Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggie laparoskopie to zabieg podczas którego się ogląda od wewnątrz jajniki, macice (jest też histeroskopia - to już badanie macicy od środka)Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:Meggie laparoskopie to zabieg podczas którego się ogląda od wewnątrz jajniki, macice (jest też histeroskopia - to już badanie macicy od środka)KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Alu_87 wrote:Olka A gdzie się męczysz? Ja też jestem z okolic Poznania i w styczniu zmieniłam Polną na Medart i mam nowe nadzieje;)
Zastanawiałam się nad Polną, ale jak poczytałam o tym jak to wygląda to odpuściłam, bo nie miałabym możliwości wychodzenia z pracy tyle razy. A w Medart nie ma żadnego problemu żeby umówić się na wieczór, jedynie sama inseminacja była przed południem.Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Tvisha czyli na ivf też są za słabe parametry teraz? Trzymam kciuki aby mąż wytrwał w badaniu supli i poprawieniu się Daj znać kiedyś jak sytuacja u Was
Alexandra tulę
Rozmawiałaś z lekarzem, że chcielibyście IUI na naturalnym cyklu?
Kochananie rozmawiałam, postawię go przed faktem:) sama jestem ciekawa jak będą rosły pęcherzyki na naturalnym. Poza tym mam leką nadzieje, że taka dawka leków z poprzedniego cyklu jakoś przełoży się pozytywne na ten cykl:)
wizytę umówiłam sobie na 14 dc u lekarza, więc podziele się newsami:)Selina lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
nick nieaktualnyolka_sz wrote:Ja też w Medarcie
Zastanawiałam się nad Polną, ale jak poczytałam o tym jak to wygląda to odpuściłam, bo nie miałabym możliwości wychodzenia z pracy tyle razy. A w Medart nie ma żadnego problemu żeby umówić się na wieczór, jedynie sama inseminacja była przed południem.
Jak u mnie i teraz sie nie uda tfu tfu to chyba dołączę do Was czytalam bardzo dobre opinie o Medarcie bo ciągłe wycieczki do Wroclawia mnie juz nie bawią.
A z lekarzami z Polnej mialam juz stycznosc i tez dziekuje. Jeden robil mi 1 IUI a jak bylam u kolejnego na konsultacji to pytalam o IUI AID to powiedzial ze nie zrobi bo mozemy miec swoje dzieci z IVF tylko ze nie wiem czy mowie po chińsku ze mnie nie stac a on swoje... Takze ja akurat Polnej nie polecam. -
nick nieaktualnyMiła faktycznie mowia 2-5 dni, moj mial badanie i 1 iui po 2.5 doby od ostatniego (np w pon wieczorem seksy i w czwartek do poludnia "pobor"). Tym razem iui sie nam przesunelo i wyszlo mu 3.5 doby,ilosc byla mniejsza ale byly w lepszym stanie. Ja uwazam ze te 2/3 dni jest ok, mam wrazenie ze potem sa "zmeczone"
Miła27 lubi tę wiadomość
-
mila2019 wrote:Roza jak tak iui? wszystko ok? dobry czas, dobry material?
mila2019 lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Witam, czy któreś z Was dziewczyny wykonywały jakieś badania genetyczne lub immunologiczne w poszukiwaniu przyczyn braku ciazy?dodam że nigdy do ciazy nie doszło. Moje wyniki hormonalne i drożność są w porządku. Owulacja -piekna,cykle regularne,męża wyniki nasienia też są ok. Starania trwają już ponad 3 lata. Pod koniec lutego pierwsza iui ale czytając Wasze wypowiedzi nie wiąże z nią już nadziei...
-
Ptaszek20 wrote:Witam, czy któreś z Was dziewczyny wykonywały jakieś badania genetyczne lub immunologiczne w poszukiwaniu przyczyn braku ciazy?dodam że nigdy do ciazy nie doszło. Moje wyniki hormonalne i drożność są w porządku. Owulacja -piekna,cykle regularne,męża wyniki nasienia też są ok. Starania trwają już ponad 3 lata. Pod koniec lutego pierwsza iui ale czytając Wasze wypowiedzi nie wiąże z nią już nadziei...HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Hugo87 wrote:Meggie laparoskopie to zabieg podczas którego się ogląda od wewnątrz jajniki, macice (jest też histeroskopia - to już badanie macicy od środka)
-
Ptaszek20 wrote:Witam, czy któreś z Was dziewczyny wykonywały jakieś badania genetyczne lub immunologiczne w poszukiwaniu przyczyn braku ciazy?dodam że nigdy do ciazy nie doszło. Moje wyniki hormonalne i drożność są w porządku. Owulacja -piekna,cykle regularne,męża wyniki nasienia też są ok. Starania trwają już ponad 3 lata. Pod koniec lutego pierwsza iui ale czytając Wasze wypowiedzi nie wiąże z nią już nadziei...2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Justyska1986 wrote:Ja robiłam kariotyp i na mukowizdydozeHSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Meggie1 wrote:A nie wiecie czy laparoskopia może być na NFZ? Jak patrzę na te ceny 3500-4000 to masakra jakaś!
Meggie1 lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Anusia87 wrote:Cieszę się że trafiłem na wasze forum. Teraz też i moje. Nie mam z kim tak to pogadać bo nikt nie jest w wstanie wyobrazić sobie to co czuje teraz. Dla innych kobiet którym się udało to tak prosta sprawa że idziesz do łóżka raz dwa i już ciąża. Rozmawiałam że znajoma i ona jak to mówi dwójka dzieci po pierwszym razie oczywiście. I nasza wspólna koleżanka 3 lata się starała o dziecko pierwsze. Jak się i tym dowiedziałam to łzy stanęły mi w oczach jak wiele musiała wycierpiec. Ja po dwóch latach mam już dość. A znajoma ta co ma dzieci w ogóle nie zrozumiała że to nie jest tylko liczba 3, tylko kilkadziesiąt miesięcy walki.
Dziekuje że jesteście :-*
mila2019, CYTRYNKA_2016, Anusia87 lubią tę wiadomość
-
8Róża8 wrote:Mi Dr mowil, ze kariotyp to wtedy, gdy juz mialoby byc in vitro. Tyle razy mowilam,ze wole zrobic wszystkie mozliwe badania..2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Matylciss88 wrote:Dla mnie też forum jest miejscem w którym mogę się poradzić,powyżalać.Cieszymy się gdy któraś wkoncu zakończy tą walkę powodzeniem i wspieramy się gdy się nie uda.Nie mam żadnej koleżanki która miałaby taki problem,oprócz Was
Dziekuje że jesteście :-*
Ja tu jestem tak naprawde od 3 lat i dopiero teraz sie uaktywnilam..
Nie mamy kompletnie wsparcia z M.,ktos to nie ma takiego problemu to w zyciu nie zrozumie.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
8Róża8 wrote:Na czym polega kariotyp?2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach