X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k- tak w warszawskiej Invicta dr. Kunicki. Też masz dobre zdanie o nim?
    Mam o nim bardzo dobre zdanie. Ufam mu. Tylko boje się kolejnych strat.
    Po invicty przeniosłam się po martwym urodzeniu mojej córeczki. Wcześniejsze IUI miałam w gabinecie prywatnym. Wmawiam sobie że teraz będzie inaczej, że klinika da mi szansę, że może mają lepszych fachowców i większe doświadczenie. Ech....

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kamila8k- tak w warszawskiej Invicta dr. Kunicki. Też masz dobre zdanie o nim?
    Mam o nim bardzo dobre zdanie. Ufam mu. Tylko boje się kolejnych strat.
    Po invicty przeniosłam się po martwym urodzeniu mojej córeczki. Wcześniejsze IUI miałam w gabinecie prywatnym. Wmawiam sobie że teraz będzie inaczej, że klinika da mi szansę, że może mają lepszych fachowców i większe doświadczenie. Ech....
    Kunicki jest super specjalistą, ja co prawda byłam i niego kilka razy, bo zwiedziłam gabinet Niemoczyńskiego, Pałaszewskiego, Neuberga i Szpetnar- czyli prawie wszystkich.
    Jolcia1985 u mnie beta 10 dc po Pregnylu była 26.5

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie dziś jakiś spadek formy, wszystko mnie irytuje, jedna Pani spojrzała na brzuch i zapytała: a co to, dzidziuś będzie? I miałam jej ochotę walnąć! Zawsze znajdzie się ktoś, kto wsadzi szpilę :(

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica pamiętaj, dzisiaj mamy piękny dzień :)
    Mnie kiedyś babka u ginekologa zagadała (położna z recepcji)"a pani to niedawno rodziła, prawda, jak tam maluszek" ja na nią wielkie oczy, " nie, my dopiero staramy się", było jej głupio :)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

My jesteśmy rok po ślubie i wszyscy wypatrują, kiedy to dziecko się pojawi. Moja koleżanka z pracy zaszła w ciąże w wieku 32 albo 33 lat to słowem nikt nic jej nie mówił, bo nie miała ślubu, a jak jest ślub to kolejny etap - dziecko. Chyba tak to działa.

7v8rskjo33075qwi.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba już jest. Ze jak ślub to od razu ludzie oczekują dziecka. My 3 lata po ślubie i ja każdym kroku słyszeliśmy kiedy się rodzina powiększy? Najgorsze były pytania zaraz po poronieniu. Miałam ochotę wrzeszczec. ...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Staram się być asertywna. Jak mnie szwagierka pyta, kiedy dziecko, to odpowiadam - może jak u Was 4 lata po ślubie. Sama tyle się starała, a cały czas mnie ciśnie. Nie pomaga nawet mówienie, że taka dociekliwość przeszkadza. Ludzie są w swej bezczelności okropni. Albo tekst mojej koleżanki: "Kiedy się weźmiecie do roboty?". Nic tylko podejść i dać w pysk :)

Martoszka lubi tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezdzilam dzisiaj po aptekach, bylam tez w tej doz i w doz nie maja 75 .. a w innych musza zamawiac kompletami, czyli 5 ampulek ok 600zł. to juz bardziej mi sie oplaca przejechac do tych katowic za 330 je kupic, ale strasznie drogo.
    ktos je stosowal? te zastrzyki menopur? nie wiem czemu mi tak drogie wypisal.

on sam nie umial mi zreszta powiedziec czy wieksza szansa jest z lekami czy bez. najpierw mowil ze bez roznicy a potem jak pytalam czy z tymi lekami bedzie wieksza szansa to przytaknął...
    nie wiem dziewczyny.. co wy byscie zrobily? naturalnie w tym cyklu tez mialam owulacje.. LEPIEJ NA TYCH ZASTRZYKACH ROBIC DRUGĄ IUI I CZY LEPIEJ NA NATURALNYM CYKLU ?
    wogole pytalam jak to jest ze juz 3 lata sie staramy i nic a badania wszytskie ok, to mowil ze moze byc tak ze w pecherzykach np nie ma komorek czy cos? zglupialam i jeszcze bardziej sie zdołowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:40

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie tylko parę osób wie w jaki sposób się staramy. Moja mama jak się dowiedziała, że mamy problem to przestała rzucać dziwnymi pytaniami, teściowa np. jeszcze jeszcze nic nie wie (myśli chyba, ze my to na razie nie chcemy dziecka) i rzuca czasami dziwnymi tekstami. A jak ktoś coś palnie to zawsze tylko mówię, że to nie jest takie hop siup, staram sie nie przejmować, ale też dobrze wiem, że czasami z nerwów to człowiek może sam z siebie wyjść

05.11.2016 Antoś ❤

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie tak się czuję. Wychodzę z siebie i staję obok! :)

Jolcia1985, aszka lubią tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • ewik123 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na inseminacji, 28.10 na wizycie u ginekologa dostałam pregnyl endo miałam 22 mm, 29.10 miałam zrobione usg ale jajeczko jeszcze nie pękło gin powiedział ze lada moment peknie i zrobił inseminacje. Od dziś biorę po 2 tabletki duphaston. Dodam tylko ze 25 i 26 pazdziernika test owulacyjny wyszedł pozytywnie, a 28 gin stwierdzil ze nie bylo jeszcze owulacji. Wszystko to dziwne.

• ewik123 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    U nas w rodzinie tylko parę osób wie w jaki sposób się staramy. Moja mama jak się dowiedziała, że mamy problem to przestała rzucać dziwnymi pytaniami, teściowa np. jeszcze jeszcze nic nie wie (myśli chyba, ze my to na razie nie chcemy dziecka) i rzuca czasami dziwnymi tekstami. A jak ktoś coś palnie to zawsze tylko mówię, że to nie jest takie hop siup, staram sie nie przejmować, ale też dobrze wiem, że czasami z nerwów to człowiek może sam z siebie wyjść

ja dopiero niedawno powiedzialam mojej mamie, a dzis kolezance ze staramy sie o dziecko innymi metodami , powiem ze jest mi lżej gdy moge z kims o tym pogadac(nie tylko z mężem )

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewik123 wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na inseminacji, 28.10 na wizycie u ginekologa dostałam pregnyl endo miałam 22 mm, 29.10 miałam zrobione usg ale jajeczko jeszcze nie pękło gin powiedział ze lada moment peknie i zrobił inseminacje. Od dziś biorę po 2 tabletki duphaston. Dodam tylko ze 25 i 26 pazdziernika test owulacyjny wyszedł pozytywnie, a 28 gin stwierdzil ze nie bylo jeszcze owulacji. Wszystko to dziwne.
    endometrium nie powinno przekraczac 15 mm, 22 to jakis przerost. Testy owulacyjne sie sprawdzaja w jakis 80% czyli mało, trzeba sie opierac na usg. I pojsc za kilka dni na usg sprawdzic co sie dzieje w srodku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    u nas tesciowka to nic nie wie i nie wiedziała, dla niej inseminacja itd, to czarna magia.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewik123 wrote:
    ja dopiero niedawno powiedzialam mojej mamie, a dzis kolezance ze staramy sie o dziecko innymi metodami , powiem ze jest mi lżej gdy moge z kims o tym pogadac(nie tylko z mężem )
    My nie mówiliśmy nikomu. Chociaż denerwowały Nas tekst w stylu, że nie umiemy się zabrać do roboty, bo rok po ślubie, dwa lata po ślubie i nic. Jak powiedzieliśmy o poronieniu, to ta najbliższa część rodziny przestała dopytywać i uciszała tą dalszą.
    aszka wrote:
    endometrium nie powinno przekraczac 15 mm, 22 to jakis przerost. Testy owulacyjne sie sprawdzaja w jakis 80% czyli mało, trzeba sie opierac na usg. I pojsc za kilka dni na usg sprawdzic co sie dzieje w srodku.
    Mnie testy pokazywały owulację, nawet jak jej nie było- trzeba do nich podchodzić z rozsądkiem.

aszka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, moja teściowa to chyba obeznana w tym temacie :-) w końcu jej wnuczka urodziła się dzięki in vitro a z tego co mówiła szwagierka to chyba z 10 razy próbowali iui. Nie chce jej nic mówić bo trściowa trochę papla jest a i czasami coś od siebie doda :-)

aszka lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Aszka, moja teściowa to chyba obeznana w tym temacie :-) w końcu jej wnuczka urodziła się dzięki in vitro a z tego co mówiła szwagierka to chyba z 10 razy próbowali iui. Nie chce jej nic mówić bo trściowa trochę papla jest a i czasami coś od siebie doda :-)
    wlasnie bo to zalezy co kto przezył, moja to troche nadmiernie kosciolowa ;) a wiecie co mowia koscielni na tematy inseminacji albo invitro w wiekszosci ;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wlasnie bo to zalezy co kto przezył, moja to troche nadmiernie kosciolowa ;) a wiecie co mowia koscielni na tematy inseminacji albo invitro w wiekszosci ;)
    O jak u Nas. Nasi wiedzieli, że się leczymy i tyle. Nic więcej.

aszka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jestesmy 4 lata po slubie a od 3 sie staramy i tez nas mecza ..
    co chwile rodzi sie w rodzinie jakies bobo, ja to wogole juz zamknieta sie zrobilam w sobie, nie zadaje sie z tymi co nas pytaja ciagle kiedy wy itd, przebywam tylko z ludzmi przy ktorych sie dobrze swobodnie czuje :) i szzerze to jest mi lepiej :)

doradzi ktos jak lepiej robic ta drugą iui? na tych zastrzkach menopur czy naturalnie? wy czym bylyscie stymulowane czy moze mialyscie na naturalnym cyklu?
    jaka to wogole jest roznica?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:15

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • carolla Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    My jesteśmy rok po ślubie i wszyscy wypatrują, kiedy to dziecko się pojawi. Moja koleżanka z pracy zaszła w ciąże w wieku 32 albo 33 lat to słowem nikt nic jej nie mówił, bo nie miała ślubu, a jak jest ślub to kolejny etap - dziecko. Chyba tak to działa.

My jesteśmy 2 lata po ślubie i też mnie molestują :( niedługo święta i znów "cudowne" życzenia szlag by to trafił

"Zamknij oczy, ale nie umieraj.
    Masz prawo do płaczu. A potem wstań
    i walcz o następny dzień."
    15.10.2015 - I IUI :(

"Co ma przeminąć to przeminie
    A co ma zranić do krwi zrani"
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ