INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdyby hica nie była powiązana w tym zdaniu z upałem, to bym się w życiu nie domyśliła o co chodzi
U mnie w świętokrzyskim nie ma ostrego słońca, ale jest meeega parno!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
ja jestem oryginalna slazaczka i mam nadzieje, ze uda mi sie przekazac gware moim dzieciom, bo u nas teraz taka moda, ze rodzice rozmawiaja miedy soba po slasku, a z dziecmi czysto po polsku. Oczywiscie, w zaleznosci od miejsca i ludzi trzeba umiec sie przestawic.
Peonia88
-
lilou wrote:migotka, widze ze robilas i laparo i histeroskopie. mialas ten zabieg jednego dnia? zastanawiam sie czy nie zrobic sobie tego we wlasnym zakresie, ja mialam tylko hsg i lekarze uwazaja, ze wiecej badan nie trzeba.
Ogolnie to mam plan taki, zeby zamiast kolejnej iui zrobic wszystkie badania, ktorych keszcze nie mialam. Oczywiscie we wlasnym zakresie, bo lekarz uwaza, ze nia ma takiej potrzeby.
Tak, miałam polipa na macicy - usuwali mi histeroskopem i przy okazji sprawdzili drożność jajowodów laparoskopowo. Jeśłi HSG wyszło wporządku, to czemu chcesz dalej sprawdzać?
Ja mam tak samo...lekarz uważa, że żadnych badań nie trzeba, ale sama będę powoli robić...
A co będziesz konkretnie badać? -
dzieki migotka za odpowiedz. Narazie czekam co powie urolog, ze wzg na czasami wystepujace leukocyty w nasieniu meza. U nas nie ma zdiagnoziwanej przyczyny niepowodzen, a nie oszukujmy aie, gdzie musi byc cos nie tak. Lekarze niezbyt chetnie kieruja na badania. Praktycznie od poczatku walczylam sama o skierowanie na hormony, hsg. Bo tak bym do teraz czekala, bo owulacja jest, pecherzyki piekne, endo wspaniale, plemniki niby tez ok.
Dlatego musze wziac sprawy w swoje rece i chce wykonac wszystkie te badania, ktore wy tutaj z forum mialyscie, a ja nie mialam i pozniej podejsc do ivf, jak sie nie zalapie na rzadowe, a prawdopodobnoe tak bedzie, to komercyjnie.
Peonia88
-
Lilou - jakbym czytała o sobie...mam dokładnie tak samo...
A właściwie co oznaczają leukocyty w nasieniu? Miesiąc temu nie było ich u M, a teraz się nagle pojawiły... -
nick nieaktualny
-
lilou wrote:leukocyty swiadcza o infekcji. U nas 2 raz pojawily sie te leukocyty, raz po goraczce, a teraz nie wiadomo skad. Zadnych objawow, ale do iui nie doszlo. Ciekawa jestem co urolog powie, jakie badania zleci. Jednak wizyta dopiero za 2 tyg
Posiew nasienia zrobiony? Bez tego do urologa nie ma sensu iść. Ja poznałam ogarniętego w Zabrzu. Przyjmuje w Uromedicusie. Nowakowski. Młody, ale ok. O ivf bez problemu z nim gadalam.Mimbla lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:teoretycznie mieszkam tu od urodzenia, ale nigdy gwara mnnie nie rajcowała w sensie taka "jo żech była ..." itd
Ja jestem nabytkiem męża. Mieszkam nieopodal Ciebie od 3 lat. Jestem filologiem i słyszę absolutnie każda gwarową naleciałość a najbardziej jestem dumna z tego, że mój mąż zaczął rozróżniać akcent od intonacji heheniezapominajka, sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Posiew nasienia zrobiony? Bez tego do urologa nie ma sensu iść. Ja poznałam ogarniętego w Zabrzu. Przyjmuje w Uromedicusie. Nowakowski. Młody, ale ok. O ivf bez problemu z nim gadalam.
Dziękuję, że mi przypomniałaś! W przyszłym tyg wyślę męża na posiew
Peonia88
-
nick nieaktualnyDooobra... zostajemy tu jeszcze troche... Piotr przegadal mi ze to dopiero 2 IUI i tylko z jednym jajem... dopiero moze od 3 IUI bedzie wiecej pecherzykow... no i kmb ktora daje nadzieje... jak sir nie uda te "ustawowe" 6 razy to wtedy in vitro. Ale bede wiedziala ze inne mozliwosci wykorzystalam na maxa! No i chce zrobic ten test wiazania z hialuronianem i kariotypy i fragmentacje dna... jeśli wyszłoby dobrze wszystko to nie powinno być problemów kurka
Ehhh mam zmienne nastroje jak w czasie okresu ...... wybaczcie.
czy ktoś robił ten test wiązania na śląsku gdzieś !?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 19:55
lipa, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2