X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Sivaa5 Ekspertka
    Postów: 239 139

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola34 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie chodź nie wiem czy odpowiecie szczerze... Czy któraś z Was pali papierosy?
    Ja nigdy nie palilam

    34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

    1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

    2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

    AMH 1,64

    Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa5 wrote:
    W sumie dobrze, bo gdyby niedajboze przyszła @ to akurat wtedy 😁🙈

    Jedź, jedź. Posluchasz, zbadasz to na co nikt inny by nie wpadł i pomyślisz. Przy nieplodnosci idiopatycznej ta wizyta to dość dobre rozwiązanie. Cudów nie ma, że wszystko gra, a ciazy nie ma. Musi coś nie grać.

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym alkoholem to nie przeginajmy......
    Wino na prawdę nie jest szkodliwe. Oczywiście bez przesady ale no bez jaj....
    Jako ciekawostkę Wam powiem, że miałam dwie ciąże biochemiczne po inseminacji. Przy jednej insemce piłam mnóstwo czerwonego wina bo ponoć dobrze wpływa na endo. Przestraszyłam się jak 10dc dostał plamien i przestałam. Co się okazało? Wtedy właśnie beta była najwyższa więc kto wie czy nie o ukrwienie między innymi chodziło. Zwłaszcza że 2 miesiące temu dowiedziałam się o mutacji MTHFR...

  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny z tym alkoholem to nie przeginajmy......
    Wino na prawdę nie jest szkodliwe. Oczywiście bez przesady ale no bez jaj....
    Jako ciekawostkę Wam powiem, że miałam dwie ciąże biochemiczne po inseminacji. Przy jednej insemce piłam mnóstwo czerwonego wina bo ponoć dobrze wpływa na endo. Przestraszyłam się jak 10dc dostał plamien i przestałam. Co się okazało? Wtedy właśnie beta była najwyższa więc kto wie czy nie o ukrwienie między innymi chodziło. Zwłaszcza że 2 miesiące temu dowiedziałam się o mutacji MTHFR...

    Ja mam zboczenie zawodowe, czuję się usprawiedliwiona 😜😜😜

    Paulina12345 lubi tę wiadomość

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla, u mnie homocysteina 10 czyli chyba w normie?

  • nat87 Autorytet
    Postów: 912 1955

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Tekla, u mnie homocysteina 10 czyli chyba w normie?
    Homocysteina przy staraniach powinna mieścić się w przedziale 6-8. Zatem 10, mimo że w normie, dla staraczek za wysoka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 18:40

    Starania od 10.2017
    Ja:
    Hashimoto
    Łagodna postać objawu Raynauda
    Insulinooporność
    ANA2 1:100 typ świecenia ziarnisty, ANA3 ujemne, ASA 1:10
    AMH 2,29 ng/ml 08.2020
    Mutacja PAI-1 4G heterozygota
    KIR BX - brak 2DS4, 2DL3, 3DL1
    Homocysteina - 7,0 umol/l
    Immunofenotyp 07.2020 7 dpo -> komórki NK 23,51% przy normie do 26%
    Test CBA - złe wyniki
    Kariotyp - 👍
    On:
    HBA - 78% (po kuracji andrologicznej poprawa z 44%)
    Fragmentacja DNA - 15%
    HLA-C C2C2
    Kariotyp - 👍

    3 IUI nieudane

    Immunosupresja + intralipid

    09.20 - mamy ❄❄❄ 😍
    06.11.20 crio 4.1.1 - CB 💔
    09.12.20 crio 4.2.2 - 7 dpt beta 66.7, 9 dpt - 136.7, 12 dpt - 349.5, 14 dpt - 666.1, 19 dpt - 3888 , 21 dpt - 1,8 mm maluszka i jest ❤ 35 dpt - 1,48 cm maluszka, ❤ 169/min 😍 zostań z nami Cudzie 🙏

    26.08.21 g.3:32 po kilku godzinach SN jednak CC - Tymuś już po tej stronie brzuszka

    f2wltgf68dy3rvua.png
  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:
    Homocysteina przy staraniach powinna mieścić się w przedziale 6-8. Zatem 10, mimo że w normie, dla staraczek za wysoka.

    Dokładnie, tak samo insulina dla starczek powinna być do 3. Wszystko się zmienia w zależności od sytuacji. Wszystko dla starczek ma inne normy.

    nat87 lubi tę wiadomość

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:
    Homocysteina przy staraniach powinna mieścić się w przedziale 6-8. Zatem 10, mimo że w normie, dla staraczek za wysoka.

    Czyli 31 lat to już staraczka? :-( Jak to zbic? :-(

    Sivaa5 lubi tę wiadomość

  • nat87 Autorytet
    Postów: 912 1955

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Czyli 31 lat to już staraczka? :-( Jak to zbic? :-(
    Staraczka czyli starająca się, a nie że stara 😉 ja na zbicie homocysteiny biorę B-Right i do tego osobno witaminę B12 metylowaną w sprayu. Właśnie czekam na aktualny wynik. ☺

    Paulina12345 lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2017
    Ja:
    Hashimoto
    Łagodna postać objawu Raynauda
    Insulinooporność
    ANA2 1:100 typ świecenia ziarnisty, ANA3 ujemne, ASA 1:10
    AMH 2,29 ng/ml 08.2020
    Mutacja PAI-1 4G heterozygota
    KIR BX - brak 2DS4, 2DL3, 3DL1
    Homocysteina - 7,0 umol/l
    Immunofenotyp 07.2020 7 dpo -> komórki NK 23,51% przy normie do 26%
    Test CBA - złe wyniki
    Kariotyp - 👍
    On:
    HBA - 78% (po kuracji andrologicznej poprawa z 44%)
    Fragmentacja DNA - 15%
    HLA-C C2C2
    Kariotyp - 👍

    3 IUI nieudane

    Immunosupresja + intralipid

    09.20 - mamy ❄❄❄ 😍
    06.11.20 crio 4.1.1 - CB 💔
    09.12.20 crio 4.2.2 - 7 dpt beta 66.7, 9 dpt - 136.7, 12 dpt - 349.5, 14 dpt - 666.1, 19 dpt - 3888 , 21 dpt - 1,8 mm maluszka i jest ❤ 35 dpt - 1,48 cm maluszka, ❤ 169/min 😍 zostań z nami Cudzie 🙏

    26.08.21 g.3:32 po kilku godzinach SN jednak CC - Tymuś już po tej stronie brzuszka

    f2wltgf68dy3rvua.png
  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny z tym alkoholem to nie przeginajmy......
    Wino na prawdę nie jest szkodliwe. Oczywiście bez przesady ale no bez jaj....
    Jako ciekawostkę Wam powiem, że miałam dwie ciąże biochemiczne po inseminacji. Przy jednej insemce piłam mnóstwo czerwonego wina bo ponoć dobrze wpływa na endo. Przestraszyłam się jak 10dc dostał plamien i przestałam. Co się okazało? Wtedy właśnie beta była najwyższa więc kto wie czy nie o ukrwienie między innymi chodziło. Zwłaszcza że 2 miesiące temu dowiedziałam się o mutacji MTHFR...

    Stara-czki z reklamówka leków, a tak poważnie przy staraniach trzeba być w dolnych normach, bo widelki są również dla 70 - latka. Ostatnio starsza pani cieszyła się, bo miała cukier rano na czczo 75, a ja 98 😂🤣😂

    Paulina12345 lubi tę wiadomość

  • Sivaa5 Ekspertka
    Postów: 239 139

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Jedź, jedź. Posluchasz, zbadasz to na co nikt inny by nie wpadł i pomyślisz. Przy nieplodnosci idiopatycznej ta wizyta to dość dobre rozwiązanie. Cudów nie ma, że wszystko gra, a ciazy nie ma. Musi coś nie grać.
    Pojadę 😊
    Dziękuję ci za cenne informacje 😚
    U mnie motywem przewodnim jest endometrioza, no ale gdzieś coś się łączy z immunologia i dzięki poprzedniej Pani dr, otworzyłam oczy ze trzeba szukać głębiej niż tylko klinika niepłodności 😲
    No zobaczymy.
    Bardzo jestem ciekawa
    Dzięki jeszcze raz!

    Tekla lubi tę wiadomość

    34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

    1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

    2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

    AMH 1,64

    Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • Sivaa5 Ekspertka
    Postów: 239 139

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Stara-czki z reklamówka leków, a tak poważnie przy staraniach trzeba być w dolnych normach, bo widelki są również dla 70 - latka. Ostatnio starsza pani cieszyła się, bo miała cukier rano na czczo 75, a ja 98 😂🤣😂

    Hehe dobre 😁

    PS. Dziewczyny nie przenosicie się jeszcze na nowy wątek 2020? 😊💪

    34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

    1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

    2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

    AMH 1,64

    Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 663 498

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie czekamy jeszcze na jakieś testowanie czasem? Jak już będzie po to wtedy zapraszam na 2020❤️

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Stara-czki z reklamówka leków, a tak poważnie przy staraniach trzeba być w dolnych normach, bo widelki są również dla 70 - latka. Ostatnio starsza pani cieszyła się, bo miała cukier rano na czczo 75, a ja 98 😂🤣😂

    A znasz się na tych wynikach? Właśnie mi przyszły:
    B12. 718 (197-771)
    Kwas foliowy 19,40 (3,89-26,80)
    Androstendion 0,9 (0,30-3,30)
    Testosteron 55,63 (7,21-79,31)

    W nawiasach zamieściłam normy laboratorium

  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    A znasz się na tych wynikach? Właśnie mi przyszły:
    B12. 718 (197-771)
    Kwas foliowy 19,40 (3,89-26,80)
    Androstendion 0,9 (0,30-3,30)
    Testosteron 55,63 (7,21-79,31)

    W nawiasach zamieściłam normy laboratorium

    Wszystko ok oprócz testosteronu, za wysoki. Zrób jeszcze testosteron wolny.

  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Wszystko ok oprócz testosteronu, za wysoki. Zrób jeszcze testosteron wolny.

    B12 ma być wysoka, kwas foliowy bliżej górnej, reszta im niżej tym lepiej.

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    B12 ma być wysoka, kwas foliowy bliżej górnej, reszta im niżej tym lepiej.

    Czekam jeszcze na dhea i ana2 żeby zobaczyć z czystej ciekawości czy Encorton trochę obniżył miano.

  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Czekam jeszcze na dhea i ana2 żeby zobaczyć z czystej ciekawości czy Encorton trochę obniżył miano.

    Bardzo dobrze, trzymam kciuki, żeby spadły.

    Paulina12345 lubi tę wiadomość

  • Tekla Przyjaciółka
    Postów: 190 45

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Czekam jeszcze na dhea i ana2 żeby zobaczyć z czystej ciekawości czy Encorton trochę obniżył miano.

    Ogólnie badaj każdy trop. Czasami pierdoła wprowadzi taki zamęt, że szok. Staje się przeszkodą, a nawet czymś co zaburza cały mechanizm. Czasami leczysz przykładowo tarczycę i myślisz, że to jest przyczyną kłopotów, a tak naprawdę jest następstwem innego procesu, który się toczy. To akurat nie moja teoria, a pani profesor. Po głębokim przemysleniu stwierdziłam, że nieglupie słowa. Zadam Ci jeszcze jedno pytanie masz naturalne owulacje ? Jeśli nie to dalej będę Ci trula tyłek o metforminie, nie ze złośliwości, a uprzejmości. Ratuj się, szukaj, spróbuj. Metformina szałowo działa na prace jajników. Ja teraz też sprawdzę poziom i jakby co zwiększam ilość metforminy. Jestem już na tym etapie, że jeśli lekarz kazalby mi pić przykładowo uryne to weszłabym w to. Mam 20 miesięcy do 40. 6 lat walki z czego 2 ostatnie to już szaleństwo.

  • Paulina12345 Autorytet
    Postów: 5966 3362

    Wysłany: 4 stycznia 2020, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla wrote:
    Ogólnie badaj każdy trop. Czasami pierdoła wprowadzi taki zamęt, że szok. Staje się przeszkodą, a nawet czymś co zaburza cały mechanizm. Czasami leczysz przykładowo tarczycę i myślisz, że to jest przyczyną kłopotów, a tak naprawdę jest następstwem innego procesu, który się toczy. To akurat nie moja teoria, a pani profesor. Po głębokim przemysleniu stwierdziłam, że nieglupie słowa. Zadam Ci jeszcze jedno pytanie masz naturalne owulacje ? Jeśli nie to dalej będę Ci trula tyłek o metforminie, nie ze złośliwości, a uprzejmości. Ratuj się, szukaj, spróbuj. Metformina szałowo działa na prace jajników. Ja teraz też sprawdzę poziom i jakby co zwiększam ilość metforminy. Jestem już na tym etapie, że jeśli lekarz kazalby mi pić przykładowo uryne to weszłabym w to. Mam 20 miesięcy do 40. 6 lat walki z czego 2 ostatnie to już szaleństwo.

    Nigdy w życiu nie miałam chyba swojej owulacji. Odkąd miesiączkuje to w dniu domniemanej owulacji mam czarne upławy i bóle brzucha. Ustało to odkąd stosuje euthyrox i Encorton więc jakieś powiązanie tu ewidentnie jest. Tak czy inaczej swoich owulacji dalej nie mam, bo z ciekawości robiłam sobie testy lh. Oczywiście na cyklach stymulowanych też wszystko z wydzielina jest ok.
    Hmm żaden lekarz mi niestety metforminy nie włączył :-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 23:58

‹‹ 627 628 629 630 631
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ