INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie jestem zadowolona w 100% z gyncentrum, ale mysle, ze wszedzie podobnie, a kazdy bedzie chwalił tam, gdzie jemu sie uda. Jeżeli sie zdecydujesz na GC to unikaj dr Cz. Ponoć wychwalony dr M. Najlepszy. Na pewno jest konkretny. Jak juz wcześniej pisałam mam troche żal do nich, bo zapomnieli nam zlecić zbadanie wirusologi przed Iui, a ponoć to niezbędne. Za to krew pobierają bezboleśnie, wyniki sa szybko i panie z recepcji bardzo miłe. I możesz miec pewność, ze nie wykonają Iui, jeżeli bedzie cos nie tak z nasieniem.
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Cześć dziewczyny a u nas jak narazie wszystko ok czuję się bardzo dobrze tylko szybciej się męczę i bolą mnie piersi Wizytę u lekarza mam zaplanowaną na 21 października to powinno już być serduszko
Przykro mi dziewczyny którym się nie udało wogóle tak dziwnie sama z buźkami na tej liście.Nanatasza lubi tę wiadomość
02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
nick nieaktualnygaja13 wrote:Cześć dziewczyny a u nas jak narazie wszystko ok czuję się bardzo dobrze tylko szybciej się męczę i bolą mnie piersi Wizytę u lekarza mam zaplanowaną na 21 października to powinno już być serduszko
Przykro mi dziewczyny którym się nie udało wogóle tak dziwnie sama z buźkami na tej liście.
To super! Na pewno ktoś do ciebie dołączy. Może ja?
Dziewczyny, co zrobić jak jestem mega chora? Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Nie mogę raczej wziąć antybiotyku, nie? Kurcze jeszcze 4 dni do bhcg...Piję mleko z miodem, ale to niewiele pomaga. Dosłownie nie mogę oddychać, taki mam kaszel. -
nick nieaktualnygaja w tym m-cu to chyba tylko Ty trafilas, ale juz tak było.
Niunka obys dołaczyła. Jak masz naprawde zapalenie oskrzeli to trzeba isc do lekarza powiedziec ze sie starasz o dziecko i jak bedzie potrzebny antybiotyk to da bezpieczny w ciazy np. amoksycyklina. -
nick nieaktualnyStatystyki rok 2015:
KWIETNIOWE 3 IUI/1 udane=33%
MAJOWE 20 IUI/5 udanych =25%
CZERWCOWE 15 IUI/4 udane=26%
LIPCOWE 22 IUI/3 udane=13%
SIERPNIOWE 12 IUI/2 udane=16%
WRZEŚNIOWE 10 IUI/1 udana=10%
03.09 - Kamilam8/2
05.09 - K_atarzyna /1
05.09 - Beta84/1
13.09 - Siemka/1
14.09 - gaja13/4
14.09 - Lara79/1
17.09 - Kleis/1
22.09 - Amii/1
24.09 - Lenia/3
30.09 - Kamilam8/3
PAZDZIERNIK
5.10 -Niunqa/1
5.10 -Cosma/1
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:59
Jolcia1985, india, Kamilam8, Cosma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWyrywajacy płuca ...
W ogóle to wczoraj nachodzila mi goraczka. Jak jutro nie będzie lepiej to pójdę do lekarza, bo strasznie się męczę.
Narobilam sobie nadziei. Mam dostęp do testów , wiec zrobiłam żeby zobaczyć jak spada pregnyl i teraz zagadka : najpierw byly mocne krechy na bobotest 10 miu, pot slaba krecha na tym samym teście, a potem miałam do dyspozycji nova test 25 miu i jest calkiem mocna krecha dzis. Głupia jestem bo sie trochę napalilam.
Aszka, dzięki za dodanie do listyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:37
aszka lubi tę wiadomość
-
hej
troszkę nie zaglądałam już tutaj;/ jestem w drugim stymulowanym cyklu ...w środę miala usg i pęcherzyk w prawym jajniku miał 20mm...kiedy najlepszy czas na przytulanki?
aaa i jeszcze miała zapytac o te endometium (czy jakoś tak) ...miałam 6,2. To dobry wynik?4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;( -
Dziewczyny, proszę doradźcie mi. Dzisiaj wzięłam pierwszy zastrzyk puregonu, w czwartek tj. 9dc idę na monitoring na którym okaże się czy to już czy jeszcze parę dni (a więc w czwartek mąż musiałby być na usg). Ale jest problem z moim mężem . Dzisiaj wyjechał mi na delegację i okazało się, że owszem będzie mógł przyjechać na zabieg (który nie wiemy tak na prawdę kiedy będzie) ale max. będzie mógł zostać 2 dni, raczej nie dłużej. Czy jeżeli pójdę wcześniej na usg to lekarz będzie w stanie bliżej określić termin inseminacji? Jeżeli tak to kiedy iść najlepiej na monitoring, jutro? wtorek? Dodam, że puregon biorę rano przed 9.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyagaciucha wrote:hej
troszkę nie zaglądałam już tutaj;/ jestem w drugim stymulowanym cyklu ...w środę miala usg i pęcherzyk w prawym jajniku miał 20mm...kiedy najlepszy czas na przytulanki?
aaa i jeszcze miała zapytac o te endometium (czy jakoś tak) ...miałam 6,2. To dobry wynik? -
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Dziewczyny, proszę doradźcie mi. Dzisiaj wzięłam pierwszy zastrzyk puregonu, w czwartek tj. 9dc idę na monitoring na którym okaże się czy to już czy jeszcze parę dni (a więc w czwartek mąż musiałby być na usg). Ale jest problem z moim mężem . Dzisiaj wyjechał mi na delegację i okazało się, że owszem będzie mógł przyjechać na zabieg (który nie wiemy tak na prawdę kiedy będzie) ale max. będzie mógł zostać 2 dni, raczej nie dłużej. Czy jeżeli pójdę wcześniej na usg to lekarz będzie w stanie bliżej określić termin inseminacji? Jeżeli tak to kiedy iść najlepiej na monitoring, jutro? wtorek? Dodam, że puregon biorę rano przed 9.
-
aszka wrote:maz na usg byc nie musi, uwazam ze mozesz isc sama w cwartek na usg. Jezeli to w czwartek wypada ostatni dzien stymulacji, jezeli w inny to w ten dzien na usg.
aszka lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny
-
CZeść. ja w tym miesiącu będę miała pierwszą IUI Właśnie pojawiła się @,którą wywołać musieliśmy lekami i od 3 dc będę brała clo. A w 11 dc mam mieć USG. Pwiedzcie mi proszę czy Wam w dniu USG badają estradiol czy dopiero w dniu inseminacji? bo jak dzwoniłam umawiać się na usg to pani powiedziała,że też tego dnia estradiol będą badali.
aszka lubi tę wiadomość
-
Izabela23 też w tym cyklu mam pierwszą IUI, nie wiem jeszcze kiedy, ale jestem w 6dc (2 dzień stymulacji puregonem). Nikt nic mi nie mówił o badaniu w tym dniu hormonów, też jestem ciekawa jak to było u dziewczyn, które mają już za sobą IUI.
Przyznam się, ze mnie straszna panikara zapisałam się na dzisiaj do swojej pani doktor na usg, ale boje się po prostu, że nie wstrzelimy się z mężem z terminem.
Przy okazji dowiem się coś na temat badania drożności jajowodów i mrożenia nasienia (to chyba byłby dobry pomysł w naszych przypadku).aszka, Izabela23 lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualnyIzabela ja mialam trzy razy usg przed inseminacja i dwa razy badane hormony.
Jolcia badanie droznosci jajowodow powinno sie robic przed inseminacja bo jesli sa niedrozne to inseminacja mija sie z celem.ChudaRuda, Izabela23 lubią tę wiadomość
-
Cosma a w jakich dniach cyklu miałaś usg i w którym dc inseminacja? Miałaś podany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤