X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lilou Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem zadowolona w 100% z gyncentrum, ale mysle, ze wszedzie podobnie, a kazdy bedzie chwalił tam, gdzie jemu sie uda. Jeżeli sie zdecydujesz na GC to unikaj dr Cz. Ponoć wychwalony dr M. Najlepszy. Na pewno jest konkretny. Jak juz wcześniej pisałam mam troche żal do nich, bo zapomnieli nam zlecić zbadanie wirusologi przed Iui, a ponoć to niezbędne. Za to krew pobierają bezboleśnie, wyniki sa szybko i panie z recepcji bardzo miłe. I możesz miec pewność, ze nie wykonają Iui, jeżeli bedzie cos nie tak z nasieniem.

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a u nas jak narazie wszystko ok czuję się bardzo dobrze tylko szybciej się męczę i bolą mnie piersi :) Wizytę u lekarza mam zaplanowaną na 21 października to powinno już być serduszko :)

Przykro mi dziewczyny którym się nie udało wogóle tak dziwnie sama z buźkami na tej liście.

Nanatasza lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Cześć dziewczyny a u nas jak narazie wszystko ok czuję się bardzo dobrze tylko szybciej się męczę i bolą mnie piersi :) Wizytę u lekarza mam zaplanowaną na 21 października to powinno już być serduszko :)

Przykro mi dziewczyny którym się nie udało wogóle tak dziwnie sama z buźkami na tej liście.

To super! Na pewno ktoś do ciebie dołączy. Może ja? :)

Dziewczyny, co zrobić jak jestem mega chora? Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Nie mogę raczej wziąć antybiotyku, nie? Kurcze jeszcze 4 dni do bhcg...Piję mleko z miodem, ale to niewiele pomaga. Dosłownie nie mogę oddychać, taki mam kaszel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja w tym m-cu to chyba tylko Ty trafilas, ale juz tak było.

Niunka obys dołaczyła. Jak masz naprawde zapalenie oskrzeli to trzeba isc do lekarza powiedziec ze sie starasz o dziecko i jak bedzie potrzebny antybiotyk to da bezpieczny w ciazy np. amoksycyklina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystyki rok 2015:

KWIETNIOWE 3 IUI/1 udane=33%

MAJOWE 20 IUI/5 udanych =25%

CZERWCOWE 15 IUI/4 udane=26%

LIPCOWE 22 IUI/3 udane=13%

SIERPNIOWE 12 IUI/2 udane=16%

WRZEŚNIOWE 10 IUI/1 udana=10%

03.09 - Kamilam8/2 :(
    05.09 - K_atarzyna /1 :(
    05.09 - Beta84/1 :(
    13.09 - Siemka/1
    14.09 - gaja13/4 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3
    14.09 - Lara79/1 :(
    17.09 - Kleis/1 :(
    22.09 - Amii/1 :(
    24.09 - Lenia/3 :(
    30.09 - Kamilam8/3 :(

PAZDZIERNIK
    5.10 -Niunqa/1
    5.10 -Cosma/1

:(- brak ciąży
    :)<3 - ciąża
    :(<3 - ciąża /poronienie
    Ilość :)<3 równe ilości prób IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:59

Jolcia1985, india, Kamilam8, Cosma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokusilam sie o % obliczenie, tak jak pamietam ze szkoły i wyszły mi % ile to jest w przelozeniu, wiec w przelozeniu wychodzi jak w sumie w ogolnych statystykach. Od 8% do 25% na cykl jako usrednione.

Jolcia1985, Kamilam8 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej do lekarza bo kaszel jest bardzo niebezpieczny..

aszka, aszka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrywajacy płuca ... :(
    W ogóle to wczoraj nachodzila mi goraczka. Jak jutro nie będzie lepiej to pójdę do lekarza, bo strasznie się męczę.

Narobilam sobie nadziei. Mam dostęp do testów , wiec zrobiłam żeby zobaczyć jak spada pregnyl i teraz zagadka : najpierw byly mocne krechy na bobotest 10 miu, pot slaba krecha na tym samym teście, a potem miałam do dyspozycji nova test 25 miu i jest calkiem mocna krecha dzis. Głupia jestem bo sie trochę napalilam.

Aszka, dzięki za dodanie do listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:37

aszka lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki! Ogólnie po zastrzyku z dnia na dzień powinna być mniejsza krecha no się wyplukuje więc duże szanse ;-)

aszka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • agaciucha Znajoma

Wysłany: 11 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    troszkę nie zaglądałam już tutaj;/ jestem w drugim stymulowanym cyklu ...w środę miala usg i pęcherzyk w prawym jajniku miał 20mm...kiedy najlepszy czas na przytulanki?

aaa i jeszcze miała zapytac o te endometium (czy jakoś tak) ...miałam 6,2. To dobry wynik?

4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;(
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę doradźcie mi. Dzisiaj wzięłam pierwszy zastrzyk puregonu, w czwartek tj. 9dc idę na monitoring na którym okaże się czy to już czy jeszcze parę dni (a więc w czwartek mąż musiałby być na usg). Ale jest problem z moim mężem :). Dzisiaj wyjechał mi na delegację i okazało się, że owszem będzie mógł przyjechać na zabieg (który nie wiemy tak na prawdę kiedy będzie) ale max. będzie mógł zostać 2 dni, raczej nie dłużej. Czy jeżeli pójdę wcześniej na usg to lekarz będzie w stanie bliżej określić termin inseminacji? Jeżeli tak to kiedy iść najlepiej na monitoring, jutro? wtorek? Dodam, że puregon biorę rano przed 9.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciucha wrote:
    hej
    troszkę nie zaglądałam już tutaj;/ jestem w drugim stymulowanym cyklu ...w środę miala usg i pęcherzyk w prawym jajniku miał 20mm...kiedy najlepszy czas na przytulanki?

aaa i jeszcze miała zapytac o te endometium (czy jakoś tak) ...miałam 6,2. To dobry wynik?
    jka pecherzyk mial 20 mm to co drugi dzien przytulanki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Dziewczyny, proszę doradźcie mi. Dzisiaj wzięłam pierwszy zastrzyk puregonu, w czwartek tj. 9dc idę na monitoring na którym okaże się czy to już czy jeszcze parę dni (a więc w czwartek mąż musiałby być na usg). Ale jest problem z moim mężem :). Dzisiaj wyjechał mi na delegację i okazało się, że owszem będzie mógł przyjechać na zabieg (który nie wiemy tak na prawdę kiedy będzie) ale max. będzie mógł zostać 2 dni, raczej nie dłużej. Czy jeżeli pójdę wcześniej na usg to lekarz będzie w stanie bliżej określić termin inseminacji? Jeżeli tak to kiedy iść najlepiej na monitoring, jutro? wtorek? Dodam, że puregon biorę rano przed 9.
    maz na usg byc nie musi, uwazam ze mozesz isc sama w cwartek na usg. Jezeli to w czwartek wypada ostatni dzien stymulacji, jezeli w inny to w ten dzien na usg.

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    maz na usg byc nie musi, uwazam ze mozesz isc sama w cwartek na usg. Jezeli to w czwartek wypada ostatni dzien stymulacji, jezeli w inny to w ten dzien na usg.
    Dzięki za odp :)u nas a raczej u mnie tylko jest ten problem, że np. na clo bardzo szybko reagowałam i w drugim cyklu to już właśnie 9 dc miałam dosyć duże pęcherzyki (24mm). Pani doktor więc kazała teraz już tego 9dc przyjść z mężem bo może się okazać, że będziemy robić inseminacje. Dlatego też chciałam jakoś wcześniej podejść, tylko czy coś konkretniejszego mi lekarz powie?

aszka lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka mozesz tez mnie do listy dopisac, pierwsza inseminacja 5 pazdziernika

aszka lubi tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść. :) ja w tym miesiącu będę miała pierwszą IUI :) Właśnie pojawiła się @,którą wywołać musieliśmy lekami i od 3 dc będę brała clo. A w 11 dc mam mieć USG. Pwiedzcie mi proszę czy Wam w dniu USG badają estradiol czy dopiero w dniu inseminacji? bo jak dzwoniłam umawiać się na usg to pani powiedziała,że też tego dnia estradiol będą badali.

aszka lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 też w tym cyklu mam pierwszą IUI, nie wiem jeszcze kiedy, ale jestem w 6dc (2 dzień stymulacji puregonem). Nikt nic mi nie mówił o badaniu w tym dniu hormonów, też jestem ciekawa jak to było u dziewczyn, które mają już za sobą IUI.

Przyznam się, ze mnie straszna panikara :( zapisałam się na dzisiaj do swojej pani doktor na usg, ale boje się po prostu, że nie wstrzelimy się z mężem z terminem.
    Przy okazji dowiem się coś na temat badania drożności jajowodów i mrożenia nasienia (to chyba byłby dobry pomysł w naszych przypadku).

aszka, Izabela23 lubią tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela ja mialam trzy razy usg przed inseminacja i dwa razy badane hormony.

Jolcia badanie droznosci jajowodow powinno sie robic przed inseminacja bo jesli sa niedrozne to inseminacja mija sie z celem.

ChudaRuda, Izabela23 lubią tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma a w jakich dniach cyklu miałaś usg i w którym dc inseminacja? Miałaś podany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka?

05.11.2016 Antoś ❤

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, dziwię się, że Twoja Pani doktor zleca Tobie inseminację bez badania drożności jajowodów.

Cosma lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ