X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka wrote:
    u mnie dzisiaj spadek temperatury więc nawet nie jadę na betę, bo wiem że nie ma sensu.wprawdzie nie czuję się w ogóle na @ no ale spadek mówi wszystko. dzisiaj w pracy będę biegać jak porąbana do wc sprawdzać czy już.ehhh :-(
    U mnie to samo. Ale trzymam kciuki za Ciebie i za siebie. Ja od 3 dni mam upławy koloru kawy z mlekiem w bardzo małych ilościach. Żywej krwi ani śladu i boje się dlaczego tak mam.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam mocno kciuki za Ciebie &&&

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaaa wrote:
    Nie wszystko stracone!!! :) idz na bete jak nie dostaniesz!!! 3mam kciuki. Ostatnio na forum bylo tyle niepowodzen ze w koncu musi sie udac komus, padnie na Ciebie i Ambriel cis czuje :D
    Olcia obyś miała rację cały czas odświeżam stronę diagnostyki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Ale naskrobałyście stron :-D przez kilka dni nie wchodziłam na forum a tu tyle nadrabiania :)
    Ambriel kciuki zaciśnięte, o której wyniki?
    Maju tak naprawdę to zaoszczędzisz naprawdę dużo kasy dzięki temu, że położyli Cię do szpitala na te badania, mam nadzieję, że wniosą one coś nowego do starań.
    Rebe obyście nie musieli robić żadnych innych badań i ta inseminacja zakończyła się dwoma kreskami :)
    Ja jutro jadę do swojego gina obgadac jak ma wyglądać sierpniowa IUI, a po tym idę na kolposkopie i trochę zaczynam się stresować, więc dziewczynki za mnie jutro trzymajcie kciuki, żeby nic złego nie wyszło
    Monik123 dziękuję Moniczko :) Pewno wieczorem wrzucą, ale i tak maniakalnie sprawdzam.
    Poczytam o kolposkopi i będę mocno trzymać kciuki, najmocniej jak umiem.Musi być dobrze.
    Olkaaaa wrote:
    Maju, zazdroszcze wizyty w szpitalu, w takim sensie, ze zajma sie Toba kompleksowo i na nfz :) wlasnoe sie zastanawiam nad takim rozwuazaniem. Widze ze w stosunku do innych dziewczyn nie mialam jeszcze sporo badan np. mutacje genow, immunologia pełna (tylko wybrane), nigdy nie mialam tez laparoskopii - tylko hsg rentgenowskie. Napiszesz mi pozniej jakie masz badania na wypisie?

Olkaaaa też nie miałam mutacji genów i wiem, że immunologię zlecają tylko wybrane badania jeśli ma się przynajmniej dwie choroby autoimmunologiczne.Za to krzepliwość by się przydała i badania przeciwciał.
    Olkaaaa wrote:
    Zaraz pojdzie Zdrowaska i Rita i JPII :)
    Olcia też się modlę do Św Rity i do Św Józefa bo jest jego rok i wyczytałam, że obdarzy wieloma łaskami i do Św Filomeny moja koleżanka mi przysłała do niej modlitwy powiedziała, że Pan Jezus jej niczego nie odmówi przez to co wycierpiała.Jestem bardzo wierząca dlatego tak się boję bo nie chcę decydować się na invitro, a wiecie ile mam nagromadzonych problemów.Dziękuję Ci :*
    malinowo wrote:
    Ja coraz częściej się zastanawiam czy nie powinnam zrobić innych badań, bo miałam jeszcze mniej badań jak Ty. Tylko hormony, cukier (wyszło IO) i HSG. Lekarz stwierdził, że po drugiej iui, jeśli się nie uda będziemy szukać dalej. Troche kiepskie podejście ale w końcu oni są mądrzejsi.

malinowo nie wiem czy oni nas nie chcą naciągać na koszty, nam pani dr zaproponowała, że możemy zrobić badania jak nie wyjdzie.Oczywiście chciałam przeciwnie bo wiecie jak to jest przeżywać, mieć nadzieję, działać na ślepo.
    Lucy2323 wrote:
    U mnie to samo. Ale trzymam kciuki za Ciebie i za siebie. Ja od 3 dni mam upławy koloru kawy z mlekiem w bardzo małych ilościach. Żywej krwi ani śladu i boje się dlaczego tak mam.

Może to wina leków?One jednak nas trochę rozreg.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki beta 0,11 straszliwie niska.Jestem spokojna.
    Odstawiam progesteron czekam na okres i od nowa stymulacja.Napiszcie mi czy na inseminację tzn na dzień inseminacji można dostać L4?Miała któraś z was?Martwię się jak to będzie w pracy jak tak jeden dzień mnie nie będzie co miesiąc?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty, po raz kolejny mam torbiel krwotoczną, więc następne podejście do IUI u mnie dopiero za miesiąc. Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiącu!

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Odstawiam progesteron czekam na okres i od nowa stymulacja.Napiszcie mi czy na inseminację tzn na dzień inseminacji można dostać L4?Miała któraś z was?Martwię się jak to będzie w pracy jak tak jeden dzień mnie nie będzie co miesiąc?

Ja brałam L4 na sam dzień inseminacji i dali bez problemu. Ale nie proponowali, tylko sama zagadałam.

Ambriel lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielkaa wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty, po raz kolejny mam torbiel krwotoczną, więc następne podejście do IUI u mnie dopiero za miesiąc. Trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiącu!
    Anielkaa my za Ciebie, odpoczywaj, zbieraj siły.

SylwiaLu dziękuję :) też zagadam.Urlop może być potrzebny przy leczeniu.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Olkaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Wrrrrr... :( przykro mi Ambriel... :(
    Co do L4 to nigdy nie bralam bo nie chce miec go wystawionego z kilniki leczenia nieplodnosci, a czy daja to zakladam, ze tak w koncu to jakis tam zabieg. Ja np. po inseminacji jestem padnieta, spie caly dzien, msm dreszcze, brzuch boli i nie wyobrazam sobie isc do pracy.

Olka

Ponad 4 lata starań (w tym 2 spontaniczne)
    Hashimoto :(
    Wysoka PRL
    Jajowody drożne
    Słabe nasienie (morfologia od 6 do 18% w zależnosci od badania, ruch postepowy ok 25%)
    I IUI - 12.2017 - nieudana
    II IUI - 07.2018 - we will see :) od 02.07. luteina, duphaston i aspirin cardio
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Tak mi strasznie przykro :-( myślę że spokojnie dostaniesz l4

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde straszne ostatnio te statystyki aż się boję iść na te betę. Trochę się podlamalam bo zaczyna mnie ciągnąć na słodycze jak przed @ :-(:-(

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • AnnMari Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel bardzo mi przykro, jakiś pechowy ten lipiec. W końcu musi się komuś udać!
    Ja brałam L4 bez problemu, ale niestety mąż musiał wolne brać w pracy.

Ambriel wrote:

atdci09khi15hlgl.png

l22n8ribh51eiidq.png

Starania od 05.2015r.
    Gameta Gdynia od 09.2017r.
    2IUI - nieudane, 1IUI odwołane
    ICSI- wrzesień 2018
    22.09.2018 transfer - 9dpt - 93.37 , 11dpt 337 19dpt 6080
    17.06.2020 criotransfer - 10dpt - 337, 12dpt - 901.76, 22dpt -8000 23dpt - <3
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Tak mi strasznie przykro :-( myślę że spokojnie dostaniesz l4
    Hipp :* ściskam, oby to nie był przedokresowy ciąg do słodyczy.

Olkaaaa wrote:
    Wrrrrr... :( przykro mi Ambriel... :(
    Co do L4 to nigdy nie bralam bo nie chce miec go wystawionego z kilniki leczenia nieplodnosci, a czy daja to zakladam, ze tak w koncu to jakis tam zabieg. Ja np. po inseminacji jestem padnieta, spie caly dzien, msm dreszcze, brzuch boli i nie wyobrazam sobie isc do pracy.
    Olkaaaa ojejciu to faktycznie, źle to przechodzisz.Ja się w miarę dobrze czułam.Liczyłam, że jak odpocznę to się uda.
    U mnie w pracy wszyscy wiedzą o leczeniu pracownicy i dyrekcja.Problem jest tylko z grafikiem i zwalnianiem się uczę w przedszkolu wiadomo, że dzieci nie mogą zostać same.Dlatego zawsze się stresuję czy to wizytą czy to zabiegiem.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Przykro mi bardzo :( ehh zła passa ostatnio, musi ktoś ją w końcu przerwać

Ambriel lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnMari wrote:
    Ambriel bardzo mi przykro, jakiś pechowy ten lipiec. W końcu musi się komuś udać!
    Ja brałam L4 bez problemu, ale niestety mąż musiał wolne brać w pracy.
    AnnaMari właśnie z mężami też kłopot.Bez nich trudno o inseminację :)

AnnMari lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    U mnie w pracy wszyscy wiedzą o leczeniu pracownicy i dyrekcja.Problem jest tylko z grafikiem i zwalnianiem się uczę w przedszkolu wiadomo, że dzieci nie mogą zostać same.Dlatego zawsze się stresuję czy to wizytą czy to zabiegiem.
    Widzę, że pracujemy w tej samej branży :) tyle, że u mnie wiedzą najbliższe koleżanki, że leczymy się, ale nie mówiłam nikomu o inseminacji...i też jak potrzebowałam wyjść wcześniej bo wizyta czy zabieg to musiałam kombinować bo tak jak piszesz dzieci same nie zostaną...do drugiej IUI podchodzimy w sierpniu, a wtedy będę miała jeszcze urlop, więc będzie komfort psychiczny, że nie trzeba kombinować

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel przykro mi.
    Ja przed chwilą zrobiłam betę tak dla formalności więc nie liczę na wiekszy wynik.
    No nic. Sierpień też fajny miesiąc na zajście :)

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Olkaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze duzo z nas ma podobny problem z praca. U mnie wie tylko 1 kolezanka z pracy, ktora wspiera mnie jak moze. Ostatnio nawet chora przyszla bo ja na IUI a u nas zawsze minimum 1 osoba z zespolu musi byc (3 byla na urlopie). Ja w zupelnie innej specyfice siedze, biuro, raporty, papiery, rozmowy, spotkania - prawie zawsze jest cos nadzwyczajnego i nie moze akurat mnie nie byc w pracy... :(
    Nie wiem jak to kontynuowac...

Olka

Wysoka PRL
    Jajowody drożne
    Słabe nasienie (morfologia od 6 do 18% w zależnosci od badania, ruch postepowy ok 25%)
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Widzę, że pracujemy w tej samej branży :) tyle, że u mnie wiedzą najbliższe koleżanki, że leczymy się, ale nie mówiłam nikomu o inseminacji...i też jak potrzebowałam wyjść wcześniej bo wizyta czy zabieg to musiałam kombinować bo tak jak piszesz dzieci same nie zostaną...do drugiej IUI podchodzimy w sierpniu, a wtedy będę miała jeszcze urlop, więc będzie komfort psychiczny, że nie trzeba kombinować
    Monik123 ale fajnie :) my mieliśmy odwrotnie teraz pierwsza na urlopie.Dobrze mieć kogoś kto rozumie.
    Lucy2323 trzymamy się nie dajemy :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Olkaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Ambriel przykro mi.
    Ja przed chwilą zrobiłam betę tak dla formalności więc nie liczę na wiekszy wynik.
    No nic. Sierpień też fajny miesiąc na zajście :)
    Lucy, moze akurat :D jak masz juz taki lajcik to moze Ci sie trafi puekna betka :)

Ambriel, monik123, Lucy2323 lubią tę wiadomość

Olka

Wysoka PRL
    Jajowody drożne
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ