Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • DarlAa Autorytet
    Postów: 312 338

    Wysłany: 10 stycznia, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    DarlAa, ale Ty na spokojnie o tym piszesz 😊
    Jasne, że mamy monitoring, pędzę w poniedziałek zobaczyć co wyhodowałam. Moze uda sie zorganizować IUI na naturalnym cyklu.

    Powiem Ci, ze sama sie dziwie, ze wypełnia mnie taki spokój. Ufam lekarzom i mam nadzieje, ze mimo nie najlepszych wyników Maleństwo zostanie z Nami ❤️ Chociaz wiem równocześnie, ze moze byc różnie.

    W takim razie mocno trzymam kciuki, zeby sie udało wyhodowanie TEGO pęcherzyka. ✊

    nzjd9jcg2xs4fqn3.png
    Starania od 7.2017
    PCOS
    Cykle bezowulacyjne
    Hashimoto
    Insulinooporność

    8.2018 Cykl z clo
    (zła reakcja- przerost błony śluzowej macicy) - 11.2018- łyżeczkowanie.

    4.2019- zmiana lekarza.
    Aromek 1x1 6 cykli.
    4 razy owulacja potwierdzona.

    10.2019- sono- HSG - Jajowody obustronnie drożne.
    Obecnie Clo 1x1 + Aromek 1x1 + Ovitrelle
    12.2019- zaplanowana inseminacja.
    01.2020- Pozytywny test <3
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 340 218

    Wysłany: 10 stycznia, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:
    A badałaś w 7-8 dpo?
    Pozytywny test owulacyjny miałam w 12 DC.

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20 Pierwszy cykl z Clo+ovitrelle+luteina ☹️
    02/20 Drugi cykl stymulowany- oby udany 🙏
    18.02. 3 pęcherzyki (15,15,12mm) Endo 5,1
    21.02. 1 pęcherzyk (21mm) Endo 9,1
    22.02. ovitrelle
    9.03 testujemy !
  • nat87 Ekspertka
    Postów: 219 139

    Wysłany: 10 stycznia, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Pozytywny test owulacyjny miałam w 12 DC.
    Od testu pozytywnego owulacja może wystąpić w ciągu 48h, więc teoretycznie wychodziłoby 7-8 dpo badanie proga. Podobno powyżej 3 oznacza przebycie owulacji, ale faktycznie niziutki. Może to być jednorazowa sytuacja. Nie masz plamień przed okresem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora 10 stycznia, 21:26

    Starania od 10.2017

    Ja:
    Hashimoto (stwierdzone 10.2015)
    Łagodna postać objawu Raynauda
    Insulinooporność (stwierdzona 02.2019, walczymy z kg - dieta z niskim IG + siłownia)
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - dostinex 1/4 tab/tydzień
    Przeciwciała ANA2 1:100 typ świecenia ziarnisty
    Przeciwciała przeciwplemnikowe ASA 1:10
    AMH 10.2019 - 3,53 ng/ml
    Mutacja PAI-1 4G heterozygota - Acard 75mg

    On:
    HBA - 78% (po kuracji andrologicznej poprawa z 44%)
    Fragmentacja DNA - 15%

    19.12.19 1 IUI 😢
    15.01.20 2 IUI 😢
  • Starajacsieocud Przyjaciółka
    Postów: 82 117

    Wysłany: 11 stycznia, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę Wam dać nadzieję.
    Moja grudniowa IUI przyniosła nam upragnione II kreseczki. To już drugi raz, gdy dzięki IUI jestem w ciąży.
    I powiem Wam tak, naprawdę im większy spokój tym lepiej. I przede wszystkim zaufanie do lekarza.
    Życzę Wam, aby 2020 rok był dla nas wszystkich szczęśliwy. Oby wszystkie ciąże przebiegały bez komplikacji, a nadchodzące IUI przyniosły Wam spełnienie tego najważniejszego marzenia.
    Moja pierwsza IUI na dopiero co peknietych pecherzykach, przyniosła ciążę.
    Druga IUI też na peknietych, ale bez skutku.
    Trzecia IUI w jej dniu dwie godziny przed dostałam mega owulacje, taka z krwawieniem.
    Mnie akurat lekarz obstawia bardzo lekami, ale to przez mutacje genu.
    Raz jeszcze powodzenia i dużo spokoju Wam życzę.

    DarlAa, nat87, Sivaa5, idigi85, Paulina12345, zuzka88, Mania12 lubią tę wiadomość

    f2w39jcgeqknsseo.png
  • Paulina90 Ekspertka
    Postów: 125 141

    Wysłany: 15 stycznia, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu dopadły mnie plamienia. Wcześniej miałam troszkę w sluzie, ale wczoraj było tego więcej i takie ciemno brązowe. Jakiś czas miałam spokój i znowu się zaczęło. Martwi mnie trochę ból jak na okres . W niedzielę byliśmy u lekarza i z dzidzisiem wszytko było dobrze. Czy któraś z Was miała takie plamienia i towarzyszyły bóle ?

    *Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

    19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • nat87 Ekspertka
    Postów: 219 139

    Wysłany: 15 stycznia, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Dziewczyny znowu dopadły mnie plamienia. Wcześniej miałam troszkę w sluzie, ale wczoraj było tego więcej i takie ciemno brązowe. Jakiś czas miałam spokój i znowu się zaczęło. Martwi mnie trochę ból jak na okres . W niedzielę byliśmy u lekarza i z dzidzisiem wszytko było dobrze. Czy któraś z Was miała takie plamienia i towarzyszyły bóle ?
    Ja tylko czytałam, że podobno w terminie okresu początkowo mogą występować plamienia i są czymś naturalnym. Myślę, że jak nie jest to świeża krew, to nie powinnaś mieć powodu do zmartwień, ale jeśli chcesz być spokojna, to może pojedź na IP sprawdzić? Może jakiś krwiak się zrobił i to z jego powodu to plamienie 🤔

    Starania od 10.2017

    Ja:
    Hashimoto (stwierdzone 10.2015)
    Łagodna postać objawu Raynauda
    Insulinooporność (stwierdzona 02.2019, walczymy z kg - dieta z niskim IG + siłownia)
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - dostinex 1/4 tab/tydzień
    Przeciwciała ANA2 1:100 typ świecenia ziarnisty
    Przeciwciała przeciwplemnikowe ASA 1:10
    AMH 10.2019 - 3,53 ng/ml
    Mutacja PAI-1 4G heterozygota - Acard 75mg

    On:
    HBA - 78% (po kuracji andrologicznej poprawa z 44%)
    Fragmentacja DNA - 15%

    19.12.19 1 IUI 😢
    15.01.20 2 IUI 😢
  • Mimi Ekspertka
    Postów: 182 93

    Wysłany: 15 stycznia, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 a na usg wszytko wporzadku nie masz krwiaka lekarz nie powiedzial skad mialas te palmienia wczesniej ? zazwyczaj plamienia nawracajace sa przyczyna krwiaka a szczegolnie w pierwszym trymestrze . tak jak pisze nat plamienia sa w miare ok dopoki nie ma zywej krwi cos sie oczyszcza.

  • Paulina90 Ekspertka
    Postów: 125 141

    Wysłany: 16 stycznia, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam Dziś u lekarza i nie wiadomo skąd te plamienia bo nie na żadnego krwiaka. Bardziej martwią nas te skurcze. Przepisał mi relanium i magnez. Ale boje się brać to relanium żeby nie zaszkodziło dziecku. Ale z drugiej strony jeśli ma pomóc to może lepiej zabrać

    *Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

    19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • misia 30 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 2 lutego, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie proszę o odpowiedź podeszłam do inseminacji w trakcie owulacji i strasznie mnie kulo jak by dawał mi ktoś zastrzyk i czułam takie parcie czy to normalnie czy poszło coś no etal

    karola30
  • misia 30 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 2 lutego, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę opowiedz mi czy czułaś coś jak robił ci inseminacja bo ja byłam na pierwszej owulacji była kulo mnie jak by mnie ktoś kół w środku i czułam takie parcie czy tak jest czy coś poszło nie tak

    karola30
  • niezapominajka12345 Autorytet
    Postów: 1115 641

    Wysłany: 2 lutego, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czułam podczas iui

    starania od maja 2018 r.
    wiek: 31 lat
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19 ng/ml
    Hormony OK,
    Owulacja OK,
    wit.B12 w normie,
    wit. D3 w normie,
    Badanie nasienia- normozoospermia (wynik bardzo dobry)
    lipiec 2019 r.- badanie SonoHSG - obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - 👍 beta 12 dpo- 11.48, beta 14 dpo- 35, progesteron 1.3, beta 16 dpo -127.5, progesteron 12.3 ✊😍😊, beta 18 dpo- 301.3, progesteron 23.6 👍, 22dpo- 1588.7, progesteron 23.47 ✊😍
  • Sivaa5 Ekspertka
    Postów: 156 85

    Wysłany: 3 lutego, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Płaciła za wizytę. Reszta zależy od Ciebie, czy się zrazisz i odpuscisz, czy będziesz w to brnęła.
    Byłam już i brnę w to dalej 😁😊
    Na początek kilka badan, usg i kilka suplementów i z tym spowrotem do niej.

    32l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥

    AMH 1,64
  • Sivaa5 Ekspertka
    Postów: 156 85

    Wysłany: 3 lutego, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia 30 wrote:
    Proszę opowiedz mi czy czułaś coś jak robił ci inseminacja bo ja byłam na pierwszej owulacji była kulo mnie jak by mnie ktoś kół w środku i czułam takie parcie czy tak jest czy coś poszło nie tak

    Ja raz też czułam parcie, myślę że każda z nas ma inaczej, ale wszystko jest ok.
    Nie pytałaś lekarza czy to normalne?

    32l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥

    AMH 1,64
  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 18 lutego, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa5 wrote:
    Byłam już i brnę w to dalej 😁😊
    Na początek kilka badan, usg i kilka suplementów i z tym spowrotem do niej.

    I jak wrażenia?

‹‹ 627 628 629 630 631
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)