karina90 /1
    04.07 - fablous /1
    06.07 - gocha04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    gdy czytam ze Wasi Mezowie oddaja nasienie na miejscu i zachodzicie w ciaze to ja tez bym tak chciala. Nam nikt tego nawet nie zaproponowal.
    to juz chyba musi byc urok kliniki... tu gdzie my się leczymy nasienie nez wzgledu czy do badania iui ifv itp oddaje sie na miejscu...

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ